ПАЗАРДЖИК - 39

• 16 993
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Ние сме за първи ден на градина. не знам аз ли бях по-уплашена или Божо.
Супер много се притеснявам и сърцето ми се къса. Явно е номрално.
Порева сутринта, сега си играел човека.
Замислям се, че понякога за родителите е по-трудно да свикнат с раздялата. Щурам се като луда из апартамента и не знам какво да правя.
Замислям се, че това май наистина са най-хубавите години с детенцето ми. Да го виждаш сутрин как спи, после следобяд обожавам да го събуждам. И колкото и да ме ядосва, това определено ще ми липсва.
Защо човек чак когато се лиши от нещо, оценява положителното?
Защо не се научим да ценим днес и мига...
Нещо ми е тъпо, извенете за което... Embarassed

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 15:17 от Луда Яна

# 181
Една горда мама да се похвали и да почерпи:

Моята принцеса снощи стана на 3 място в Мини Мис Пазарджик 2009г.  smile3501
Страшно много подаръци, торта, искаше даже да спи  с  лентата   Joy

# 182
Браво на малката принцеса - все с лекота да превзема върховете в живота си  Hug

Нинка, лошото е че момичетата в днешно време са много по агрсивни от момчетата, във всяко едно отношение... Tired

Лили, малко пед....стки ми идват тези заоблени форми на тоз момък  Thinking

# 183
  • Пазарджик
smehulka честито 3 място на малката принцеса!Това също е голям успех за детенцето,пожелавам и още много такива успехи.
Ние вече сме добре,спряхме антибиотика.Сега обаче е нещо страшно с въпроса с яслата.Малкия се беше настроил,че ще тръгва и сега като отказаха да го вземат иди обяснявай защо не го искат.Поздрави на всички и  Hug

# 184
Яна,  Hug , дано бързо свикнете и двамата.Май ние го изживяваме по тежко наистина.Когато дойде момента да ходи с желание на градина ще видиш, че е по добре и за теб и за него. Peace Децата растат и имат нужда от нови емоции, контакт с други деца...ти пък ще имаш малко време само за себе си...и колко ще ти е мил като се видите. Wink Heart Eyes
Mother-of-PearlS, не мога да ти дам съвет, но може би мъжа ти има право.
Аз си го отчитам като грешка това, че все учех Вики да не посяга, да не удря, да е кротка...докато не се върна няколко пъти от градина и ми обяснява как еди-кой-си я бил набил.Последния път се върна с одрано око. Confused Наблюдавам я като играе навън - пререждат я на пързалката, ако някое дете я бутне, тя се дърпа назад вместо да се защити.
Карах се на баща й като й говореше, че ако някой я удари нарочно, да го удари й тя.Но като гледам колко агресивни деца има по площадките и майките им ги наблюдават безучастно...
Сега я учим да се защитава, не да е агресивна и да посяга, но да отвърне ако някой я тормози.
Smehulka, честито на малката Мис. Peace

# 185
# 186

Joy

Еmber, и вие точно като нас Confused, ама и вие сте тръгнали в добрата посока.

Гери, права си за агресията, но ....... какво да се прави, много е тънка границата.......
Янче Hug Hug Hug много силно те гушкам, знам какво ти е....... Същата работа бях Tired
Смехулка, да ти е жива и здрава красавицата, аз съм ЗА подобни изяви, помагат на самочувствието.

# 187
Ох, Дани ще ме умори. Такава са картинка с кака си! Heart Eyes
Благодаря за разбирането, Нинче, Жана, ще свикна, няма как. Rolling Eyes

Честит  2 юни! Поклон пред всички истински българи, дали живота си в името на една велика идея и мечта!

2 юни

Как си, Христо? Събра ли се вече с Венета?
Тук животът е глупав. Ежедневно си крета.
Вече зная и аз за какво се умира.
Свободата ли? Струва, две кебапчета с бира.
Дали гледаш отгоре с небесната чета?
На Околчица - дъжд. И разгонени псета.
На Околчица – срам. Имаш много поклонници.
Генерали и лумпени, политически конници…
Живи трупове жалят за мъртвите, Христо.
Всенародната кал днес се кланя начисто.
Цветове… Гласове…Знамена… Шарения.
Обещания светли и …помия до шия.
Как се люби и мрази? Там пишеш ли нещо
или вече не искаш дори да се сещаш.
Много здраве от мен на небесната чета.
Във дванайсет завийте и вие, момчета.
И станете на крак, и за вас помълчете…
Втори юни си струваше всичко, поете!

# 188
  • Между два свята...
Браво Яна, много ми хареса.
Честит 2 юни. Поклон!

За агресията сред децата.................нямам думи.....................

Ако всички се замисляха за тези неща и си възпитаваха децата като вас - мамчета, нямаше да има нужда да обясняваме на децата си как да се защитават от другите.
Да превъзпитаваш едно добре възпитано дете /да става като другите/ - звучи старшно! Но  за съжаление и на мен ми се налага.

# 189
Яна, стискам палци да свикнете бързо с промяната! Разбирам те напълно защото и Илийката от вчера  ена градина! Плаче като го оставям и като го взимам! Иначе е спокоен казват, играе си! Днес го питах играе ли си  с децата, а той ми казва, че в неговата група децата са малки и нямат зъбки и не могат да говорят много! проблемът при нас е, че не иска да яде! Вчера беше ял наобед хляб и банан, а днес нищо! Но не отказа два банана като си тръгвахме, каза чао на децата в групата и на госпожите и с усмивка си тръгна!
Само се моля да е здрав! Нищо друго не ми трябва! И на мен ми липсва с лудориите си, но гледам тези дни за да не ми е толкова мъчно да ходя до обяд на работа, че да не мисля все в него! Не че успявам де, но правя опити! Петя я гледа свекърва ми до обяд!

За агресията - и аз съм объркана! Все уча да е културен и да отстъпва, да не е лош, но какво ще излезе не знам!

# 190
Аз намерих компромиса -

Когато някой я дразни или й се подиграва, да му каже ,че не й е приятно , да поиска да престане, а ако не престане , тя да го игнорира и да не играе с това дете..... Ако продължава да я тормози, да потърси родителите му и да им каже (те обикновено се виждат по пейките). Няма по-голям срам да им направи забележка чуждо дете Peace

Когато си иска нейната си играчка, да си я поиска културно, ако не й я дадат, да си я вземе!!! Хваща, издърпва я и толкова Crossing Arms Тук оставам толеранс след като другото дете е поиграло достатъчно, колкото да му мине меракът Peace

Никога да не удря първа, но ако я ударят, да действа както може Mr. Green. Единственото, което съм й казала е, да не удря по лицето (заради очите). Тя предпочита да бута на земята (забелязах вече Mr. Green)
Още нещо - Падналият враг не се тъпче!!!!!!!! Веднъж набито, да остави детето на мира. Да прецени дали иска да му помогне да се изправи от земята Peace, казвайки му - "Аз те предупредих, че не се държиш добре и щом ме удряш, и аз ще те набия" Peace

Това от мен - бъркам или не, не виждам друг изход засега. Няма пък да си оставя да ми претрепят децата я Crossing Arms

# 191
Нинка почти си уцелила златна среда, нооооо това не важи в училщни условия...ще обясня, дано Никол не го прочете  Rolling Eyes

Значи....въпросната гърл-френка на сина на приятелското семейство, ревнувайки заради познанството му с Ники (а Ники е популярна в училище, заради шаха най-малкото, последния път ги награждаваха пред цялото училище с грамоти) ходи да разпитва в м/у часията дали тя го харесвала и т.н....и търсейки си повод за заяджане, се почва една размяна на реплики ти защот така си казала или инак...Въпреки, че засега Никол удържа да се защити само с думи...е подложена на фруго блъскане при разминаване по коридорите, заплахи за побой, а вчера ...... въпросната ревнивка, която е и шестокласничка, което и дава и допълнително самочувствие, че се "разправя" с по-малка... се е карала с Ники, да се извини на нейни дружки, за които Никол уж била говорила нещо....и Ники била заобиколена от 15 момичета, и и било казано, "за да не се пропусне или сбърка на кой трябва да се извиниш, извини се на всичките"  #Crazy   
Мойта устатница, незагубила дар слово и отговорила, че не вижда никой, на който да се извинява за каквото и да е....късмет че минала класната и тогава (това става в коридора вътре в училище, а имат и камери) та попитала какво става.
Ревнивката била смъмрена в класа и , и сега сме обект само на хвърляне на погледи, нецензурни думи и блъскане с рамо при разминаване.
Никол изрично ми забрани да взимам отношение....и "да се разправям" , ако съм го направела ,НИЩО повече нямало да ми казва...
Айде кажете ми как да постъпя и как да се чувствам....
Апропо, приятелското ни семейство незнаят, че сина им има гадже и че то е по-голямо от него и за така стеклите се обстоятелства.......

Направо днес докато се прибра от училище....се побърках....незнаех ..дали всичко е наред...дали е някаква детска караница..дали не може да ескалира в нещо другоооо..че с тази агресия в училищата дето я показват и по ТВ....а е факт , че момичетата вече са по агресивни от момчетата...

Добре, че се види края на учебната година...
Инак тя по скоро се забавлява от цялата история....въпреки, че се беше стреснала , когато бяха ходили в стаята им през м/у часието, но нейните съученици я защитили, като изгонили "големите"....

Та....баща и все по напира, да я учи как да се бие и защитава..

# 192
Оф, Гери, ...... направо не знам, поставих се на твое място и настърхнах - от гняв, унижение едва ли не.........
Ама че кокошки!!!!!!!!!!!!!!  Нека баща й я научи да се защитава,, въпреки всичко.
Според мен иска да не се месиш, за да не й се подиграват после, че понеже не може сама, намесила и майка си newsm78
А пък ти ако поговориш с родителите, те ще кажат на децата си, и пак ще стане същото Sad Дано остане само така положението засега......
Според мен поговори с Никол тя пък да се движи с момчетата......... Поне аз съм била така и до голяма степен съм се чувствала защитена - най-добрите ми приятели в гимназията бяха две момченца,все бяхме тримката.....

# 193
Ох то да не знаеш от какво да се страхуваш.
Гери колкото и не искаш да го чуеш все пак ще ти кажа че не е лошо таткото да я научи да си показва рогата.
Сега не съм чак толкова (макар че все пак  Laughing)  но някога бях доста атрактивно момиче, мразиха ме всички,, освен момчетата, а и си бях с голяма уста.
Знаеш ли че устатата не ми помогна когато ме заобиколиха около 10-12 момичета, бях тогава на около 15 години.
Не са по жестоки децата ни сега, и тогава преди 20 години щяха да ме убият ако не  беше вродената ми спортна злоба и малко карате.
Казвам ти го напълно сериозно, не за да те плаша , а за да подкрепя Светослав.

# 194
  • Пазарджик
Искам да честитя на патерици на всички празнували тези дни  bouquet и да пожелая кураж на тези, срещнали премеждия и тревоги  Heart Eyes !

Също искам специално да благодаря на Дъждовна сянка за прекрасния и неочакван подарък към моята ръкохватка  Hug ! Много ми хареса  Heart Eyes ! Благодарности и от Гогата  Grinning !

Общи условия

Активация на акаунт