ПАЗАРДЖИК - 39

• 16 956
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Цитат
Просто всички тези изказвания и лозунги ала Волен Сидеров трябва добре да се премислят.... кога действат и кога не....заради децата ни, не заради нас....Трябва баланс, а не вечно с рогата напред......
Не мисля че с Волен Сидоров споделям една и съща идея.
Не мисля че точно той е пример.

Цитат
А защо се притесняват в градините , ще ви кажа веднага. Не ми обяснявайте, че точно хематомът в главичката на Ванчо не трябва да се пази...... Напротив - главата е най-често нараняваното място в градините - бутат се, блъскат се, падат....от люлки , катерушки, по стълби......  Откъде да знаят учителките, че недай си боже стане нещо, родителите после няма да посочат грешката, че детето се е ударило, за учителска?!?  Че и ръце се чупят по пързалките......
   Има и друго - като се заядат родителите с въпросната градина, мислите ли , че сме дорасли до там, че после да няма "по-особено" отношение към това детенце . И всичко пак заради родителите..... Защо да се стига до там, а то ще се стигне
.
А кога ще дораснем?
И какво точно предлагаш да направим за да дораснем?
Да си гледаме децата в къщи или пък да бутаме парички и подаръци всеки месец, а какво да прави този който няма?

Цитат
Почти веднага се сещам за една майка от другия форум, чието бебе не било "добре" прието в бърза помощ..... Каза , че ще разтръби из медии...... Добре дотук, права е, ама ако пак й се наложи да ползва услугите на същата тази бърза помощ, която е единствена в градчето........ Как мислите, че ще се държат лекарите.... Да, ще помогнат, нямат избор..... но от помощ до помощ също има разлика......
Как ще се държат ли? Ами със сигурност по добре. То по лошо няма накъде. Ако не умеят или пък не искат да се държат правилно защото това им професията та може би поне ще ги е страх.
А иначе какво?
Пак дай предложение, мълчим страхуваме се или?

Цитат
Ако нещо се случи  с някоя от нас и този, който го е направил е заслужил да го линчуваш....да го убиеш....., а вместо това си излежи годинка-две и отново го пуснат да си митка свободно насам-натам, какво ще направим.... ще се втурнем да го съдим по инстанции.....с мноооооогото пари , дето ги имаме ли....... или ще си мълчим озлобени и ще потърсим саморазправа.....Нека си отговорим на този въпрос!
Да замислила съм се, но не мисля върху тази теза да градя цялоснтото си поведение и морал в живота.
Глобалното затопляне причинява необратима вреда на климата на земята и има огромен шанс скоро да е края на света.
Какво правим в такъв случай, борим се с проблема или живеем като за последно?

Цитат
И приемам, че постингът ми те е възмутил,доволна съм дори, че го казваш, а не завоалираш..... но да се обиждаме на интелект.... един интелигентен човек никога не би си позволил да обиди директно друг  Така че сама прецени!
Нищо и никога не завоалирам, пряма съм като струна на китара, е това почти никога не носи девиденти.
Но и да знаеш че не съм целила да обидя някой.
Постинга не беше направен лично, ако някой се познал и се е обидил не мога да помогна.
Даже не познавам човека чийто постинг ме е възмутил.
Аз във форума винаги реагирам само на думи, затова даже не държа да се запознаваме лично, ако си била на срещата, можеше да видиш че общувах само с тези които познавам отдавна. Така че нямам против лично никой.
Просто ми писна от това да ме учат да си замълча и да се крия.

# 241
  • Между два свята...
Ех Лили, Лили ако повече хора разсъждаваха като теб нещата щяха да са много по-добри за всички...
Ако не бяха твоите прадеди ние и досега щяхме да сме част от една друга империя............

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 14:06 от Mirna74

# 242

Умните и интилигентните хора чието мнение ме интересува, даже няма да им хрумне такива глупости да мислят.

Аз се хванах за това.....ако не е обида, здраве да е.....Никога от никого не съм искала да мълчи, напротив Hug Но не да обижда.
За мен човек започва да обижда тогава, когато няма какво друго да каже.Прямотата и грубостта са различни неща.....
Не мисля, че някога съм ти казвала, че мислиш глупости Rolling Eyes(дори да съм го помислила, не бих го казала, тъй като не те познавам)
И стига с тези пари..... ето това е глобален комплекс вече..... ooooh! Пари, та пари .....аман!

Не виждам как се бориш с глобалното затопляне - не караш кола например или не се возиш в нея ли ooooh! Нищо, че е инфантилен примерът....
Относно бърза помощ явно не ти се е налагало.....дано не ти се налага никога Sad Защото въобще не е така, за съжаление

Нямам намерение да се боря с вятърни мелници......а май точно това правя.

Аз пък се стремя да общувам с всички Hug

Спирам дотук, защото определено си доста крайна за моите вече посивели разбирания, които се стремят да търсят златната среда, колкото и да е трудно......Отдавна беше, когато вървях с рогата напред......
С такива крайни действия са се водели само войни ,които никога не са довели до нещо добро според мен.
Заложено е на човек да се нагажда , а не да се примирява - това са две съвсем отделни понятия. И това казах с по-горните ми постове. Ако някой не може да направи разликата, толкова по-зле за него...... Sad

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:37 от Мечка Малинарка

# 243
  Уинтер,съжалявам ,но не мога да изпълня поетото от мен обещание,а именно да нарисувам четири броя картини,за което се извинявам.

# 244
  • Между два свята...
Нинка, това не са крайни мнения. Това е разбирането на човек, който за щастие е роден и живял в друга страна.
На нас генетично ни е заложено да се примиряваме и нагаждаме. Затова има пословица: "Преклонена глава сабя не я сече" .
Проблемът на Ванчо 1963 не е изолиран случай, не е частен случай. Такива деца са много.
До детските градини не получават достъп не само проблемните деца, но и напълно здрави. В тази тема има пост как здраво дете е седма резерва. Ето това е проблема.
Това, разбира се ще каже някой - не е наш проблем, а на Общината и Държавата, но нали ние сме държава.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЛАДЕН!

# 245
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЛАДЕН !!!!ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО  newsm59 newsm59 newsm59

# 246
  • Пазарджик
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЛАДЕН!Много здраве и щастливо детство! bdbaloni newsm59 bdbaloni

# 247
Честит рожден ден на Младен! Да расте здрав и много щастлив, да се наслаждава на детството си и да слуша мама и тате!Весел празник!

Ванчо, защо не пробваш в друга градина? Имам приятелка, чието дете не искаха да го вземат по същата причина, но подаде в друга градина молба и детето вече една година си ходи без проблем!

За мен тази нощ беше почти кошмарна, Личката вдигна много висока Т, не помагаха даже свещичките, незнайно как го накарах да пие Хексалгин, смъкна Т и започна едно велико потене!Сега няма висока Т и дано се оправя, че ще се побъркам! Утре сме на преглед дано е по-добре!

# 248
Честит рожден ден на Младен на Тед!  bouquet
Zora*, дано бързо оздравее Личката! Hug
Яна, като заведох Йоана, Божи си играеше и изобщо не плачеше. Peace

# 249
Честит рожден ден на Младен! Тед, да ви е жив и здрав, много радост да ви носи!  bouquet

# 250
pepita78Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug!

# 251
Честит празник на Младен и от нас
Да ви е жив и здрав, много щастлив и пълен с късмет! Hug  bouquet

Мирна, много ме боли от това, което каза......
Защо пък резерви.... Ако става въпрос за Калина Малина ми е ясно защо. Едно време поради тази причина не записах детето си там. Първите въпроси на г-жа директорката Соня Хай бяха - Какво работите вие и съпруга ви? Хъката-мъката ....
После като разбра , че е частник, а и не пропусна да ме огледа колко злато нося ooooh! и каза- Ами заведението ни е страшно желано, но виждам, че сте интелигентни хора (как пък разбра от две изречения, и то съпругът ми не беше с мене)......така че няма да има проблем за детето. И удари един мигач.... Еми какво да ви кажа....... Егати "просякинята" е това за мене.... Като знам колко пари им искат на родителите и как вечно мрънкат за "дарения" на по-платежоспособните родители..... ooooh! Еми няма пък детето ми да ходи там.....
Аз подкупи не давам! Да се не знае и политиката, дето ми я водеше......

Зора, май се пооправяте...Дано повече не вдига Т и да пазиш Петя Hug

И честничко да кажа - Слава богу, че съм израсла тука....защото ще съумея да живея навсякъде Wink

# 252
Здравеите и от мен. Честит рожден ден на Младен на Ted. Да ти е жив и здрав и много да те слуша. Весел празник ви пожелавам.

# 253
Нинка, поради същата причина не искам и да чуя за Калина Малина!Ако има нещо на сърце човек дава, но да просиш не бива! За тия пари дето е изпросила от родителите на децата градината трябва да свети дет се вика, а тя не е с нищо по-различна от всички градини в града!

# 254
С тея спорове пропуснах да честитя на детето.
Честито Младене!!!
Да си жив и здрав слънчице,че няма как, на теб и на вашето неискревено поколение се надяваме ние, тогава вече остарелите. Heart Eyes

Дъждовна сянка не се притеснявай не е страшно, вероятно си имаш причини.
Ще чакам следващия базар Grinning
Mirna74   не мила, моите предци избягаха като плъхове по време на "Турското присъствие", избягаха защото мислиха че човек трябва да се приспособи към ситуацията, защото се притесняваха за децата си, защото ги беше страх. А после дядо ми цял живот рева за България която никога не е виждал. Колко силно е трябвало да обичаш родината си за да успееш да възпиташ в четвъртото поколение, болка и тъга за родината. Колко силно трябва да мразиш хората които са та изгонили от земята ти за да предадеш омразата през 4 поколения за да  наричат всичко мръсно, всичко криво, всичко лошо-турско (сега пък да не ми се засегнат етническите турци). 
Съжалявам, но предците ми не са бранили българската земя.
Благодарна съм че ме възпитали да я боготворя.
Аз обичам тази държава и никой не чакам да ми я оправи, може би се чувствам че дължа нещо и за предците ми.

Мечка Малинарка Разбирам какво искаш да ми кажеш и в какво искаш да ме убедиш.
 От последните ти постинги си направих изводите.  Затова няма да продължавам да ти обяснявам позицията си.
Мисля че даже ако приложа всичките си знания по български (които за съжаление са оскъдни) не е възможно да ме разбереш.

Оле! сега прочетох за парите,  ей сега ме ядоса , пак тръгнах да ти объяснявам, ..... изтрих го,  ама по добре така.
Права си, имаш глобален комплекс Shocked

Общи условия

Активация на акаунт