ПАЗАРДЖИК - 39

• 16 972
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Не от някои постове, ами от моя пост. Кажи си го направо!!!
Я да те питам тебе ако твоето дете беше със здравословни "проблеми"(недай си боже) и навсякъде ти отказваха, щеше ли да се хукнеш по медии и тем подобни, да не говорим за скъпи съдилища , да станеш известна из целия град, особено известна с това, че детенце ти е  с подобен проблем, защото това си е проблем, и градът да го сочи с пръст после....щото знаеш, че такива глупости най се помнят. Е, аз не бих се навирала в очите на хората......Има моменти (частни случаи като този) , в който "с рогата напред" и с лозунгите нищо не става.....  (не говорим за взимане на диплома без да е ходил на училище , нали ooooh!)
Не разбирам такова мнение, моя Емил има проблем и мен не ме е срам от това и не ме е срам от него.
Гордея се със всяко негово постижение, не крия проблема му.
Не дай си боже да имам повод но ако ще е така, не само в медиите ще тръбя а и до "Москва" ще стигна и хич ама хич не ми дреме какво ще си помислят и какъв етикет ще му сложат някой тъпанари. Умните и интилигентните хора чието мнение ме интересува, даже няма да им хрумне такива глупости да мислят.
Възмутена съм от постинга ти, това си е (до колкото разбрах) един обикновен химотом, който в между прочем всеки от нас може да го има и да не подозира за това, а какво става  ако детето ти с нервни или психични или пък серьозни здравословни проблеми, ще го криеш от хората за да не ти лепнат етикет Shocked
За да се справиш с какъвто и да е проблем трябва да го приемеш и да си простиш че го имаш, да се чувстваш отговорна а не виновна.
Да си поставиш цели и да се стремиш към тях, да си смела и да търсиш.
А мисли подобни на "Какво ще помислят хората" да ги завреш..........

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 22:07 от winter

# 226
Лелелеееее, омотах се и аз с тези нови никове  Crazy вие сте го ударили на зоопарк
vancho1963  щом се отнася до детето каквито и познати да имаш, каквито и връзки използвай ги и хич да не ти пука. Никой няма да ти каже бравооооо ти не си използва връзките.
И напълно подкрепям Лили и Мецана  Peace
Да дам отчет моят синчага се оправи , но сега 10 дни в къщи и никакви ясли. И аз съответно никаква работа, ще съм в болничен да се гледаме колкото и да съм му омръзнала Grinning
Яна ми Божо е много примерен, то Младен ще се окаже по чишит от него. Сума време не искаше да спи там и правеше лелите луди, караше да го гонят, а те го научили да духа огъня от запалката  ooooh! А кажете това на какво прилича.
Хайде че се улисах.
Лека нощщщщ smile3524

# 227
  • Между два свята...
Не от някои постове, ами от моя пост. Кажи си го направо!!!
Я да те питам тебе ако твоето дете беше със здравословни "проблеми"(недай си боже) и навсякъде ти отказваха, щеше ли да се хукнеш по медии и тем подобни, да не говорим за скъпи съдилища , да станеш известна из целия град, особено известна с това, че детенце ти е  с подобен проблем, защото това си е проблем, и градът да го сочи с пръст после....щото знаеш, че такива глупости най се помнят. Е, аз не бих се навирала в очите на хората......Има моменти (частни случаи като този) , в който "с рогата напред" и с лозунгите нищо не става.....  (не говорим за взимане на диплома без да е ходил на училище , нали ooooh!)
Не разбирам такова мнение, моя Емил има проблем и мен не ме е срам от това и не ме е срам от него.
Гордея се със всяко негово постижение, не крия проблема му.
Не дай си боже да имам повод но ако ще е така, не само в медиите ще тръбя а и до "Москва" ще стигна и хич ама хич не ми дреме какво ще си помислят и какъв етикет ще му сложат някой тъпанари. Умните и интилигентните хора чието мнение ме интересува, даже няма да им хрумне такива глупости да мислят.
Възмутена съм от постинга ти, това си е (до колкото разбрах) един обикновен химотом, който в между прочем всеки от нас може да го има и да не подозира за това, а какво става  ако детето ти с нервни или психични или пък серьозни здравословни проблеми, ще го криеш от хората за да не ти лепнат етикет Shocked
За да се справиш с какъвто и да е проблем трябва да го приемеш и да си простиш че го имаш, да се чувстваш отговорна а не виновна.
Да си поставиш цели и да се стремиш към тях, да си смела и да търсиш.
А мисли подобни на "Какво ще помислят хората" да ги завреш..........
Не разбираш такова мнение Лили, защото не си родена и не си живяла в България.
Нас все на комплекси ни избива - какво ще кажат хората. Не си търсим правата ,ами търсим човек дето ще ни свърши работа. Готови сме не да спазваме правила и закони ами да бутнем някой лев под масата или да намерим връзки, та всичко да се уреди бързо- без много да се разчува.
Ами тези, които нямат връзки и пари ?????????????????????
Виж какви съвети даваме на Ванчо1963 -вместо всички да я подкрепим - нали има Движение на българските майки.
Възхищавам ти се на всичко, което правиш за твоето дете Hug

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 00:12 от Mirna74

# 228
брееееей Twisted Evil  , много обичам форумските спорчета  Mr. Green ама вие бързо и без дим го разрешихте този бре  Sad

Тед как подкрепяш мнението и на ЛИли и на НИна, като са противоположни  Wink

Лили, мен ми обръзна да ти го казвам, затова ще ти го напиша:
детето ти няма проблем, ти имаш проблем  Naughty  спри да му слагаш етикети и/или диагнози и/или ще взема сериозно да взема отношение по въпроса. Досега кажи ми кой лекар ти каза, някаква конкретна диагноза или проблем на малкия та ти продължаваш да подценяваш детето  Naughty
ай стига моля ти се....с подценяването му, само му вредиш.
И Ники (още преди 2 години) и Светослав (преди месец ми каза) че Еми си говори  Crossing Arms  ама не пред всеки явно...

..та по темата подкрепям мнението на Нина (мечка ли беше , малина ли беше  newsm78  по ник)
Ако детето ми е болно - хич няма да ми е до медии, до търсене на права из институции, хич няма да ми е до допълнителни нерви и общуване с нискокомпетенти и неквалифицирани .... Ако имам възможност ще си ползвам връзките и познанствата винаги и когато мога, дори и сега  Peace

Нима не е подобна ситуацията ..примерно когато ти се развали компютъра вместо да го занесеш на ремонт и да си платиш, да си използваш връзките тук във форума и да попиташ  Crossing Arms  аааа това не е ли същото...Е да,  не тръбя че детето ми има здравословен проблем и не го натоварвам и него и мен допълнително..

Мирна, ДБМ се занимава само с казуси, проблеми, благотворителност и др.  свързани с деца САМО от институции  Peace
Никога не биха взели итношение по частен случай  Peace

Друга е организацията която би, и която правеше и прави за нас и нашите деца толкова много през годините - СНБМ - ако не се лъжа - Сдружение на Настоящите и Бъдещи майки.  Тази организация се пребори и за повече детски надбавки, и за по голямо майчинство, и т.н.
ДБМ е само социално ориентирана   Peace  Ако греша Яна ще ме поправи (оооооФ Цецка ли беше  newsm78  )

bouquet  bouquet  bouquet

п.с. не съдете ме за думите...мИнИнко съм дИпресирана  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 00:12 от mother-of-pearlS

# 229
 Добро утро,
Зора,защо и ти не спиш в тоз ранен час?  Heart Eyes

# 230
Гери аз мнението ти го знам, не съм си лепнала етикет на детето но и не си заравям главата в пясъка.
Емил НЕ ГОВОРИ като дете на четири години и половина, той не говори и като за три, да уточня че не говори и като за 1, ако за теб това не е проблем, за мен е.
Не говоря за етикети и диагнози, говоря за разбирането на задачата която ти предстои.
А за връзки и рушвети, темата е дълга и естествено ме може да е еднозначна, защото понякога целта оправдава средствата. Проблема ни е че ние други средства не търсим, а веднага гледаме да "бутнем" да "оправим нещата" и после се оплакваме на държавата, а то няма кой да ни я оправи, освен нас самите (звучи банално и е така) но това е дълга тема ,а и мен се ме учили, че ако искаш да съхраниш приятелства не спори на тема: политика,футбол и религия.

# 231
Оффффф, веднага се хвърлихте на хорското мнение - Имах предвид, че за детето не е добре. Знаете колко "жестоки" са децата в това да казват истината (слава богу). Детето ще страда, а не родителя. Ако някой е седнал да променя нещо в държавата , да тръгне от собствените си проблеми, а не да използва тези на децата си......
Гери добър пример даде за компютъра

А защо се притесняват в градините , ще ви кажа веднага. Не ми обяснявайте, че точно хематомът в главичката на Ванчо не трябва да се пази...... Напротив - главата е най-често нараняваното място в градините - бутат се, блъскат се, падат....от люлки , катерушки, по стълби......  Откъде да знаят учителките, че недай си боже стане нещо, родителите после няма да посочат грешката, че детето се е ударило, за учителска?!?  Че и ръце се чупят по пързалките......
   Има и друго - като се заядат родителите с въпросната градина, мислите ли , че сме дорасли до там, че после да няма "по-особено" отношение към това детенце . И всичко пак заради родителите..... Защо да се стига до там, а то ще се стигне.

Почти веднага се сещам за една майка от другия форум, чието бебе не било "добре" прието в бърза помощ..... Каза , че ще разтръби из медии...... Добре дотук, права е, ама ако пак й се наложи да ползва услугите на същата тази бърза помощ, която е единствена в градчето........ Как мислите, че ще се държат лекарите.... Да, ще помогнат, нямат избор..... но от помощ до помощ също има разлика......

Просто всички тези изказвания и лозунги ала Волен Сидеров трябва добре да се премислят.... кога действат и кога не....заради децата ни, не заради нас....Трябва баланс, а не вечно с рогата напред......

Ако нещо се случи  с някоя от нас и този, който го е направил е заслужил да го линчуваш....да го убиеш....., а вместо това си излежи годинка-две и отново го пуснат да си митка свободно насам-натам, какво ще направим.... ще се втурнем да го съдим по инстанции.....с мноооооогото пари , дето ги имаме ли....... или ще си мълчим озлобени и ще потърсим саморазправа.....Нека си отговорим на този въпрос!

И приемам, че постингът ми те е възмутил,доволна съм дори, че го казваш, а не завоалираш..... но да се обиждаме на интелект.... един интелигентен човек никога не би си позволил да обиди директно друг Peace Така че сама прецени!

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 09:43 от Мечка Малинарка

# 232
Относно проговарянето - Борянка, първа братовчедка - не щеше и не щеше това дете да проговори до 4 годишна възраст - доктори, психолози....не и не..... Иначе разбираше абсолютно всичко. Сега това бивше свито дете изнася лекции към една организация в София Laughing

# 233
Много ми е болна темата за различните деца и умишлено няма да взимам отношение, както не взех отношение и за агресията. От другата страна съм - знам колко усилия ми коства, колко борба със самата мен да преодолея чувството за вина и провал и да съм от полза на детето ми.

Ванчо, има начини и те определено не са с връзки/ прочети внимателно тази тема и съветите до къде можеш да пуснеш жалба и как жалбите вършат работа/:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=401203.0

Първо - отиваш в съответната община в отдел Образование и пускаш жалба. Шефката на този отдел е реално пряката ръководителка на всички директори на градини в района.

Второ - отиваш в инспектората по образование и там същата процедура.

Преди това пусни молба в яслата/градината, в която искаш да е детето ти и ако не го искат ще искаш писмен отказ.

Освен това, ако толкова много ги е страх, подпиши декларация, че си пращаш детето с проблем с ясна отговорност за това./ може и да не го формулирах правилно, посъветвай се с адвокат/
И не става въпрос да протестираш или да вдигаш шум - това са законови неща, цивилизовани - пускаш жалба до определените институции. Нека те да проверят и да ти отговорят писмено на жалбата. в момента поне това хваща дикиш и се размърдват. като ти отговорят писмено и ти откажат примерно - търси си правата дори в съд. Аз най-вероятно ще избера този начин на действие - ще пусна жалби и ще чакам отговор.

Диме, Движение на българските майки е фондация, която не се занимава с такива частни случаи, но могат да бъдат  съпричастни и морално да подкрепят майката в проблема.  Hug Hug
Гери много добре го е обяснила.
Настоящи и бъдещи майки е организацията, която много би помогнала в случая.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 09:55 от Мухата Цецка

# 234
Янче, вчера питах майка какво е станало като сме тръгнали с кака на градина.... Laughing

Каза ми така - "Пуснах ви по едно и също време за година някъде ,че се налагаше да работя, само че в различни групи разбира се. Оставих ви в градината и тръгнах - разхождах се безцелно и с удоволствие поне час , никога не съм оставала без вас.... Като ми мина първото удоволствие седнах на една пейка и се разревах, почувствах се толкова празна.... "Sad Обаче след няколко дни като сме казали с кака , че в градината ни е много добре, имаме приятелчета, играчки, и тя се е поуспокоила Hug

# 235
Днес беше много зле, Нинче, много рева, направо съм като ...

# 236
Уф........ какво да ти кажа.....то каквото и да ти кажа, все тая ще е.........Търпение да устискаш седмица.........

Hug Hug Hug
Между другото благодаря за отношението по темата. Това е човек, който дава мнение,различно от тези на другите, без да нагрубява - доста можем да се поучим от теб

Минах и аз на Либрес Crazy, помня , че скоро говорихме за превръзки Embarassed Mr. Green, ама явно ми е влязло нещо в главата.
И аз съм от клуба вече Mr. Green

# 237
  • Между два свята...
Да, Яна е права - това е начина. Уведомяваш съответните отговорни институции - Община и РИО на МОН. Ако не  стане пишеш писмо до министерството. /казвам го от опит/
При нас така се реши проблема. Пишех и пишех, но нищо. Когато проблемът стигна в министерството и то от еднин обикновен и-мейл всичко се дигна под тревога. И аз не можех да повярвам, но е факт. И много неща се промениха.
Права си Нинка, че се променя отношението, но от това не бива да ни е страх.

# 238
Не знам...мен ме е страх Sad, и то не за мен - преживяла съм много бури....страх ме е от отношението към децата ми.....

# 239
Честит рожден ден на Младен на Тед!
Теди, да ти е жив и здрав юнакът, много да ви радва, да е щастлив и безгрижен с мама и тати!

Общи условия

Активация на акаунт