ПАЗАРДЖИК - 39

• 16 971
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас в новата тема Болните да оздравяват бързо
Мами давайте съвет от два дни махнах памперса но файда никаква дали не е още рано newsm78
Къде се продават детските поставки за тоалетната чиния Ох незнам ама това отказване от памперса се оказва много трудно за нас Embarassed
за всяко дете - различно
Принципно самото дете ще ти покаже дали е готово и насила не става.
Моят син взе да си казва след втората година.

# 31
    Гери, навикването меже да има стимулиращ ефект. Peace

Мечтание, Яна е права, при всяко дете времето за поставяне на гърне е различно. Peace Синът ми пишкаше и се изхождаше сам на 1 г. и 4 мес., а дъщеря ми - "чак" на 2 г. и 4 мес. Peace

П.П. Майка ми научи дъщеря ми за 2 дни. Peace Махнаха и дневните памперси, и нощния памперс. Peace

# 32
Здравейте момичета.Днес Габриел става на 2 месеца та по този повод да почерпя.
На всички много Hug Hug Hug

# 33
Хайде и аз в отбора на скорпионите! Laughing

Гери, браво на Никол!

За гърнето , седалки има във Явор, в детските магазини Бимбо например! Опитах се да махна памперса на Личката като беше на 1 година и 2-3 месеца, но той не можеше да задържа много! Като стана на 2 години и ден след рождения ден махнах памперсите! След една седмица той не искаше да ги види!Каза, че иска гащи! просто това беше моментът! Трябва и ти да пробваш пък ако си уцелила моментът ще стане отучването, ако не ще пробваш по-късно!

# 34
 лелее,много скорпиони,много буболечки имало сред нас  Heart Eyes

И ние сме на фаза отказване от памперс,разчитам жегата да ми е съюзник,защото му се спарва задника на синковеца от памперса и сам си го сваля,пък и дрешките съхнат сега бързо,но ако някой  открие сполучлива хитринка при отказването от памперсите,моля да сподели.

Сенчице, искам и мен да заговориш Crossing Arms

сръдла  smile3533
 шушу-мушу,шушу-мушу ... нали!  Kissing Heart

# 35
Ох, памперсът болна тема .Божи от вече 2месеца е без памперс за пишкане ми казва и няма проблем свикна точно за 2 дни ,но за акито имаме проблем не ми казва и ака в гащите и вече в чудо  съм се хванала CryЧестита месечинка на Габи.

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 22:31 от nadinka83

# 36
    Гери, навикването меже да има стимулиращ ефект. Peace

може, ако си вика в/у собствените деца или тези които познава - аз съм против някой да ми вика по моите и то по такъв повод - нито им е осигурила треньор, нито условия за екипни тренировки. Те отбора си се виждат само по състезания...
айде моля ти се  Naughty - аз Макаренко го уважавам, ама нека АЗ си го прилагам  Crossing Arms
НИкол ми се беше обадила след една партия, когато я беше навиквала и беше много разстроена...тя ако познаваше децата,които водеше щеше да знае при кое това ще има положителен ефект и при кое отрицателен. Crossing Arms

Иначе не било ечемик - цяла нощ не мигнах...сутринта пак боцкане..търся да видя де е ечемика, ама то навсякъде червено по окото. Отидох на очен и квооо - чуждо тяло се забило под горния клепач. То нали ме хвана бурята точно на тортата, та тогава нещо ми е влязло.  Не боля...ама беше неприятно. Сложи ми и антибиотик след това...още ми е едно  newsm78  гадно на окото..ама поне не боцка, че все го търках. МОжело да стане възпаление и незнам си кво.... - малкия дявол  Praynig

Тед, то затова трябва и спейшъл кофа , а? А откъде го взе? Изстисква ли достатъчно добре, че ми писна да полирам след миене ламината,  Close че от варовитата ни вода все на капки ми се вижда.... Веднъж метла/прахосмучка , после миене, след това и полиране....и егати и удобния под...УЖ #2gunfire

Ани честита месечинка на Габи  Heart Eyes Да ти е жив и здрав и много радост да носи на мама, тате и кака  Grinning

# 37
При нас хитринката  беше свършиха памперсите в магазина! Но поне месец преди това нощният памперс му беше сух след сън!

# 38
Гери за това ти върши работа и обикновена кофа, това пластмасовото се сгъва на две и са нахлузва парцалчето, не знам са кък препарат работиш,но аз сам много доволна от Мистър Проктър който е за ламинат/аз го използвам и за теракота  Wink/ Ако не съм станала ясна че се опитам да ти снимам всяка фаза  Peace(
А що се отнася до памперса ще чакам да стане още по -топла и тогава ще пробвам, не знам защо си мисли че при нас ще е голяма мъка .  ooooh!
Къде мога да намеря черен официален панталон спешно ми е! Помагайте!
и за последно да се опча от 5-ти съм на работа , ама как съм отвикнала да ходя  Rolling Eyes

# 39
Браво на Марио и Никол! Peace

Ние с памперса се справихме лесно.Вики беше на година и 9-10 месеца.Преди да го сваля поне две седмици само приказвахме какво предстои да се случи, че вече е голяма, обработвах я така да се каже. Simple Smile И един ден каза, че не иска памперс, че той бил за бебетата.Веднага се възползвах от момента, свалихме го и повече не го сложихме( освен нощния ).
Първия ден бях си заредила 5-6 чифта дрехи за смяна.Вики намокри само 2, просто я питах по често и я подканях да седне на гърнето.Около седмица й трябваше и повече не сме имали фалове. Peace
Та моя съвет е - изчакайте до момента когато самото дете ще е готово. Peace

# 40
Ted ми аз със такова полирам всъщност, ама е от тези евтините дето са по 10-12 лв.  Thinking  Ще сменя явно препарата...
А честито работа  Simple Smile  Ми Младен кой ще го гледа? На ясла ли?

И Ники около година и 10 месеца, за една седмица я научих...факт , че първият ден все едно нарочно пишка около УШУРнайсет пъти...де що имахме гащички всичко отиде..и се криеше зад вратата  Joy  сега като се сетя как приклекваше и подпикваше като коте навсякъде  Laughing  Ама зора беше точно един ден и после трябваше просто да я подпитвам по често или като я видех , че заемаше позата "вратар се готви за дузпа"  Laughing  и припках да свалям гащите и да я издържам... И така точно две седмици. После започна да си кзава...
НАистина мисля че хлапето трябва САМО да е готово за това...

# 41
Браво на шахматистите  bouquet

И моята майка я отучи от памперсите за около седмица, мисля че беше на година и половина, щото се падаше лятото newsm78

Да ви кажа аз реших проблемите със стимоп-а, нЕма препарати, нЕма нищо - полира направо където мине Peace
айде моля ти се  Naughty - аз Макаренко го уважавам, ама нека АЗ си го прилагам  Crossing Arms

Joy това ми хареса като лаф, ще го запомня

Честити месечинки на Габриел  bouquet

# 42
За памперсите и гърнето има във форума много полезни неща.
При нас както  и всичко друго с памперса стана трудно, честно да ви кажа още не бих го нарекла че е станало, защото много често го подсещам, особено за акането.
Споделям това с Вас защото амбициите на майките много ама много пречат на децата.
Аз исках моето дете да е отказало памперса най рано, да проходи бързо да говори добре и да е най умното дете на света.
Съмнявам се някой да си признае за тази амбиция и още повече да се покае пред хората, е, аз ще го направя.
Признавам си, грешна съм за това. Занимавах се с Емил от както се роди, нали съм психолог голямата работа #Cussing out а те децата искат просто да ги обичаш и да ги подкрепяш.  Няма да ви развивам теорията си за неоправдани очаквания, само ще споделя за гърнето.
Емил го сложих на гърне веднага щом успяваше да се задържи седнал, много бързо го "научих", в смисъл той бързо се сети какво искам от него и щом го слагах на гърне си вършеше работа, така на 10 месеца аз почти бях свалила памперса и тихичко се присмивах на кумата ми която все се мъчеше с почти 3 годишния си син Embarassed.
И така до година и половина, когато Емил реши че трябва вече да ми се опълчи и го направи, тогава той ми показа че амбициите ми ще отидат по дяволите, отказа се даже да седне на гърнето. Дълго да ви разправям колко терикатлъци приложих за да го накарам да ходи до тоалетна не в гащите, с триста зора успях.
Искам да ви предпазя не насилвайте децата си иначе ще имате един бунтовник който ще ви накара да се трудите много за да постигнете каквото и да е било.

Пожелавам на всички хубав, усмихнат ден, и нека да се радваме на постиженията на децата ни, макар и малки.

# 43
Уинтър... Peace Peace Peace Hug Hug Hug

(в октомврийската тема, дето също пиша, на няколко пъти споделям точно твоите думи- за всичко "най-" Laughing)
Е, втори път нЕма да ми се случи -

даже ето още един  пост от мен там

......."За Айнщайните-    преди година бабата искаше да записва каката на английски, а дядо й на пиано- с мъж ми единодушно решихме, че освен на тези, ще ходи и на японски, цигулка и уроци по български   
Шегувам се бе хора.....   Даже реших да я спра от "английския" в детската градина- тя и без друго не щеше , де. Чете и пише на български, засега това стига, цял живот ще учи, та чак ще й писне. Нямат детство в днешно време. Иначе съм много ЗА разни развлекателни образователни компютърни програми като Буквенка, Писменка и т.н.

Наблягайки на букви, игри за "учене" и развиване на интелекта във всички посоки, в един момент установих, че:

1 Дъщеря ми чете отлично и пише сносно още на 4 години и половина, НО .... не може да се защитава от другите деца и се оставя да й взимат играчките
2 Обича да пее и знае куп детски песни (макар че пее фалшиво) - а не може да се качи на три стъпала на катерушката, щото майка й вечно внимава и вика " Внимааааааавай да не паднеш, внимаааааавай как ще слезеш"
3- Постоянно я бутаха, дърпаха, плашеха по-малките вандали, щото майка й все я учеше да пази по-малките и да им отстъпва....   

..... и какво ли още не......
Ама я ни вижте сегааааааа...... Никога не посяга първа, ама като я ударят такива шамари раздава, че някой път ме хваща жал за поредното вандалче, чията майка гледа безучастно в някое барче..... Убууууу, нека се оправят сами, ама чак пък толкоз.....
Иначе додето нейното дете "води" в битката, седи и зяпа като шаран, ама моята като го смота (оти ми е ячка) става и идва да се разправя......

Отплеснах се, ама ми олекна, споделих си.........  Не правете моите грешки, това беше поуката ".....
То това не е много по темата за гащите, но е  в този смисъл

# 44
  • Между два свята...
Напълно съм съгласна с думите на winter   Hug и НИНА  Hug и аз прилагах техните методи, но като Нинка разбрах, че в този живот освен да даваш обич и внимание на другите и да отстъпваш - трябва да имаш такова и за себе си.
Не искам да описвам моите постижения и грешки.
Само по въпроса за памперса - слагах на гърне, но без резултата. На 2 години детето само си реши и тогава го махнах. Аз никога не насилвам нещата.
Никога не съм търчала след нея когато прохождаще и не скачах истерично когато падаше. Това не означава, че когато се катереше по големите пързалки и катерушки не бях до нея - но само с присъствие. Сега колената ни са цели в рани, но рядко плачем.
Децата имат нужда най-вече от ЛЮБОВ, внимание, търпение и положително отношение във всичко.

Общи условия

Активация на акаунт