Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 198
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Славенче, браво за зъбчето, видя ли , че не е чак толкова страшно?  Flutter

За списанието - не знам дали броят, който съм си взела е майският, но така си мисля - пише брой 5/2009.  Peace

Момичета, за тези, които се интересуват от мнения и опит на момичета, раждали с епидурална и/или спинална упойка, пуснах запитване в главната страница на на бъдещи и настоящи майки. Получих доста добри отговори, ако на някой ще му е интересно  Peace

# 61
по въпроса с кръвното налягане и моето нормално състояние е 90/70, но откакто съм бременна е 100/60. Преди около 2 месеца го качих на 150/100 и ме пуснаха да се ходя в къщи да почивам, но от тогава нямам проблеми. Казвали са ми че е нормално по време на бременността да се покачи кръвното. Онзи ден като бях на ЖК беше 80/40, но доки каза, че е от жегата и да не се шашкам. Ако ти се струва че е много високо най-безопастния начин да го свалиш е канела с кисело мляко изпитано от мен за 2 часа успя да падне на 100/70 тоест в моите нормални граници
ПП По принцип истинското нормално кръвно налягане е 120/ 80 но много малко хора в днешно време поддържат такова повечето момичета, които познавам до към 30 години са с ниско кръвно.

# 62
  • София
Сосми, ние с моя сме същите. Аз все не ми се спи, не ми се спи, той ми вика: ясна работата и след малко хър фиуу.

За списанията - и аз много им се дразня. Като се казва 9 месеца, моето дете, моята бременност и т.н. барем да си пише само по заглавието на списанието.
Моето дете много го харесвам (не че го купувам често), сега естествено ме устройва, защото има и за бременност и за малки деца, но преди година исках да чета за моето дете.
В моята бременност очаквам да чета основно за моята бременност и айде примерно до 4-5 месечно бебе, за да имам някаква подготовка.
Но това е положението.
Опитът ми е с Кенгуру, моето дете, 9 месеца. Един път ми харесва едното, друг път другото. Примерно Кенгуру за първи път като го видях много ми хареса, последния брой не ми допадна. 9 Месеца преди хич не го харесвах, сега по ми се нрави.

За помпите
- и аз най-добри отзиви съм чувала за авент. Кумата ми си купи на Чико, при това доста скъпа, нищо не струва, вакуума се прецака на първия месец.
Има и електрически междудругото, гледах в Джъмбо на нук за 140 лева, иначе май са по-скъпи.

За раждащите в Тина Киркова - да знаете, че в родилното отделение на втория етаж (поне преди 4 г. беше там) има електрическа помпа. Върши чудесна работа, особено ако са ви на камък гърдите (тогава трябва яко цедене).

# 63
Значи ще си трая за болката.И аз по принцип не съм фен на аналгина, но гледам, че това имам в къщи.Имам и парацетамол.Аз си харесвам аулин, ама за него знам, че не може.Ако много се засили болката ще звъня на зъболекарката да питам.Simple Smile

Сега ми звъннаха да ходя в събона среща на випуска.Чудя се с тоя корем дали съм за заведение? newsm78

# 64
  • София
slavena80 - е защо да не си. Аз в събота бях на кръчма и ми се отрази доста добре, може би защото не бях излизала до късно от както разбрах, че съм бременна. Пък и това е супер че сте се организирали да се видите. Нашия випуск правиме 10г. на 23.05.2009г., но никой не ми се е обаждал и ме е мн. яд, че не се организирахме нещо. То и преди си бяхме такива неорганизирани.

# 65
От списанията на пазара, които съм купувала относно бременността и бебетата най-много ми допада "Мама" и "Моята бременност" Peace "Кенгуру" ми е тъпо, "9 месеца" още повече, много мразя като има само тъпи американски статии и реклами Tired сп. "Мама" имат и още едно издание "Бебе" - не е лошо, имам един брой, ама като че ли в Мама-та пише повече неща за бебетата отколкото в Бебето Crazy

# 66
За организирането на срещи на випуска - и ние имаме годишнина, аз от 1 седмица се мъча между изпитите да организирам нещо и накрая ще им тегля по една м...а на всички, защото ми писна от претенции. Даже днес цяла сутрин се ядосвам на една бивша съученичка, която се изказа по повод на мястото където ще събираме , че било ужасно или нещо от сорта и аз й казах, че нямам претенции ако иска тя да организира срещата и вижте какво ми връща като отговор:
Ami kato nqma znachenie dai da si vzemem po edna dvulitrova bira v plastmasova bytilka i da sednem na peikite v parka...Sreshtaite se kudeto i kogato iskate. Zaeta sum, bez znachenie koi den shte e.
Аманот сноби в нашето общество. Първо, че не навсякъде правят резервации, второ, че срещата е в бирария "При кмета", което далеч не е толкова ужасно място,пък и да е важното е да се видим, а не къде ще сме.

# 67
  • София
Е тая твоя съученичка ме разби. Защо и при нас някой не се зае да организира такава среща. Все едно ще ше да ми е каде сме. Нали важното е да се видиме ида сме заедно. Направо нямам думи

# 68
  • Sofia
Здравейте, мацки!   bouquet

Аз от списанията мисля че най-много харесвам "Моето бебе и аз". Купувала съм си "Моята бременност" и "9 месеца", но не са ми толкова интересни.

Да ви се похваля, че сега се прибирам от пазара на Илиянци. Купих си една дълга рокля за 22лв., много добре стои. А имаше голям избор и на дълги, и на къси рокли с максимална цена 30лв., зависи кой каква търси. И също така си купих нощница за кърмачки на Vienetta Secret за болницата. Аз много я харесвам тази фирма.
За първи път си позволих да купя и нещо за бебка. Досега само гледах и набелязвах, но днес се престраших..., много съм суеверна. Купих й хавлийка, две тънки пелени за завиване, к-т бархетни и тензухени пелени, два лигавника и едни ръкавички.

Напетия, аз редовно посещавам лекциите на "9 месеца", така че като решиш, пиши ми да се уговорим. Аз ходя всеки петък.

# 69
Абе момичета знаете ли каква е нормалната граница за кръвно налягане,че на мене нещо днеска ми е много зле и отпаднало,а винаги съм била с ниско кръвно,ама наистина ниско,а днес ми го премериха и е 132 на 64 не е толкова високо,ама май е горната граница ми е висока,та да питам дали знете горе-долу какви са нормите.А пулса ми е двойно ускорен и не знам защо. newsm78

Биа, и моето е наистина ниско. Нормалното ми кръвно е 90 на 60. Говори с лекаря си, мисля че трябва да ти го следят. Може да е нещо временно, но може и да е начало на прееклампсия - нещо много сериозно. Случва се на всяка възраст, случва се и на много слаби жени. Пускала ли си скоро урина? Трябва да се следи да няма албумин. Но съм сигурна, че лекарят ти е по-запознат, така че ако имаше нещо опасно щеше да ти каже  Wink

Точно от това се страхувам,от прееклампсия,но изобщо не искам да мисля за това. ooooh! Пусках уруна преди няма и месец всичко беше наред.

За раждащите в Тина Киркова - да знаете, че в родилното отделение на втория етаж (поне преди 4 г. беше там) има електрическа помпа. Върши чудесна работа, особено ако са ви на камък гърдите (тогава трябва яко цедене).
Да аз като раждах също имаше и всичките циганки се редяха на опашка да се цедят.....и после аз не мерси.Мен ме хвана гнус колкото и с каквото и да я стерилизират. Sick Иначе ел.помпата наистина прави чудеса.

# 70
  • Ах, морето
Hariela, честито за покупките. Удобно ли е да щракнеш едно фото на рокличките, че ми станаха много интересни, особено за тези пари?  newsm10

Честито и на Яна за количката. Да си я ползвате със здраве.

Относно зимния кош, нашата количка беше комбинирана и нямаше такъв кош, а дъщеря ми е родена в началото на септември. Цяла зима бяхме по разходки и не сме усетили изобщо липсата на такъв кош.  Peace

Аз днес си получих болничните за март.

# 71
Явно ще се ходи до Илиянци тия дни. Азси взех една рокля за 29 лв. от пазара на Красно село, но ще се наложи да я удължавам малко...

# 72
Яна сладурана, аз също съм раждала с епидурална упойка, важното е да имаш добър анестезиолог. Отново бих се възползвала.

Ходих до доктора и ми изписа прахчета Диаспорал и но-шпа. Видяхме му пишоната на ехографа, отново.

# 73
  • Sofia
Веси 127, ето ..., нямаш проблем ... Даже съм я и облякла, за да видиш как стои. Трикотажна е, много лека, имаше в различни цветове - черно, синьо, сиво,  лилаво и розово. Има и страхотни по-къси рокли до коленете или горе-долу под коляното, но аз си взех дълга, защото съм много бяла и сега няма как да хвана тен.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379197&pid=12370653

# 74
Веси 127, ето ..., нямаш проблем ... Даже съм я и облякла, за да видиш как стои. Трикотажна е, много лека, имаше в различни цветове - черно, синьо, сиво,  лилаво и розово. Има и страхотни по-къси рокли до коленете или горе-долу под коляното, но аз си взех дълга, защото съм много бяла и сега няма как да хвана тен.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379197&pid=12370653

Роклята е страхотна и ти стои много добре Peace! Явно и аз ще навивам мъжо за разходка до Илиенци през уикенда  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт