Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 188
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Ашли, необходима си е количка, но ти си права - бебето трябва да е към теб, да гледка горе през прозорчето на количката и като духа, да не е директно у него. Можете да изберете компромисен вариант, има колички с четири колела, на които им се обръщат дръжките.

Елиа, наистина ако имаш време да ходиш на гимнастика, със сигурност ще се чувстваш добре. Аз от интернет съм си свалила гимнастика за бременни, но не успявам да я правя винаги. Има и такава, която се практикува и на стол.

Долс, когато имаш болничен задължителните осигурителни вноски са по-малки

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 17:47 от pepejeans

# 91
здравейте момичета,аз съм се спряла на тази количка http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5001 ем не е скъпа ем върши работа,а и като гледам тук в парка всяка втора мама е с такава и не се оплакват. Peace

# 92
Здравейте, мами.
Видях, че сте ме добавили като очакваща бебче на 26 август и останах поласкана  Embarassed Не съм много наясно с организацията тук, но явно я има и това много ме радва. Затова реших да ви кажа как вървят нещата при мен.
Бях на 4Д преди месец и се оказа, че е момче. То ние с мъжа си мислехме от самото начало, че е момче, ама друго си е да потвърди доктора.
Иначе за жегите в Пловдив не знам какво да кажа. Още от сега. Не можаха да почакат малко. Вече ми е супер горещо, а има още цели 3 месеца ........  Rolling Eyes Коремът ми още не е много голям, ама почва да ми пречи.
Видях, че сте се заговорили за колички. Ами ние с таткото сега сме в процес на голямо обсъждане. Първо, аз си мисля, че няма да ни трябва количка. Няма ли да стане с кошче поне до пролетта. Все пак зимата идва. Бебетата извеждат ли се често зимата. Знам ли...малко съм невежа, все пак ще ми е първото бебче  Embarassed
Но основният проблем е, че таткото иска количката да е обърната към улицата, а аз искам да е към мен, за да си виждам бебчето. Той е категоричен, че бебето трябва да гледа напред и да се учи, ама как така да приема, че аз изобщо няма да го виждам и да му се радвам. В крайна сметка ще стане каквото той каже, но вие как мислите? На къде е по-добре да е обърнато бебето?
А другият ми проблем е, че всички колички в магазините ми се струват супер тежки. Може би аз търся прекалено лека, ама те всичките са отрупани с толкова много удобства, че няма начин да са леки. И направо не знам какво ще избирам.
А вие вече пазарувате? Аз не знам кога да почна. Може би в 8мия месец, или пък сега. Не знам дали не е рано. Някои хора казват, че не трябвало преди да се роди да се купува нещо. Ама не мога да си представя, че веднага като се роди всичко ще трябва наведнъж да се избира. А и не знам аз как ще се чувствам, за да обикалям да купувам.

Как без количка?  Grinning Бебето можеш да си го извеждаш спокойно и няколко дни, след като е родено. Септември, октомври и ноември почти всеки ден става за разходка. Аз съм извеждала сина ми и при минус 5. Какво ще го правите това бебе толкова време вътре? Ти също ще луднеш, ако стоиш затворена постоянно. Така че не мога да си представя без количка.

В началото е по-добре да гледа към теб, иначе ще трябва постоянно да спираш и да поглеаждаш. То в началото само ще спи и освен това ще е легнало, може да гледа само покривчето, накъдето и да го обърнете. Към 5-6-ия месец, когато ще може да седи е задължително да гледа навън.   bouquet

# 93
Ашли, момичетата са ти отговорили.Повечето мами извеждат почти всеки ден децата.Е, само ако стане -10 няма как, но това са изключения.Децата също са по-добре с редовни разходки.Вътре ще откачите и двамата.
Долс, когато си в болничен се плаща само здравна осигуровка върху МРЗ, но не знам от кой се поема- дали от теб или от работодателя.Тази година е 12,50 така че не е болка за умиране.
Захира, Хари, много сте хубави Hug!А тези рокли наистина са много удобни, но аз ще ги оставя за юли.Надявам се поне още един месец да се побирам в панталонки Party.
Идеята ви за бременен шопинг е страхотна Laughing.Ще съберете всички погледи.

Тук времето е страхотно, духа много приятен вятър.Аз си направих страхотна разходка ,но се притеснявам да не си докарам пак контракции, че се помъкнах от пазара с почти 3 кг ягоди.Имаше толкова различни видове, че реших да взема от всички по половин кг и докато се усетя , се оказах с 5-6 торбички.Ама че  лакомия съм Embarassed

# 94
  • Sofia
здравейте момичета,аз съм се спряла на тази количка http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5001 ем не е скъпа ем върши работа,а и като гледам тук в парка всяка втора мама е с такава и не се оплакват. Peace

Румик, аз съм се спряла на абсолютно същата.

# 95
Pepejeans: как ти се стори епидоралната? Какво усещаше? Кажи малко повече, че пряко ме интересува Simple Smile

И аз пия Диаспорал по 1 на ден. Много съм доволна!  Hug

Момичета за роклите и дрехите като цяло мога да кажа, че повечето, които взех последните месеци НЕ са ми за бременни, а просто такъв им е дизайна, че са абсолютно подходящи за бременни. Така излизат и по евтинко  и са и по-хубави, че не знам защо дрехите за бременни като цяло ги правят все едно сме някакви дрипли  ooooh! Peace

# 96
Супер са роклите и като цяло много удобни за лятото, но.....аз така надебелях, че ми се търкат краката като ходя и боли и е направо немислимо да облека рокля Embarassed

# 97
ashley777 ама разбира се че не може без количка, то наистина ще луднеш в къщи толкова време а и то на повечето колички дръжката се върти. Като е малко е към теб, а като почне да разбира вече - обратно.
Хариела
роклята е супер.
pepejeans
в какъв смисъл осигурителните вноски са по-малки като си в болничен? Виждам, че Шайн е отговорила, че се плащат само здравни, ама как тогава ще се изчислява майчинството, като не си плащаш осигуровки. Нещо не ми е ясно, ако има някой дето повече разбира моля да обясни.
rumik количката е супер. В Чиполино има още една подобна УЛТРА, която също е много удобна и е на почти същата цена. Нея я провах и да ти кажа много ми хареса.
Да се оплача, че от няколко дни беба рита слао. Усещам я, че се върти и ме побутва ама по-слабичко. Нормално ли е това или да тичам при доки да я гледам?

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 19:08 от didi_168

# 98

Румик, аз съм се спряла на абсолютно същата.

момичета много е хубава а и лека, само колелата ме притесняват, все си мисля че двойните колела са по-паянтови..., а нашите улици са по-скоро за 4х4  Laughing Аз бих взела нещо леко и с големи единични колела, т.е. среден вариант  newsm78

Да ви се похваля днес направих първата покупка за бебончо  Embarassed една малка и мекичка гъбка за баня със слончета   261uu  261uu, жалко че нямам фото сега, за да ви я покажа...

# 99
  • София
Момичета за роклите и дрехите като цяло мога да кажа, че повечето, които взех последните месеци НЕ са ми за бременни, а просто такъв им е дизайна, че са абсолютно подходящи за бременни. Така излизат и по евтинко  и са и по-хубави, че не знам защо дрехите за бременни като цяло ги правят все едно сме някакви дрипли  ooooh! Peace
и аз така - до сега само панталоните са ми от специализиран магазин за бременни, защото иначе мисля че трудно ще си намеря подходящ.
Но блузите - тези за бременни хем са скъпи хем са тъпи Simple Smile Модата е много подходяща сега за нас Simple Smile
Ашли и аз въпреки че нямам нямам още опит си мисля че без количка не може. Както казват другите мами - докато не стане върла зима ще си излизаме на разходки Simple Smile

# 100
Здравейте мами!
Аз също харесвам такъв тип рокли, днес поразгледах на две, три места, но утре ще пообиколя и ще си взема нещо. Поне ще  държът хладно, апък и за нас е най-добрия вариянт да ни е удобно в момента.
Сутрин гледам да излизам вече по-раничко до обяд се пребирам, че после става горещо и ме естрах да не ми прилошеи по улиците, а и сега си имам и компания една приятелка е също бременна е заедно добре се прикарваме времето.
Ние утре сме на консултация и нямам търпение вече.
Приятна вечер!

# 101
Момичетаааа, отскочих в Майската тема. Леле пълнят ми се очите със сълзи като им чета разказите как еди коя си мама е родила, всичко е наред, или пък как някоя мама вече излиза с бебо на разходка, или как бебо е наддал еди колко си. Лелеее и нас съвсем скоро това ни чака, не мога да повярвам  Hug Моля се всички бебчовци да са ни живи и здрави и юли/август да си честитим тук само страхотни новини!!!  Praynig Hug

# 102
Момичетаааа, отскочих в Майската тема. Леле пълнят ми се очите със сълзи като им чета разказите как еди коя си мама е родила, всичко е наред, или пък как някоя мама вече излиза с бебо на разходка, или как бебо е наддал еди колко си. Лелеее и нас съвсем скоро това ни чака, не мога да повярвам  Hug Моля се всички бебчовци да са ни живи и здрави и юли/август да си честитим тук само страхотни новини!!!  Praynig Hug
Дааа много е мило наистина. Heart Eyes
Момичета дайте да изберем някои от нашите момичета,които имат желание да са вестителки,вече наближава,пък може и на някоя да се случи по-рано.Да си дадем телефоните и когато дойде моментът за някоя мама да прати смс или да се обади,че да знаем всички.Аз съм съгласна да съм вестителка.

# 103
Дааа много е мило наистина. Heart Eyes
Момичета дайте да изберем някои от нашите момичета,които имат желание да са вестителки,вече наближава,пък може и на някоя да се случи по-рано.Да си дадем телефоните и когато дойде моментът за някоя мама да прати смс или да се обади,че да знаем всички.Аз съм съгласна да съм вестителка.

И аз влизам редовно да ги гледкам  Hug Hug Hug

Навита съм и аз да съм вестителка на най хубавите новини  Heart Eyes Hug

# 104

И аз влизам редовно да ги гледкам  Hug Hug Hug

Навита съм и аз да съм вестителка на най хубавите новини  Heart Eyes Hug

и аз бих се наела с такава приятна задача! Hug

Общи условия

Активация на акаунт