Бъдещи майки АВГУСТ 2009 - Тема 36

• 14 151
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Честит имен ден на всички празнуващи днес   bouquet
Да ви се похваля, днес се сдобих с възглавница за кърмене, която разбира се я купих предимно да спа сега на нея. Нощите са ми кошмарни и не мога да си намеря място. Та дове4ера ще я пробвам и ако някой се интересува ще дам отзиви.

# 211
Ирина_85,аз се бях спряла на същата,но после видях тази http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.64/ и ми хареса повече.Те май са горе-долу еднакви ,само че едната е триколка.
Дори тази,която си харесала може да се окаже и по-добра,понеже има амортисьори.Но аз с пустото ми неудобрение към триколките... newsm78
Сега се сетих и за още нещо,което искам да ви попитам.Миналата седмица бях на преглед и питах за размерите на бебето-34см,1кг(в 27 г.с.).Та се чудя не е ли прекалено малко?А освен това се оказа седалищно,та сега ще опитвам разни упражнения за обръщане.

# 212
Ирина_85  аз знам, че от седми месец нататък започват да се обръщат бебетата с главата надолу. Иначе за упражнения - котешкото гръбче майе за обръщане. На мен днес корема ми е много странен по форма и имам чувството, че беба или се е извъртяла или е заела някаква странна позиция. За размерите - в една книга гледам сега - на 27 г.с. отговарят:
 Тегло на плода: около 900 - 1000 g
Дължина на плода: около 34 cm

Точно колкото си.

# 213
Zahira,благодаря за информацията.Ще опитам всичко,за да се обърне!

# 214
Честит имен ден на всички празнуващи днес   bouquet
Да ви се похваля, днес се сдобих с възглавница за кърмене, която разбира се я купих предимно да спа сега на нея. Нощите са ми кошмарни и не мога да си намеря място. Та дове4ера ще я пробвам и ако някой се интересува ще дам отзиви.

Ще чакам да споделиш, може и на ЛС. А от къде я купи?
Честит имен ден на всички именници и именнички да са живи и здрави и много щастливи.  bouquet  bouquet  bouquet

# 215
Моята мома в 25г.с 3дни беше 821гр и се беше обърнала  Peace но аз знам за случаи до последно са седалищно и в последният момент се обръщат.
Краси ще пиша, иначе я взех от Щъркела.

# 216
Мойта бебка се върти постоянно вече и ту ме рита долу,ту в ребрата.Има време да си заеме изходна позиция.Дъщеричката на сестра ми се е обърнала в последната седмица Peace
Ирина 85 и на мен ми допаднаха амортисьорите Grinning

# 217
Здравейте, момичета!

dolls и при мен е така, голямо въртене пада, усещам си в корема нещо като вълна и се обръща, рита ниско долу и после горе. Питах доки кога трябва да си заеми позиция като за раждане и той каза,че имало време още. Аз бях чела някъде,че около 36г. седмица най-късно вече трябва да си е заело позиция за раждането.
Ох момичета от известно време започна да ми се допива биричка, вие как сте? До преди изобщо неможех да я близна, много ми горчеше както и никакъв друг алкохол не пия попринцип. Първо си опитвах от чашката на мъжо ми, а сега започнах да си сипвам и му правя компания, в жегите добре ще ми се отразява, но и съм чувала, че е полезна за брменните .
Приятен ден!  bouquet

# 218
mar_gito няма проблем да пиеш биричка, особенно в жегите Simple Smile Само гледай да си близо до 00, че може да ти се наложи Simple Smile

Аз се похвалих с пералнята, ама не се получи, не става този модул и това си е. Явно ще се купува друга, пък ако се намери модул дето да стане и тази ще направим, все ще влезе в употреба, най-вероятно при майка ми Simple Smile

А тая количка често съм я виждала из квартала и ми се струва удобна, макар, че напоследък гледам едни колички, не знам каква марка са, но с мн големи гуми, направо като трактор са, много ме кефят, но така или иначе няма да купувам друга.

# 219
Здравейте и от мен мили мамита  Heart Eyes . Честито на всички именници да сте здрави и щастливи!  Hug
Аз понеже съм леко назад с темите се включвам да споделя тъй онуй и да се връщам да ви чета.  Crazy

Nevnev - за хлебарките, аз ползвам Biokill това е един спрей, който купувам от ветеринарните магазини и мори всичко наред! Супер доволна съм. Най-хубавото е, че е безвреден за животните (преди имахме куче и не е токсичен за никой освен за гадините). Аз лично изчиствам навсякъде и след това пръскам по ъгли и около уреди и тръби, шкафове. После излизам за малко (води се безвреден, но в нашето състояние е по-добре да не се рискува). Тази гимнастика я правя по веднъж в седмицата докато не изчезнат (при мен става на 2-3тата седмица) и така държи около месец два. Струва 12/14лв. ползвам го и в спалнята.

Цвети наистина си герой. Аз от опит да споделя, защото ние със сестра ми сме родени на един ден в един месец но през една година и на мама хич не й беше лесно и до ден днешен твърди, че не се е наспала Simple Smile А ние със сестра ми освен, че бяхме с една торта всеки път  Sad иначе си падаше купон  Mr. Green

Данче, беше писала, че трябва да си на работа до 20 юни, аз по принцип съм до 22 юни, обаче ми се налага да си изместя термина заради осигуровките и сега ми отива на 2 юли, но съм решила да си взема отпуска за последните 2 седмици, че иначе зор. Ти колко платена отпуска имаш, не можеш ли този вариант да ползваш без да вземаш болничен?

Със съня и аз имам проблеми в последните дни, защото някакви улични песове се надлайват точно под прозореца и е някакъв ужас. Вече не знам какво да правя, а съм на работа всеки ден от 9 до 18ч и то до края на юни както се очертава не знам как ще я караме....

Моята докторка ми каза нещо важно във връзка със ставането . Вие преценете дали ще го пробвате: каза да НЕ се става от легнало положение все едно правиш коремни преси, а всяка бременна трябва първо да се обърне на една страна, после да спусне краката си да докоснат земята и тогава да се изправи. Така не се стресирал плода и се избягвали сакатлъци, пък и е по-лесно. Пробвайте.

Иначе ние засега пък сме МОМИЧЕ ще видим до кога:: Име си нямаме:)

Нашата бебка също е седалищно и стискам палци да се обърне докато дойде момента, но една мед.сестра ми каза, че ако до 7мия не се е обърнало бебето няма шанс, защото после му ставало тясно. Аз не й повярвах много, струва ми се мн крайно изказване. Вие как мислите? дано е вярно това за 36та седмица.

Mar_gito аз да си призная и на мен ми се е завърнала глътката  Embarassed Вчера пих бяло вино със спрайт и така добре ми дойде, че даже и не можах да се засрамя  Joy

# 220
smiley и на мен така ми каза един доктор,като бях в 26-27 г.с. и успя да ме шашне понеже не ми се чува за секцио,но се оказа,че не е вярно.

# 221
С бяло вино прегрешавам всяка вечер, но по 2 пръста, не повече, идва по-малко от 1/3 от чашата.Док е разрешил по една чаша на вечер, но аз не смея да се отпусна чак толкова.Бира и аз съм чувала. че е хубаво и много бременни си пият, но не трябва да се прекалява.
Това със ставането не мога да го изпълня Confused.Колкото и да се старая, докато се усетя и съм си направила коремната преса Sad.Сега тормозя бебка, после тя ще си го връща hahaha.Много черни точки ми се насъбраха.
Я да попитам, някой още шофира ли с големия корем?Не съм се качвала от месеци на колата, а тези дни ще трябва да се транспортирам сама и се чудя как ще се сгъна, защото и като пътник вече ми е много неудобно.

# 222
Шайн аз откакто съм бременна шофирам повече отвсякога, преди ме беше страх да се кача в колата и ей така си стоеше да събира прах, обаче сега когато трябва да се придвижвам бързо и най-вече никой да не ме ръга и блъска в градския съм нон стоп в колата. Колан обаче не слагам - много ме стяга.

# 223
Денди, мерси за информацията.  Hug
Относно обръщането на бебетата, когато бях бременна със сина ми до осмият месец той беше седалищно, и май някъде около началото на деветият се обърна с главата на долу. Peace Тъй че има време още бебетата да се обърнат, тогава си спомням, че акушерката от ЖК ми беше казала да изкачвам стълби пеш, а не с асансьора, Laughing не вярвам това да е помогнало, но както и да е бебето се беше обърнало .
Шайн, аз все още си шофирам и за сега се чувствам добре, само дето малко трудно вече достигам педалите Laughing Joy, но е защото съм 1.50 с вдигнати ръце. Ще шофираш малко по-внимателно, щото ако ние не се пазим, няма кой. Както казват бавно, но славно, все ще стигнеш.

# 224
Благодаря ви, момичета Hug!
Денди, честита придобивка HugПосле да се похвалиш как е Wink.

Общи условия

Активация на акаунт