За имената и за бебетата отново

• 9 279
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
Вие не разбирате нищо...това не е изнудване.В Патриархата това е по подразбиране и не подлежи Въобще на коментар. Laughing
Хапсолютно Simple Smile

# 106
ох не мога да не се намеся....та за такъв същия пундо бях омъжена 7 години ....казаха детето на свекъра и толкова..и синът нищо не смее да каже...раждам в болницата-пиша името както аз съм решила......и трябваше сама да се изписвам.......както и да е после казаха:или сменяш името или багажа и да те няма-попитах само кога да го събера дали на момента или 1-во да нахраня детето...... Grinning сега ми е смешно ,но тогаваааааааа идеше ми да рева....както и да е не стана на тяхната.....но не спряха да се налагат и месят-резултата:сега съм щастливо разведена и спокойна....успех .....да не съм пророк...но ....при теб може и да е по-различно ,ако спазиш традицията...обаче си задай вапроса до колко си заслужава........имал бил пари-голямо важно-оня маминия мухляр да застане като мъж,а не като путка

# 107
Като ви чете човек, всичките пращите от толерантност....а след 10-20 години, съм сигурен, че ще чета същите оплаквания, а вие ще сте проклетите, твърдоглави изнудвачи, които ще настояват с цената на всичко, внучетата да са кръстени на тяхно име  Mr. Green

# 108
  • София
Вашата работа малко като "Га яде кифтета ни рива, а си'а ривеш...".
Ако маминият момък не може да издържа семейството и не му се работи, то кръсти детето на свекъра... И след това може се замислите за самостоятелност, която коства усилия. В природата безплатният обяд не съществува.  

# 109
  • Варна
Като ви чете човек, всичките пращите от толерантност....а след 10-20 години, съм сигурен, че ще чета същите оплаквания, а вие ще сте проклетите, твърдоглави изнудвачи, които ще настояват с цената на всичко, внучетата да са кръстени на тяхно име  Mr. Green
Пълни глупости.

# 110

Естествено, личната позиция в момента на конфликта има определящо значение за отношениението ни към него Wink

# 111

Аз не видях излив на толерантност. За мен толерантност би било - ще го кръстя на свекъра - той прави толкова за нас и заслужава.

# 112
Аз пък се чудя какви хора имам катот ози дЕдо? Sick Вместо да гледа детенцето да е здравичко, още ми поставя ултиматуми. Е, при мен нямяше да минат. Млади хора сте , ще се справите. А и не вярвам заради едно име да се откаже от сина си  и внука си.Ще му мине.
Родителите на мъжа ми живеят в съседния блок и 1г.3м не са дошли да видят дъщеря ми по причината че не се съгласих да се  казва Ивана като свекърва ми.

По същата причина свекъра не видя първородния си внук 1г. и 6 м.

Пак имаха семеен бизнес, аз бях в обтегнати отношения със свекъра от сватбата, детето дълго чакано, първо внуче за свекъра, мъж ми - остави избора на име на мен обаче.......Въпреки,че работеха заедно с баща си и знаше,че след некръщаването на детето на него, ще има хър-мър между тях, мъж ми застана на моя страна. И така.......свекъра когато ме видеше с количката - минаваше на другия тротоар, така и не ми прости до смъртта си.......Дъщерята обаче я кръстих на починалата ми свекърва и тя определено се радваше на любов от страна на дядо си.......

Знам и за случай, когато син и баща не са толкова зависими финансово, но единствен син....Уж толерантни, уж не държат на традицията, но.......свекървата със сълзи на очите и падане на колене е измолила снахата да пише 1:1 внука на дядото......Внука носи неговото име в крайна сметка, 1:1.......

Та в случая според мен най-интересния и важен момент е какво мисли и какво иска бъдещия татко........

# 113
но.......свекървата със сълзи на очите и падане на колене е измолила снахата да пише 1:1 внука на дядото......Внука носи неговото име в крайна сметка, 1:1.......

Sick Грозна работа.

# 114
И кажете после, че не са болни тези хора  Sick

# 115
но.......свекървата със сълзи на очите и падане на колене е измолила снахата да пише 1:1 внука на дядото......Внука носи неговото име в крайна сметка, 1:1.......

Може да ги е било срам от съседите, роднините, познатите и тн, какво ще кажат, м? Може ли да се живее с тоя срам, как я мислите вие тая работа? hahaha

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 18:02 от Burberry

# 116
А,мъжа ти колко време мисли да го издържа татко му?

# 117
  • ЯМБОЛ
             Тя явно няма да отговори.Някои само мрънкат,после ......по течението на реката.

# 118
  • Пловдив

Sick Грозна работа.
Що бе, аз и по-грозни знам. Познавам една мацка (позната на позната) и нейния син се казва..... айде да не казвам, че чете и може да се познае, но да речем Груйо - името е подобно. Що така бе, Миме? Ми свекъра си плати за да се казва като него. Shocked

# 119
А дъртият Скрудж как е със здравето?... Ако е зле, кръстете го го Стойко и чакайте да се гътне, а после може чрез Държавен Вестник да смените името.
Dа ама не,колкото е вярно че от дете може да се откажеш в Държавен вестник,толкова е вярно и това  Mr. Green
Кръстите ли го веднъж,няма връщане,е може чрез съда,но трябва да се докаже,че името е едва ли не позорно,а в случая не вярвам да е така-така,че както го кръстите-така ще си се казва Outta Joint
Много гадна ситуация,не знам какво да те посъветвам newsm78 Мъжа ти какво мисли по въпроса? Все пак детето е и негово и той също има право на мнение. Иначе аз на твое място ще го кръстя както искат,и още нещо няма да чакам да родя дете ,за да
Цитат
покажете, че си имате мнение по този, а после и по много други въпроси

Общи условия

Активация на акаунт