За имената и за бебетата отново

• 9 248
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
  • Страната на чудесата
Той не помага, той издържа...и явно е решил, че иска нещо в замяна на тази издръжка. Няма пълно щастие Wink

Да, свекъра в ролята на Ръмпелщилскин Twisted Evil

# 91
Според мен отношенията са "пазарни" само в главата на снахата. Всъщност дядото издържа сина си, защото смята, че така е редно. Поради същата причина иска и бебето да носи ноеговото име. Това са патриархални разбирания от един и същи тип и вървят в комплект. Той не смята, че е купува името на внучето си, докато от гледна точка на снахата, тя определено го продава.

# 92
А дъртият Скрудж как е със здравето?... Ако е зле, кръстете го го Стойко и чакайте да се гътне, а после може чрез Държавен Вестник да смените името. Я си представи - направите се на много ербап, теглите му една майна сега, кръстите си детенцето по ваш вкус (примерно Лиъм, Джон, Мартин или Емилио), заживявате като мишки под наем в боксониера в краен квартал, стария борсук ви лишава от наследство и вземе че се спомине след 5 месеца....ще се прецакате яко. Изобщо правете си сметката добре!

# 93
Сложна ситуация. Както и да го мислиш, нямаш много варианти за действие. Сядате с мамин сладък и решавате като големи хора, нали родители ще ставате вече - дали му стиска да остане на улицата и да си издържа семейството сам или ще си налягате парцалите и ще козирувате на баща му, докато се спомине. Пък някой ден ще връщате на син и снаха за сегашното унижение.
Изборът е ваш - ние тук, каквото и да мъдруваме, не сме на вашето място.

Да, много точно казано, само дето няма нужда да си го връщате на син и снаха, защото знаете вече да какво става въпрос....гадно е ама, той поне ви е дал нещо, с това можеш да се успокоиш поне. А има хора дето си ги кръщават така или иначе. Успех.

# 94
  • Sf
Наесен им караш пълните буркани от миналата година - хем помагаш да се запасят, ще имат да затварят по-малко, хем ще си освободиш място вкъщи.  Laughing
Това е много грубо  Confused Все пак хората явно искат децата им да се сещат по-често за тях, да ги посещават, да им обръщат внимание... и си търсят поводи да ги привикват. Всички възрастни хора са така.  Ще го разберете като ви дойде до главата.

Ако някой много се натиска да ми даде нещо с идеята после да съм му длъжна, при това много настоява - против желанието ми - да участвам в приготвянето на това нещо, да, ще съм брутално груба.

Хората могат да искат много неща. И обикновено ги получават - ако не прибягват до изнудване и манипулации.  Wink

# 95
Моят случай беше подобен, аз не спазих традицията. Всяко чудо за 3 дни.Е,нашата сръдня беше 7 месеца,но всичко мина и замина. Но мъжът ми ме подкрепи,освен това той сам издържа семейството ни от самото начало. Просто и двамата никога не сме разчитали на родителите да ни помагат.Имали сме и трудни моменти,но сме се справили. Разбирам те как се чувстваш,но не мога да разбера такъв тип изнудване,просто е тъпо. Защо не вземете да обсъдите дали не можете и сами да се справите. Че той така може постоянно да ви командва,упражнявайки финансовия си натиск. 

# 96
той сам издържа семейството ни от самото начало. Просто и двамата никога не сме разчитали на родителите да ни помагат.
Хич даже не ви е подобен случаят Wink

# 97
той сам издържа семейството ни от самото начало. Просто и двамата никога не сме разчитали на родителите да ни помагат.
Хич даже не ви е подобен случаят Wink
Всъщност да,права си,не е много подобен.Освен това за традицияте де... Simple Smile

# 98
Ще пиша като гост по ясни причини.
Имам едно питане и ми се иска да получа съвети, защото съм в объркана ситуация на избор. И явно не мога да се справя.
Значи положението е следното: очакваща бебе жена трябва в реда на нещата да избере име. В семейството на мъжа има традиция, свързана с имената- редуват се през поколение две имена (ще сменя действителните имена със сходни на тях) - примерно Стойко и Петко-бащата е Стойко Петков, синът е Петко Стойков, детето на Петко е Стойко Петков и така нататъък. Кръг до безкрайност. Идва момента поредния син да кръщава дете и свекъра е уверен, че единствен вариант за това е неговото име. Да, ама аз не го харесвам това име и не си представям детето с такова. И към ситуацията вписвам момента, че мъжа е изключително зависим финансово от баща си - един вид препитава се и живее от бащините си доходи. И това поставя семейството ни във вид задълженост към свекъра. Последният не иска и да чуе за компромисен вариант за име, какво остава за такова, каквото на нас с бъдещия баща ни харесва. Налага си мениетои заплашва, че финансите, които ни дава ще секнат ако внукът не  е на негово име. Поставена в гадна безизходица - и да запазя отношенията в семейството, и да направя това, което на мен ми харесва. Все пак става дума за дете, което нося, ще родя и възпитавам. Но свекъра казва след като ще се отглежда с негови пари той ще диктува правила. Ужасно е. Винаги ли ще трябва да се съобразявам, а решенията на мен и мъжа ми като семейство май няма да ги има, ще слушаме свекър.
А при вас ако има такава ситуация как ще действате? Ще се примирите ли и ще влезете ли в кръга на семейната традиция или ще се възпротивите и ще покажете, че си имате мнение по този, а после и по много други въпроси?
Чакам съветите ви!
Благодаря, че ме изчетохте.
  bouquet

Никога няма да се подчиня на правила поставени от свекър, дори точно обратното, само да намекне нещо че се мисли за диктуващ нещо и ще види внук на куково лято.

Ако мъжът ти е неспособен сам да гледа и издържа семейство без да го върти баща му на малкия си пръст, що за мъж е?

# 99
Ако името на бащата е по-поносимо от това на дядото, можеш  без да слагаш край на традицията- малко да я промениш. Вместо Петко Стоянов да стане - Стоян Стоянов.

# 100
  • джакузита макузита
Никога няма да се подчиня на правила поставени от свекър, дори точно обратното, само да намекне нещо че се мисли за диктуващ нещо и ще види внук на куково лято.

Ако мъжът ти е неспособен сам да гледа и издържа семейство без да го върти баща му на малкия си пръст, що за мъж е?
Абсолютно.

# 101
Аз пък се чудя какви хора имам катот ози дЕдо? Sick Вместо да гледа детенцето да е здравичко, още ми поставя ултиматуми. Е, при мен нямяше да минат. Млади хора сте , ще се справите. А и не вярвам заради едно име да се откаже от сина си  и внука си.Ще му мине.
Родителите на мъжа ми живеят в съседния блок и 1г.3м не са дошли да видят дъщеря ми по причината че не се съгласих да се  казва Ивана като свекърва ми.

# 102
  • Варна
Просто не мога да повярвам ooooh! Чета, чета за такива случаи и се изумявам, как е възможно да не искаш да си видиш собственото внуче заради едното име smile3555 Дори и да имаха право да се сърдят (а те категорично нямат, името си е работа на родителите), какво им е криво детето?

# 103
Като са се хванали да играят на хорото да играят до край след като не могат да се справят сами Peace
Аз пък не разбирам как някои хора смятат че уважението се купува с пари и що за родител ще изнудва децата си така  ooooh!

# 104
Вие не разбирате нищо...това не е изнудване.В Патриархата това е по подразбиране и не подлежи Въобще на коментар. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт