За имената и за бебетата отново

• 9 246
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
Абе,каквото и да си говорим,това си е ужасен рекет!Аз не бих могла да живея по този начин.Къде е авторката да каже как,аджаба ,се е съгласила да се набута в това положение?
Някой да ми предявява иск за собственост към МОЕТО дете... ooooh! Аз ако съм сигурно най-накрая ще откача и ще тегля една м***а и на половинката,дето е такъв пухльо,и на свекъри и на всичко,ще си взема детето и беж да ме няма!Да си раждат деца като искат да ги имат!
Знам за какво говоря...нали и към моето дете се предявяваха такива искове....Ама аз мога да ги срежа както искам,не мога да си представя да се набутам така !
Затова от свекърите не искам нищо.

# 76
  • джакузита макузита
Ще пиша като гост по ясни причини.
Имам едно питане и ми се иска да получа съвети, защото съм в объркана ситуация на избор. И явно не мога да се справя.
Значи положението е следното: очакваща бебе жена трябва в реда на нещата да избере име. В семейството на мъжа има традиция, свързана с имената- редуват се през поколение две имена (ще сменя действителните имена със сходни на тях) - примерно Стойко и Петко-бащата е Стойко Петков, синът е Петко Стойков, детето на Петко е Стойко Петков и така нататъък. Кръг до безкрайност. Идва момента поредния син да кръщава дете и свекъра е уверен, че единствен вариант за това е неговото име. Да, ама аз не го харесвам това име и не си представям детето с такова. И към ситуацията вписвам момента, че мъжа е изключително зависим финансово от баща си - един вид препитава се и живее от бащините си доходи. И това поставя семейството ни във вид задълженост към свекъра. Последният не иска и да чуе за компромисен вариант за име, какво остава за такова, каквото на нас с бъдещия баща ни харесва. Налага си мениетои заплашва, че финансите, които ни дава ще секнат ако внукът не  е на негово име. Поставена в гадна безизходица - и да запазя отношенията в семейството, и да направя това, което на мен ми харесва. Все пак става дума за дете, което нося, ще родя и възпитавам. Но свекъра казва след като ще се отглежда с негови пари той ще диктува правила. Ужасно е. Винаги ли ще трябва да се съобразявам, а решенията на мен и мъжа ми като семейство май няма да ги има, ще слушаме свекър.
А при вас ако има такава ситуация как ще действате? Ще се примирите ли и ще влезете ли в кръга на семейната традиция или ще се възпротивите и ще покажете, че си имате мнение по този, а после и по много други въпроси?
Чакам съветите ви!
Благодаря, че ме изчетохте.
  bouquet
Немислимо е това за мен. Това не е живот.
Никакъв компромис с такива хора. Това са абсурдни отношения.
Бих прекъснал веднага всякакви връзки и комуникация с тях, не бих им позволил никакъв достъп, дори веднъж, до детето, поне до момента, до който това зависи от мен.
За финансовата зависимост - лошо сте си послали, мислете по въпроса. Аз не бих го допуснал по начало. Променете това.
Мъжът ти е за бой, той допуска всичко това да се случва.

# 77
  • somewhere over the rainbow
Ухаа, де да можеше и моят свекър да ни хрантути, пък и тризнаци да родя и трите ще кръстя на него - Стойко, Стойо и Стоян ... да речем. Sunglasses
Ей, тц, тц, на тоя живот, дето го имате, все ще намерите за какво да се захванете Mr. Green

# 78
  • Страната на чудесата

Много правилно!
Дядо ми, лека му пръст, имаше много хубава приказка по този повод:
" Не ща му ни меда, ни жилото"

# 79
  • джакузита макузита
Никой, абсолютно никой няма право да се меси на майката и бащата на детето при избора не име.

# 80
  • до една звездичка
...И към ситуацията вписвам момента, че мъжа е изключително зависим финансово от баща си - един вид препитава се и живее от бащините си доходи. И това поставя семейството ни във вид задълженост към свекъра.

...Но свекъра казва след като ще се отглежда с негови пари той ще диктува правила. Ужасно е. Винаги ли ще трябва да се съобразявам, а решенията на мен и мъжа ми като семейство май няма да ги има, ще слушаме свекър.
Не съм била в подобна ситуация, но моето мнение е, че след като сте се примирили със ситуация, в която да сте финансово зависими от свекъра ти, се очаква да се примирите и с неговото предпочитание за име. Peace
В противен случай излиза малко като: хем искате да дава, хем да си гледа работата като не го питат...  Whistling

# 81
Никой, абсолютно никой няма право да се меси на майката и бащата на детето при избора не име.

Ама той не се меси. Просто е казал, че ще им спре финансирането. Никой не е длъжен да отглежда децата на децата си.

# 82

Много правилно!
Дядо ми, лека му пръст, имаше много хубава приказка по този повод:
" Не ща му ни меда, ни жилото"
Друг е въпроса ,че те искат да дават и то точно с идеята да сме им длъжни.Колко пъти тактично й казах,че от компоти и сладка нямаме нужда и се чудя къде да ги складирам,тя си прави каквото си науми-праща точно такива неща! И на всичкото отгоре ми вика:"АМи есента как да дойдете,че да правим зимнина?",изобщо не отчитайки факта,че мъжа ми работи и хич няма да има възможност да пропътува 300км натам и обратно за тея зимнини,които им казахме толкова пъти,че не искаме.

# 83
  • Sf
Друг е въпроса ,че те искат да дават и то точно с идеята да сме им длъжни.Колко пъти тактично й казах,че от компоти и сладка нямаме нужда и се чудя къде да ги складирам,тя си прави каквото си науми-праща точно такива неща! И на всичкото отгоре ми вика:"АМи есента как да дойдете,че да правим зимнина?",изобщо не отчитайки факта,че мъжа ми работи и хич няма да има възможност да пропътува 300км натам и обратно за тея зимнини,които им казахме толкова пъти,че не искаме.

Наесен им караш пълните буркани от миналата година - хем помагаш да се запасят, ще имат да затварят по-малко, хем ще си освободиш място вкъщи.  Laughing

# 84
Мислех един такъв вариант,но това върло ще ги обиди.Е,зависи доколко това ме интересува Simple Smile .Все пак те не се съобразиха с нашето мнение.

# 85
Наесен им караш пълните буркани от миналата година - хем помагаш да се запасят, ще имат да затварят по-малко, хем ще си освободиш място вкъщи.  Laughing
Това е много грубо  Confused Все пак хората явно искат децата им да се сещат по-често за тях, да ги посещават, да им обръщат внимание... и си търсят поводи да ги привикват. Всички възрастни хора са така.  Ще го разберете като ви дойде до главата.

По темата за Стойко мисля, че семейството на авторката няма да оцелее, ако тя реши да си застъпва правата и да се противопостави на дядото. Мъжът и не е свикнал да издържа семейство, а сега и бебе ще му се наложи да гледа, което допълнително ще му отежни рахата. Като се занижат безсънните нощи с бебето, следвани от цял ден бачкане за пари, които изчезват преди да си ги видял, ще вземе да си блъска главата що му е трябвало да тропа с крака и да се репчи на баща си.

И понеже нищо не може да е идеално, на бъдещия Стойко му предстоят два варианта - да има тъпо име или да е дете на разведени родители. Мисля, че с първия вариант ще е по-щастлив.

# 86
Човек би трябвало да помага от добро сърце и според мен това не би следвало да му дава свободата да притиска и изнудва семейството на сина си.
"Който плаща, той поръчва музиката" звучи много грозно що се отнася до взаимоотношения родител - дете.  Thinking

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 16:29 от Chandni

# 87
Да не си описваме историите, то е ясно вси4ки сме били в подобна ситуация - дали да кръстим детето на свекър/свекърва или така както на нас ни харесва.Към авторката   ако името не е толкова ужасно не можеш ли да преглътнеш това с ултиматума , защото както разбирам ще се окажете в доста трудно положение и вместо да изживяваш най прекрасните си първи мигове с бебо ти ще мислиш как ще я карате за напред...                           

# 88
Човек би трябвало да помага от добро сърце
Той не помага, той издържа...и явно е решил, че иска нещо в замяна на тази издръжка. Няма пълно щастие Wink

Да не си описваме историите, то е ясно вси4ки сме били в подобна ситуация - дали да кръстим детето на свекър/свекърва или така както на нас ни харесва. 

Що пък да е ясно, аз не съм била в такава ситуация...

# 89
  • somewhere over the rainbow
Това е много грубо  Confused
И според мен е грубо, ама на кой му пука Mr. Green

Човек би трябвало да помага от добро сърце
Той не помага, той издържа...и явно е решил, че иска нещо в замяна на тази издръжка. Няма пълно щастие Wink

... точно колкото грубо е да не кръстиш детето на свекъра, който толкова "помага". Дори и да не го иска, просто от уважение.

Общи условия

Активация на акаунт