За имената и за бебетата отново

• 9 246
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Не съм съгласна с тази тъпотия за "поръчването на музиката" - до човек си е..... Баба цял живот помага с пари и гледане на децата на нашите, никога дума не е казала жената да се наложи..... Това е голяма щуротия - като дава пари та дай да се качи по главите ooooh! Нито един нормален човек не би искал нещо в замяна на това , че подпомага (финансово или по друг начин) собственото си дете #Crazy #Crazy #Crazy Това е ши`ана корист, нали си обичаме децата безкористно.....или само аз си мисля така Laughing    ..... Я се замислете вие бихте ли се налагали на децата, ако вбъдеще ви се налага да подпомагате или направо да издържате младото им семейство..... Много грозна картинка ......Особено ако ви е син..... ще го смачкате напълно като самочувствие.....
И това, че някой мъж не може да храни достатъчно семейството си, не значи, че не прави всичко възможно. Не всички са получили образование, пък и да са, колко души работят по професията си в днешно време, камо ли с добро заплащане..... Има мъже, работещи на по 2-3 места и пак не им стигат парите.....
То вярно, че от моята камбанария (мъж ми е частник) е друго, но съм живяла нормално, даже към бедно, затова знам какво е....

# 136
  • у дома...
Ако имат нужда - ще помагам колкото мога. И без корист разбира се. Но, аз да се чудя на кой дявол дупе да дам, а те по цял ден да се излежават /буквално/ и се чудят защо, аджеба, никой работодател не иска да им дава големи заплати, за да си стоят в къщи. И хора на по 30 и няколко години да ти казват, че си им длъжен... Е, няма да стане!
Винаги, когато се е налагало да вземе пари от баща ми или от свекърите, винаги сме им ги връщали до стотинка. Чисти сметки, добри отношения. Ако те решат, че не им трябват - благодаря, ето ви сметката на детето. Ако дадат нещо за нея - супер. Ако не - живи и здрави да сме.

# 137
  • Варна
Такаааа.... как бих постъпила аз в подобна ситуация: Набивам канчето на мъжа си и го натирвам да си намери работа независима от баща си. Ако живеем при тях се изнасяме на квартира. Всичко това без скандали, без разправии, само действия. След това се съсредоточавам върху предстоящото раждане и когато детето се роди, сядаме и му измисляме име двамата с мъжа ми. Не бих се съобразявала с никого, дори и да съм избрала за име Манчестър Юнайтед. Simple Smile
По същите причини, за да има мир и за да няма претенции, и двете ми деца не са кръстени на нито един от родителите ни.

# 138
И аз така мисля.
Никой никому не е длъжен - всичко се прави с любов и добра воля, без никоя страна да чака благодарности.

И моите деца са кръстени произволно - направихме списък с мъжа ми с имена, които харесваме - всеки от нас зачерта в него имена, които не харесва. Така стигнахме до 3 имена и се съгласихме за едно.

За първото обаче ми спомена, че харесва Александра от "Москва не вярва на сълзи" и си е мислел, че някога ако има дете, би искал да се казва така..... Запомних това и казах в родилно, че ще се казва Александра, без да го питам първо Embarassed Той пък беше много доволен Laughing

# 139
  • София
Ще се съглася със следното - след като сте се поставили в такава зависимост от свекъра, ще се съобразите със заповедта му. Или ще си събете багажа. Средно положение не виждам.

Защо да не виждаш? Аз не вярвам да ги изгони с бебето на улицата, все пак са му внуче и син! Може да вдигне скандал и да секне парите на маминия, но това не е болка за умиране. Дори ще им направи услуга, да сложат начало на самостоятелния си живот. Трябва да са подготвени, че ще живеят с по-малко пари, но да не бързат с изнасянето.

# 140
  • София
Сложна ситуация. Както и да го мислиш, нямаш много варианти за действие. Сядате с мамин сладък и решавате като големи хора, нали родители ще ставате вече - дали му стиска да остане на улицата и да си издържа семейството сам или ще си налягате парцалите и ще козирувате на баща му, докато се спомине. Пък някой ден ще връщате на син и снаха за сегашното унижение.

# 141
Гледам и не вярвам на ушите си!  ooooh! Не мислите ли,че като раждате деца е нужно поне да имате пари да им купите памперси?! Нищо лично към авторката,но нито на свекър е попаднала,нито на мъж!  ooooh!
Ще ми бъде интересно да прочета за развръзката,дали все пак свекъра ще дава пари за памперсите на детето!Живо и здраво да ви е въпреки всичко! Peace

# 142
Аз ще те посъветвам друго.... Погледни хубаво църковните календари и имената. Дай Боже да ти се падне ден, в който детето да си дойде с името на хубав църковен празник. Тогава изобщо не е необходимо да се оправдаваш или да измисляш причини.
"дошло си е с името " и толкова. Компромисен вариант е с две имена пък ти да му казваш както искаш.

П.С. Никога не съм го разбирала това и още в самото начало когато разбрах, че съм бременна директно казах, че детето ще носи своето име и няма да е кръстено на никого. Не съм суеверна чак толкова, но ако си беше дошло с имета щях да го кръстя така - късмет.

# 143
  • София
Гледам и не вярвам на ушите си!  ooooh! Не мислите ли,че като раждате деца е нужно поне да имате пари да им купите памперси?! Нищо лично към авторката,но нито на свекър е попаднала,нито на мъж!  ooooh!
Ще ми бъде интересно да прочета за развръзката,дали все пак свекъра ще дава пари за памперсите на детето!Живо и здраво да ви е въпреки всичко! Peace

ааа 'що бе то момичето е гледало като се  е женило, че и парички ням да им липсват за памперси дядото нали е насреща 

# 144
Мисля, че най-важното е да го обсъдиш с мъжа си. Ако видиш, че той не е крайно убеден
в последователността на семейната традиция относно имената и ако прецениш, че няма
да имаш проблем след раждането с него тогава слид като родиш запиши име, което ти
хресваш. Но ако таткото е убеден предварително как трябва да се казва детето му по-добре
не си създавай проблеми за в бъдеще. В крайна сметка не името прави човека, а е точно обратното.

# 145
  • Варна
Ами ако тя също е била убедена предварително как иска да се казва детето и? Чисто хипотетично. Чие убеждение има по-голяма стойност?

# 146
Кръсти детето си както ти решиш и не му мисли повече.Аз кръстих сина си ,който е единствения внук в рода им на свекъра-име+фамилия и знаеш ли какво стана след 15г. ,свекъра и свекървата починаха,а синът им ни изостави  и изобщо не се интересува от детето си.

# 147
Аз пък не мисля,че е толкова фатално да го кръстите детенцето на свекъра.
Името не прави човека а обратното.
Не виждам драма.

# 148
Боже, боже...  Laughing Да си кръстя детето Стойко или Петко, щото свекъра ми така иска  Laughing Знаеш ли кога...  Joy Ако беше някое по-малко селско име, може би щях да си помисля, но в случая...

Аз пък не мисля,че е толкова фатално да го кръстите детенцето на свекъра.

Нямаше да е фатално, ако свекъра не се казваше Петко/ Стойко  Whistling

# 149
Много скоро ще имаме наследник. Името ми дойде спонтанно и предложих да го кръстим така, мъжа не се дърпа, не противореча, каза, че приема. Доволна зачаках. Даа, но всъщност свекъра не трае, пита издалеко измислено ли е име, ако да какво с надежда в погледа. Чак уверен, че е на него.
А мъжа ми си трае, не издава решението, което взехме. Явно страх. Как да се опълчи на татко си. Той му дава хляба. Наследник му е във фирмата, без него как би се справял, няма много опит, в сянката все на татко си.
И най-накрая моят човек казва на татко си "аз искам да е на теб кръстено детенцето, но жена ми се опъва, решила е друго име".  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Брех, адски гадно си измива ръцете с мен, а не застава мъжки да тропне по масата "аз ще си реша как да нарека наследника си. Аз и жена ми, нали ние сме родителите, не вие". А той дреме, че и лъже, уж аз съм виновната свекъра да не си чуе името.
Ще настане голяма караница ако не дам името на свекър ми на новороденото. Усещам буря.
Не се знае как ще изляза от ситуацията. А свекървата е предала на моите родители да ме убеждават, че ще загубя много ако измисля различно от исканото име.
Брех, голяма катастрофа! И всичко за едно име!
Много дребнави хора излязоха, жалко!  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт