Акушерска пареза - 3 част

• 70 728
  • 611
  •   1
Отговори
# 525
Пожелавам успех на малката.Дано има видим резултат.

# 526
Здравейте мами! Моето дете е вече на 10г. и парезата, която беше тотална, се обособи предимно в горен тип. Предлагат ни операция на раменната кост- ОСТЕОТОМИЯ. Имаме скъсяване и повиване на вътре на горната половина на ръката. Някой правил ли е такава операция? Моля Ви за съвет!

# 527
Точно такава операция не,но имаме и аз много се претеснявах,но направихме и съм много доволна въобще не очаквах такова подобрение.Мен ме убедиха с това,че ако не се направи ще става по зле.Така,че разпитай какво ще се случи ако не го оперират и какво,ако го оперират.Успех.

# 528
Благодаря за отговора! Каква е вашата операция и къде сте я правили?

# 529
На 35 страница съм писала втория ми пост,да не го пиша отново.

# 530
# 531
Здравейте,искам да се похваля с моето момче,спечели първа победа по таекуондо,на силен международен турнир.Вярно,че таекуондото се играе повече с крака,но голяма част от защитата си е с ръце.

# 532
                     rosikosefi,браво на боеца! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 533
Здравейте, мами! Отдавна не съм писала, но бебока расте като гъба и става все по- интересно, знаете как е Simple Smile Моята Яна вече е на 1 година и 3 месеца, тича и прави бели, както приляга на един истински водолей. Тя има невероятен напредък и по препоръка на рехабилитатора, спряхме с рехабилитацията още когато беше на 9 месеца. От тогава сме били няколко пъти при нашия лекар ( д-р Георгиев от ортопедията в Горна Баня) и той все казва, че е твърде рано за ЕЕМГ, че парезата и е от горен тип (по-лекия вариант), но днес след пореден преглед, каза че трябва да възобновим рехабилитацията.Честно казано в главата ми е пълна каша, защото всичко от самото начало е много объркано, като започнем от самото раждане, многото грешки, грубото им замазване, хвърлянето на прах в очите ми от всички в болницата, в която раждах и обясненията, че : " Без да искам съм я натиснала и затова ръчичката и седи като пречупено крилце, но с малко масажи от моя страна нещата ще отшумят за ден два!" Добре, че не ги послушах! Болницата, в която раждах е частна и никой в нея не пожела да признае, че нещо сериозно се е объркало!
Съжалявам, че се отклоних от темата, но ми е много емоционално и трудно си подреждам мислите, но имам нужда да споделя с хора, които ще ме разберат!
Моля ви, някоя от вас по- запозната да ми даде съвет, защото аз нямам, нито епикриза, нито документ, на който да пише, че детето ми има пареза. Само ходя от лекар на лекар и предавам устно всичко, което знам, но това ми изглежда крайно несериозно! Пак казвам, че ако човек не е специалист, няма как да разбере, че с ръката има някакъв проблем, но аз искам да съм сигурна, че съм направила всичко, което зависи от мен.
Още веднъж извинявайте за обърканото писание. Много поздрави от мен и Яна Simple Smile :*

# 534
Какво ти пише на епикризата от родилния дом.Нали имаш и листа от прегледите там какво пише.При мен си пише,на повечето прегледи,аз ходя в Горна Баня,но при д-р Василева иначе пак там правихме операция при д-р Лазаров.Скоро не съм ходила,но трябва да отидем,а все нещо изниква,оправяхме зъбите,сега пак ще ходим на очен лекар,че пак го боли главата,а имаше напредък.

# 535
На епикризата от родилния дом не пише абсолютно нищо за парезата. Както вече споменах  болницата, в която раждах явно е сметнала за по- важно да защити собствените си интереси. Моментът, в който ми казаха, че нещо не е наред с ръчичката на детето, беше на изписването след изготвена епикриза! Аз не бях забелязала нищо, понеже парезата не е пълна и тя си движеше ръчичката.Имам някаква хвърчаща бележка от др. Литвиненко, в която е написано какъв тип е парезата и , че препоръчва масажи, а от Горна Баня имам снимка на рамото, на която се вижда, че е имало счупване на една от костите. Общо взето всичко е доста хаотично #Crazy

# 536
  • София
skior4e,

на тел.  02 9200 445  в Мед. център по детска неврохабилитация може да си запишете час за преглед от лекар-специалист по Физикална и рехабилитационна медицина с неврологична насоченост, който да Ви организира рехабилитация, която НЗОК заплаща ежемесечно.

Това че парезата е горен тип, незначи че рехабилитацията трябва да се спре на 9 мес. !!!
ЕЕМ би могло да се направи още първия месец след раждането за да се определи рехабилитационния комплекс на детето, а при контролното ЕМГ, да се прецени рехабилитационния потенциал на детето.

Успех.

# 537
При нас пък на епикризата пишеше тотална пареза, слава богу се оказа много лека пареза. И сега на 21,05 сме на прегед  и се надявам да ни изпишат. Вече сме на 8м. и детето си движи ръката много добре, ако не знаеш, че има проблем, той не се забелязва. Но ужаса, който изживях беше ....
Пожелавам на всички дечица да се възстановяват Simple Smile

# 538
               Момичета,къде мога да направя ЕМГ най-бързо и най-безболезнено?

# 539
Защо вече никой не пише?От много време е така.

Общи условия

Активация на акаунт