Майки, раждали с епидурална или спинална упойка, помогнете!

• 11 825
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
Раждах с епидурална и ако пак раждам, отново ще е с такава. Имаше само плюсове, не минуси.

# 76
На мен ми с сложиха упойката с 40 минути закъснение (от момента в който казах, че я желая), което доведе до забавяне на раждането с около час. Защото се оказа, че са ми я сложили при 8 см разкритие - пълен абсурд. До 10 минути съм щяла да родя, но ... смяна на екипи и няма кой да ти каже, а анестезиолога гледа да си вземе парите!
Напъните ги усещах като започнаха и за около 10 минути родих. Но контракциите през това време, докато действаше упойката нищо не усещах и колкото и да напъвах като ми кажат, че на монитора виждат контракция - нищо не ставаше. Извода е, че е много важно да ти я бият в правилния момент - иначе даже прецаква раждането...

# 77
  • София
аз съм раждала нормално с епидурална упойка. Изключително доволна съм, нямах никакви странични ефекти като например главоболие ( пих страшно много вода след като родих). Но преценката каква да бъде упойката дойде от лекарката, която водеше раждането и анастезиоложката...аз не съм избирала....не бих и искала да избирам, защото им се доверявам напълно.

Така че моя съвет е - ако естествено имаш избран лекар и му вярваш - остави на неговата преценка.

# 78
  • София
Раждах нормално, първо ми сложиха спинална упойка /когато разкритието стана 4-5 см./, след като изчезна действието й, доливаха с епидурална. Честно казано, не зная защо така реши анестезиолога. Наистина не усещах добре контракциите и не зная дали напъвах добре, опитвах с всички сили, когато ми казваха, но накрая се наложи бързо да извадят бебето с вакуум поради падащи сърдечни тонове. Честно казано, сега по-скоро бих отказала упойка, наистина не боли с нея, но не съм сигурна дали рисковете за бебето не са по-големи.

# 79
  • Австрия
Аз раждах с епидурална упойка.На втория Час не издържах и сама си я поисках.Не усешах единия си крак,но усешташ самото раждане
Имах разкритие ,но нямах напъни и постоянно ми слагаха някъкви системи.При епидуралната упойка усешташ всиЧко,само болката е притъпена.И аз се притеснявах да не осакатея ,но всиЧко мина нормално и пак бих родила с епидурална.успешно раждане Peace

# 80
  • София
Аз също раждах с епидурална упойка.Благодарение на нея успях да се насладя на раждането си напълно,без да се гърча в болки (както беше преди да ми я поставят).Усещах контракциите и усещах и контролирах напъните си.Дори и да не чувстваш нищо,ти ще си включена на монитор и лекарят (акушерката) ще те напътстват кога да напъваш.Леко раждане и прекрасно бебче ти желая! Peace

# 81
Аз също раждах с епидурална,проблем нямаше.Не се притеснявай и лека раждане.

# 82
Мерси за всички споделени мнения, момичета  Hug

# 83
Доколкото знам при естествено раждане се слага само епидурална, а при секцио- спинална, защото второта те прави безчувствена от кръста надолу. Аз родих с епидурална и спря само болката при контракция, напъните си ги чувствах. Много е важно анестезиологът да е добър и точно да дозира упойката. Ако трябва да раждам пак, отново ще е с епидурална анестезия. Успех и леко раждане  Hug
Аз раждах по естествен път със спинална упойка и искам да ви кажа, че нищо не се усеща, нито напъни, нито болки.Родих много бързо и без проблем, възстанових се също толкова добре.Но всичко зависи от анестезиолога, който слага ръка на корема и усеща контракциите, а акушерката те напътства при всяка една такава.Моят екип в болницата беше прекрасен.Препоръчвам ви спинална упойка, няма никакъв проблем.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт