Майки, раждали с епидурална или спинална упойка, помогнете!

• 11 825
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
Раждах с Епидурална
Нямам никакви забележки
Болки не усещах
Напъните - да

# 16
  • София
ЛАвина: а със спиналната усещаше ли кога напъваш???
Да, но не ме болеше. Значи така я дозират, че с времето отслабва и при раждането имаш усещане за напън, но не и болка. По принцип не винаги като те напъва се напъваш, акушерките ти казват кога трябва. При мен акушерката ми каза, като усетиш върха на контракцията тогава, само че аз нали ми е сефте й викам кога е тоя връх, а тя ми отговаря "Аз ще ти кажа" - и така тя казва "сега" и аз напъвах, и така ... не е страшно. Не ти трябва толкова да четеш, че то от хиляда мнения се обърква и шашка човек. С която и да е упойка няма страшно, мен глава не ме е боляла и при двете раждания бях с един и същ анестезиолог, вливаше ми много течности , защото съм с ниско кръвно. Четох за вакуум, форцепс и други страхотии, да не дава господ - първия маймун беше с оплетена пъпна връв, а втория да не остане назад и той, само с напъни ги родих. Винаги има някакви изключения и усложнения, природата си е природа.

# 17
Аз раждах с епидурална упойка . Поставя се като абукат , няма игла , само тънко катетърче през което се доставя необходимо количество . Много съм доволна , и живот и здраве пак така ще искам . Чувството е ......... страхотно , на фона на майката кочто виеше часове до мен в предродилно , аз си проспах разкритието и се ''разбудих '' когато ми дойде времето . Анастезиолога си знае работата , колко да ти влее , за да можеш и ти да участваш в процеса . Родих за 15 мин . с няколко напъна , който да ти кажа ще си ги почувстваш .  newsm61  , но пък иначе каква мама ще си . newsm53

# 18
Мерси много за споделеното мнение Simple Smile  Hug Аз статиите съм изчела, исках мнение на жени вече раждали с тези упойки да споделят опита си  Peace

На Лавина също много мерси за изчерпателното обяснение. Моят доктор май е за спинална и имах нужда да чуя, че и нормално раждане се прави с тази упойка и всичко е протекло нормално  Hug

Иначе аз ще искам епидурална, но не знам дали ще имам избор. В крайна сметка както прецени лекарят ми. Имам му доверие Simple Smile

Писи, да и аз искам да си усетя раждането разбира се,, именно за това се притеснявам да не би до краен предел да ме обезчувствят, че нищо да не усещам и да се стигне до разни вакууми и клещи Sad

# 19
  • В светлината на слънцето
И двата пъти раждах с епидурална упойка. Контракциите се усещат и спокойно си контролираш напъните. Даже сам си отиваш до стола за раждане, като му дойде време естествено. Единственото, което не усещаш са болките. Но много зависи кой е анестезиолога. Важно е как и в какви количества ще подава упойката, за да може във важния момент да контролираш нещата. Peace

# 20
И аз раждах с епидурална, имаш си всички усещания само болката я няма, само че при мен малко късно ми я сложиха, но пак съм доволна, родих бързо. Peace Даже на другия ден ми довляха още аналгетик и се наспах като хората, защото раждах през ноща. Препоръчвам епидурална, но най вече зависи от дозата, която ще ти сложат и анестезиолога! Не ме е боляла нито глава нито кръст. Успех! Hug

# 21
Аз раждах с епидурална първия път и без никаква упойка втория. Определено второто ми раждане беше много по-леко и безболезнено (но беше неускорено, без никакви медикаменти, като през цялото време сама избирах дали да се разхождам, навеждам, облягам, и в каква поза да заставам). Наистина, с епидуралната упойка не се усещат контракциите, но напъните, натиска, опъването се усещат. А упойката забава самото раждане, налага се да напъваш съзнателно, отпускат се тъканите и има по-голяма вероятност от разкъсвания (имам ЕПЗ първия път и никакви разкъсвания втория, първия път напъвах 1-2 часа, а втория път 10-тина минути), освен това, ако раждането е без упойка може да се разхождаш, да заставаш в удобни пози и т.н.
Каквото и да решиш-леко раждане ти желая! Не се страхувай от раждането, в повечето случаи е мнооого по-леко отколкото си го представяш Simple Smile

# 22
Янче да ти кажа , аз раждах в Шейново през август миналата година . Много се радвам , че попаднах на добър екип и свестен анастезиолог ( въпреки че много много не помня хората , но те дойдоха всички поне по веднъж после в стаята ми ). Епизиотомия имах , но се получи в следствие на това че бебо беше едричък , 4050 кг. Но нали знаеш , че всичко си заслужава в името на малкото човече . Още като го видях и забравих всичко изживяно .

# 23
  • София
Раждах със спинална. Усещах напъните, болка нямаше. Обаче анастезиоложката и лекаря ми прецениха каква да е упойката.

# 24
Писи: ама като са ти правили Епизиотомия (четох, че това е разрез на кожичката там долу, което да си призная не знаех) нали не те боля защото си била под упойката?

# 25
  • София
и без упойката не боли...и естествените разкъсвания не се  усещат...а ако си без упойка за шиенето те пръскат или ти слагат по преценка някаква...иначе шиенето се усеща вече....

# 26
Е даже и с упойка ли се усеща шиенето?  Confused

# 27
  • София
неее Simple Smile
аз раждах без упойка, имах 3 външни и доста вътрешни шевове, изобщо не съм усетила кога и как  са станали...
шиха ме с някаква местна упойчица....не помня каква, усещах само леко придърпване, нищо друго.....

но  една колежка преди да родя ми казваше на всяка цена за шиенето да искам упойка, защото без си боляло....(въпреки че на повечето места и без да искаш по подразбиране обезболяват).
а разкасванията и епизиотомита не болят, просто в този момент всичко е толкова изтръпнало, че нищо не се усеща.....

# 28
Не ме е боляло защото след раждането ми доляха нова дозичка и пак си поспах . Общо още 1 и 30 часа . Не съм усетила процедурата изобщо .

# 29
А при самото разрязване усетих само нещо топло . После разбира се , ще си изтърпиш всичко - невъзможността да си седнеш на задника и др. такива приятни емоцийки .

Общи условия

Активация на акаунт