Twilight/Здрач-сагата: тема 13 (нефатална)

• 20 935
  • 432
  •   1
Отговори
# 105
Ох, най-после ето ме и мен! Благодаря за дневния бюлетин! Имах нужда! Hug Добре дошли на новодошлите   bouquet

СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ" Джейкъб много ме дразни с факта, че е на всяка манджа мерудия и даже имам чувството, че едва ли не, със своята настоятелност успя да втълпи на Бела, че тя е влюбена в него. Онази сцена в гората /след палатката/ дето се целуваха като за последно, направо ме потресе. Ноооо ... отдавам го, малко по Фройдистки, на факта, че тъй като Едуард така и не склони да правят любов, един вид Бела компенсира тази липса с по-достъпния и първичен върколак. Не знам. Вие какво усещане имате?

Да , и аз така мисля - направо ме ужаси с насилническото си поведение -предпочитам хиляди пъти интелигентния пък дори и властен Едуард пред този първичен  и незрял влюбчивко - да ме извинят фенките на Джейк, ама и аз съм от вампирите Twisted Evil

# 106
  • Разпиляна във въображението

И какво да му е спокойно. Аз направо съм разочарована. Искам банскиииии smile3514

# 107
Ех, тая коса. Явно си му е навик някакъв да си я пипа. Не изглежда да знае,че го снимат.

Това е по време на взимане на интервю Peace

# 108
Запалих се по сагата благодарение на филма, защото признавам си, че бях разочарована от книгата преди това.

Добре дошла  Simple Smile Ти си значи много интересен случай на фен- книгата не ти е харесала, но филма  (или Роб?? Laughing или Робуърд??) са ти обърнали представите и след това книгите са ти харесали... ние обикновенно тук сме запалени само от филма (без да сме знаели дори за книги) или запалени първо от книгите (и си остават фен предимно на книгите, филмите са просто като екстра)

СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ" Джейкъб много ме дразни с факта, че е на всяка манджа мерудия и даже имам чувството, че едва ли не, със своята настоятелност успя да втълпи на Бела, че тя е влюбена в него. Онази сцена в гората /след палатката/ дето се целуваха като за последно, направо ме потресе. Ноооо ... отдавам го, малко по Фройдистки, на факта, че тъй като Едуард така и не склони да правят любов, един вид Бела компенсира тази липса с по-достъпния и първичен върколак. Не знам. Вие какво усещане имате?

СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ" и мен Джейк ме дразнеше при първото прочитане на Новолуние и Затъмнение, но сега при второто го намирам за по-естествен и логичен като образ от Едуард или от Бела...при първото прочитане на Затъмнение ми се стори, че Джейк я манипулираше, и че тя беше малко заблудена, че го обича... но сега точно вчера четох сцената след палатката, и по-скоро се дразня на Бела и на Едуард- първо, той й казва-избери когото искаш, и каквато част от мен искаш, аз ще съм тук (демек- ако искаш да не сме exclusive, което е много американско за мен- имам една американка приятелка, тя така е карала в колежа- с няколко гаджета едновременно, включително сегашния й мъж, на който естествено не му е харесвало, но е нямал избор, защото тя така искала, а той я обича много).. а после- Бела му се хвърля на Едуард и едва ли не или трябва да я бие, или трябва да й докаже, че я обича, като я накара да забрави за Джейк и се любят на момента...??...това да не е латиноамерикански сапунен сериал...или ромска романтика?... та мен отношенията между Бела и Едуард ме дразнят на моменти- иначе Джейк е ясен- той гледа да се вбие като клин между двамата , и кара като теле с рогата напред... а Бела и Едуард се измъчват от угризения един към друг, преструват се, форсират реакциите си или реагират не естествено...

# 109
Здравейте, за пръв път пиша, но от доста време ви чета, и......

СПОЙЛЕР ЗАЗОРЯВАНЕ За Ренесме обаче съм сигурна, че са двустранно обвързани, най- вече защото тя предявява претенции към него още от утробата, но и по разни малки детайли пръснати из текста, сега не ми се търси, още повече че си ги четох на английски, а не ми е като роден Simple Smile

Добре дошла и на теб...две нови фенки в рамките на няколко минути! ..страхотно!

Радвам се, че ни четете пасивно, и не сме ви отказали досега, а напротив- ви караме да се престрашите и да се включите  Wink

СПОЙЛЕР ЗАЗОРЯВАНЕ  Тя че предявява претенции, предявява- ама тя нали всичките ги е навила на малкия си пръст....и е глезана..  Моята теза за белязването/импринтирането е, че мъжа няма избор и става като слепец освен за обекта на белязването си- той се превръща в нейн роб, служител, покровител- от каквото има нужда тя... докато за жените, то е претенция над тези мъже в смисъл на власт над тях или собственическо чувство, но като всяка власт, имат съответно и избор ... ако Стефени имаше предвид, че е двустранно, като влюбване, нямаше да измисли конкурента за Ренезме и Бела нямаше да се притеснява какво ще стане Ренезме като порастне... както и в самия текст в предишните книги си пише черно на бяло, че жените имат избор при импринтирането  Grinning

# 110
Стига с тая коса и пипане вече ooooh!

Кажете ако МТВ наградите нейде ще ги стрийм-нат онлайн, че аз нямам този канал Cry

# 111
 Здравейте дами !  Hug  bouquet

СПОЙЛЕР ЗАЗОРЯВАНЕ  Тя че предявява претенции, предявява- ама тя нали всичките ги е навила на малкия си пръст....и е глезана..  Моята теза за белязването/импринтирането е, че мъжа няма избор и става като слепец освен за обекта на белязването си- той се превръща в нейн роб, служител, покровител- от каквото има нужда тя... докато за жените, то е претенция над тези мъже в смисъл на власт над тях или собственическо чувство, но като всяка власт, имат съответно и избор ... ако Стефени имаше предвид, че е двустранно, като влюбване, нямаше да измисли конкурента за Ренезме и Бела нямаше да се притеснява какво ще стане Ренезме като порастне... както и в самия текст в предишните книги си пише черно на бяло, че жените имат избор при импринтирането  Grinning

Старо-ново напълно съм съгласна с теб и аз мисля по същия начин !  Peace Hug

# 112
staro-novo, нали знаеш, че когато човек се влюбва независимо от обекта /било то книга, било то мъж/, до голяма степен се самонавива. Та, подозирам, че след филма и аз малко се понахъсах за книгата - да й дам втори шанс, респективно втори прочит.
СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ": Напълно съм съгласна с разсъжденията ти, че на моменти Бела и Едуард са доста "хартиени" герои, в смисъл - не действат реалистично: той е прекалено праволинеен, бих го нарекла свръх-човек, ако не беше вампир, а тя - прекалено хаотична или инертна /имам чувството, че ако Джейк я беше понатиснал в спалния чувал, можеше и да сефтосат положението и то в присъствието на Едуард. Асъл "ромска романтика"  Laughing

# 113
"Здрач" се спомнава и на финала на Америкън айдъл Wink

# 114
Аз докато се пека по бански(за жалост без Робърт....колкото и да  гледах не се появи  Mr. Green) и изпуснах новите фенки...
Добре дошли на Ламята и emuk  Hug
Спойлер 3азоряване
И аз съм съгласна със staro-novo Peace Ренесме още от малка иска всичко да се върти около нея и това,че има Джейк за своя собственост Heart Eyes не би трябвало да означава,че ще е влюбена в него като порастне...по скоро си е егоистична(малко като майка си Wink) и не дава това,което си е нейно Sunglasses Големият й плюшен Вълчо Grinning
М/у другото много ще ми хареса един такъв свят....всички мъже да "белязват",а жените да имат избор Peace
Напомня ми на рицарството,когато рицарите са избирали една Дама на сърцето си(която не е било задължително да е съпругата,а някоя,пред която са се прекланяли) и са извършвали подвизи в нейна чест,побеждавали са в турнири,убивали дракони  и т.н..Можело е да е всякоя...дори и да са били женени Дамата на сърцето е можела да е друга...Та тази идея много ми напомня на "белязването" Peace

# 115
staro-novo, нали знаеш, че когато човек се влюбва независимо от обекта /било то книга, било то мъж/, до голяма степен се самонавива. Та, подозирам, че след филма и аз малко се понахъсах за книгата - да й дам втори шанс, респективно втори прочит.

Ама в кого си се влюбила не разбрах- Едуард на хартия или Роб (Робуърд= Роб като Едуард) във филма? Аз има-няма и все се присещам за цитати от Туайлайт вдовеца, много е свеж- та в случая се сещам как описва жена си, с която имат тинейджър (значи трябва да е големичка) как е отказала да прочете книгата по предложение на сина им... но ела да видиш след като се запознала с "алтер егото" на Едуард Кълън на големия екран- т.е. Робърт  Joy hahaha

СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ": ...имам чувството, че ако Джейк я беше понатиснал в спалния чувал, можеше и да сефтосат положението и то в присъствието на Едуард. Асъл "ромска романтика"  Laughing
СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ":   ах, недей, щях да умра от смях, като го прочетох...моята теза за Едуард в палатката е, че цялата сцена малко навява мисли за импотентност- той не може да й даде това, от което има нужда- в случая да е сгрее, и е принуден да седи в ъгъла, да чете мислите на 16 годишния Джейк, който прегръща Бела и си мечтае какво би правил с нея, и да ръмжи предупредително... а, и на другата сутрин да го хвърли малко по-силно, докато спи, но след като Бела му сви сърмите, да се извини на Джейк... много смущаваща ситуация, мен ако питаш.... като я четях сега втория път, се чудех не можеше ли Джейк да сгрее Бела във формата си на върколак- или проблема е, че палатката е малка?,.. защото той нали самия й каза преди, че тя се чувства по-комфортно и физически се отпуска с него, когато той е вълк, а не човек... ама щом така е решила Стефени... за да има после и целувка... абе да ти кажа, все повече си мисля, че прогресията на отношенията между Джейк и Бела са само и само, за да може да й прости в Зазоряване- но ти май не си я чела книгата, така че няма да задълбочавам..

# 116
СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ"Хич не одобрявам поведението на Джейкъб в тази сцена (когато я изнуди да го целуне), но го разбирам и не му се дразня, докато Бела ме вбеси  - как може да е такава патка и да не се усети как той я манипулира, да беше нещо финно разбирам, ама това неговото беше супер грубо и съшито с бели канапи, не, не канапи -  корабни въжета бяха :twisted
И макар поведението на Джейк да е разбираемо за мен, самата сцена седи също доста грубо съшита - Стефани че няма стил, няма ама точно тази сцена сякаш допълнително и е хрумнала и не е успяла да я впише хич (не ме убивайте, но наистина мисля, че единствения голям плюс като стил на поредицата е четимоста и, но трябва да призная че стефчето се подобри доста от първата до последната книжка, а в Среднощно слънце е направо страхотна - липсват досадните повторения на любими думи и фрази и има една дълбочина която напълно и липсва в началото.)

Леле колко сте изписали докато постна Shocked

СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ" Ми тя Ренесме че ги мотае всички на малкия си пръст е вярно, ам все пак останах с впечатление че Джейк е по-специален за нея от всички останали. Пък и си мисля че претесненията на Бела за Ренесме като порасне бяха главно от скороста на растежа и

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 16:42 от Ламята

# 117
СПОЙЛЕР "ЗАТЪМНЕНИЕ"Стефани че няма стил, няма ама точно тази сцена сякаш допълнително и е хрумнала и не е успяла да я впише хич (не ме убивайте, но наистина мисля, че единствения голям плюс като стил на поредицата е четимоста и, но трябва да призная че стефчето се подобри доста от първата до последната книжка, а в Среднощно слънце е направо страхотна - липсват досадните повторения на любими думи и фрази и има една дълбочина която напълно и липсва в началото.)

Именно. Осезаемо е как с прогреса на поредицата и Стефани напредва като писател.

staro-novo, след филма се влюбих в самата фантазия за безусловна, рафинирана, нереална, с елементи на драматизъм и обреченост любов /не, че в световната класика няма и други примери/. Филмът ми направи такова внушение и откровено ме трогна. Не очаквах да е направен толкова добре. Мислех си, че ще е нещо по холивудски кичозно и бях приятно изненадана. Робърт и Кристен играят много добре. Естествено, че съм фенка на англичанчето Simple Smile

# 118
Естествено, че съм фенка на англичанчето Simple Smile

Колко си голяма, че е "-нче" за теб?  Laughing

Ние хубава дискусия заформихме, и много ми е гот да си говоря с вас, но трябва да ходя да прибирам децата, и после съм на йога... ще се включа по-късно вечерта (като заспят децата), пишете си междувременно, после ще наваксам и ще си дам коментарите

до скоро Hug

# 119

staro-novo, след филма се влюбих в самата фантазия за безусловна, рафинирана, нереална, с елементи на драматизъм и обреченост любов /не, че в световната класика няма и други примери/. Филмът ми направи такова внушение и откровено ме трогна. Не очаквах да е направен толкова добре. Мислех си, че ще е нещо по холивудски кичозно и бях приятно изненадана. Робърт и Кристен играят много добре. Естествено, че съм фенка на англичанчето Simple Smile

Извинете за въпроса, ама тази любов дето пълни световната класика и в която всички се влюбихме, преоткривайки я в Здрач- сагата само фантазия ли е?  newsm78 Има ли я в реалния живот - или хич да не я чакам?  Sad Защото след Здрач, доста се замислих за това отново, тъкмо бях започнала най-после да се държа като лелка и тая романтика и Едуард Калън пак ме запокитиха в света на мечтаната идеалната любов? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт