Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 345
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И ние ходихме по Бели Искър, останахме много доволни и приятно изненадани от това, че е добре направена и запазена, с изключение на 2-3 паднали дървета по нея.  Grinning Като цяло приятна и лека, дано е пак така чиста и след похапващите компании на местата за отдих. Peace

# 136
Да споделя за моето откритие. Екопътека от Правешки манастир до Правец около 3,5км. По пътя за Етрополе, веднага след Правец има табела за манастира. Самото място е много хубаво, имаше идин свещенник, който беше много мил и явно се радваше на идващете хора. Не минахме по екопътеката, защото отивахме другаде, но сме си я заплюли за следващ път.

# 137
Възобновявам темата че им дойде времето на еко пътеките.. аз събирам информация за еко пътека до х. Младост над Преслав и из резервата Патлейна.. както и за еко пътеки в Странджа..който може да помага с каквото може Simple Smile

# 138
За трите почивни дни след Гергьовден, какви походи предвиждате?
Считате ли, че по Великден е рано за планина?

# 139
  • София
каква хубава тема, тъкмо се чудех на къде да се отправим събота-неделя /ако времето го позволява/.
Спряла съм се на 2 еко-пътеки:
ВАЗОВАТА ЕКОПЪТЕКА
или
ПАНЕГА

с дете на 2г и малко коя ще ми препоръчате като по-лека? Ходи ми се на Вазовата повече, ама другата май се води от по-леките  Thinking

# 140
  • София
мандаринка, от тези двете екопътеки,
аз съм ходила на Вазовата, която несъмнено
е много живописна, но е доста стръмна.
Не мисля, че двегодишно дете ще се справи,
особено, ако държите да я минете цялата.
Има вариант да се качите до Заселе и да тръгнете
от там в посока Бов. В началото на пътеката
не е стръмно, има и беседка, но говорим за
най-много 100-200 метра, след което почват
стръмнините.
От това, което прочетох за другата пътека, ми
се струва, че тя е по-подходяща за вас, но нека
кажат и хора, които са я посещавали.  Hug

Ако пък не държиш да е някоя от тези екопътеки,
аз ти препоръчвам екопътека Бели Искър. Пак е близо
София, освен това е прекрасен машрут, подходящ
и за малки деца, както и за не много тренирани
планинари. Местността е много красива, минава се
по няколко мостчета над самата река.  Peace

# 141
  • Бургас
Запис и благодаря за чудесните идеи в тази тема. Запалила съм се за Бялата река и Райското пръскало - това ще се следващите екопътеки. Иначе любимите ми планински маршрути са край Люляците, Габрово. Влюбена съм в това място Heart Eyes

# 142
Тинтина сподели моля те за Люляците.. това до Габрово ли е.. малко повече информация ако може..

# 143
  • Бургас
С удоволствие!
Люляците е местност край Габрово, има почивна станция от много години, която е хубава и обновена. Всяка година ходим - къде по НОИ, къде не по НОИ.
Това им е сайта:
http://lyulyatsi-gabrovo.com/index.php?lang=bg

Има какво да се желае откъм обслужване, но преглъщам всичко това заради прекрасната природа и маршрутите. Имат страхотен водач, който работи в станцията и правим прекрасни преходи - от 8 до 16 км на ден, зависи от групата.
А, пропуснах - имат прекрасен масажист, Ангел се казва - не съм намерила по-добър от него до този момент, за съжаление Confused Ама това не е много по темата Grinning

# 144
  • София
Благодаря ти Sophia L.  Hug
Нас ни изплаши малко прогнозата за дъжд и облаци и го отложихме, явно за след Великден.
Всъщност аз съм малко кашкавал-турист и в общи линии съм до първата беседка с малката, но мъжът ми е инициаторът на разни походи (както и на тези, за които питах), затова реших да се допитам до вас. Иначе според него никъде не е трудно, стига да има желание човек  Mr. Green което си е вярно, ама все пак...докато е още малка щерката е редно да се съобразяваме повече с възможностите й.
Благодаря за идеята за Бели Искър   bouquet мъжът ми я възприе, така че май това ще ни е дестинацията  Hug

# 145
  • София
Благодаря ти Sophia L.  Hug
...
Благодаря за идеята за Бели Искър   bouquet мъжът ми я възприе, така че май това ще ни е дестинацията  Hug

мандаринка, смятам, че със сигурност
ще останете доволни. Машрутът е особено
подходящ за кашкавал-туристи, към които
спадам и аз, както и за малки деца, а в
допълнение на това, е съчетан с красива
борова горичка, през която се върви и която
на места изглежда точно като омагьосана
горичка от някой филм. Страшно е очарователно!
Пиши впечатления после!  Hug

# 146
Записвам се да ви следя. Признавам, до сега не съм минавала нито една екопътека, но за Гергьовденските празници обмисляме с мъжа ми и малкия да направим един такъв маршрут, нещо като за начинаещи... Blush

# 147
мандаринка, малките деца ходят в повечето случаи доста повече от възрастните.
Хич не подценявай детето. Simple Smile

# 148
  • София
мандаринка, малките деца ходят в повечето случаи доста повече от възрастните.
Хич не подценявай детето. Simple Smile
Mr. Green Всъщност си абсолютно права, не само че ходят, ами изминават маршрута почти двойно, защото първо бързат напред, после се връщат до нас, после пак бързат напред и накрая им се събира повече км от предвиденото  Mr. Green

Аз, обаче, още си спомням с как "опънахме" баткото, когато беше горе-долу на възрастта на малката по ждрелото на река Ерма - да, красиво е, ама мостчетата едни тесни, парапетите едни рехави, а детето все пак си е дете, не може да му се има доверие, че няма да надникне прекалено смело през решетките или...или...не искам и да виждам страховете си написани Crazy
Голям страх брах, голямо викане и на него, да не се изпуска от ръцете на баща си, и на баща му да го държи здраво  Crazy побърках цялата компания с параноя  Twisted Evil
ето това имам в предвид:

# 149
Онази пътека не е за малки деца.
Говоря примерно за Паничище-Скакавица, където на един обикновен гражданин душата му ще излезе, но децата финишират свежи като репички. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт