Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 346
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
Коя екопътека те интересува при Тетевен?

Екопътека „Под пръските на водопада“
Ако това е пътеката до водопад Скока - лека е и е идеална за малки деца.. кратка е и удобна, добре устроена... плюс това е и красиво... никакви проблеми с нея..

# 241
  • София
В неделя посетихме пещерата "Проходна"
и екопътека "Златна панега". Дели ги едно
нищожно разстояние от 8км. и е съвсем
подходящо да се съчетаят.

Благородна завист ме обзема. В Неделя не ви ли валя.

Хаха, може би би ни валяло, обаче ние
бяхме там всъщност в събота. Моя грешка
при писането, добре че попита.  Hug

# 242
Да докладвам за Каньона на водопадите. Бяхме с 5 годишно дете и без проблем за час и половина бяхме до големия водопад, уникално красиво е. Пътят за екопътеката е на изхода от Смолян за село Мугла вдясно има жълта табела за Каньона на водопадите, там оставихме и колата и тръгнахме нагоре пеша, но има възможност с кола да се продължи поне още километър. Единственото малко притеснително е, че в околността има мечки, два дена преди ние да отидем, една мечка е слязла е с малките мечета да се къпе в реката още в началото на екопътеката. Като изключим това, пътеката и на тримата ни хареса много!

# 243
София Лорен, този мост вървящ покрай и над реката сигурен ли е? Като имам в предвид как се претупва всичко в БГ... Confused

# 244
  • София

Ако това е пътеката до водопад Скока - лека е и е идеална за малки деца.. кратка е и удобна, добре устроена... плюс това е и красиво... никакви проблеми с нея..

Благодаря ти, няма да пропуснем през Август!

# 245
  • София
GOLDEN LADY, благодарности! Hug

А сега с тези мечки... Аз хем съм ентусиаст, хем ме е шубе. Вече две години почиваме в Родопите и ни предупреждават за мечки. Досега не сме го взимали на сериозно, но май си трябва. Ще поразпитам.

Само за Боров камък никой не писа, моля чакаме пресни отзиви!

# 246
  • София
София Лорен, този мост вървящ покрай и над реката сигурен ли е? Като имам в предвид как се претупва всичко в БГ... Confused

Да, всички мостове са абсолютно сигурни.
Тези, които пресичат реката, са направени
от дървени греди, сложени върху метални тръби.
Този, който минава покрай скалата е направен
също върху метално скеле, захваното в камъка.
Няма клатещи се или изгнили дъски.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 22:47 от Sophia L.

# 247
днес бяхме на Аладжа манастир и изпробвахме едната екопътека - общо около 2 часа. Много приятно и в дълбока гора - горещините не се усещаха. Имаше и изворна вода...  Peace

# 248
Коя пътека изпробвахте?

# 249
Коя пътека изпробвахте?

синя

# 250
Да препоръчах като лесен и интересен маршрут Кръстова гора-Караджов камък. Върви се предимно в резервата "Кормисош" приятен широк коларски път сред букови гори, а самият камък е наистина впечатляващ

http://www.hobyto.com/data/posts/entry/1118/7db17993e26a386d4ada9491ed8616af.jpg

Средно около 2 часа е на отиване, на връщане може и за час  Simple Smile /особено ако гоните превоз/

Аз не посмях да се изкача горе на камъка, дано вие успеете  Mr. Green

# 251
  • Бургас
Не знам дали сте видели, ама еко-пътека Бяла река е затворена Sad

http://www.kalofer.com/stranitsi/sights%20and%20activities/ekopoteka_bg.htm

# 252
Не знам дали сте видели, ама еко-пътека Бяла река е затворена Sad

http://www.kalofer.com/stranitsi/sights%20and%20activities/ekopoteka_bg.htm

хе хе намериха по средата на лятото да я затворят... а не виждам и за колко време?

# 253
Запис да ви следя. Това ми беше любимия вид почивка, обаче повече от две години не съм ходила никъде. Ще чета за идеи за в бъдеще, когато моята кукличка се поочовечи малко, за да се навие някой да я гледа за един ден.

# 254
  • русе
Точно щях да питам дали Каньонът на водопадите край Смолян е подходящ за 4-годишно дете, и видях обясненията на Amber и  Golden lady! Записах си пътя дотам, сега остава и да осъществим това ходене до Родопите. Само че тези мечки...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт