Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 517
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
  • ул. "Мечтание"
Кукркума, все хубаво разказваш, все се размечтавам едно като те чета!  Heart Eyes

# 436
  • Пазете Гор
Бунгалата са в Ягнево. Пържеха нелош сом, помня, но не за отсядането ми беше думата. На тоя комплекс произвеждат риба, която е добре човек да си я яде в Златоград.

Като казах Златоград, разправял ли съм за по моему световната столица на дренките?

Ако имате джип с клиренс над 23 см и някой мераклия да разчиства напред падналите камъни, можете да стигнете до подножието на Устра, до изоставената хижа. Ако нямате, предвидете лек двучасов преход от село Устрен. От хижата за около 25 минути стръмен маркиран трекинг сте на крепостта. Струва си, повярвайте.

Мило е, че упътващите надписи към крепостта са написани грижливо, но от някой, за когото българският език не е близък: "Км крпостта", " КРПСТ" и подобни. Не са дразнещи, даже напротив.

# 437
От с.Устрен продължавате по асфалта и на разклона оставяте автомобила, какъвто и да е той. След това продължавате пеш. Пътят не е стръмен до крепостта, през хижата. Пътят е удобен и с деца да го изминете и е маркиран.
За с.Стоманци ще го имам в предвид лятото.

# 438
Здравейте, имам едно питане, дано някой да може да ме ориентира Praynig
Кои са сравнително лесно достъпните водопади /на 1-2 часа /около Карлово и Калофер, и въобще в този район наоколо newsm78

# 439
Деси, водопадите са горе високо над Карлово и Калефор-на около 4 часа-водопадчето при Хижа Левски и Райското пръскало.

По-достъпно е Тъжанското пръскало-мисля, че е по-близичко от изходния си пункт.

# 440
Набелязаните водопади в този район са Карловско пръскало, водопад "Сучурум", "Сувчарското пръскало", "Бабско пръскало" и "Кадемлийското пръскало". За "Райското пръскало" имам подробна информация, но то отпада.
Ровила съм в толкова много сайтове и из толкова противоречива информация, че съвсем се обърках.

# 441
Деси, мисля, че под Карловско пръскало се разбира точно водопадът до хижа Левски, която е минимум на 4 часа път /писах за това вече в горния пост/

Вчера разглеждах снимки от мой поход в Каньона на водопадите край Смолян, та се сетих за теб  Simple Smile Горещо го препоръчвам, но ако сте решили точно старопланински водопади да гледате, няма лошо  Peace

Ако се тръгне от Тъжа, ще видите и двата водопада-Бабското и после Кадемлийското пръскало.

# 442
Кливия, моля те да ми обясниш за Тъжа. Веднъж бяхме там, след селото, на полянката с чешмата с иконите. От другата страна на пътя имаше поляна - стадион. Пътят сякаш там свършва.
Къде е пътеката към въпросните водопади?

П.С. Пропуснах да ви поздравя, момичета! Много щастие ви желая.

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 11:00 от Люлин

# 443
Вчера разглеждах снимки от мой поход в Каньона на водопадите край Смолян, та се сетих за теб  Simple Smile Горещо го препоръчвам, но ако сте решили точно старопланински водопади да гледате, няма лошо  Peace
Честит 8-ми март туристкииииии!

Да поясня, много е рано за Каньона на водопадите в Смолян.

# 444
Люлин, да ти обясня, ама ... ходила съм ,когато съм била ученичка с моя прителка-съставихме маршрута по един пътеводител за Средна Стара планина  Simple Smile-оттам тръгнахме и следвахме всичко стриктно и никъде не сме се загубили  Peace

Толкова години са минали вече, нищо не помня  Embarassed

Със сигурност тръгнахме от Тъжа, после минахме през заслона Маринка, изкачихме Ботев и слязохме в Рай/вече бяхме 4  Mr. Green-запознахме се с едни приятни момчета студенти/. Това за 2-3 дни. Маршрутът е много приятен.

Иначе за Бабското пръскало имам спомен, че то си е на самият път  Peace

Пожелавам на всички туристки в темата много походи в красивата ни Родина  Hug

Ябълка, права си, че е рано, ама нали Деси много питаше, а тя не е уточнила за кога ще ходят  Wink

# 445
  • Русе
  Люлин, като стигнеш селото, когото и да питаш за Русалка или хижаТъжа ще ти покаже пътя. Пръскалото или водопадът е около час преди хижата.Пътят от селото до хижа Тъжа е около 28 км ако не се лъжа.Последно минавахме от там 2008 година. Ако се интересуваш ще питам около мен тези дето по редовно ходят из района или хижарите.

# 446
Мерси Кливия, Амбър.
28 км -  Grinning, едва ли.
Мислех да отидем донякъде по пътеката и да се върнем, за през деня. До някой от водопадите, както писа Кливия, по-близо до изходния пункт.

# 447
# 448
  • Русе
  Люлинче, ние последния път минахме с колата - то е Ланд Ровър, ама преди съм виждала и леки коли горе. Сега не знам как е пътя. newsm78

# 449
Амбър, нашата е лека кола, с чисто нов съединител, ще го пазим. (известно време  Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт