Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 465
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Кой беше ходил из Русенския край миналата година. Ще ми трябват насоки за из района.

# 466
Включвам се и аз с отчет. Вчера-Глухите камъни, Маджарово, вила "Армира", крепост Мезек. Част от маршрута пеша, друга част с кола, но определено го препоръчвам с две ръце. Района на Маджарово засега е най-красивото място, на което съм била Peace

# 467
Desito, не отидохте ли до гробницата, щом сте били на крепостта?

# 468
  • София
Ние само един ден успяхме да се измъкнем от града. Заради променливото време не предприехме дълго пътуване. Посетихме водопадите около Костенец. От този след хижа Гургулица съм очарована. Невероятно място. Който иска да си направи кратка разходка, близо до София, нека го има като опция. На 1 час път с кола е. От хижата се тръгва по еко пътека и след около половин час се стига до водопада. Много красиво и спокойно местенце. На връщане е малко по-натоварено, защото е изкачване, но на най-стръмното място има парапет и пейки за сядане. Със сигурност пак ще отидем там.

# 469
Записвам се с едно предложение, в близост до София, подходящо за еднодневна разходка- Стобските пирамиди (в село Стоб, по пътя за Рилския манастир).
Много приятно място, лесно достъпно (подходящо и за малки деца).

# 470
Ние само един ден успяхме да се измъкнем от града. Заради променливото време не предприехме дълго пътуване. Посетихме водопадите около Костенец. От този след хижа Гургулица съм очарована. Невероятно място. Който иска да си направи кратка разходка, близо до София, нека го има като опция. На 1 час път с кола е. От хижата се тръгва по еко пътека и след около половин час се стига до водопада. Много красиво и спокойно местенце. На връщане е малко по-натоварено, защото е изкачване, но на най-стръмното място има парапет и пейки за сядане. Със сигурност пак ще отидем там.
   Чудесна дестинация!  А,водопадът се нарича-„Скаловитско дере“,

# 471
Преди повече от 10 години съм била точно там на Гургулица, но май не стигнахме до този водопад-явно не сме го знаели ...

# 472
Кой беше ходил из Русенския край миналата година. Ще ми трябват насоки за из района.

Не ти ли бях изпратила едни неща?
Мисля, че Амбър ще отговори на въпросите ти.  Hug

# 473
ОО да намерих го,благодаря! Бях забравила! А къде отседнахте?  Hug

# 474
  • Русе

Не ти ли бях изпратила едни неща?
Мисля, че Амбър ще отговори на въпросите ти.  Hug
  Люлин, пак сте ходили на много интересни места. Дано да можем някой ден да се включим.  Praynig

sky, има неща за гледане и за обикаляне. Бих посъветвала да се избират периоди до юни месец и след септември. Теренът се обитава от пепелянки и е доста напечен и тревист за летните месеци. За разходки и забележителности може да се изберат интересни дестинации. За отсядане е пълно със семейни уютни хотелчета с битова атмосфера в Червен,Нисово, Писанец. Вилата ни е в Писанец и за там мога да извадя по изчерпателна информация. Пиши какви са ви интересите и какво точно търсите.

# 475
  • София
То и юни месец на крепостта на Червен, щерката прескочи една змия.  ooooh! Просто изтръпнах като видях какво стана за секунди, късмет че крачката й се падна след змията, та просто я прескочи и даже не разбра какво стана, а змията се разви и се  навря в едни треви. Сега като ми припомнихте, направо си се чудя на акъла понякога, че и сами с нея бяхме. Мъжът ми с малкия бяха долу на паркинга, а ние се върнахме, че си бях изпуснала една брошура.  Blush Много трябва да се внимава!!! Naughty

# 476
За първи май мислим да ходим, за 4-те почивни дни. Дано да няма змии, че само това ми трябва.
1.   Крепост Червен
2.   Ивановски скални манастири
3.   Бесарабовски манастир
4.   Пещера Орлова Чука
5.   Русе
 Това са набелязаните обекти. Търсим нещо за три нощувки в района за 4-5 семейства.
Някакви препоръки?

# 477
  • Русе
  Провери за семейни хотели в Червен и Кошов. Кошов е близо до Червен и е приятно селце.

# 478
Не, не отидохме в гробницата, въпреки че знаехме за нея.Бяхме вече доста изморени-ще я оставим за друг път. В Хасковска област ни останаха само Александровската гробница и крепост Букелон, може да го съчетаем с друга разходка Peace

# 479
Като каза гробницата в Александрово, да ти кажа, че не работи в понеделник. Църквата в селото до нея също била интересна. Аз съм възмутена от липсата на указателни табели за тези места в самото Хасково.  Crossing Arms
Направили са много модерна сграда на туристически инфо център, но инфото в него е повече от оскъдно.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт