Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 432
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
# 556
  • София
Ама и ти не си подстрекател, де... Laughing

Ще ме почака Лакатник, да се преборя с вируса, който тръшна моите туристки. Засега целта е да отървем болница с малката, Лакатник ще е после.

# 557
запис да ви следя, че и ние ходим по екопътеки. Ще чета назад, когато имам време Laughing, че то ми е малко кът.

# 558
Yana, желая ви бързо оздравяване и възстановяване! Hug

# 559
Последно, заминаваме за Велинград с децата.
Имаме 2 дена на разположение за походи, ако времето позволи. Ще препоръча ли някой подходящи маршрути?

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 17:54 от ябълка

# 560
  • БГ
Ще препоръчате ли маршрут в Белоградчик, и нещо за нощувка да споделите .Иска ми се да идем до там но с нощуване. newsm78мерси

# 561
Ние последно ходихме на екопътека "Чернелка", намира се на река Чернелка, недалеко от Плевен, между селата Горталово и Къртожабене. Дълга е около 6 км, има беседки, места за палене на огън. Мястото е каньон, мн е красиво, с мостчета, криволичещи над реката.

# 562
  • София
Видях, че е спомената само бегло в темата - екопътека Панчаревско езеро, съвсем до София и
идеална за отскачане в почивния ден. Сигурно малко хора я знаят, защото не видяхме много туристи
вчера. Ето маршрута: с кола до паркинга в началото на Панчарево, до язовирната стена. Оттам
се тръгва по стената, излиза се на друг паркинг откъм с. Герман, откъдето тръгват две пътеки - едното е път в ниското покрай езерото, а екопътеката навлиза в гората и се изкачва по Лозенската планина над езерото. Минава покрай х. Кремиковци, дотам е сравнително широка, явно за джипове, от хижата пътеката продължава по-тясна, в най-високата част има прекрасно панорамно място за отдих с поглед към цялото езеро, с дървени пейки. От там се спуска полегато надолу до ВЕЦ Кокаляне. Обща дължина 3.5 км, ние избрахме да я минем отиване и връщане, много ни хареса, лек маршрут.
Малко снимки от вчера:
http://carmelabiscuit.blogspot.com/2012/06/pancharevo-eco-path.html

# 563
Момичета, събирам всякаква информация за водопад "Сувчарско пръскало" до с. Христо Даново   bouquet

# 564
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Не знам дали някой може да помогне, но ме интересува маршрут в Родопите, с 4-5 часови преходи на ден и спане по хижи. Искаме да заведем дъщеря ни, която е на 5.6 г на тридневен по-лек преход (Рила и Пирин не са според мен). Някой да знае нещо?

# 565
Ние вчера ходихме  на Лозенската екопътека.МИнахме я  като кръгов маршрут- от манастира  до връх Половрак и   отново към Лозен.Тя продължава до Пасарел, но решихме да не удткжаваме толкова , а и колата оставихме  в Лозен.Предпочитам кръговите маршрути и приемам  предложения за такива Simple Smile

# 566
  • Пловдив
gadamer, а за "Централен Балкан" мислили ли сте?
Има и леки маршрути.
Септември бяхме на този: гр. Карлово- х. Хубавец - х. Балкански рози - х. Васил Левски - водопад Карловското пръскало - заслон Ботев - връх Ботев - х. Рай - водопад Райското пръскало- м. Паниците- гр. Калофер
Нощувките ни бяха на х. Левски и х. Рай, но с дете може да си направите и по -кратки преходи, примерно с още една нощувка на заслона...
Срещнахме доста семейства с деца по време на прехода...

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 13:08 от *Бенджи*

# 567
  • Отвъд алеята зад шкафа
*Бенджи*  по принцип нямам против да е в Стара планина, но в случая ще бъдем в Родопите на почивка с роднини и след това ни се иска да направим преходите, затова търсим в Родопите, така и така ще сме там.

# 568
  • Пловдив
А аз да попитам за маршрут вкл. х. Мазалат? Някой ходил ли е?

Каним се да ходим нататък, но не съм измислила маршрута още... Wink

# 569
  • Русе
А аз да попитам за маршрут вкл. х. Мазалат? Някой ходил ли е?

Каним се да ходим нататък, но не съм измислила маршрута още... Wink
  За последен път до Мазалат ходихме миналия август месец. Тук са снимките от пътешествието ни.
http://lnikolova.snimka.bg/mountain/stara-planina.612246

Само че ние тръгваме от Северната част - Габрово , хижа Янтра.  От южната май имаше маршрут - Соколна - Мазалат. Соколна се качва от Гъбарево.

Общи условия

Активация на акаунт