Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 339
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Малко снимки от уикенда:

Рила

# 601
  • Русе
  Бенджи, не само снимки  Naughty . Сподели къде ходихте.  Praynig

# 602
  • Пловдив
Бяхме на един фест на Паничище, на палатки до хотел "Лира" и през деня правехме кратки разходки наоколо...с нас бяха и едни приятели с дете, което за сефте виждаше планина, та затова по- кратки и по-леки разходки... Simple Smile Тези снимки са по пътеката за хижа "Скакавица", минахме повечето път, но хлапетата /нашето малкото и тяхното/ се размрънкаха, и се върнахме... Laughing

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 20:51 от *Бенджи*

# 603
  • Русе
Бяхме на един фест на Паничище, на палатки до хотел "Лира" и през деня правехме кратки разходки наоколо...с нас бяха и едни приятели с дете, което за сефте виждаше планина, та затова по- кратки и по-леки разходки... Simple Smile Тези снимки са по пътеката за хижа "Скакавица", минахме повечето път, но хлапетата /нашето малкото и тяхното/ се размрънкаха, и се върнахме... Laughing
   Скакавица ми е едно от любимите места. За съжаление и моят малък спортист изобщо не взема присърце такива разходки, въпреки че от двегодишен го носим по подобни маршрути.

# 604
Бенджи, този маршрут започва измамно леко, втората част са серпентини отвесно през гората. За разкош да добавим и вода по пътеката. Трудничко си е. Горе е много красиво. Simple Smile Ние стигнахме до хижата. До водопада се отказахме да ходим, защото се събраха облаци.

# 605
  • София
Споменавани са в темата, но да се отчета с двете ждрела от вчера:

- на река Ерма - снимки и кратко описание на екопътеката. Ние все успяваме да се заблудим,
така че на мен подобни описания са ми полезни Simple Smile, надявам се да помогнат на някого:
http://carmelabiscuit.blogspot.com/2012/07/tran-ecotrail-gorge-of-erma-river.html

- на река Ябланица:
http://carmelabiscuit.blogspot.com/2012/07/tran-ecotrail-gorge-o … anitza-river.html

# 606
Кармела, много, много красиво  Heart Eyes

Благодаря ти, че сподели с нас тези красоти  Hug

Жалко, че е далечко от Пловдив.

# 607
  • с/у ОколоМръсТното

ех, че не сме го знаели...  Tired
По-хубаво е от Ждрелото на Ерма.

# 608
  • Пловдив
Някой ходил ли е по този маршрут в Рила:

гр. Белица - х. Семково-х. Рибни езера /нощ/
х. Рибни езера - х. Мальовица /нощ/
х. Мальовица - х. Седемте езера /нощ/
х. Седемте езера - х. Скакавица- Паничище

# 609
  • Варна
Минавала съм по повечето места от маршрута. Какво по-точно те интересува?

# 610
Вазовата екопътека от гара Бов- страхотно е!
Стига се бързо от София, може и с влак, за няколко часа можете да отидете до водопада и да се върнете, дори и ако гоните последния влак. Препоръчвам!

# 611
  • София
sunny_sunflower а вода има ли по това време на годината, че чух че е по-добре на пролет да се отиде там?

# 612
  • София
Да се включа на тема Рила с един неделен излет до Йончево езеро. Ние атакувахме от разклона за Овнарско по пътя за ЦПШ "Мальовица", но има добра пътека и от самата ЦПШ. Та доста стръмничко беше, но пък си отядохме на боровинки, а горе на самото езеро е прекрасно. Чисто, кристално езеро, виждаш как пред теб гъмжи от малки пъстърви, а две три плуват важно, като че надзирават. Моите туристки събуха крачета да ги натопят за малко в езерото и да видят ще ги ухапе ли пъстърва. Чудни гледки, чудна природа, чудни боровинки и никакви "туристи" с барбекюта. А гледката към Витоша и Черни връх като равен си е повод за добро самочувствие.

По повод Скакавица, ще препоръчате ли място за две нощувки в Паничище и ако знаете кога се събират дъновистите на езерата ще бъда много благодарна да споделите.

# 613
15 август

# 614

Общи условия

Активация на акаунт