Любимият ми туризъм - ЕКОПЪТЕКИТЕ!

• 97 320
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Кливия, абсолютно!  Simple Smile Не погледнах линка, като реших че става дума за същото място... Blush
А и не знаех за съществуването на Беглик Таш, въпреки че толкова пъти сме ходили до Приморско.
Благодаря за информацията и като имаме път натам - непременно ще го посетим. То и скоро е открито, аз ходех там предимно с родителите си преди поне 20-ина години.

Ние последните години ходим на разходка към р. Камчия, доста е запустяло и има доста комари. Преди пръскаха в района.
На Ропотамо с лодка - си е класика, иначе около реката имаше едно време малки пътечки, но си е като джунгла  Mr. Green Ходили сме с баща ми да гледаме костенурките  Simple Smile

# 166
  • Пловдив
МиленкаHug Радвам се да те "видя" и в тази тема...

Беглик Таш наистина си заслужава да се види. Много интересно и енергийно място! Българският Стоунхендж...

# 167
Аз и буквам Бегликташ за лятната почивка..
Неда - Медвенската екопътека е достъпна за деца.. единствения по сложен участък е край самия Сини вир, но за деца над 5г е безпроблемен.. Никс го държах за ръка там.. иначе  пътеката минава през горичка и е приятно..на едно място реката се минава по паднало дърво, но нищо сложно, а и най много да се поизмокриш малко там е плитка - колкото да цопнеш до глезен.. незнам колко е голямо детето, но според мен са си намерили оправдание да не ги заведът.. не виждам нищо страшно в тази пътека..ние минахме по левия бряг на реката, ако се хване десния преди селото пък съвсем вървиш по широки пътеки, ни разказа един медвенец.. денивелация не мисля че има.. то си е горски път покрай река..

# 168

Беглик Таш наистина си заслужава да се види. Много интересно и енергийно място! Българският Стоунхендж...

къде по-точно се намира, че нещо се обърках newsm78

# 169
  • Пловдив
До Приморско.

# 170
  • София
sky* от 7 годишни до тийнове са били, явно са търсили оправдание, права си. Дано имаме време ние да ги заведем с малкото ни. Мерси!

# 171
чудесна тема Flutter това лято сме запланували първо екопътека бяла река Heart Eyes

# 172

къде по-точно се намира, че нещо се обърках newsm78

Намира се на високата част на Маслен нос. Тръгва се от Приморско по пътя към Перлата и като се стигне мястото където се паркира за плажа се хваща левия път. Десния май води ким самия нос. Последния участък е по черен път и ние го вървяхме пеш, не че не може и с кола.

Мur, това за Скакля, че не тече постоянно се отнася за Врачанския водопад, а не за Бовския.  Наистина е най восикия, ама защото не тече постоянно Райското пръскало му отнема първенството. На Бовска Скакля сме ходили много пъти и лятото има вода, само извора в подножието му поресъхва.

Боров камък ми е една от любимите екопътеки, но вече може и да е пресъхнал водопада. Пак в района на Враца има една, която не видях някой да споменава. Всъщност не знам дали въобще се води екопътека, но е много приятна, къса и става за малки деца. Става въпрос за пътеката към Божия мост до с. Лиляче (по пътя от Враца към Криводол).  В момента там е хубаво, защото има много люляци в района. Има и останки от някаква крепост и огромна равна поляна за футбол и който каквото му душа иска.

# 173
На Божия мост е много приятно. Освен това вече има указателни табели по пътя.  Simple Smile

# 174
Tова е добре. Ние като ходихме имаше една съвсем малка дървена стрелка  #Crazy на една от къщите в селото. Не я видяхме въобще, а спряхме точно срещу нея да питаме един човек накъде да караме.

# 175
И ние ходихме до Божи мост - много е живописно и красиво! И става за дечица, на места - с намеса определено. Минахме от там като бяхме до Врачанската Скакля (за Великден) - а на водопада там вода нямаше  Wink Нямало е по същото време и на другата екопътека - Боров камък (тя за деца под 7 години не става). Срещнахме хора, които идваха от там и слизаха към Врачанска Скакля. Доколкото разбрах водата на билото (а тя е на едно и също било) е хваната от фирма Зоров за мандрите им.

На Бовска Скакля бяхме есента (октомври) не беше валяло скоро и вода във водопада изобщо нямаше, по-точно църцореше буквално тънкичко ручейче. За малки деца е подходящо откъм с. Заселе да се слиза, че пътеката е доста стръмна и цялата да се изкатери им идва нанагорно.

Това лято (на път към морето, надявам се) искаме да минем по Шуменското плато, има и много скални манастири там. Някой ходил ли е?
http://evgeniyonkov.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

Ето още екопътеки: http://ekopateki.start.bg/ Извинявам се, ако са пускани, но на бързо гледане не ги видях.

# 176
Tова е добре. Ние като ходихме имаше една съвсем малка дървена стрелка  #Crazy на една от къщите в селото. Не я видяхме въобще, а спряхме точно срещу нея да питаме един човек накъде да караме.
А дори няма нужда да влизаш в никакво село. Ние сме ходили по главния път Враца-Оряхово, след това ляво и преди селото пак ляво. Но вече е обозначено както трябва, супер, че са се сетили.

# 177
Чудя се на българската неотзивчивост (май не е това думата)... Забелязвам масово по селата (Овчаревци, Хотница, Емен, Камено поле и много други, че и Враца даже и около Вел. Търново) който имат една забележителност точно до селото - как не вземат да упътят хората, да сложат големи табели, да дадат някакъв знак преди селото като реклама  Thinking В голяма част от тези села няма поминък, няма и много живеещи, но защо не покажат какви красоти се крият в природата и историята им... Просто не разбирам, ако сме в чужбина от нещо минимално като даденост - ще направят голяма атракция, а тук не можеш да го намериш  Wink
За Емен (камо ли екопътеката) даже няма дадена отбивка, виж 2-та хотела навсякъде се рекламират  Mr. Green И въобще, ако хората не пишат по форуми и не пускат снимки, няма как да научиш за тези наши невероятни красоти!
Пожелавам ви "овладяване" на още поне 1 екопътека тези майски празници!  Peace И да разкажете...

# 178
Моля за препоръка за нощувка в района на с.Емен. Виждам реклами в разни сайтове на "Имението". Какво представлява като условия, моля някой, който има опит да сподели. Плануваме Негованската екопътека за понеделник-вторник. С малки деца сме на по 4-5 години. Чудя се дали да заложа на нощувка в района или да запазим нещо по-сигурно откъм санитарни условия поне във В.Търново. Ще съм ви благодарна за отзиви.

# 179
Вени9, преди няколко години, "Имението" беше възхитително. И доста скъпо. Сега нямам представа как е. Съвсем до него е другият комплекс "Нигованка" с много свестни собственици. Но и басейн до масите, направо ужасно за мен, заради безопасността на деца.
Разгледахме ги и двете места, но не отседнахме никъде.
Дано някой има по-скорошна информация.
В Търново обаче има квартири колкото искаш.
Предполагам и по селата дават, но за да разбереш трябва да стигнеш до селския магазин.  Simple Smile

М Ник, и аз се възмущавам много, но се оказа, че ги крадат за скрап...

Хубави празници ви пожелавам, после да разказвате! И дано не вали.  Simple Smile

А, да кажа за Бовска Скакля, на Великден имаше вода, имаше и дъга.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт