Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препоръчайте ми капки за очи за 5 месечно бебче.

 • 1 800
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 172
Здравейте,моля препоръчайте ми добри капки за очи за 5 месечно бебче.Нещо започна да и тече оченцето и се образува едно лепкаво бяло секретче и опитах с лайка,но не става само моментен ефект.Моля сте имали подобен проблем кажете какви капки за очи да купя.

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 2 345
Никакви без да ти ги изпише лекар! Възможно е да има някаква инфекция, за която само лекр ще прецени адекватно лечение. Единственото , което мога да ти препоръчам като "безобидно" са т.нар. "сълзи" - продават се в аптеките в индивидуални капкомерчета, нещо от рода на физиологичен разтвор са - успокояват очето, ако е замърсено.

# 2
 • София
 • Мнения: 12 918
Лепкавото бяло секретче мен би ме притеснило. Не бих се поколебала да отида на детски очен лекар преди да започна да капя каквото и да било.

# 3
 • Мнения: 421
Този месец и дъщеря ми е със секрети на очите и зачервяване.След консултация-диагноза алергичен конюктивит и вземане на секрет назначиха първо Кузихром, но не помогна и сега е на Сперсадекс.В понеделник сме пак на преглед, дано всичко е ок.Но задължително заведи детенце на лекар!!

# 4
 • Мнения: 172
Момичета благодаря за отговорите.Разбира се,че ще я заведа на лекар,но днес е неделя и нашите лекари тук са много специални,даже не отговарят на мобилните си телефони,а казаха ако има нещо да ги търсим а камо ли да работят.И не можех да чакам и да бездействам.Направих лайката,но се почиства за момента и после пак излиза.Купихме опталосептонекс и и сложих 2 пъти вече и има леко подобрение.А една мама ме подсети и за кърмата,а на всичко отгоре и кърмя още,но така се шашнах,че не се сетих за този изпитан метод.

# 5
 • Букурещ
 • Мнения: 7 599
ЗДРАВЕ ЗА ОЧИЧКИТЕ

Едно от най-важните за всеки родител е детето да е здраво. Грижите за очичките започват още от момента на раждането на малкото бебе. Ето и съветите на офталмолога д-р Мариела Облашка МЦ "Вита"-София

В първите месеци след раждането на детето е необходимо да се осигури нормално функционално развитие на очите. Ето защо е добре максимално рано да се откриват вродените или придобитите в детска възраст очни заболявания.

ПЪРВИЯТ ПРЕГЛЕД

Децата за първи път се преглеждат от очен лекар още в родилния дом. Правят се най-общ оглед на бебето за явни лицево-черепно аномалии, включващи очите, и преглед на очните дъна с офталмоскоп. Той е от особена важност за недоносенитте и бебетата, при които се е наложил престой в кувъоз, тъй като те са рискова група за равитие на ретинопатия на недоносеното, която може да довед до ослепяване.

ОТ 1-вия до 12-ия МЕСЕЦ

В периода на новороденото (до 1-вия месец) и до навършването на 1 година детето трябва да бъде прегледано от офталмолог при наличие на проблем с очите - сълзене, зачервяване, залепване от секрет, "кривене" на очите, бяла зеница или ако те изглеждат по-големи от нормалното и т.н.

Специлано внимание бих искала да обърна на продължителнотто сълзене и/или секретиране при най-малките бебета. Основният проблем е , че родителите, вместо да потътрсят очен лекар, сами решават, че се касае за конюнктивит и провеждат самолечение. Но може да става дума и за запушване на слъзния канал на окото вследствие на мембрана, останала от вътреутробния живот (неонатален дакриоцистит). Затрудненото оттичане на сълзите и задържането им създават благоприятна среда за развитието на микроорганизми, предизвикващи възпаление. До определена възраст това може да се лекува консервативно от офталмолог с антибиотични капки и специални хидростатични масажи. Ако лекарят е преценил, че такива масажи са необходими, той показва на родителите как да ги правят и им дава подробни обяснения. Ако до 3-4 месец лечението не даде резултат, се извършва оперативно перфориране на мембраната (сондоране). По приинцип процедурата се провежда в болница (очна клиника) под обща упойка от офталмолог.
След сондирането е необходимо капането на очни капки, чийто вид и продължителност не употреба се определяъ от лекаря, извършил сондирането. Прогнозата е благоприятна, но има случаи, при които заболяването рецидивира.

ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ (по принциип)

АКО НЯМА ОПЛАКВАНИЯ, ПЪРВИЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД СЕ ПРОВЕЖДА, КОГАТО ДЕТЕТО НАВЪРШИ 1 ГОДИНА.

На тази възраст то е още много малко за изследване на зрителната острота с таблица с картинки. Профилактичният преглед се състои в оглед на очноте дъна и няколко теста, свързани с кривогледството.
Изборът на специалист е изцяло в ръцете на родителиите. Препоръчително той да е детски офталмолог или да има опит в работата с деца. Достатъчно е родителите да го заведат в кабинета на офталмолога.

За съжаление много често профилактичните прегледи се пропускат. А те са добър начин за ранна диагностика на заболявания на очите

д-р Мариела Облашка

# 6
 • Мнения: 7 831
Цитат на: Liorena
ЗДРАВЕ ЗА ОЧИЧКИТЕ

Едно от най-важните за ......................... Достатъчно е родителите да го заведат в кабинета на офталмолога.

За съжаление много често профилактичните прегледи се пропускат. А те са добър начин за ранна диагностика на заболявания на очите

д-р Мариела Облашка


  202uu   202uu  Полезна и интересна статия, Лио.

# 7
 • Букурещ
 • Мнения: 7 599
благодаря Ellypr, още малко тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3875

# 8
 • Мнения: 1 655
'Стария и изпитан метод' капането на кърма в очето не е препоръчителен. Това може да причини по-голяма инфекция!

Общи условия

Активация на акаунт