Машина за сладолед – рецепти

  • 164 361
  • 354
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 2 298
Днес също правих бърз сладолед: разбих с миксер на пухкав крем една малка кутийка млечна сметана и една кутийка кондензирано мляко (сладко) и добавих минати през блендер с малко прясно мляко и сока на един лайм листа от мента.
Стана много ароматен и с божествен вкус сладолед.

# 316
  • Мнения: 2 686
Нати,много мерси на подробните рецепти! Разбирам,че понякога кремът ти е заквасена сметана, понякога за разбиване млечна, понякога и смесена с кондензирано мляко..... Можеш ли да обобщиш няколко основи, които доизграждаш с различни комбинации от билки,ядки,плодове...

# 317
  • София
  • Мнения: 2 298
arino, в общи линии това са ми основните комбинации:
1. За сорбе - пасирани плодове, смесени със захарен сироп, добавям малко алкохол и щипка сол, понякога разбит на сняг малко белтък
2. Крем с прясно мляко и жълтъци или крем англез (1/2 мляко и 1/2 сметана с жълтъци). Или изцяло такъв сладолед или смесен с разбита млечна сметана или с кондензирано мляко.
3. Смес разбита млечна сметана с кондензирано мляко.
На 2 и 3 вървят шоколад, ядки, бисквити ...
4. Заквасена сметана или цедено мляко обикновено смесвам с някакви пасирани плодове. Понякога добавям разбита сметана или кондензирано мляко за да се притъпи леко киселеещия вкус.
Днес ще правя по следната рецепта: разтопен шоколад в 200 мл прясно мляко, което ще добавя в края на разбиването на едма малка кутия млечна сметана и една кутия кондензирано мляко.
Млечната сметана може да се замени и с такава на растителна основа, но аз имам предубеждение към нея и не я използвам.

# 318
  • Мнения: 381
Направих такава сметана. Ползвах мляко от млекомат, от който ми харесва, и масло на Равногор. По този начин 200мл излиза 2.50лв. Стана добре и така се избягва стабилизаторът, който присъства в повечето. Може би не е чак такъв проблем, но ако човек може да го избегне, защо не. Принципно не я разбивам за сладолед, но сега пробвах и се разби идеално. Сладоледът също стана хубав.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 19:02 от plm_79

# 319
  • София
  • Мнения: 3 014
Здравейте, някой може ли да сподели рецепта за домашен сладолед, но без сладкарска сметана?

# 320
  • Балчик
  • Мнения: 9 209
Здравейте, някой може ли да сподели рецепта за домашен сладолед, но без сладкарска сметана?
Това, което наричате сладкарска сметана не е сметана, с този боклук е все едно купен сладолед ядеш. Просто я заменете с 35%  сметана.
Иначе аз харесвам и правя тези:
Плодов, става с всякакви плодове
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html?m=1

Шоколадов
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_9825.html?m=1

# 321
  • София
  • Мнения: 3 014
Здравейте, някой може ли да сподели рецепта за домашен сладолед, но без сладкарска сметана?
Това, което наричате сладкарска сметана не е сметана, с този боклук е все едно купен сладолед ядеш. Просто я заменете с 35%  сметана.
Иначе аз харесвам и правя тези:
Плодов, става с всякакви плодове
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html?m=1

Шоколадов
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_9825.html?m=1


Благодаря Ви! А тази сметана 35 % по-изчист2на ли е, че аз искам да си направя сладолед без боклуци, а не като купешкия?

# 322
  • Балчик
  • Мнения: 9 209
Здравейте, някой може ли да сподели рецепта за домашен сладолед, но без сладкарска сметана?
Това, което наричате сладкарска сметана не е сметана, с този боклук е все едно купен сладолед ядеш. Просто я заменете с 35%  сметана.
Иначе аз харесвам и правя тези:
Плодов, става с всякакви плодове
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html?m=1

Шоколадов
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_9825.html?m=1


Благодаря Ви! А тази сметана 35 % по-изчист2на ли е, че аз искам да си направя сладолед без боклуци, а не като купешкия?

Това си е истинската, животинска сметана. Ако имате руски магазин Берёзка, най-добре от там. Ако не - в Лидл, Кауфланд или Метро. В малките магазини не продават истинска сметана, само изкуствените боклуци.

# 323
  • София
  • Мнения: 3 014
Много Ви благодаря!

# 324
  • София
  • Мнения: 341
Това е любимият ни шоколадов сладолед,  правя го вече почти 10г!
Благодаря за рецептата! Simple Smile

# 325
  • Мнения: 128
Здравейте! С какво мога да заменя жълтъците и в каква пропорция?

# 326
  • Мнения: 3 417
Здравейте . Колко минути максимум трябва да се разбива сместа в машината за да се сгъсти

# 327
  • Балчик
  • Мнения: 9 209
Здравейте . Колко минути максимум трябва да се разбива сместа в машината за да се сгъсти
35-40 минути.

# 328
  • Мнения: 3 417
Здравейте . Колко минути максимум трябва да се разбива сместа в машината за да се сгъсти
35-40 минути.
[/quote
Благодаря .
Загрява моторчето и ме беше страх да не изгори . Явно си иска време .
Утре пак ще пробвам .
Може ли да споделиш твоя изпитана рецепта .

# 329
  • Балчик
  • Мнения: 9 209
Може да зависи от машината, не знам. На моята в упътването пишеше 40 мин. А иначе това са ми любимите:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html?m=1

https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_9825.html?m=1

Общи условия

Активация на акаунт