Машина за сладолед – рецепти

• 181 502
  • 371
  •   2
Отговори
# 360
Скрит текст:
Навихме се да си купим машина за сладолед (главно класически сладоледи, но може и джелато, сорбет), обаче то много различни модели и принципи на работа. Някой има ли опит с Ninja CREAMi? При тази машина се замразява самият материал за сладоледа, а не купата, както е при другия тип машини. Как успява тази машина да разбие замразената смес? Гледах видея из тубата и резултата изглежда много добър. Машина на която се замразява каната не ми се иска, защото във фризера ми няма чак толкова свободно място. Моля някой да сподели впечатления ако има.

Ninja Creami Review: Can it make proper Ice Cream?

Ninja Creami vs Cuisinart Ice Cream Makers (ICE-21 and ICE-100)

Best Ice Cream Maker (plus Gelato, Sorbet and Frozen Yogurt!)

# 361
Благодаря ти, Мики, ще се похваля като си получа машината Hug

Почти веднага след като писах, ровнах в ОЛХ и намерих една нова лидлска машина. Постоя си 2 седмици в колата, 1 в коридора и все ме мързеше да се запозная с уреда и да потърся рецепта. Та, ставам от следобеден сън с идеята да забъркам една бърза пица, но имаме мекици от закуската и затова решавам, че ще правя ягодов сладолед Grinning И греда... трЕбвало купата да постои във фризер за 24 часа Sob Това условие ми е малко диъл-брейкър, защото аз съм по импулсивните действия и хич не обичам да чакам Sob Почетох последните две страници и чак сега ми се изясни за коя купа говорите, че трябва да се охлади Smirk Ако го бях разбрала още тогава, може би нямаше да си купувам машина за сладолед Stuck Out Tongue Winking Eye Ама ще се насиля да се настроя, че сладолед ще има чак утре следобяд. Не за друго, а заради децата, че много обичат и предпочитам да е домашен. Иначе им взимаме от Берьозката - страхотен вкус и по спомен, съставът му също беше добър. Други сладоледи почти не им купуваме, то те са толкова сладки, че аз едвам ги ям, а какво остава за дребните... Не че не го ядат, ама мама и тати не дават Joy

# 362
Мъжът ми е видял сметката на машината за сладолед Sob Сложил е охладилната купа в съдомиялната. Ако някой иска почти чисто нови капак, перка и долна кутия, да ми пише, ще му ги пратя като резервни

# 363
Барбалена , здравейте! Свободни ли са още резервните части ?
Мъжът ми е видял сметката на машината за сладолед Sob Сложил е охладилната купа в съдомиялната. Ако някой иска почти чисто нови капак, перка и долна кутия, да ми пише, ще му ги пратя като резервни

# 364
Барбалена , здравейте! Свободни ли са още резервните части ?

Здравейте, за съжаление не са Sad След като никой не писа, че ги иска, ги изхвърлих при едно основно почистване, че само ми се подмотваха в кухнята.

# 365
  • Благоевград
Здравейте! Днес се сдобих и аз с машина за сладолед от Лидъл. Мъжът ми ме помоли да  направя с пъпеш. Условието е да няма яйца, защото имам непоносимост към тях.
Може ли да споделите сполучлива рецепта без яйца и подходяща за пъпеш? Благодаря!

# 366
  • In transit
Здравейте! Днес се сдобих и аз с машина за сладолед от Лидъл. Мъжът ми ме помоли да  направя с пъпеш. Условието е да няма яйца, защото имам непоносимост към тях.
Може ли да споделите сполучлива рецепта без яйца и подходяща за пъпеш? Благодаря!
Честита машина. Заповядай рецепта за сладолед с пъпеш, без яйца. При мен е без машина, защото съм го сложила във формички, но след като разбиеш всичко, просто го сложи в предварително замразената купа на машината и го разбъркай, докато стегне и стане гъст крем. После в купа и във фризера.
Ето и още един вариант, за плодов сладолед без яйца. Само заместваш пюрето от манго, с пюре от друг плод.

# 367
Здравейте, искам да споделя моят опит. Имаме евтина машина от Куфланд, като тази от Лидъл е. След много кратните ми опити, ето любимата ни рецепта:
Разбивам в купа 200мл течна сметана(става и със заквасена), 200мл прясно мляко; половин банан и 2 големи лъжици мед. Включвам машината и изсипвам. След около 20 минути е готов. Задължително съдът трябва да е бил 20-тина часа във фризер. Понякога слагам кокосови стърготини, или какао, или ванилия, или кокосово масло, което понякога става на миниатюрни топченца и е като страчатела. Ако сложим готовия сладолед в кутия във фризера, не е добър, супер твърд е. Така че правим и ядем.

# 368
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Време е за сладолед!  Търся рецепта за сладолед със смокини или смокиново сладко.

# 369
Ослушвам се за нови вдъхновения за рецепти най-близки до купешкия... Иска ми се да си го вадя от фризера и да си го хапвам, както обикновено. Да е сметанов, може с бисквитки или с шоколад Simple SmileSimple Smile

# 370
  • In transit
Здравейте! Време е за сладолед!  Търся рецепта за сладолед със смокини или смокиново сладко.
Сладолед със смокини, най-добрият и ароматен, който успях да направя след много опити миналата година.

arino, най-близо, като вкус до купешкия се получават сладоледите с жълтъци или с кондензирано мляко.
Предлагам ти няколко изпитани рецепти:
Сметанов сладолед с карамелизирани орехи, или без тях Simple Smile Тук може да замениш карамелизираните орехи с натрошени бисквити тип Орео, за вкуса, който търсиш.

Класически ванилов сладолед с жълтъци

Шоколадов сладолед с лешници

Сладолед Малага с ром и стафиди

Ванилов сладолед на клечка с хрупкава шоколадова глазура с лешници

Сладолед от шамфъстък на клечка с хрупкава глазура от бял шоколад и шамфъстък

Сладолед от шамфъстък

Сладолед по флорентински

Сладолед с кафе еспресо

Лешников сладолед (с лешников тахан)

Кремообразен сладолед с малини (от типа крем-сладоледи, които продават в Макдоналдс, много кремообразни)

# 371
Нямаш сърце, толкова сладоледи, толкова картинки, лиги ми потекоха, а един адрес не остави.

Общи условия

Активация на акаунт