Ето лятотото дойде - тръгвам с ПЛЕТКА на море :)

• 25 988
  • 317
  •   1
Отговори
# 90
# 91
разкошен е елекът и  в един от любимите ми цветове  Hug

тане ,по коя схема плете топа? Има един светлозелен по руските сайтове, него ли ползва? Отдавна съм му хвърлила око, но ми се струваше, че няма да е удобен в бюста, ти как го чувстваш?

# 92
  • Севлиево
В момента плета Кайро, наистина много хубаво се плете. По светлите цветове са мекички, а по-тъмните са твърди, но се ядва. Имай предвид, че има възли вътре в кълбенцата, така че предварително си ги превий. На мен не ми пречат, но все пак да кажа.

# 93
katiABV, Steisi, благодаря за идеята, ще поглена там.
забравих снощи да ви кажа, момичета, че сте страхотни. правите много, много красиви неща. Hug

# 94
  • Русе
Момичета, позволете ми да изкажа възхищението си от вас! Невероятни сте!!!  smile3501

Аз съм бременна и реших, че трябва да направя нещо с огромната любов, с която чакам бебенцето ми! За съжаление не съм плела нищичко от дете, когато баба ме учеше... Тя вече не е сред нас, че да ми помага и затова ще разчитам изцяло на вас!

Като за начало мисля да започна с одеялце. Ако имате някакви съвети, които да ми дадете, ще съм много благодарна!  Hug

# 95
И аз да похваля Кайрото на Статекс  Peace Най-много обичам с нея да плета, но ми прави силно впечатление, че различните цветове са различно пресукани  Rolling Eyes Взех онзи ден светло синьо, ми то направо седи като Денима - на отделни нишки  Rolling Eyes а пък червеното е толкова силно пресукано, че е направо твърдо в сравнение с другите.
Миналата седмица си поръчах от Денима (и той ми е любим) на цена 1,90 лв. за 100 гр.
Вчера поръчах на една приятелка от Пловдив от магазина им да ми вземе пак от него ... цената там беше вече 2,50 лв. за 100 гр.  Rolling Eyes Гледам в сайта, и там цената променена на 2,50.
Не знам някой пазарувал ли е от склада им  newsm78 какви са им цените там?

# 96
 Grinning
Редактирах се.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 11:44 от Steisi

# 97
  • София
katiABV, Steisi, благодаря за идеята, ще поглена там.
забравих снощи да ви кажа, момичета, че сте страхотни. правите много, много красиви неща. Hug

Вероятно може да стане нещо, което, обаче, да не носи тежест...

# 98
Намерих  това за терличките:
Плетката е жартиерна.
Започва се с 30 бр.; На втория ред се изплита първата бримка, намята се, изплитат се 13 бр., намята се, изплитат се 2 бр., намята се, пак 13 изплетени бримки, наметка, 1 изплетена. Втория ред се плете без наддавки като се изплитат наметките като бримки. Имаме 34 бр. На третия ред плетем 2 бр., нам., 13 бр., нам., 4 бр., нам., 13 бр., нам., 2 бр. На четвърти ред изплитаме наметките като бримки и имаме 38 бр. На пети ред продължаваме с наметките. На получените 42 бр. плетем 10 реда.
Започваме свивките за фронта на терличето. Изплитаме 25 бр., 26 и 27 бр. плетем заедно и на лявата игла ни остават 15 бр., обръщаме и *плетем 9 бр., 10 + 11 бр. заедно, до края на иглата ни остават 15 бр., обръщаме (отново сме от лицевата страна) и плетем 9 бр., 10 +11 бр. заедно (на лявата игла остават 14 бр.)*. От * до * повтаряме докато получим 30 бр. (10 в средата и по 10 от двете страни)
След последното свиване, което е било от опаковата страна обръщаме и изплитаме реда до края, вкл. и тези 10 бр., които оставяхме и не плетехме върху тях. Изплитаме реда от опаковата страна също до края. От лицевата страна може да се изплете целия ред свивка, наметка, така се получават дупчици, през които да се промуши връзчица или панделка. От опаковата страна наметките се изплитат като бримки. Продължаваме да плетем право до желаната височина на терличето (при мен 30 реда).

Да питам нещо:
- кой е първи ред и кой втори . Нанизвам бримките и ги изплитам един път - това ли е първия ред? или изплитането е вече втори ред?
- освен това редовете как се броят - един отпред и втори отзад или за един се брои един отпред плюс един отзад

# 99
хъ, това май е мое. При мен за един ред се смята отиване и връщане.
Значи нанизваш бримките и изплиташ един ред/връщане/. След това започваш 2ри ред с намятка след първата бримка.

# 100
Дружки,тук съм, но за малко.
Разгледах всичко - да ме няма 2 дена и хоп 20 нови плетени творения!!!!!!! Мисля,че този път всичките са на ниво и дори не мога да отгранича нещо,което да ми е харесало повече от друго ( освен на Фиф обувките,но те са в друга категория Laughing )

Новите ми прежди не са заплетени все още,затова не мога да дам мнение,а и може би няма скоро да ги почна,защото 1. нагласила съм се да почвам една блуза и една пола и 2. намирам се в период на сериозни лични ангажименти,да не кажа проблеми и не знам до къде ще ми стигнат времето  и нервите.

Завърших жилетката на Ива, не стана много добре,даже направо граничи с провал,но все пак ще пусна снимки,в момента обаче нещо имам технически проблем.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175687&pid=12482711
Лоши снимки, лошо изпълнение,нещо не уцелих размера,иначе като идея стана добре, ръкавите се оказаха най-големия зор и накрая,след 7-8 разплитания пак големи, като буфон стоят, но ще я извъртя в пералня да се посвие,ако не стане така,ще отлежава за догодина. Имам довършителни работи по бието и ръбовете на предниците.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 14:01 от Amelly

# 101
Амели, много е слънчева! Много е перуанска!  Grinning След довършителните работи ще стане по-добре, наистина, но и сега не виждам кое те притеснява. Ще я израсте детето. каква е преждата и от къде я купи?

Момичета, имате много поздрави от stella10. Помните ли я? Чете, но няма време да пише. Видяла е, че се тръшкам къде се загуби и ми писа. Спечелила е конкурс за Великденска украса. Подчертава, че идеите `и са изцяло вдъхновени от този форум.
http://zadoma.rozali.com/velikden/p10153.html

# 102
На снимките не личи това,което ме притеснява, но оказа се,че въпреки че видимо парчетата бяха равни,след съшиването рамената станаха по-широки от долната част( на подгъва), вероятно някъде съм "издърпала" при съшиването. Отделно от това правих ръкавите с кръгчета,които после доплитах с "вълнички" и като вземеш заедно ширките рамена + кръгчето( също по-голямо от нужното) в раменете стана малък Херкулес. Остава да й бодна едни подплънки и те ти перуански Робокоп. Оставих я така,не ми се разваля,а лошото е,че така я плетох,че за да я оправя,трябва да я разбридам до половината Cry

Преждата е купувана преди 100 години от едно магазинче за прежди на килограм на Пиротска,което вече е закрито. Sad

# 103
  • София
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175687&pid=12482711
Лоши снимки, лошо изпълнение,нещо не уцелих размера,иначе като идея стана добре, ръкавите се оказаха най-големия зор и накрая,след 7-8 разплитания пак големи, като буфон стоят, но ще я извъртя в пералня да се посвие,ако не стане така,ще отлежава за догодина. Имам довършителни работи по бието и ръбовете на предниците.

ПП
Стейси, поздрави Стела и от нас.

На мен пък ми харесва. Де да се справях и аз така.
А преждата ти ли я прави? Гледах снимка на преждата - по- ранната - амиии... много яко, не съм виждала такива...

# 104
  • София
На снимките не личи това,което ме притеснява, но оказа се,че въпреки че видимо парчетата бяха равни,след съшиването рамената станаха по-широки от долната част( на подгъва), вероятно някъде съм "издърпала" при съшиването. Отделно от това правих ръкавите с кръгчета,които после доплитах с "вълнички" и като вземеш заедно ширките рамена + кръгчето( също по-голямо от нужното) в раменете стана малък Херкулес. Остава да й бодна едни подплънки и те ти перуански Робокоп. Оставих я така,не ми се разваля,а лошото е,че така я плетох,че за да я оправя,трябва да я разбридам до половината Cry

Преждата е купувана преди 100 години от едно магазинче за прежди на килограм на Пиротска,което вече е закрито. Sad

Хм, без да имаш такова намерение си я направила "дамска", вместо "детска". Чудо голямо. Сигурна съм, че няма да има протести. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт