АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 894
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Открадвам малко време да се включа Simple Smile
Първо, честитя ни нова темичка с хубаво заглавийце, маминки, браво на вас   bouquet

zinaida, стискам ви палци мила, да поотмине и това и да възцари малко спокойствие във вашата къща  Hug

chockolina, отново, браво на каката, талантливо ти е детето, пу пу Simple Smile

На мен пък renka79  ми се губи... и Мария, разбира се  Hug Как сте маминки с бебоци?

Жабче, и моята калпазанка кашля, но рядко и по различно време... А за моите течове, имам си ги още, въпреки че на прегледа гинеколожката ме 'увери', че вече нямам... Shocked  но... къде само зацапване, къде малко по-обилно... Rolling Eyes

qnika, на мен затова не ми се взимаше това лекарство, че и мен ме предупредиха...
Да ви кажа малката сега направо е на рани на бузките...  Confused Sad Ходихме на лекар вчера, потвърди че трябва да го вземем това лекарство, но трябва да го мажем само ден-два, не повече... гледам че сега са позавяхнали дано и поминат  Sad

Пак ни боли ушенцето едното и хайде пак капчици... Направо Sad и сиропа ни каза да го взимаме целия..., че нали го бях спряла, но тя спря да ака пак... А това са около 40 дни!
Снощи се изхитрих и ядох пак зелена салата и познайте, девойката ми малка ака днес 2 пъти Simple Smile Simple Smile сиропа, разбира се, не и го дадох...

Трябва да и увелича дозата Инфакол, нали и давах само по веднъж на ден, а тя супер неспокойна, но не си свиваше крачетата, а се изпъваше... де да знам че е от същото...  Confused
Привечер ни е най-неспокойна към 5ч. и през нощта след 2-3ч до изгрев слънце все се върти и мрънка  Sad Cry Добре че поне няма нещо друго, че доста се бях притеснила  Praynig

yana, хайде и аз съм съгласна  Hug

П.П.: Олче, пу пу  Heart Eyes
Изшпионирах  Wink
renka 79, Честит Рожден Ден!!! Желая ти много усмивки и гукания от вашето съкровище Simple Smile Бъдете щастливи Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 13:22 от ben78

# 61
  • not found
Айла много ти благодаря  Hug

Днес мерих температурата на малкия и беше малко под 37.0 градуса т.е. 36.9 и малко  newsm10 дано продължи да спада  Grinning Сега сме при майка ми и тук е по-студеничко 22-24 градуса ... и спим като къпани  Grinning Усмивката не пада от лицето ми . Трябва да е здрав , че на 24 май ще изпраща леля си , която е абитуриентка  Flutter Малко ми е кофти , защото само аз ще съм като някоя бъчонка , но майчинството иска жертви  Party
Сега стой на рамото ми като папагалче и гледа , а аз си го разхождам из стаята   Grinning Оооо сега се сетих вашите деца правят ли физиономиики като акът , че моя как я сменя на костенурка заприличва  hahaha ще го снимам някой път хем и снимката за спомен да ми остане да си се смее като порастне  Wink
Дечицата още не са ли малки за активна гимнастика ? Имам въпрос вие какви упражнения правите ? Аз четох из нета , но там пишеше след като навърши 2 мес. детето  newsm78

# 62
  • София
Изплакнах си очите  с вашите  красавици и красиви  мъже  Heart Eyes ! А  какви муцунки правят вече  Heart Eyes да ги  изпапкаш направо  Crazy !
Жабче ,колко са порастнали и  станали още по-сладки малките жаборанчета  Heart Eyes !
Олче , не стига ,че много сладки бузки имате ,ами и какви тоалети само  Crazy ! Много сте сладки  Hug !

Най-накрая и от мен нещо  -  от изписването - в ръцете на баща си 
 и вече  скорошна - хем да ни видите минижупа   Grinning  ,хем да видите мама колко добре я храни и колко е порастнала  Heart Eyes
Не  смея да се похваля ,но поспряхме  капките (само  преди нощния сън ) и вече май коликите понамаляха (пу-пу).
И аз да се включа  с въпрос към Айличка  Blush . Знам , че казвате ,че  всяка кърма е хранителна ,но  от два - три дни кърмата ми от  млечно бяла (т.е. леко жълтеникава и много маслена  и гъста ) се промени  и  стана много водниста  с прозрачно бял цвят  Confused . Да напомня , че се цедя  с помпа и я храня от шише с изцедената кърма + добавка АМ. Та въпроса ми е засища ли  такава рядка кърма ?  newsm78

# 63
  • София
   Интересна статийка, която четох скоро по въпроса за витамин Д, слънчевата светлина и кърмата  Simple Smile Това във връзка с обсъждането скоро на вит. Д, има и доста други статии, но за съжаление са на англииски  Sad
   Нуждае ли се детето ми от допълнително витамин Д?

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 15:18 от Aila

# 64
Здравейте мили мамчета и малки бебчета!
Първо да чедститя на всички които съм пропуснала от както родих!Да ви растат живи и здрави,и много да ви радват!

за съжаление имам проблем с компа и за това не съм се включвала.Сега използвам на приятели (докато им гостувам).
Аз родих на 12.04.2009 (както вече разбрахте от Диди,закоето много и благодаря) Йоан - 3750кг.,51см.Родих бързо и лесно.В три сутринта имах контракции,но безболезнини и все пак към 5ч. реших да запаля колата и да отида да проверя.Оказа се ,че съм с 8 см. разкритие.В 7:45 ми сложиха система и в 8:26 родих.Сега сме добре,но нямам кърма и сме на АМ.Наддали сме с 1100кг и пораснали с 3см.
За сега ще ви оставям,но се надявам скоро да ми оправят компа и ще влизам по-редовно.
Много  Hug на всички!

# 65
  • София
И аз да се включа  с въпрос към Айличка  Blush . Знам , че казвате ,че  всяка кърма е хранителна ,но  от два - три дни кърмата ми от  млечно бяла (т.е. леко жълтеникава и много маслена  и гъста ) се промени  и  стана много водниста  с прозрачно бял цвят  Confused . Да напомня , че се цедя  с помпа и я храня от шише с изцедената кърма + добавка АМ. Та въпроса ми е засища ли  такава рядка кърма ?  newsm78
   Не се безпокой състава и цвета на зрялото мляко е именно такъв какъвто го описваш и е най-подходящата храна за човешките бебета и в частност за твоето бебе, а именно твоето мляко  Simple Smile Нормално е да не изглежда бяла като кравето мляко, а цвета се променя, защото вече е зрялото мляко, което се различава по състав от коластрата и преходното мляко.Цвета и състава постоянно може да се променят, като може да е почти прозрачна или сивкава в даден момент, което е съвсем нормално.

Цитат
Тези промени в състава на кърмата са в самото начало на кърменето най-ярки – в първите 2-3 дни след раждането тече коластра или предмляко, която съдържа изключително много защитни вещества, като по този начин предпазва новороденото от инфекции
След това тя се превръща в преходно мляко и едва 2 седмици след раждането започва производството на същинското “зряло” мляко.
  Тук може да прочетеш повече за Състава на кърмата

# 66
  • София
Здравейте, един бърз въпрос преди да изчезнем пак по улиците- Има ли други бебета, които все още са малко жълтички, очите и мн. леко кожата. Педиатърката каза, че е нормално за кърмено бебе да задържи по дълго жълтеници и аз се успокоих, обаче родата ще ме побърка с въпроси напоследак, от сорта "Очичките й са жълти, това нормално ли е? Close #2gunfire"? Това ми е въпроса, че почвам пак да се притеснявам
   Моята мадама още е леко жълта, но не съм ходила скоро на преглед. С каките нямах проблем. Това което е имала в предвид твоята педиатърка предполагам е именно т.нар. кърмаческа жълтеница. Ако бебчето изглежда добре, наддава, а и педиатърката е спокойна, няма защо да се притесняваш. Повече за кърмаческата жълтеница може да прочетеш тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24494.0 и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22297

# 67
  • София
Вечер като я хванат коликите е като някоя ламя, все е гладна.От мен яде и допълнително ми се налага да давам.Изпива към 60 мл.отгоре и иска още.Коремчето и ще заприлича на гайда. Чудя се кога ще свършат тези колики, че да си се храни нормално.
АЙЛА,възможно ли е като се дохранва детенце, но не постоянно да се отбие от майчиното мляко?
Снощи имахме отново голям проблем. Като започнаха пустите колики не можахме да си намерим място. НЕ мога да си обясня как през целия ден си се храни нормално, а вечер след баня като я нахраня не и стига и изяжда допълнително 60 мл. АМ. Дали не е от коликите. Помогнете ми със съвет, възможно ли е да ми свършва кърмата? Вчера имахме само 1 пълен памперс. Сигурно е заради капките, които и давам за коликите- Еспумизан. Иначе след това заспива и си спи до следващото ядене, което си е само на кърма.
  Нормално на вашата възраст е да сте в скок в растежа или т.нар лактационна криза. Тоест нуждата от мляко да се е увеличила рязко и известно време бебчо да иска да суче по-начесто и да не му стига млякото, докато с по-честото кърмене не си заработи ново количество  Simple Smile Ето една много хубава статия по въпроса - Лактационни кризи

Цитат
Лактационна криза е прието да се нарича временното намаляне на продукцията на мляко, което обикновено се случва след установяването на зрялата лактация. Ако се кърми без ограничения на поискване, включително през нощта, тази ситуация винаги се възстановява от самосебе си за 2-7 дена, без каквито и да е специални мерки. Счита се, че лактационните кризи най-често се наблюдават през първите  3-6 седмици от живота на бебето, а след това могат да се повторят на 3, 7, 11 и 12 месеца.
   Коликите също са неприятен фактор, понякога децата ги бъркат с чувството за глад и търсят да сучат по-често поради това.  Отделно както  и другите мами са писали, често вечер както количеството кърма е по-малко, така и бебчетата са по-изморени и търсят да сучат и за успокоение.           Капките и при мен с по-големите дечица действаха запичащо. Едното решение е просто вечер да си легнеш да гушнеш бебчо и да го кърмиш колкото често иска.
   Дохранването инцидентно обикновенно не е предпоставка бебето да се отбие, но всяко детенце е индивидуално. Хубаво ще е да дохранваш колкото се може по-рядко с по-малко количество АМ, задължително след кърмене. Използвай биберон с малка дупка дълго време, докато бебчето продължава да изпива добавката за нормално време. Не увеличавай броя на дупките на биберона според месеците, ако няма проблем с тези с по-малко дупки, защото това спомага бебето да не получава лесно млякото от шише и по този начин да се откаже от гърдата.

# 68
  • София
Aila, благодаря!  Simple Smile
Аз ползвам компресия и както си писала, ако не върши работа, а то след три-четири компресии вече няма ефект и малката се дърпа, аз предлагам другата гърда. Е, там е най-лесно, защото бързо потича. Съмнявам се, че или я домързява да суче или няма силата да изсуче всичко от едната гърда, защото от известно време насам се налага да предлагам на всяко ядене и двете.
А преди да навърши един месец не бе така.  Задоволяваше се само от едната. След 15-20мин сукане от едната гърда в нея продължава да има мляко /изцеждала съм с помпата още поне 20мл/, но малката се дърпа, реве, рита, нервничи и се принуждавам да я прехвърля на другата гърда.
В предния пост споменах за лактационната криза. Нормално е да настъпи именно след първия месец. Може да погледнеш линкчето което съм пуснала. Съвета е известно време да се кърми по-често, за да се увеличи кърмата  Simple Smile
Педиатърката ме съветва да давам изцеденото след сукане от гърдата мляко с лъжичка. Аз опитах на два пъти, но Преси повърна. Вторият път след като повърна я сложих да поцока още малко от гърдата, но тя си помисли, че е лъжичката и само си отваряше устичката. Дали да продължа с опитите с лъжичката? Опасявам се, че ще свикне с нея и няма да суче ефективно. Ти как мислиш, Aila? - Много хубав съвет.   Всъщност за да се предотврати отбиването повечето специалисти по лактация препоръчват алтернативни методи за дохранване, а именно с лъжичка, чашка, спринцовка, лакт еид, тове е система с  която детето получава добавката от тръбичка, която излиза на зърното, докато суче. Тук е показано как става дохранването с чашка - http://www.drjacknewman.com/video-clips.asp Ако имаш възможност дохранването с лъжичка е много по-добър избор от дохранването с шише. Опитай дали и без дохранване с по-често кърмене за известен период няма да се реши проблема и при вас  Simple Smile

# 69
  • София
  Ох като погледнах, напоследък само аз пълня темичката с отговори на въпроси към мен. Ако искате може да контактуваме на ЛС, за да не товарим темичката или ако и на другите им е полезно, да продължавам да отговарям тук?

# 70
Aila, не смятам, че товариш темата, защото така всички четем и няма нужда да те засипваме с много еднакви въпроси.
Танк ю!  Wink   bouquet  Heart Eyes

# 71
  • Бургас
Aila, не смятам, че товариш темата, защото така всички четем и няма нужда да те засипваме с много еднакви въпроси.

И аз съм на това мнение..., ако обаче останалите маминки имат друго мнение, нека да кажат... все пак, аз се обърщам към теб доста често с въпроси... мога да го правя и на ЛС   bouquet

# 72

Мисля, че информацията която ни даваш на всяка по отделно ни е доста необходима.Продължавай в същия дух и дано да не ти дотягаме с нашите въпроси дори и понякога да се повтаряме. Hug Hug Hug

# 73
Два дни бях без компютер, а сега наваксвам!
Айла, аз също внимателно чета постовете ти, така че получавам отговори в аванс!  Hug Благодаря и за линкове за жълтеница. Ние точно с такъв тип "жълтеница причинена от кърма". Че в руски форуми изчетох доста плашещи неща... Rolling Eyes

Вчера направих коремни преси и малко йога, а днес съм с някакво кървене  #Crazy Помислих ,че цикълът ми дойде толкова рано. Звъннах на доктора, той вика,че всичко е наред да не се притеснявам, и че не цикъл. Thinking  Тъкмо се настроих романтично към половинката  Heart Eyes Blush

Толкова сладки всички бебоци!!! Емко на Деси е малък мъж! и толкова коса имате!!! Heart Eyes
Олче, заслепяваща красота!  Heart Eyes
Десси,много ти милички дечица!  Heart Eyes
Шоколина, честито на Мони! Голяма гордост на мама и тати!!! Heart Eyes
Кафенцето, обрахте всички точки с бяла рокля и с минижупа!  Heart Eyes
Яника, вашите бузки за непрекъснато цункане!  Hug
Браунай, вашите снимки не можах да видя, ама може да организираме  и ние нашата скромна Пловдивска среща? Ася, Зинаида, кой още?  Wink

# 74
  • Бургас
Добро утро Simple Smile
Бебоците са ни толкова сладки, пу пу  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug
Ще се опитам и аз да пусна няколко нови снимчици  Wink

Да ви попитам, как сте с нощното хранене? Моята малка калпазанка от няколко нощи за храненето в 2-3 яде посъвсем малко и веднага заспива... Направо е невероятно, за мен де, защото яде само от по-празната ми гърда и отлепя...
vladinikiHug
Jylieta , браво на вас Simple Smile
И аз исках да ви попитам за масажите и гимнастиките, които им правите на вашите бебоци. Някой ще ми разкаже ли?  Blush

Да питам мамите със секцио, как ви изглежда белега? Моят е ужасен  Embarassed Струва ми се огромен и грозен Sad... чак ми е малко вероятно някога да се позаличи...
Коремчето хич и не ми се е прибрало повече и... пъпчето ми потъва навътре много странно понякога. плува си нагоре надолу, явно има много празно място вътре... Уж, не трябваше да имам вече течове, но уви.. даже не е зацапване ами си е теч... не е ли вече време да няма нищо  Rolling Eyes Пък цикъл да ми е дошъл, нали кърмя... а и не ми е чак толкова обилно... ох...  Confused
Дали ще е позволено да се ходи на аеробика? Гледах сутринта едно спортно предаване и ми се стори добро за раздвиждане и поддържане ако не на форма, то на тонус  Wink Друго май не можем да си позволим, поне това ако става...

Много  Hug на бебчовците... буболинка вече с глас се смее  Party

П.П. Жабче, ние също си имаме бяло езиче от много отдавна, педката нищо не каза по въпроса, въпреки че я питах... Пийваме си чайче на Хип след АМ, колкото да оплакне устата, но вече съвсем не го признава и такива физиономии ми прави  Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 08:58 от ben78

Общи условия

Активация на акаунт