АПРИЛчета растат и хубавеят, на мама вече те се смеят!

• 12 629
  • 306
  •   1
Отговори
# 30
ЧЕСТИТ ИМИН ДЕН НА ВСИЧКИ!!!МНОГО РАДОСТ И ЩАСТИЕ!!! smile3525 smile3525 smile3525 newsm67 newsm67 newsm67 cheers cheers cheers
Имам въпрос към мамитата, които са с второ- трето детенце. След първата бременност колко време мина за да свали килцата, които натрупахте, и от кой месец започнахте, смисъл-месец на детето и отрази ли се това на кърмата?. Питам тези, които кърмят.
Нас много ни мъчат тези колики. Какво ли не изпробвахме и нищо единственото, което мога да кажа, че ни помага е увиването с пеленка.А нашата пелена е доста дебела, но като я увия с нея и става толкова хубаво, че чак заспива на момента.Вечер като я хванат коликите е като някоя ламя, все е гладна.От мен яде и допълнително ми се налага да давам.Изпива към 60 мл.отгоре и иска още.Коремчето и ще заприлича на гайда. Чудя се кога ще свършат тези колики, че да си се храни нормално.
АЙЛА,възможно ли е като се дохранва детенце, но не постоянно да се отбие от майчиното мляко?
 За секса, ние с нашия тати все още не сме се пробвали.Пък и аз нямам необходимото желание. Незнам на какво се дължи. Другото, което е ние не спим вече заедно. Аз спя с малката, а той при майка си.
Оставям ви, че се събудихме пък е и време за манджа.

# 31
dena_ klv и ние вземаме Деавит ,по две капки сутрин на гладно Peace

# 32
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ!
 Hug  bouquet Heart Eyes

# 33
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи!

Вигантола и аз го давам сутрин,1 капка в лъжичка мляко.

zinaida , Hug,съчувствам ти,дано всичко бъде о.к. сега когато са увеличили дозата на капките Praynig.

brawneye,килцата първия път ги смъкнах неусетно,за по-малко от месец,но то беше едно безсъние тогава,едни тревоги за всяко нещо...имам чувството че от това отслабнах,а не от диети и спорт Tired.Може би затова сега е по-трудно,понеже ми е спокойно детето Crazy

atlantica,Ани не се обръща,и никакви опити не прави даже Rolling Eyes.Не е ли рано още Thinking.

desi054224,аз ще се повторя с другите мами,ама наистина Емо изглежда по-голям,те нали са на една дата с мойта мома Heart Eyes.Симпатяга голям,и каква голяма косица има,пу-пу,да не му е уруки fingerscrossed,много е хубав.

chockolina, поздравления отново за Мони Heart Eyes

И малко актуални снимки от нас Flutter:

Бати с бебето Hug
Aнито,заспивайки в крачетата на мама
Ани в колата
Чуди се как да се забавлява Crazy
Вдига главичка

Целувки на всички малки и големи  love001

# 34
  • София/Люлин
Здравейте и от мен.
Честито на всички именници, да са живи и здрави!
Някой има ли проблем като нашия. #Crazy На бебчо му спира дишането няколко пъти и си изкарах акъла. В гърлото има някакъв секрет и предполагам, че е от него. Повръща и вечер до като спи и се променя гласчето и ръмжи, сякаш иска да си прочисти гърлото. Дали не е стафилококова инфекция? newsm78 Четах, че раждалите в ТК си я носят от там. Оченцето все по-малко секретира, но слагам капки, а като ги спра пак същото. Педито не предписва нищо освен за очите, а за пъпките нищо..макар, че вече 3-4 седмица все има по лицето и по вратлето. Момичета дайте съвет, ако имате подобни проблеми и къде да заведа малката, за да и вземат секрет и да се установи дали наистина са стрептококи. А какво да правя като  не може да си поеме въздух малката...страшно се плаша.

# 35
  • Някъде там...
Диди, и моите ръмжат и се прокашлят все едно си прочистват гърлото. Постоянно им тече мляко или лиги от устичките, дори докато спят.  Sad И ние си донесохме стафилококи от ТК, на Яна очетата вече почти се оправиха, само дясното има още малко за лекуване. На Йоана пъпките се изчистиха, сега само й е по-грапава кожата, защото са останали едни такива неравни и безцветни. А пъпчици тук-таме  все си излизат и по двете, вече не знам да се притеснявам ли или не...  Rolling Eyes Иначе и аз се замислям дали не са преминали в гърлото проклетите стафилококи, другата седмица сме при педката и ще наблегна на въпроса, че и на мен ми е притеснено. Иначе не съм забелязала да имат секрет в гърлото, по-скоро връщат мляко, лигавят се и като не могат да ги глътнат и се давят, хъркат им нослетата, кашлят.
За спирането на дишането - пробвай да й духнеш в личицето. А ако е задавена, обърни я по коремче и главата да е по-ниско от тялото, за да се отворят дихателните пътища.

Килцата на мен ми се трупат вместо да свалям, все по-кръгла ставам, но и не спирам да ям, ужасно съм гладна постоянно, ставам и нощем да ям. Явно докато кърмя хубавата фигура ще е мираж... Но пък забелязвам, че като намаля храната, намаля и кърмата, а имам две гърла да храня.

Коликите май започнаха да отминават при нас. Яна почти няма, а Йоана поревава чат-пат, но давам все по-рядко инфаколик, защото Йоана май се запече от него. Последно време ака по веднъж на няколко дни, постоянно пъшка и се напъва. Иначе акото няма вид на запечено, но е в огромни количества.

Аз открих сезона на късите ръкави. Нощем спят по боди и ританки, сутрин рано ги преобличам с гащеризонче с дълъг ръкав или панталонки, боди с къс ръкав + нещо леко отгоре, а по обед остават само по боди с къс ръкав, панталонки или клинче и чорапки. Стаята ни е южна, температурата и денем и нощем е 25-27 градуса, а на затворен прозорец е адски задушно. Последните две нощи оставям прозореца открехнат няколко сантиметра, пред него слагам пердето за да спира течението и така спим, че иначе е ад под небето. Денем сме на отворен прозорец докъм 14 часа, тогава затварям, защото отвън идва горещ въздух, слагам щорите и пердето и отварям вратата на стаята. В северната стая е отворен прозореца така че оттам идва хладничко. Но постоянно треперя да не ги простудя, виждам че не съм единствена.

Момичета, кажете какво правите с мрънкащите бебоци, които постоянно искат на ръце. Имам си едно такова, в чудо се виждам вече - иска да спи на ръце или до мен в леглото, като е будна да я носят права. Да беше само едно, ама и още едно си имам. Вече какво ли не правих - ям с бебе в ръцете, къщна работа върша с една ръка доколкото мога, дори до тоалтена ходих с нея в ръцете щото като я оставих и взе да пищи та се засиня. Онзи ден и с епилатора действах с нея в скута, да знаете че има приспивателен ефект, също като сешоара.  Mr. Green

Вигантол давам по една капка дневно, направо капвам в устичката. Нашата педка каза 30 минути преди ядене, че се дава, аз го давам като започнем приготовленията за баня.

Йоана зяпа въртележката над леглото
Пак тя в люлката
Яна се усмихва
Ококорена Йоана
Яна доволна, че някой се занимава с нея
Спинкат, така най-много ги харесвам Mr. Green
Двенките
И пак

Олче, не е Йоана, Яна е. Йоана е такава само в период на криза или ако е много неспокойна. Иначе напоследък е много послушна - занимава си се сама в леглото, опитва се да гука.

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 16:40 от Жабче

# 36
  • София
Момичета, кажете какво правите с мрънкащите бебоци, които постоянно искат на ръце. Имам си едно такова, в чудо се виждам вече - иска да спи на ръце или до мен в леглото, като е будна да я носят права. Да беше само едно, ама и още едно си имам. Вече какво ли не правих - ям с бебе в ръцете, къщна работа върша с една ръка доколкото мога, дори до тоалтена ходих с нея в ръцете щото като я оставих и взе да пищи та се засиня. Онзи ден и с епилатора действах с нея в скута, да знаете че има приспивателен ефект, също като сешоара.  Mr. Green

Жабче, Йоана ли е героинята в сценария?  Laughing
Същата глезла си я имам и аз... Rolling Eyes Все ми е в ръцете. Спец съм да се обслужвам с една ръка. Одеве бърсах прах с нея.. Crazy
Това с епилатора ще го пробвам още утре, че както не мога да я оставя заприличвам на орангутан... Joy
И батко и беше същият, а сега ела го виж, не мога да го хвана... Grinning
Та затова се заричам, колкото и да ми писва на моменти..., че ще се радвам на тези мигове, още повече като не планираме друго дете и ми е вероятно за последно да гушкам такова малко бебче... Отплеснах се. Исках да кажа, че изход освен да търпиш и гушкаш няма. Другият начин е да я оставиш да реве  Confused нещо, което аз нямам сили да преживея, а и съм адски против тез  възпитателни "методики"...
Отминава това и се забравя, колкото и невероятно да звучи.

П.С. *Деси*, снимката на братче и сестриче е за рамка! Красота! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 37
[color=cyan]Честит имен ден на всички малки и големи празнуващи днес !!![/color]

Аз Вигантол не давам. Не ни изписаха.
А, колко време държите бебенцата легнали по корем? Аз го обръщам бебчо след като му сменя памперса за много кратко време. По малко от минута.Забелязала съм го че му треперят устничките. Дали не се страхува?

# 38
  • София
  Жабче, някога с каките които бяха подобни ползвах слинга. Удобство е и най.-вече на бебетата им харесва, а на теб ръцете са ти свободни  Simple Smile

# 39
Благодаря ви момичета за милите думи  Hug Храня си го момчето  Heart Eyes,всеки ми казва,че бил много голям  Heart Eyes на мама бебчето.
оф не мога 2 реда да напиша,само ревем.

# 40
Честит имен ден на всички, празнуващи имена днес!    bouquet
Честит рожден ден и на баба Шпунц! Олче, да ви е жива и здрава бабката и много да слуша (както и досега) любимите си внучета!    bouquet

# 41
Здравейте, момичета, много ми липсвахте! Hug
Дена, ей ме, тук съм, сега смогнах!Благодаря, че си се сетила за мен! Hug

bouquetЧестит празник на всички именници и рожденници!  bouquet
Специални поздравления за дъщеричката на Аила, хиляди благодарности на мама  за безценните съвети![/color]  bouquet  bouquet  bouquet
[/color]
Ние сме добре, аз постепенно влизам във форма, но хормоните още ме друсат, дано вече да минава тая депресия!Вече малко свикнах с мисълта, че трябва да дохранвам, но ми е адски трудно, но все пак тая някаква надеждица, че някога ще успея да останем пак само на кърма!Аила, благодаря ти за огромната помощ с насоките за кърменето! HugПонякога успявам да ги изпълня, понякога не!Че то аз едно искам и правя ама с Ния не винаги сме на едно мнение! Rolling Eyes
Зинаида, много ти се събра, дано вече само на хубави емоции да се радваш! Hug
ей, варнеки, страхотни сте! Hug
И аз много искам на софиийска среща!Ама аз не съм шофьор, а до Борисовата градина ми е доста далече! Rolling Eyes
Шоколина, честито на Мони - сладуранка!!! Laughing
Жабче, много им се радвам на твойте кукли!Дано бързо се махат гадините, че е ужас, колко време само стана!
страхотни са всички бебенца!Да са ни живи и здрави! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дея, тъкмо и аз си мислех преди да прочета старата и новата тема, че отдавна не си се вясвала!Хайде по- честичко де! Laughing
Ох, имах още много неща да казвам, ама....малката май се буди и ще папаме....
Утре сме пак на мерене, да видим колко е наддала, ако мога пак ще драсна някой ред!
До скоро момичета, лека и спокойна вечер на всички!Много да слушкат бебчовците!Малко да плачкат и много да папкат!!!

# 42
Момичетааа ПОМАГАЙТЕ.
От вчера се сдобих с хемороид Shocked
Записах си час за преглед в Он клиник, но сега в нета чета само стархотии за тази клиника, та се разколебавам дали изибщо да ходя там. МОЛЯ, ако някой знае някакъв лек или читаво място за преглед да сподели...мамка му, много се изнервих Confused

# 43
  • София
chockolina истинска гордост smile3501 Нека все така да ви радва Мони и малкия Пипо Hug
Дея` честити именници да ти са живи и здрави !
Аз пък да попитам някой дава ли Деавит-на нас това ни изписа педката,има ли и други които го дават?
Имаме доста беличко по езичето ,а не ни изписаха нищо ,но аз мисля да си самоназнача -вие с какво мазахте езичетата?
Защо взеха да ми липсват poem и принцеската -къде сте  момичета?
   Ако е само по езичето беличкото е от кърмата не се притеснявай. За млечница признаците при бебето са :

При бебето:
•   Обриви, които се различават от типичните обриви от памперса (вижте тази снимка, на която се вижда обрив от гъбична инфекция)
•   Кремообразни бели петна, които не могат да бъдат махнати от вътрешната страна на устата, разположени от вътрешната страна на венците, от вътрешната страна на бузите, по небцето или в устата, гърлото или по езика.
•   Блестящ или “седефен” вид на вътрешността на устата
•   Отказ от гърдата, дърпане от гърдата или отказ да суче поради възпаление на устата.
•   Повтарящ се цъкащ звук по време на сукане
•   Увеличени газове поради развитие на инфекцията в червата.
  Ето една статия където са обяснени добре нещата - Може ли да имаме млечница?
   Най-лесно ще е ако отидете педиатърката да ви прегледа, тя най-добре ще прецени дали има нещо и какво да ви предпише ако има нужда  Simple Smile

# 44
  • София
Значи няма не хранителна кърма , така ли ? Дори и да не съм яла преди кърменето , млякото ще го засити ?

Наддали сме с 500 гр. от 07.05 до вчера , лекарката каза , че е на максимума на нормалните килограми  Laughing
  Да няма нехранителна кърма  Simple Smile Мляко на всяка майка е най-подходящото именно за неиното детенце. Изследвания показват, че кърмата на майки от Африка, който не се хранят здравословно е почти същата по състав като на майките от Европа например. Реално бебето ще си получи каквото трябва, само организма на майката ще се изтощи ако не се храни здравословно. Хубаво е да хапваш колкото се може по-чиста и балансирана и здравословна храна и да приемаш повече течности  Simple Smile А и с това наддаване, нямате причини да се притеснявате за кърмата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт