Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 8

• 49 608
  • 589
  •   1
Отговори
# 105
Aкo всичко това е вярно, то тогава връзка с ваксините няма да има, освен ако няма връзка с ваксините които майката е получила. Засега доказано нищо няма... което ме навежда на мисълта, ако измислят /АКО? и АКО е достъпна?/ ваксина за новия грип дали ще си ваксинирате децата? Ситуацията е меко казано страховита, всеки ден нови и нови стотици хора са болни, повече от половината свят има заразени хора, които много бързо започват да заразяват останалите хора в страната която са.... Световната Здравна Организация вече официално заяви, че епидемията ще си стане памдемия, и очакват бума да е някъде Октомври - Ноември когато вируса мине през южното полукълбо и се модифицира.... и стане много по-летален.... Антивирусни лекарства вече е ясно, че няма да има за всички - Ла Рош може да произведе около 3 млн. дози на година.... Което е нищо за 6 милиарда души на планетата. Дори в САЩ вече не дават антивирусни на заболелите, ако не са в критично състояние/което и води до по-голямото неконтролирано разпространение/
ПОследната опитана ваксина за този вид висрус е спряна защото страничните ефекти са били МНОГО често срещани и живото застрашаващи. В най добрия случай сега пак ще има странични ефекти....

# 106
  • София
Деси, много ме шашна. Тук нещо ни успиват, че епидемията отминава. Аз последно четох, че е обявена 5-та степен от СЗО и спрях да следя нещата. Но си права, че след летните почивки може да има нов бум.
А кои са антивирусните прерарати, които се препоръчват? Мисля, че у нас още се намират по аптеките да се запасим. Аз съм за ваксините, но тези от задължителният календар, защото те се произвеждат от много години и са модифицирани. На антигрипни не съм почитател.

Моето дете го мъчим да остава по цял ден на ДГ и аз си седя в шаш и в очакване у нас, а от темата още повече се ошашках.

# 107
  • София
Значи, ако измислят ваксина и ако е достъпна - то изибщо не вярвам да се докопам до нея до началото на есента  Crazy, а и силно се съмнявам, че ще си я боцнем.Не че съм много против ваксините, а съм на принципа ако може и без тях.
Затова много подсилващи имунитета храни, билки, и всичко за което се сетя - имам богато въображение  Mr. Green още от сега.Предварително ще го караме вируса да ни заобиколи - поне се надявам де, щото вече обясних, че няма да се докопам до ваксина вероятно  Rolling Eyes

# 108
Единственото от което има ефект е Тамифлу, няма да го намериш да се запасиш. Първо, че не се продава свободно, второ, че евентуално до него ще имат достъп и ще го пият само лекарите /тези които ще се грижат за болните/. За епидемията - в момента вируса не е толкова смъртоносен, но точно този вирус е силно заразен, и с много силен потенциал да мутира. С много силен петенциал да си обменя ДНК с други от неговия вид - като H5N1 например, от който рядко има оцелели/азиатския птичи грип/ В момента той върлува в Египет и вземат всички мерки да предотвратят срещата на двата, защото резултата ще е неконтрулируем....

За това че епидемията отминава - това кой го казва  Shocked
Ето ти копи и пейст от 18 Май от сайта на световната здравна организация - от БАШ шефа и - официално обръщение:

Ladies and gentlemen,

For five long years, outbreaks of highly pathogenic H5N1 avian influenza in poultry, and sporadic frequently fatal cases in humans, have conditioned the world to expect an influenza pandemic, and a highly lethal one. As a result of these long years of conditioning, the world is better prepared, and very scared.

As we now know, a new influenza virus with great pandemic potential, the new influenza A (H1N1) strain, has emerged from another source on another side of the world. Unlike the avian virus, the new H1N1 virus spreads very easily from person to person, spreads rapidly within a country once it establishes itself, and is spreading rapidly to new countries. We expect this pattern to continue.

........

The world of today is more vulnerable to the adverse effects of an influenza pandemic than it was in 1968, when the last pandemic of the previous century began.

.............

ПО отношение на силната имунна система - това не те спасява от вируса:
/инф. от 22 Май, същия официален източник/
However, as we have noted
from the very beginning, there continued to be a number of people who do develop serious
illness. About half of these people - these are people who have to go to a hospital - but half
of these people who are young and healthy with no underlying medical conditions
and then,
about half of these people are people who either have a condition like pregnancy or some
2
other chronic conditions, which can be illnesses such as diabetes or lung disease or some
form of immunodeficiency and so on. This is in-keeping with what we have seen earlier.
Among the people who have developed mild illness, again a substantial number of people -
about a third of them - developed diarrhoea which is a little bit different from what we see
with seasonal influenza. In the people who are getting hospitalized we do not see this
occurring as often.

Т.е. накратко - половината заразени са здрави и прави МЛАДИ хора, които немогат да се възстановят без болничен престой  Shocked Е какво му е  обикновенното на вируса - сезонния грип определено не вкарва половината хора в болница, нали? Дори и смъртността му да не е висока....
Очаквания брой заразени по света /това пак според WHO/, ако вируса не се "оплоди" с някой друг /което е абсурд да не се случи/ е около 2 милиарда. Ако вируса се модифицира във вирусна туберкулоза или птичи грип - тогава вече ще е страшно. Може обаче и да се модифицира с нещо, което ще му отслаби заразителността или силата.
Каквото и да е - още е рано. При предишните "пандемии" с този вид вируси силната вълна е идвала около 6 месеца след първите случаи. Последната памдемия с точно този вид вирус - започнала март 1918 и протичаща едва ли не без никакви усложнения и никой не и обръщал внимание.... модифицира в смъртоносен грип през октомври който отнема живота на поне 50 милиона души. И това става по времето когато хората не са летели и са се местили като луди както в момента за да я разнасят.

Та "Заплахата" е реална. Ако не измислят ваксина - пандемията е неизбежна. Ако измислят - при всички положения няма да е безвредна.  И аз много се чудя кое е по-голямото зло. Да не говорим, че може да се окаже и "Задължителна" ваксина ....

# 109
За страничните ефекти на точно този вид ваксина:The side-effects of previous H1N1 flu vaccines have set back production ever since. The world may have to wait much longer for very effective vaccine against a flu pandemic," Dr Tawee said.

При последните опити за H1N1 ваксина пациентите развиват Guillain-Barre syndrome  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 110
  • София
Браво бе душа - ти уби всичко детско в мен  Crazy.Нали не ги пишеш тези неща, защото си параноик, а са реални  Embarassed.В нашите медии отдавна не се коментира този грип, и ни се обясни, че отминава.Малко сме го позабравили въобще че съществува.Леекинко почвам да се плаша  Crazy

# 111
Ъъъ? Аз че съм параноичка, параноичка съм, ама май БГ медии са убили всичко детско в тебе, а не аз.... Между другото Бг не е сред изброените страни които са им дали китове за да тестват болестта/Пък може и да си имат знам ли/

отиваш на WHO на сайта :www.who.int ..още на първа страница има линк и се ъпдейтва ежедневно....

Друг източник - Centers for Disease Control and Prevention ..тука по добре не чети ако ще се паникьосваш - има неща от рода на лист какви храни да си нагласиш да имаш запаси от храна и тоал. хартия и т.н.  за поне 2 седмици ако се заразиш и не трябва да излизаш .....
CDC anticipates that there will be more cases, more hospitalizations and more deaths associated with this new virus in the coming days and weeks.

# 112
Айде да ви "доуплаша" - грипа го има и в Румъния от днес, има го и в русия, турция, гърция....
А новините четете по добре ТУК а не на Бг сайтове

С тези източници и Марги ще се съгласи, че разпространявам само лицензирана информация  Joy Тогава излиза че всички БГ новинарски станции са нелицензирани  Confused

# 113
  • в моя свят
Не знам,но аз лично не се плаша.За мен всичко това е за да се всява паника и за да печелят фармацевтичните компании.Относно препарата Тамофлу той беше и единствения ефективен за птичия грип.Друга информация,която чух е че само една компания го произвежда,което отново ме навежда на мисълта,че всичко е бизнес и конспирация.От страха на хората за здравето им се печелят най-много пари.Относно ваксините-няма безвредна такава.Аз лично съм твърдо против ваксините и от 8 години съм отказала имунизациите на детето си.За одобрението на дадена ваксина от СЗО са нужни години на изпробване и доказване върху животни и хора доброволци.А какво да кажем за една бързо направена ваксина без достатъчно време за наблюдение на ефективноста и и страничните и реакции.Пълна лудост,аз не бих позволила да поставят такава ваксина на детето ми и на семейството ми.

# 114
WHo разпределя всички налични лекарства в случай на пандемия. Това се отнася и за Тамифлу. И да, това е единственото което действа на този вид вируси/птичия и сегашния "свински"/ Но това лекарство не лекува - то облекчава симптомите....  за да не се налага на всеки да влиза в болница да го слагат на машина да диша.  Финансова изгода в това няма. Точно пък и от ла Рош - фирмата която дава половината си лекарства без пари за децата в Африка.

# 115
  • в моя свят
Това с благотворителноста в Африка всяка компания производител на ваксини го прави.За мен това не е благородна кауза и е всеизвестен слуха,че по този начин използват африканчетата като опитни мишки за нови ваксини и лекарства.Може би ще ме "линчувате" сега,но всеки си има мнение.

# 116
Aкo всичко това е вярно, то тогава връзка с ваксините няма да има, освен ако няма връзка с ваксините които майката е получила. Засега доказано нищо няма...

Деска, точно това е идеята на поддръжниците на теорията за аутизма, предизвикан от ваксини. Понеже всяка ваксина съдържа чужд генетичен материал (животински, човешки ембриони и т.н.), вкаран в организма на човек, видоизменя гените му и в последствие той предава грешни такива на поколението си (ако мога така най-просто и общо да се изразя).
Абсолютно подкрепям мнението на me4ta22 за умишлено всяваната паника у хората...
Включително за благотворителните ваксини, като по-скоро бих сложила кавички на думата "благотворителен".

# 117
нямам предвид ваксини а лекарства. От парацетамол до  аспирин. И пари да се закупуват нови. И не, не всяка фармацевтична компания отделя парите които печели за нови разработки. За да се развива медицината. Парите които компанията прави масово са за това. И за каузи като Autism Tree Project -  които безплатно правят интервенция и ранно сканиране на десетки хиляди деца. А за опитните зайчета - ами аз слагах безплатните "дарени" ваксини точно в Африка - повярвай ми бяха абсолютно същата марка като на сина ми слагани в БГ.
Както и да е.
По добре да сменим темата Embarassed

# 118
  • в моя свят
Разбира се,че даряват лекарства като аспирин и парацетамол.Както и вече одобрените и използвани от години ваксини.Нали точно покрай тях са  другите(неизпробваните)..........но както и да е наистина темата не е за тук и няма общо с аутизма.

# 119
хей,майчета,ние сме на диетата без глутен и казеин близо месец и невероятно,но за толкова кратко време имаме напредък с говоренето,финната моторика,концентрацията и разбирането! Grinning Иска ли някоя да сподели как са били при тях нещата?забравих да кажа,че ние сме доста големички,вече на 9 години и резултата ме гръмва определено!не съм очаквала така бързо честно казано!

Общи условия

Активация на акаунт