Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как можем да включим децата в грижите за домашни любимци?
Какви са препоръките за избор на куче, когато в семейството има деца?
Какви са ползите и недостатъците на домашните любимци за децата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как можем да включим децата в грижите за домашни любимци?
-
Какви са препоръките за избор на куче, когато в семейството има деца?
Когато в семейството има деца, е важно да изберете подходящо куче. Препоръчително е да изберете голямо и неагресивно куче, което може да защити децата. Не се препоръчва бебе кученце; по-добре е да вземете такова на поне една година. Освен това е важно децата да се научат от ранна възраст как правилно да се грижат за кучето.
-
Какви са ползите и недостатъците на домашните любимци за децата?
-
Какви са предизвикателствата при въвеждането на домашен любимец в семейство с деца?
-
Какви методи могат да бъдат предложени за включване на обществото в разбирането и приемането на деца с аутизъм?

Недостатъка е, че и семейството по-често трябва да хапва такава храна, а с другата се налага да се крие. БГБК храна е месо с картофи, месо с ориз, зеленчукови ястия, яйца, супи с ориз вместо фиде, фрикасето се прави с оризово брашно (и също е вкусно), грах, боб, леща и т.н.
. Започнах диетата- много строго и изключих всичко вредно изведнъж. Още на втория третия ден походката му се промени. Спря да препуска, започна да си прегъва краката в коленете докато ходи, не знам как да го обясня. Започна да се оглежда какво има в къщи все едно, че за пръв път влиза в стаята , в която е израснал. Аз бях по цял ден готвейки на печката с гръб към него и нула внимание и никаква терапия , защото бях сама и с още едно малко дете на 5 г. На втория-третия ден започна да ходи след мен и да ме дърпа , да имитира сестра си , видях поглед първо в устата ми -какво казвам , а на втората седмица се появи и очен контакт. На 13 ден каза първата си дума, като повтори :"тийо(тихо)" , повтаряйки след сестра си. На 30 ден го имам сниман как повтаря:"мама, баба, дядо" след сестра си , естествено доста по-късно започна да го прави осъзнато. А това, че спря да повръща, оправи му се честотата и консистенцията на изхожданията и редица други проблеми с храненето и т. изобщо няма да продължавам, че за не знам кой път го пиша вече. И това уверявам ви без никаква работа с него. Беше зима и по цял ден бяхме сами в къщи. Логопед и психолог видя 3 месеца по-късно. Да не ме разберете сега , че отричам работата с тях? Просто при нас тогава така се случи. Той изобщо не беше в състояние да мога да го заведа където и да е.

мисля, че Надежда визираше основно лекарите отричащи диетата.Но пък и лекарите пак повтарям НЯМАТ никакво право да препоръчат на родителите НИЩО друго освен логопед и психолог.Това са единствените неща написани в техните учебници като помощни при аутистите.Всеки терапевт натискащ някого от клиентите си да започне алтернативно лечение извън гореспоменатите е меко казано - некоректен.Случвало ми се е - затова го казвам.