Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява Шавуот?
Какво означава „тре гати“ и какъв е неговият смисъл?
Как се опитомява улична котка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява Шавуот?
Шавуот е един от трите големи празника за евреите, на които се изкачват до Йерусалим. Казва се още Празника на жътвата и отбелязва началото на жътвата, като с първото жито се прави хляб за Храма. Традицията повелява в празничната вечер да се ядат млечни продукти, защото с даването на Тора се позволяват за консумация млечните продукти. Шавуот е Петдесетница и в християнството на празника апостолите са се събрали. В християнството празникът е получил друг смисъл, но сред християните е добил различно отбелязване. Шавуот е празник, който се отбелязва 50 дни след изхода на израелските патриарси от Египет. Той е свързан с получаването на Тората и началото на сезона на жътвата. Празникът включва четене на книгата Рут, която е кратка и увлекатлна история.
-
Какво означава „тре гати“ и какъв е неговият смисъл?
-
Как се опитомява улична котка?
-
Какво представлява празникът Възнесение Господне?
-
Какво е сходството между еврейските и християнските празници?

Всички имаме пък от учителките подарък-пожелание ( стихче) Започваме на 1.06 понеделник , така че имам време да си отспя 
природни бедствия със страшни размери вкл. и във виртуланото пространство.

!И ние да й се порадваме..браво,браво на дететнцето.Много се радвам на такива неща.
- 1) за местата,които си посетила 2) за очите на беба. Снимките са разкошни.Бебчето е такъв бонбон - ах,тези сини очи ,така бленувани от мен 

Но наистина много ми хареса. Много впечатления натрупах. Много очарована останах, макар и само в Йерусалим да бяхме. На 5тия ден се усетих, че вече разбирам 80% какво се говори около мене. Но така и не успях да се отпусна да го проговоря този пуст иврит. Общо взето все повтарях "ани ло медабер иврит" и се усмихвах чаровно 
?
!
какво е това момче бе ! Първоначално помислих , че е на майтап сложена снимка на някой модел ! Да е жив и здрав ! Много е готин !
- Рут
. Ида, наистина е много сладко и слънчево бебе- как и се отрази пътуването и смяната на обстановката. А вие имате ли намерения да идвате на съм за по- дълго преживяване? Ох, с афифиора много се смях
.
!