ИЗРАЕЛ 37

• 17 239
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там...
Хеееееей Мента благодаря  Hug
Ами алеф+ е 200 часа или нещо като 2 месеца(5 дни седмично както до сега).Днес имахме малко тържество.Бяхме събрали пари и купихме подарък(сет химикалка,писалка и тънкописец) за двете учителки ,цветя за менаджерката и учителката ни по компютри.Отделно си купихме разни сладки,сокчета,вино и т.н. Направихме и нещо като дипломи за учителките с нашите имена  Peace Всички имаме пък от учителките подарък-пожелание ( стихче) Започваме на 1.06 понеделник , така че имам време да си отспя  Mr. Green

Да ви кажа котките сънуват и бълнуват  Shocked

# 196
Цитат
Да ви кажа котките сънуват и бълнуват
Тигре,вярно ли е? Rolling Eyes

Малките бяха болни и затова се изгубих от виртуала.Ани бързо се оправи - незнам дали заради кърмата или е до организъм.При Миши малко по-трудно - днес отново вдигна Т.И ако утре продължи  -ще искам по-сериозен преглед и изследвания.Не ми се говори повече за болести ..... Stop

Дадо Хаджи - еййц,много ти е хубаво момчето.Честно!А малката щуротийка спокойно можем да съберем с моята МаГАрийка  - ще настъпят ....леле мале ..... ooooh! природни бедствия със страшни размери вкл. и във виртуланото пространство.

Тали ,ти показа ли на младежа картичката ?17 + ,а?То и аз съм на толкоз ,де! Outta Joint

Пете ,натискай педала - аз ида - банки дръжте сееееее!  car003

Съничка,браво на дъщеричката ти - снимай рисунката smile3509 !И ние да й се порадваме..браво,браво на дететнцето.Много се радвам на такива неща.

Буболинке,честито завършване ,душа!  newsm10

Илка,с ръка на сърце ти казвам - завидях ти(неблагородно). Close - 1) за местата,които си посетила 2) за очите на беба. Снимките са разкошни.Бебчето е такъв бонбон  - ах,тези сини очи ,така бленувани от мен
...... Blush

Мента ,чакам снимките -  newsm53

На всички останали на които не успях да пиша -  Hug

Цанитка много се изгуби ..... newsm78

# 197
Танче,бързо да се оправяте Praynig

Пете,и Шахар бързо да оздравява! Praynig

Да се похваля имам отличничка,която  е на таблото!

# 198
Благодаря на всички  Hug

Бубе БРАВО ОПравно момиче   bouquet

# 199
  • На дивана, под юргана
Цитат

Зависи от това кое хапче избираш... синьото или червеното.  Wink

# 200
  • София
Цитат

Зависи от това кое хапче избираш... синьото или червеното.  Wink

Ами ние едно време си гледахме котки нали и те като спяха си мърдаха там мустаците или пък правиха разни ми ти там тикове и без хапчета.

# 201
  • София
Мерси много за комплиментите за бебката - очичките са на тати, неговите са така сини.

За ходене пак в Израел - надявам се още на есен да ме огрее, по Сукот, но да видим. Там ще е малко по-сложно, няма да става просто в някаква квартира, ще трябва и сука да си намерим  Thinking Но наистина много ми хареса. Много впечатления натрупах. Много очарована останах, макар и само в Йерусалим да бяхме. На 5тия ден се усетих, че вече разбирам 80% какво се говори около мене. Но така и не успях да се отпусна да го проговоря този пуст иврит. Общо взето все повтарях "ани ло медабер иврит" и се усмихвах чаровно  Mr. Green
Нас редовно ни вземаха за местни, защото аз съответно, както си е по закон, си бях покрила косата, мъжът ми - по черно панталонче и бяла ризка, бебето в количката ... абе същинско религиозно семейство. Даже интервю от някаква телевизия искаха да ни вземат по повод идването на папата, но се усетиха, че не сме местни, когато мъжът ми с недоумение попита "ма зе афифиор?" после съжали, че не е казал, че трябва да се върне в "чува" папата, ама айде, следващия път .... Joy
и още много куриози имаше, но сега малкото синеоче ме вика перейки ръце за гушка  Heart Eyes

# 202
Ментичка, я разкажи г-н Ментов какво мисли за подаръка си доволен ли е?

А пък ние тук си нямаме кънтри клубове. Аз съм си купила 3 dvd-та "Фитнес у дома" и си тренирам вкъщи и съм мноого доволна  Mr. Green

# 203
Илка , усетих по снимките .... Религиозни ли сте иначе или само заради Ерусалим се  обличахте така? Може би  по време на престоя  в Израел изобщо , а не  заради Ерусалим . Сука в ерусалим лесно ще намерите ... Нали знаеш, че правят големи и  става за посрещане на гости дори в тях. Ако ще спазвате обичая - да спите вътре ще трябва да си намерите семейство, в чиято сука да се приютите. Това е благодеяние за тях . Мицва е да  пускаш хора в  сука-та. Ако сте си в БГ ще спазвате ли толкова и как ще стане тая хватка  Simple Smile ?

За незапознатите :
Сукот - празникът на шатроразпъването, на шатрите
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83%D0%BA%D0%BA%D0%BE%D1%82
Ерусалимска Сука :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Jerusalemsukkas.jpg
Между блоковете се  срещат :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Sukka.jpg

Мента , добре дошла! Ще  гледаме снимчици значи  Flutter !

Шахар е добре , Наина ! Леко мина!

Боряна , казвала съм ти - ти си боец !  Peace

Дядо хаджия#Crazy какво е това момче бе ! Първоначално помислих , че  е  на  майтап сложена снимка на някой модел ! Да е жив и здрав ! Много е готин !  Flutter

Иначе  кучето ми едно време в БГ сънуваше , риташе, даже лаеше леко  на сън .... Странна "птица " беше  Simple Smile ...дакелче Heart Eyes ! Живя  цели 16 г.

Утре в градинката на Саги ще празнуват Шавуот и ще носим кошничка с плодче , нещо тестяно и някакво плодово млекце . Всяко дете ще разменя  с друго .Това ще им бъде закуската ...Ще  са с бели блузки за празничност.После 2 дена ваканцийка и в неделя пак на градинка.

Шавуот....

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Shavuot_bikkurim.jpg

50 дена след изхода от Египет. 6 ден на месец Сиван.Получаване на Тората. Начало на сезона на жътвата. На този ден в Храма са се носили най-хубавите  първи плодове .От новата пшеница са пекли 2 кравая и са ги носели в храма (Левит 23:15-21). Чете се книгата РУТ (историята на Рут), която си е  една приказка за мене ..толкова е увлекателна и е кратка - 4 глави:
http://www.ccel.org/ccel/bible/bu.Ruth.1.html

- Рут

Синагогата се украсява  в зелено ... В Ерусалим тълпи от хора се отправят към Стената на Плача .

Шавуот  в християнството се  отбелязва като Петдесятница  - слизането на Святия Дух (Деяния на апостолите 2 глава - Нов Завет).

Hug

# 204
Съничка, на теб домашният фитнес ти се отразява много добре, изглеждаш страхотно! Браво на твоето момиче, все така да ви радва!

Ментови, добре завърнали се! Чакам впечатления с подробности и снимки  Flutter!

Пете, браво моме! Рече и отсече- книжка и това е! Инструктора кротък ли е или строява, Офер идва ли с теб?

Илка, много интересно, аз от 12 год. живя тук и все ме взимат за чужденка на външен вид, вие дойдохте и хоп взеха ви за местни  Laughing  Sunglasses. Ида, наистина е много сладко и слънчево бебе- как и се отрази пътуването и смяната на обстановката. А вие имате ли намерения да идвате на съм за по- дълго преживяване? Ох, с афифиора много се смях  Grinning.

Ние пак ще скитаме по празника, пак на север  Party!

Буб, честито завършване, пия от за теб тази вечер. Продължават ли други от твойте хора или ще си с нови агенти в другият улпан?

# 205
  • София
...
Дядо хаджия#Crazy какво е това момче бе ! Първоначално помислих , че  е  на  майтап сложена снимка на някой модел ! Да е жив и здрав ! Много е готин !  Flutter
...

Метнал се е на баща си.  newsm47
Въпреки, че ако ме видите какъв слон съм станал малко може и да се усъмните.

# 206
Тали, не идва , как ще идва ...Мерак му е , но аз по работно време  карам. Ще дойде накрая на изпита ако не успее по-рано да ме види каква съм опасна.Инструктора - приятел негов ,готин е ! Ицик , Ицик ....30 г. инструктор ...много е добър. Иначе  отсичането с нож бая продължително стана ... ехееееееееееее ...плавно отсичам аз явно !

Дядо хаджи  , дай ние да установим приликите и разликите с действителните лица дали са случайни  Mr. Green !

Лайла тов !   Hug

# 207
  • T"A
Ментичка, я разкажи г-н Ментов какво мисли за подаръка си доволен ли е?

Съничка, той остана очарован - каза, че това му е най-хубавата екскурзия до сега, като все пак е попътувал не малко... И непрестанно се възхищаваше от атмосферата там, получих доста комплименти за идеята  Grinning Като кача снимките, ще разказвам подробно, беше наистина много силно преживяване, съчетано с доста глезотии - от хубавата храна до качване в балон  Party

Съгласна съм с Тали, че домашният фитнес е дал страхотни резултати при теб. И аз съм решила това лято да направя малко усилия, за да вляза във форма... но аз се ширя в парка, фитнес залите ми действат потискащо  Crazy

Илка, а вие роднини ли имате в Ерусалим?
Суката ще ти е най-малкият проблем в Израел  Grinning Не се колебайте, по това време на годината е много хубаво за посещение тук. То и май месец е такъв приятен сезон. Ще чакам продължението  Wink
Позволих си да разгледам и сватбения албум  Blush Много бих се радвала да ни разкажеш и за сватбата, ако имаш възможност покрай малката синеочка  Hug

# 208
Покрай Мента и аз с удоволствие разгледах сватбеният албум. Видях татито синеочко. Много хубава двойка сте. Хупата ви е също много стилна, в коя синегога сте били?

# 209
  • София
Ама сте любопитни  Thinking Whistling Heart Eyes

за религиозността - религиозни сме си. спазваме почти всичко - има някои изключения, по които работим по въпроса. малко е трудничко в БГ, но с повече желание се нареждат нещата без особени сътресения. празниците си ги празнуваме както си трябва, че и по два дена (за живеещите извън Израел празничните дни - йом тов - са по два на брой). Специално за сукот, вече 2 години си правим сука на терасата. Имам честта да живеем на последен етаж с голяма тераса. Става много приятно, защото винаги каним гости. Малко е хладничко, но пък е празнично Simple Smile
Сега се готвим за Шавуот. Правя планове как да украся къщата. До сега не съм украсявала така че ще импровизирам. По-големият проблем ми е менюто, че нали после почва веднага Шабат, но ще го измисля.
В Израел ни вземаха за местни, защото просто бяхме облечени като такива - по принцип така си ходим облечени, без покритата ми коса. Това за сега ми е адски трудно да го правя в БГ. В Израел беше лесно, защото голяма част от женити така си ходят и то някак си отвътре ти идва. Тук обаче те гледат странно и не ми е много приятно.
Роднини имаме само в Тел Авив.
За по-дълго - не сме го обмисляли, но определено по-често ще ходим вече.
Синеочката много добре понесе пътуването. Аз доста се притеснявах от самолета, но се кърмихме на излитане и кацане и нямаше проблем. А и тя бебка е толкова лъчезарно дете, че и в двата полета си намери компания - седящите около нас. А в Израел омайваше всички наред. В стария град на 3тия ден вече всички ни познаваха покрай нея, защото тя който я погледне и почва да се хили и с тези бузи и тези големи очи - можеш ли да й устоиш.
А относно гостоприемството в Израел, и по-специално в стария град в Йерусалим - онемях. Първата вечер още след като бяхме пристигнали попаднахме на една страшно мила жена, която от дума на дума стана въпрос, че нямаме планове за шабат и все още не знаем къде ще сме и тя веднага ни покани у тях на гости. Загубих и ума и дума! Та ние бяхме някакви туристи, непознати ... но тя си ни покани жената. Е, накрая не отидохме, защото решихме да си се отпуснем както ние си знаем на Шабат, но все пак жеста беше страхотен!

А за сватбата - утре!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт