На кафе в Италия - тема 99

• 17 905
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
FFR, по новините не знам какво са давали, но по Телетекста на РАЙ си имаше новини за земетресението.

4естито (естественно със закъснение) на именни4ките и на Гери за РД.
Телеграфен стил, но това е, страдам както винаги от липса на време.

Приятна ви гореща седмица.  Sunglasses

# 76

Можете да четете какво се случва по света ето тук:
http://www.tgcom.mediaset.it/tg5/
http://www.tgcom.mediaset.it/

Деси, не можах да се сдържа, ама ако някой иска да се ДЕЗИНФОРМИРА, линковете са ОК.....

# 77
  • в едно миланско село

Благодаря за съветите за детската градина! Явно аз съм се впечатлила повечко от сърцераздирателния плач на 'мамин глезльо'. Blush Друг път не ми е правил такива сцени да реве и пищи за мама и аз се шашнах малко, че нещо не е наред и исках да го разбера някак и да го успокоя. Продължавам да не се кефя как другарката ме изгони Laughing, но приемам, че в името на световния мир е била права. Феиам позна, че после бил млъкнал моменталически и цял ден си играл, ял и спал все едно нищо не е било. Тази сутрин пак се пробва да се разреве, но аз се изнесох, още преди да е набрал скорост.

не обсъждам подхода на другарката, оба4е, представи си, няколко ревяЩи деца и няколко успокояваЩи майки... след 2 минути то4но Ще ревнат и неревяЩите и после вместо с 2/3 деца, трябва да се занимават с цялата група  Laughing

А, не, и аз бих се впе4атлила. При нас имаше това постепенно оставяне в детската градина, което с близнаците продължи поне 2 седмици. Има си деца, които нямат проблеми и още в на4алото  се адаптират, при други не е така. Много си зависи и от подхода на у4ителките. Тук поне в общинските градини, държат децата да са спокойни, така 4е не съм виждала подобни сценки, виж в 4астните, хи4 не им пука за как се 4увстват децата. Това са моите ли4ни впе4атления. 

ммм, като имаЩа опит и с двата вида, да си кажа, 4е е въпрос и на късмет, и сигурно на някаква наШа субективност.
навремето голямата дъЩеря беШе записана в съЩата детска градина, която в момента посеЩава малката. е, като отидох на една предварителна родителска среЩа и като ми се появиха тези ми ти у4ителки с 2 метра лакирани нокти и сандалки с 10см ток и като ми обясниха със здрав ЮжняШки диалект как децата Щели да свикнат, да не се притесняваме, 4е малко рев на никой не е навредил и как, дори и да не спели следобяд, трябвало да лежат с другите в тъмната зала, Щото преподавателките имали друга работа в този 4ас/два, еми станах и директно в 4астната я записах  Laughing

ниЩо не съм 4ула за България, отивам да про4ета, аз събота и неделя ако седна пред телевизора е по късното за филм  Rolling Eyes

# 78
  • в едно миланско село

Деси, не можах да се сдържа, ама ако някой иска да се ДЕЗИНФОРМИРА, линковете са ОК.....

то4но тръгнах да пиШа, все едно да гледам на Феде новините  Mr. Green

# 79

Благодаря за съветите за детската градина! Явно аз съм се впечатлила повечко от сърцераздирателния плач на 'мамин глезльо'. Blush

4овекът е искал да си стои с теб и е използвал вси4ки средства, които природата му е дала. След като си излезла просто е нямало смисъл да реве пове4е и е престанал....
Имай предвид, 4е той си е сменил много радикално средата и ежедневито.

А земетресението е било слабо, все едно да отразяват нивото на река дунав по новините (ей помните ли 4е го казваха по радиото и на руски и френски Simple Smile) ина4е про4етох някъде в нета 2 реда оЩе в4ера ....

# 80

Ам да съгласна съм, но някой може да иска да чете новини на италиански, нас примерно ни карат в университета. Просто ми се стори полезно, ако искате ще ги махна.

За земетресението.. слабо, слабо, ама тук на 8 етаж бая се клатихме. Паднаха някакви неща от поличките по стените, почнаха да скърцат...

# 81
Джуфка,тази работа с джудичето го чух още веднъж.Не разбрах обаче,трябва ли първо да платя и тогава да поддам жалбата, или как става-опиши ми по-подробно.

Момичета,аз веднъж питах,ма никой не ми отговори.Какво сирене купувате,да си направите паниран кашкавал? ThinkingПри мен всичко се разтича..  newsm78 bowuu
Тук е ад под небето,да не говоря как се готви #Crazy Mr. Green

# 82
Джуфка,тази работа с джудичето го чух още веднъж.Не разбрах обаче,трябва ли първо да платя и тогава да поддам жалбата, или как става-опиши ми по-подробно.

Момичета,аз веднъж питах,ма никой не ми отговори.Какво сирене купувате,да си направите паниран кашкавал? ThinkingПри мен всичко се разтича..  newsm78 bowuu
Тук е ад под небето,да не говоря как се готви #Crazy Mr. Green

аз не правя паниран каШкавал, но съм яла панирано сирене на хапки в неаполетанска пицария, но името не помня  newsm78

... със скаморца пробвала ли си как става

аз сирената ги предпо4итам на пиастра: томини например...

# 83
Hi:)

И аз не правя паниран кашкавал, не ми се разрешават много сирена изобщо , но имам едно любимо нещо със сирене - козе, което се реже на кубчета, овалва се в кафява захар и се карамелизира на тиган...
после се хапва със зелена салата.
ФФР, тук има едно сирене, което се казва качокавалло, но аз никога не съм купувала. Поне уикипедия казва, че качокавалло се прави и на Балканите, би трябвало да е едно и също нещо  ..... http://en.wikipedia.org/wiki/Caciocavallo
http://www.caseificio-zitola.it/images1/caciocavallo2.jpg

# 84
Фрр ,взимаш си мултата,отиваш при джуди4ето и обясняваш,твоита гледна то4ка.Нищо не плащаш.
След това джуди4ето ,по номера на мултата привиква виджилите ,да 4уе тяхното мнение на какво основание,4лен,то4ка са ти направили мулта.Джуди4ето слага дата за разглеждане,ама ти трябва да се информираш кога е,защото те не те известяват,а ако не се явиш на датата ,пе4ели виджилите и ти слагат двоина сума.Общините се издържат от мултите,но ако са неправилни ,ги отменя джуди4ето.На основание ЗАЯЖДАНЕ ,ги отменят.
Джоя ,пикника беше екстра,,там винаги ми е харесвало,красота,водата е кристално синя,такива цветове и в бои4ките няма.само дето накрая незнам как се озовахме в компания от 20 сърби,и стана мазало.А аз завъртях главата. Crazy

# 85
10 сент,това карамелизирано кубче сирене мн. ме привлича...как се казва сиренето,дай точната рецепта.      

Иначе,за кашкав.пане,съм пробвала с качокавало,ама не стана-пак се разтече.
За скаморца,не ми е идвало на акъл newsm78, а томините и аз мн.ги харесвам.

Джувка,утре отивам в комунето..Всеки ми вика,че нищо няма да стане,ама аз не се давам!
Това пътешествие до Лаго ди Идро ,ме заинтересува много Thinking..
Абе,ние семейно ,юни идваме за 1седмица в Пескиера ди Гарда.Айде да се видим двете,да пием по едно кафе по български Laughing.Тамън ще кажеш и за това лаго.

# 86
Това пътешествие до Лаго ди Идро ,ме заинтересува много Thinking..

заради цвета на водата или заради сърбите  Drunk

# 87
ами то не е особено сложна тази 'рецепта'.
намираш козе сирене, питай по банките за сирена, в румънските магазини също има, да не е много водно, иначе се разтича. нарязваш го на кубчета и после го овалваш в кафява захар и го мяташ в/у сгорещения тиган да се карамелизира в/у него захарта.
като е готово изчакваш да изстине и дотогава си правиш зелена салата ( аз слагам и сусам в салатата) и отгоре кубчетата. става и с нормално бяло краве сирене, не всички обичат специфичния аромат на козето сирене.

# 88
ФФР, кашкавалът трябва преди да го пуснеш в тигана да го оставиш да постои малко в хладилник или фризер, за да стои стегнат. Режеш на парчета и ги обливаш със студена вода. Панировката е двойна - яйце, брашно или галета, яйце, цоп в тигана за малко. Галбанино не  ми се разтича.
За джудичето - ако е малка сума можеш да я прежалиш, но щом има вариант на удвояване, ти си прецени все пак, струва ли си.
Уплашени са хората в това македонско село след земетресението  и не смеят да се приберат по къщите си.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 23:11 от Holly1

# 89
Джоя,естествено ,заради сърбите.. rotfImao newsm47  А,стига с тия итал.северняци- друго си са сърбите-наша кръв  newsm44 newsm68 rotfImao newsm47 newsm47 rotfImbo [newsm47/ей този,със златния зъб ми е любим!/.Чудя се как да го сложа на аватара си,вместо пингвина ??

10 сент, bowuu. Аз ще го направя,ама без салатата,така ,като антипасто. Аз съм от добрите прасенца,така че ми харесва всичко /даже и итал.мостарда.../

Ей,че ме разсмя  Джоя ,с тези сърби Joy.Не ви казах,ама завърших курса за винцето с пълен отличен!!! Joy Joy Joy Първа в класа! Сега трябва да сменям чашите в къщи,щото установих че всичките са неподходящи Joy Joy

Холи
 bowuu,и за галбанино не съм се сетила. Rolling Eyes
Що ми викаш да се примиря и да платя,ами те утре пак ще минат,и ще решат,че колата ми е неравилно паркирана,и кво-отново 38евро!!!Не,отивам да разбера и ще ви кажа.. #2gunfire #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 23:35 от ffr

Общи условия

Активация на акаунт