На кафе в Италия - тема 99

• 17 913
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
Чудя се как да го сложа на аватара си,вместо пингвина ??

Въведи този адрес в профила на мястото за аватар:
Код:
http://www.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm47.gif

ФФР, разкажи за чашите! Аз питах преди време. На мен ми е интересна темата за винените чаши.
За самите чаши лесно се намират обяснения коя за какъв тип вино е, ама как се различава типа на виното? Ей това е въпросът!
Ще може ли да дадеш някакво синтезирано обяснение? Blush

# 91
  • Italia, Palermo
Добрутро!
Ей, дами, а-ха аз да запея вече вместо първите петли по зори. Събуждам се тия дни с първите автобуси и влакове де излизат от метрото и стават надземни точно в нашия квартал и кукувам. тая заран си направих маска на лицето, черешова закуска, гледах българските новинарски канали....
ФФР, че какво да се натискаме да говорят повече за България, оставете нета, ама по нашенската телевизия едними ти красиви новинки....тъпня, въобще не са за таблото " Наша гордост".
КАто казахте сърби, ще иамме сватбарка сръбкиня, мъжо и полусърбин, май ви бях писала, син на една комшийка на свекито, сръбкиня, дошла тук точно края на втората световна война. Тя от 60 и кусур години тука говори странно и полунепонятно за местните, чудят мис е как съм я разбирала само аз като хората...ами тя ги нищи 5 на италианско-сицилиански, 3 на сръбски Joy Снахата, Бранка е много приятна жена, тя пък се оженила за синчето на баба сръбка, при едно от гостуванията му всяко лято при родата, още по Титово време.
В неделя падна едно чистене, чак МАргото се включи активно със Суифера и парцалче за прах по мебелите. Следобеда си направихме компактдискове с изкопани от комповете парчета музика за ресторанта, то каква ли не интермузика турнахме. Вито реши да сложи една песновка на някаква Петрана, дори той не помни откъде го има, със заглавието "ДАй една ракия", срам, ама така реши мъжът у семейството и приготви всичката ракия от долапа за тържеството. Предчувствам как ще падне един смях с българките и със сърбите Joy, ще го има и Брегович, и наша естрада, и гръцки песни, италианска музика естествено, дори еврейската сватбарска ХАва нагила Laughing
Та, това правим тия дни, то не остана вече....Днес последни разкрасявания в бютисалона де ходя, бре наистина излезе евтинко, суамти работи за тия еври де даваме, да се неначуди човек, едвали не заспах с тия релаксиращи процедури в кабинката на козметичката. днес само скалпа ще оправяме. после паркирваме бонбониерите в ресторанта, утре ще е готов букетът ми и превършваме с подготовките.
Ей, момичета, като казах бонбониери, то четох в еин сватбарски нашенски сайт за сватбите, и в Бг вече се правели. Имам обаче едни смешни спомени от детските си ранни години от едни селски сватби с така наречените дарувания на разни хавлии и комбинезони, егати бонбониерите аххах,а помните ли ги поне смътно и вие? А пешкирите по сватбарските коли, оле ще падна от смях, едни спомени му изплуват сега от канчето Joy

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 08:56 от milix

# 92
Милих4е аиде малко остана. Hug

Аз си спомням куклата на капака на колата  Crazy

Аз да по4ерпя скромно,4е днес преди  15 години родих моят син.И от сутринта се изпокарахме пак.

# 93
  • Italia, Palermo
Джуф, честит рожден ден на синчето, да ви е здраво и да държиш яко фронта с него! bdbaloni

# 94
Ще може ли да дадеш някакво синтезирано обяснение? Blush

http://www.diwinetaste.com/dwt/it2003036.php

Аз да по4ерпя скромно,4е днес преди  15 години родих моят син.И от сутринта се изпокарахме пак.

4естит ти рожденик  newsm67

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 12:58 от gioia.

# 95

10 сент, bowuu. Аз ще го направя,ама без салатата,така ,като антипасто. Аз съм от добрите прасенца,така че ми харесва всичко /даже и итал.мостарда.../

Ей,че ме разсмя  Джоя ,с тези сърби Joy.Не ви казах,ама завърших курса за винцето с пълен отличен!!! Joy Joy Joy Първа в класа! Сега трябва да сменям чашите в къщи,щото установих че всичките са неподходящи Joy Joy

леле мостардата ми е уникално гнусна  Sick     браво биеШ ме по то4ки Simple Smile
е, как няма да си първа в класа, да срамиШ балканската жилка, ако по пиене не ги бием, по какво?  newsm47

# 96
Помня ги, Миликс, тези кукли, наистина бяха някакъв тъп шаблон за украса на сватба.  За парчето на въпросната Петрана, не съм чувала за нея, направо ме разби. Тук да питам пият ли ракия? Пиян италианец досега не ми се е мяркал пред очите. Но от украинките редовно виждам омятани още от сутринта, щом ги пуснат в неделя #Crazy

# 97
Първо, едно голямо мерси на Шурето,за променения аватар newsm10 smile3525  .Излязла съм от цикъла на депресия и докато трае,ще бъде този Joy Как мислиш,ще мога ли да го монтирам и на скайп адреза ми?

Бе,посочения линк от Джоя за видовете чаши ,не е лош.Аз имам една книжка,та за разлика от линка е с цветни картинки и се виждат и цветовете на вината /абе,мн.тънкости,но само за професионалисти/.Аз няма да се оливам чак дотам,но искам да си купя поне класическия комплект чаши ,но с мн.тънко краче и от фино стъкло . Сега се сещам за пълния комплект от кристални чаши,послучай сватбата ми от Бг.,с които мога само да замергам  мъжа  ми ,ако си дойде пиян Mr. Green /жалко само,че за 12г,един път не се е прибрал така Joy Joy/

И в тази връзка,Миликс,кой ще идва от Бг.?Съвсем приятелско любопитство!

Джоя,опитай мостардата с боллито мисто-мн.върви..и според мен само с това.
Относно пиенето,аз пия мн.малко. Отличничка съм по дегустацията  Wink,т.е. като помиришеш или пийнеш 1 глътка вино,да кажеш какви нотки на ухания усещаш Party newsm78- не е толкова лесно.За мен в началото на курса вината бяха всички еднакви #Crazy

Джувка  party023,честит рожденник baloniЧета ,и се плаша,какво ме очаква,когато и моя достигне тая възраст fight

Холи,дръж се ,и аз, когато майка беше тук имах невероятни преживявания... smile3521 newsm17- calma,e sangue  freddo!!

Иначе,в моята борба с виджилите,излезох победена Embarassed Embarassed,но за това ще пиша утре,щото мн.се увлякох #2gunfire #2gunfire-гадно,долно племе....

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 15:04 от ffr

# 98
Джуф, честит рожден ден на сина ти, за теб много сила, с тинейжъри не е лесно:)

За капаците на колите се смях много с Миликс, и аз съм виждала такива сценки, макар и не на селски сватби:) А преди няколко години на сватбата на брат ми ми ми връчиха честта да украся аз колата им. И аз реших, че това е много лесна работа, влязох точно в клишетата ( е, не чак до кукли), купих много бели рози и лак за коса ( бях чула, че така се запазват) и извиках моя приятелка, която се слави, като жена с артистичен подход и фантазия да свърши тя работата, аз да й държа ножиците. tooth Да, обаче тя внезапно се разболя и не можеше да стане от леглото в този ден, така че аз трябваше да си поема отговорността. Оказа се не-лесно , а и времето не помагаше - август месец, жега невъобразима, аз лепя, то се отлепва... розите започнаха да увяхват, обхвана ме пълно отчаяние, накрая се появи една съседка  и жената се смили над мен, внесе малко спокойствие и някак си успяхме да ги наредим красивичко и горе долу да не падат.  Да, обаче не прецених, че колата е паркирана на слънце и 30 мин по-късно цялата композиция беше напълно изпечена в/у капака. Решихме, че 'не си личи", а и в един момент настана такава суматоха, че май наистина никой не забеляза, но този епизод ще го помня вечно. На следващата седмица бяхме на друга сватба и там младоженците бяха решили в-са с една много красиво завързана панделка, преплетена с някаква друга тъкан, още ми е пред очите,  красиво, семпло ... а аз с тия рози се изложих много)))

Аз съм единственият човек който познавам, който яде мостарда. Любима ми е една с едни едрички зрънца, светли и тъмни.. чудно:)) Ям и ачуге ...
Напоследък правим една  салата, чудна: домати куор ди буе, но узрели или чиледжини, даттерини..., фета грека, капери, оливе каламата, аз в моята слагам и ачуге малко..  Flutter 

# 99
ФФР, а от мен едно голямо 'моля, няма защо' Laughing
За чашите да ти кажа, че си купихме по Коледа за смешни пари много красиви и много, много фини чаши от чешко стъкло! Комплектът беше от декантер + шест чаши (3 различни двойки) за 15 евро. Чашите са с най-семпъл, класически и елегантен дизайн, тъничко краче и тънки стени. Толкова са фини, че вече потрошихме една чаша. Blush Не знам дали знаеш, но те чехите са известни със стъклото си. Гледах сайта на марката, за да си допълвам комплекта, и помня, че имат няколко магазина из северна Италия. Сега не помня точно името на марката, ще трябва да питам Симоне. Май Bohemia беше...
Моите свекъри и те ядат мостарда с болито. Мостарда с черешки и мандаринки и др. захаросани плодове в един резливо-лютив желатин. Нали за това си говорим? Аз само съм го опитвала това, ама не е мой тип деликатес. Laughing

Джоя, мерси за линка! Наистина е по-ясен в сравнение с други статии, които съм чела. Поне става ясно, че с "vini corposi" се има предвид "vini maturi", демек такива, които не са "giovani". "Importanti" предполагам, че пак отива при отлежалите вина, понеже е несериозно да наречеш някой младок "importantе". Wink Ей тази изтънчена терминология винаги ме е хвърляла в недоумение и незнание в коя чаша да си сипя виното. Най-големите тънкости наистина са за професионалисти, но и на мен ми е кеф да колекционирам чаши за вино (красиви са) и да имам поне основните познания кога да ги ползвам. Simple Smile

Миликс, тази събота ли се жените?!!

Джуфке, чрд на синчето и дано да те слуша повече! Wink

# 100
O, Лени, и аз ям ачуге. Simple Smile Тоест харесват ми, но ги ям само на Коледа у свекърва ми, а после пия вода няколко дена до около Нова година и с това гледам да приключвам. Laughing

Aз пък тук си купих едно много хубавко цветенце. Някакъв нов (за мен) сорт миниатюрно мушкато. И понеже не обичам пластмасови саксии, тръгнах да си търся керамични, но се оказа, че в Сф керамични саксии не се продават, освен в сувенирните магазини, и не са някакви семпли, а изрисувани с ужасяващи крещящи шарки. Накрая купих една туба хелметекс (наркоманското лепило Laughing) и си декорирах една пластмасова саксийка с най-обикновен канап. Покрих я един вид. Абе ще снимам, за да ви покажа. Съседките на двора ме видяха и много се прехласнаха, та сега имам поръчки за канапени саксийки и от тях. Бизнес ще правя.
Присетих се за това покрай декорацията на Лени.
Ти, Лени, ако беше лепила розите с хелметекс, нямаше да ти се отлепят. Laughing

# 101
ФФР, а от мен едно голямо 'моля, няма защо' Laughing
За чашите да ти кажа, че си купихме по Коледа за смешни пари много красиви и много, много фини чаши от чешко стъкло! Комплектът беше от декантер + шест чаши (3 различни двойки) за 15 евро. Чашите са с най-семпъл, класически и елегантен дизайн, тъничко краче и тънки стени. Толкова са фини, че вече потрошихме една чаша. Blush Не знам дали знаеш, но те чехите са известни със стъклото си. Гледах сайта на марката, за да си допълвам комплекта, и помня, че имат няколко магазина из северна Италия. Сега не помня точно името на марката, ще трябва да питам Симоне. Май Bohemia беше...

е ти ниЩо не каза, 4аШи от бохемски кристал.... поня оЩе от соца, 4е който ходеШе в 4ехословакия се връЩаШе с такива ....

# 102
шуре, ачуги-те ( 2-3 не повече) на парченца могат идеално да ти заменят солта в една салата и после няма да пиеш вода. това аз съм го открила:))
иначе в събота ядох една пица пулиезе...е няма такъв ад.
саламе пиканте, ачуге, оливе... на следващия ден приличах на човеченцето на мишлен, в огледалтоо друг човек ме гледаше...  как издържат тия хора не знам)))пулиези)))

# 103
Джоя, излиза, че някои помнят соца, а други не съвсем... Joy Аз от обща култура знам, че чехите се славят със стъкларство и не се сетих, че навремето чашите са минавали за 'чехословашки (bohemian) chic'. Wink

Ооооо, Лени... А после ми пишеш: "Хора, дайте идея как да се отдуя, че цялата съм отекла, пък не ям много сол..."
Да, бе, да! hahaha
Пиацата ти е била истинска бомба! Не го мисли ти народа на Пулия. Те там са във вечна сиеста. Simple Smile
Имам един чат-френд от района на Бари и той е може би единственият работлив човек в цяла Пулия и постоянно ми се жалва кой заспал, кой пуснал кепенците 3 часа по-рано и т.н. и така му пречат и на неговата работа.
А иначе той по наследство на семейния бизнес е хлебар! (Иначе е графичен дизайнер и се запознахме покрай тази му работа.) Стават в 3 часа сутринта, за да месят и пекат хляб. После до обед го продават и спят следобед и привечер. Веднъж ми направи обиколка на фурната с лаптопа и уеб камерата си. Показа ми склада с чувалите с брашно, тезгяхите за месене и разни уреди, пещите. Даже вкара камерата в едната пещ. Laughing Тя е почти колкото една малка стая голяма! Много беше интересно. Simple Smile А пулиези се славят с едни от най-хубавите видове хляб в Италия изобщо.

# 104
А пулиези се славят с едни от най-хубавите видове хляб в Италия изобщо.

а, 4акай да не стане война, 4е тук всяко село смята, 4е прозвежда най_хубвавия хляб и не в Италия а на света  Laughing
от пане пулиезе най_уважавам алтамура, но аз ве4е хляб така или ина4е не купувам ...

а за 4аШите много ме кефят съЩо така съвсем русти4и, като за коопертива, Ще потърся снимки да ви пратя ....

Общи условия

Активация на акаунт