На кафе в Италия - тема 99

• 17 861
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
От два дена съм  Shocked
Дойде свекър ми на гости. Човекът не знае за къде е пътувал и не престава да твърди колко се е разраснала София Sad

Какво мислите за Антония Господинова?http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-05-21&article=278673 Thinking

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 22:02 от Holly1

# 61
Аз ще гласувам за Тонката .
Ники здрасти ,как е Габ4о?
Джоя ,аз утре отивам на пикник ,приготвихме месата,салатите,въглищата.Отиваме на лаго ди Идро,минава се през един много красив канион.Факт4ески от Рива дел гарда ,нагоре към планината.Гледаш табелките  Party
  Peace

# 62
ООО, голяма красота е!

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 22:18 от Holly1

# 63

Габ4о сутринта ми вдигна 39 градуса температура ей така изневиделица и не мога да разбера от какво newsm78,зъби ли е кво е..Сложих му един такипирин и сега е добре.
Ина4е е голяма панта,спира ми тока от сутрин до ве4ер #Crazy

# 64

За първи път я чувам, нямам мнение..

Честит 24 май!

# 65
Честит Празник на всички българи!

Към мамите в Рим.. много ми е любопитно днес дали е имало някакво тържество или тържествена литургия в църквата San Clemente, където е погребан Св. Кирил.

# 66
По принцип носят цветя от посолството.Една година и президентът идва.Но за литургия специална не съм 4увала.Тя не е нито наша църква,нито нашия празник зна4и нещо за тях.Да не повдигаме изобщо въпроса,4е за вси4ки тук ние пишем като руснаците,не те като нас...
Ха 4естит празник  bouquet

# 67
По принцип носят цветя от посолството.Една година и президентът идва.Но за литургия специална не съм 4увала.Тя не е нито наша църква,нито нашия празник зна4и нещо за тях.Да не повдигаме изобщо въпроса,4е за вси4ки тук ние пишем като руснаците,не те като нас...
Ха 4естит празник  bouquet

Да ясно, не питах с цел да повдигам въпроса, просто ми беше любопитно какво се прави. Спомням си като даваха по новините тук как хвърлят кръста във Фонтана ди Треви, та за това си помислих да не е имало някаква служба и там. Ох много бих се радвала да мога точно на този ден да посетя гроба на Св. Кирил, ама на... все съм си в София по това време!

(a че италианците са си доста ignoranti в някои отношения спор няма, не може все пак всички да СМЕ просветени  Mr. Green )

# 68
Деси,мисля, че правят литургичен празник на св. Кирил Славянобългарски, който е през февруари, когато се навършват години от неговото Успение. Прави се в базиликата Сан Клементе, където е погребан. По принцип Италина е писала, присъстват български посланици. Това съм чела, това знам...
В Бг, това не е религиозен празник, а официален, след националния...

# 69
Аз ще гласувам за Тонката .
Джоя ,аз утре отивам на пикник ,приготвихме месата,салатите,въглищата.Отиваме на лаго ди Идро,минава се през един много красив канион.Факт4ески от Рива дел гарда ,нагоре към планината.Гледаш табелките  Party
  Peace

как изкарахте?

преди доста години го бяхме минавали този марШрут, но набратно: от лаго ди ледро към лаго ди гарда, помня 4е имаШе страШно много завои и се минава покрай една много красива дига...

ние днес минахме ла коста бергамаска на лаго д'изео и се спряхме в ловере, много е симпати4но
сега разхлаждам с газпа4о  Laughing

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 20:03 от gioia.

# 70

Към мамите в Рим.. много ми е любопитно днес дали е имало някакво тържество или тържествена литургия в църквата San Clemente, където е погребан Св. Кирил.
http://www.stranieriinitalia.it/comunita-24_maggio_festa_della_c … a_slava_8093.html

# 71
Благодаря ви!   bouquet  Да всъщност вярно, че не е религиозен празник, но все пак се почитат светците.
Пък аз днес така си изкарах акъла с това земетресение, ужас направо   ooooh!

# 72
 StopЧао от мен,
тъй като явно остарявам,тази сутрин съм скочила в 5 и по това време какво можеш да правиш,освен да вкл.компа..И какво-чета за някакво земетресение вчера в Бг.!!!  #Crazy
Та,мн. съм се ядосала /рано,рано/ #Cussing out - питам се,какво трябва да се случи , та най-после да споменат България по итал-телевизия !!!!!!!!!! Sick #Cussing outАз снощи гледах новините....
Винаги съм си отвращавала на страхотната дизинформация по тукашните новини...бе,аз като си отида в Бг. ,научавам мн.мн.повече неща за света,отколкото тук! Тук,освен за итал./мн.често/,глупости , нищо друго не можеш да чуеш... #Cussing out

# 73
FFR, епицентърът на земетресението е в Македония, мисля. На границата с БГ и Гърция.
Ние с моето семейсто и приятели по време на най-силния трус бяхме в едно село на 40 км от София и нищо не усетихме. После се прибрахме и говорят, че е имало и последващи трусове, но пак нищо не сме усетили.
Предполагам, че в Петрич и Благоевград са усетили повече.

Благодаря за съветите за детската градина! Явно аз съм се впечатлила повечко от сърцераздирателния плач на 'мамин глезльо'. Blush Друг път не ми е правил такива сцени да реве и пищи за мама и аз се шашнах малко, че нещо не е наред и исках да го разбера някак и да го успокоя. Продължавам да не се кефя как другарката ме изгони Laughing, но приемам, че в името на световния мир е била права. Феиам позна, че после бил млъкнал моменталически и цял ден си играл, ял и спал все едно нищо не е било. Тази сутрин пак се пробва да се разреве, но аз се изнесох, още преди да е набрал скорост.

# 74
Благодаря за съветите за детската градина! Явно аз съм се впечатлила повечко от сърцераздирателния плач на 'мамин глезльо'. Blush Друг път не ми е правил такива сцени да реве и пищи за мама и аз се шашнах малко, че нещо не е наред и исках да го разбера някак и да го успокоя. Продължавам да не се кефя как другарката ме изгони Laughing, но приемам, че в името на световния мир е била права. Феиам позна, че после бил млъкнал моменталически и цял ден си играл, ял и спал все едно нищо не е било. Тази сутрин пак се пробва да се разреве, но аз се изнесох, още преди да е набрал скорост.
А, не, и аз бих се впе4атлила. При нас имаше това постепенно оставяне в детската градина, което с близнаците продължи поне 2 седмици. Има си деца, които нямат проблеми и още в на4алото  се адаптират, при други не е така. Много си зависи и от подхода на у4ителките. Тук поне в общинските градини, държат децата да са спокойни, така 4е не съм виждала подобни сценки, виж в 4астните, хи4 не им пука за как се 4увстват децата. Това са моите ли4ни впе4атления. 

Общи условия

Активация на акаунт