Първо работата, после удоволствията или обратното?

• 2 273
  • 37
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
Бях на цирк тия дни.
Гледах дресирани тюлени. Правят номер - получават рибка.

Е да ама аз не съм така. Направо съм обратното.
Първо шопинга - после може и работа да свърша.
На работа първо пия кафенце, малко Интернет и после пощата и т.н.

А вие как сте?
Кое е първо при вас?

# 1
Първо работата, после удоволствията

# 2
Почна ли с удоволствията, до работата хич няма да опра.
 Затуй първо работя, после си шетам на хатъра.

# 3
Едновременно  Peace

# 4
Почна ли с удоволствията, до работата хич няма да опра.

Ама хич!  Laughing
На служебните компютри никога не инсталирам скайп и други комуникационни изкушения. Ако имам малко време джиткам в Big Fish Online Games, 'щото са лимитирани и няма опасност да се увлека.

# 5
Когато съм на линия,, или не съм на работа, или на работа нямам работа.
Имам драконовски филтри, поща лична-абсурд.

# 6
  • Boston, MA
Работата ми пречи на форума.

# 7
Работата ми пречи на форума.
  Баш така си е и при мен!

# 8
.Е да ама аз не съм така. Направо съм обратното.
Първо шопинга - после може и работа да свърша.

Ама ти успя ли да си намериш работа?! По едно време имаше тема, че никъде не те взимат...Е сега вече е ясно защо...
  Естествено, че първо си гледам работата, после кефа, иначе кой ще ме търпи, че и да ми плаща?

# 9
Първо удоволствието и после удоволствието. Работата за тези, които ги влече. И без тва е пълно с кариеристи, как да им отнема удоволствието?!

# 10
  • София
И аз споделям максимата за редуването на удоволствията.
А работата, казват, нямала крака да избяга.

# 11
  • София
Научена съм да правя първо това, което трябва, а после това, което искам.
По-лесно се живее.

# 12
  • out of space
Смело мога да твърдя, че работата ми е удоволствие (с малки изключение във вторниците), пия кафе до като работя и то ако не съм пила вкъщи.
Малките ми удоволствия (бири) обикновено са след работно време. А приятните разговори са до голяма степен и служебни.

# 13
Винаги първо си върша работата. Банално, но факт. Не обичам да отлагам.

# 14
Първо работата, после пак работата, след това малко работа и накрая вземе че се превърне в удоволствие.

# 15
И аз споделям максимата за редуването на удоволствията.
А работата, казват, нямала крака да избяга.
Знаех си, че и в тази плоскост съм....будала. Mr. Green

# 16
абе, няма какво да лъжа - удоволствието.
аз и черешката първо ям на тортата, и никога не си оставям най-хубавото за накрая... много незряло поведение имам.

# 17
Първо удоволствието и после удоволствието. Работата за тези, които ги влече. И без тва е пълно с кариеристи, как да им отнема удоволствието?!
Пу,  и аз при кариеристите! Ама е тооооолкова готино!

# 18
Първо работата, иначе удоволствията не са ми  сладки.
По психология като студенти правихме един тест, свързан точно с това.
 "Как ядете торта ?" Зависело как точно ще изядеш парчето си без да бързаш. Дали ще почнеш от глазурата, дали от украсата, дали ще караш наред...и т.н.
За мен си отговаряше, защото аз карам наред, като за последна хапка си оставям нещо, което ми е най-вкусно.
Някои пък изяждаха най-вкусното още в началото  Laughing Интересно беше..

# 19
  • На бял кон в Pierrefonds
Най-добре е, когато и работата доставя удоволствие....

# 20
Мисля, че няма удоволствие без работа, всяко нещо си има цена. Hug

# 21
  • Ямбол
Ако съм на работа, за която ми плащат - първо си свършвам задълженията. Иначе ги съвместявам според настроението ми - да, и  при мен важи, че работата не може да избяга.

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
под удоволствие, форум ли се визира?
Аз съм когато както дойде. Нямам правила и ограничения Sunglasses

# 23
За мен най-важното в този живот е футбола и пиенето. Ако работата ми пречи на някое от тях, веднага я зарязвам.

# 24
  • София
Всъщност обичам работата си и често тя самата ми прави удоволствие.
Когато работя де.
Когато наистина имам досадно "бачкане" гледам да го свърша и си измислям някаква награда за после.

Ха, сега някой ще каже че си противореча с първия пост, който нарочно написах така.

# 25

А вие как сте?

Така съм и аз.
Макар че по-нататък през деня съчетавам - малко работа, малко нет за отмора и така.
Ако имам обаче някое досадно задължение, гледам първо да го отхвърля, за да не ми виси и да ми разваля кефа.

# 26
Не мога да повярвам, че го казвам, но ето това е моят отговор. Само че без иронията. Ако има такава.

# 27
Има една хубава поговорка "не отлагай днешната работа за утре като можеш да я свършиш в други ден."  Mr. Green

# 28
  • София
Първо работата, после удоволствието.

# 29
Първо работата. При мен задачите са на етапи и на моменти, няма кой да ми ги свърши...и съм по-спокойна, когато нямам нещо чакащо за после...и си обичам работата, както и да е свършена както трябва....така, че удоволствията в останалото време.

# 30
  • гр.София
На работа нямам интернет, така че в удоволствията включвам кафе или сладки приказки с колегите. Когато работата не търпи отлагане, прескачам удоволствията. Имам ли възможност, обаче, предпочитам първо да си изпия кафето. Не пуша, така че това не ми отнема много време. След това съм позитивно настроена, многократно по-работоспособна и продуктивна, отколкото ако започна веднага със задълженията.

# 31
  • ВАРНА
работата първо. Като знам, че имам работа за свършване не мога да се отпусна да се забавлявам.

# 32
Работата. Не обичам да отлагам.
Не отлагам. Въпреки че работното ми време
е от 8:45 (живея на 25 минути път) всяка
сутрин ставам в 6 и по принцип съм в
работата поне 40 минути по-рано.

# 33
На първо място за мен е работата. Не обичам да отлагам и понякога в стремежа си да свърша всичко се нагърбвам с много неща наведнъж. Но после си почивам качествено, а и удоволствието от добре свършената работа доставя допълнително удоволствие от почивката.

# 34
  • софия
Преди на първо място ми беше работата,но от известно време
е на по-заден план.Просто видях,че няма смисъл да се пъна
 толкова. Naughty

# 35
Мисля,че трябва да има удоволствие от работата WinkИли погледнато от друг ъгъл,ако направиш нещо,което ти доставя удоволствие,после и с удоволствие ще работиш Simple Smile

# 36
Аз съм на принципа на епикурейците, когато знам, че съм свършила нещо освен приятно и полезно, ми е по-сладко разпускането.

# 37
Не обичам удоволствието ми да е подтиснао от задължения.

Общи условия

Активация на акаунт