Детето ми не иска да спи в детската ясла?

• 9 364
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Адаптационният период е индивидуален за всяко дете. Синът ми ходеше до обяд на ясла повече от месец. Едва след това го оставих да спи там. Тогава пък персоналът не беше доволен, защото Дилян спял само по 1ч и после искал да става. Но мина време и всичко влезе в нормални граници.

# 31
...
едните не успяха, другите успяха...

София е4 била при над 10 учителки, затова си правя заключението, че не е причината в тях, а в детето  Rolling Eyes

# 32
Здравейте, моят син също отказва да спи в ДЯ вече 2 месеца ходим. В началото ме викаха на обяд да си го взема, защото пречил на другите деца да спят.Той има доста енергия за изразходване и не му се стои на едно място, бих казала ,че е много палав.Но,аз смятам ,че от своя страна лелите на са направили нищо за да го накарат да поспи. Вкъщи винаги спи на обяд.Следобед като отида да си го взема очите  му са все червени и като се приберем е толкова крив,че направо едвам издържаме до  20ч. PS:Иначе сега спря да пречи на другите деца и си лежи в кошарката, затова не ме викат на обяд да си го взема.Надявам се и да почне  да поспива поне малко. Praynig

# 33
Не, не са длъжни да се занимават с детето ти, но са длъжни да направят всичко възможно дори и да не спи поне да кротува и да не създава проблеми. Какво е това връщане един месец на обяд?!
Защо пък да не са длъжни да се занимават с детето след като това им е работата.Работното им време нали е до 19часа,следователно трябва да полагат грижи за децата.По тази логика,ако някое падне от леглото или стане друг инцидент те няма да са виновни,защото не са длъжни да се грижат за тях в часовете за сън.Грижите за децата са цял ден,нали затова са яслите и градините! Пък и 12-12.30 не е нормално време да се приспиват децата.

# 34
И ние сме със същия проблем - вече трети месец ходи и не иска да спи там. Днес госпожата даже ми каза "не виждам изобщо как ще го накараме да спи"  Shocked Не знам вече ...
Но определено смятам, че вината е изцяло на госпожите. Аз им се доверих, слушах ги като ме съветваха да го взимам на обяд за да не се травмира, но явно изтърваха момента ... и той вече си свикна да стои до обяд. И сега травмата за детето ще е по-голяма (ако изобщо направят опит да го приспят).
Действително има ли някакъв правилник за дейността на яслите или всичко е индивидуално? Не ми се иска да влизам в конфликт с лелите, но явно ще търся други пътечки ... не става така. Като се върна на работа пак ли ще ме викат ...  Sad

# 35
И моето дете не иска да спи в детската градина. Всички други спят, то не. Казаха ми, че понякога се опитва да събужда другите, понеже му е скучно докато те спят, но никога не им е и хрумвало да ми се обадят да го взема. Те са длъжни да се грижат за него по това време, независимо дали спи или не.

Общи условия

Активация на акаунт