Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 532
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 275
Хм, при първия ми прием нямах никакви усещания, само подобрение, но взех лекарството през вода.
Казах си ,че вече накрая нищо не е останало и няма какво да ми стане.
(потенцията няма да я кажа пък Crossing Arms Laughing)
При втория прием, когато взех директно от л-вото, изкарах криза, описала съм я по-горе, но пък след приема легнах, вгледах се в себе си (напоследък само това правех Tired) и чаках да ми стане нещо (лошо при това). И нали съм Тома Неверни, к`во няма да събера граници на кръвното от страх Mr. Green
Както и да е.
Според мен истинският хомеопат ще открие типа от първия път, въпреки че понякога е много трудно.
Nial, е късно прочетох или не на време... Tired и първата доза я дадох. Така или иначе дано има положителен резултат.

Всичко се случва в точното за него време, иначе не би се случило. Всичко което ни се случва е катализатор за нас самите, да разберем нещо, да развием нови качества и умения, да бъдем повече себе си. Така пише в дебелите книги. Аз им вярвам   bouquet

Не се изпълвайте със съмнение и притеснение. Всяка положителна мисъл и емоция е от полза.
В това съм сигурна- много неща осмислих в болницата. Но за съмнение и притеснение - просто няма да съм аз ако спра Mr. Green
Макар че сега поне не се притеснявам, че някой си хвърлил чорапите в бебешкия кош за пране...Много важно Crossing Arms
И мнооооого неща ми се струват ама наистина маловажни

# 1 276
На мен ми изникна още един въпрос - колко време е нормално за определяне на точното лекарство, истинския хомеопат, правили това от 1то интервю? С 2 думи колко пъти да оставим хомеопата да се " поправи"  Mr. Green
И още нещо, казват ,че при бебета било най-трудно да се намери вярното лекарство - горе долу на коя среща с хомеопта, трябва да се " уцели" лекарството за бебе/дете

Това е много индивидуално. Няма формула, нито определен стандарт. Хомеопатията лекува човек като единно цяло. За да лекуваш човека като цяло, трябва преди това да го разбереш като цяло. За колко време се разбира човек като цяло? Ние познаваме ли се, самите ние? Колко време му е нужно на друг да ни познае?  Grinning Наистина е много относително. Имал съм случаи в които едно интервю не е достатъчно за да се определи лекарството. Налагало се 2ро интервю или интервю с близките.

За децата и е трудно и не е. Трудно е защото не могат да опишат точно всеки симптом, но пък нямат задръжки, филтри и маски и всичко което казват е абсолютно чист бисер. Освен това е нужно хомеопатът да познава езикът на тялото и някой други хитринки да приложи за да открие най подобното лекарство което ще възстанови здравето съгласно 2ри параграф - леко, бързо, трайно, меко

# 1 277
Хм, при първия ми прием нямах никакви усещания, само подобрение, но взех лекарството през вода.
Казах си ,че вече накрая нищо не е останало и няма какво да ми стане.
(потенцията няма да я кажа пък Crossing Arms Laughing)
При втория прием, когато взех директно от л-вото, изкарах криза, описала съм я по-горе, но пък след приема легнах, вгледах се в себе си (напоследък само това правех Tired) и чаках да ми стане нещо (лошо при това). И нали съм Тома Неверни, к`во няма да събера граници на кръвното от страх Mr. Green
Както и да е.
Според мен истинският хомеопат ще открие типа от първия път, въпреки че понякога е много трудно.
Nial, е късно прочетох или не на време... Tired и първата доза я дадох. Така или иначе дано има положителен резултат.

Всичко се случва в точното за него време, иначе не би се случило. Всичко което ни се случва е катализатор за нас самите, да разберем нещо, да развием нови качества и умения, да бъдем повече себе си. Така пише в дебелите книги. Аз им вярвам   bouquet

Не се изпълвайте със съмнение и притеснение. Всяка положителна мисъл и емоция е от полза.
В това съм сигурна- много неща осмислих в болницата. Но за съмнение и притеснение - просто няма да съм аз ако спра Mr. Green
Макар че сега поне не се притеснявам, че някой си хвърлил чорапите в бебешкия кош за пране...Много важно Crossing Arms
И мнооооого неща ми се струват ама наистина маловажни

Приемът на лекарството през вода прави потенцията по "мека", респективно начина по който стимулира жизнаената сила. Имал съм случаи в които съм давал лекарството през 3, 5, 7 дори 9 чаши вода, припациенти с по висока чувствителност.
Сама казвате че 1ят прием е бил през вода и не е имало никакво влошаване, само подобряване. Хомеопатът ви вероятно е решил че имате добра жизненост и може да понесете малко по "немека" потенция, следващият ви прием е бил директно и хоп...

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 14:54 от Nial

# 1 278
Александър, извинявам се ако някой вече е задавал този въпрос и не съм го видяла, интересува ме какво би препоръчал като хомеопатична първа помощ при случай на грип.
Аз съм бременна във втори месец, следващата седмица ще пътувам за Барселона, иска ми се да съм подготвена ако се заразя, а не да попадам в ръцете на стандартните лекари, антибиотици и т.н...
Та, въпросът ми е какво трябва да имам за температура, против пневмония, против всички тия признаци на грипа? Как се вземат и колко време? Не ми се иска из Испания да търся хомеопатия по спешност из аптеките, а и имунитетът ми много е спаднал, защото цял месец имах гадене и не съм яла и пила почти нищо. Ако може да ми препоръчаш нещо за имунитета, нещо превантивно?
Станаха много въпроси, извинявам се!

# 1 279
Именно заради това ме посъветваха така да го приема. но пък подобрението беше муцка. Вярно е, че и се мобилизирах.
Изведнъж започна да ми се живее, ма`а му стара Mr. Green
Щом онези долу в подписа ми не можаха да ме вдигнат на крака отначало.... Sad
Хайде да не спамя вече

# 1 280
Понеже много се разписахте,та реших да си формулирам малко по-ясно въпросите и да ги дръпна напред Simple Smile

1.По принцип ми е адски трудно да обясня чувствата си,както и това което мисля и се случва и по принцип съм много несигурна и често се колебая,хаотична съм,та се замислих дали по някакъв начин  мога без да искам да объркам хомеопата с моята несигурност,неподредени мисли т.н.Още повече,че става въпрос за бебето ми,всеки път се питам дали обясних правилно ...а дали отговорих правилно,той май повече обича топло,а не студено както казах и т.н. Дали наистина мога да объркам хомеопата????

2.Според вас,нормално ли е класически хомеопат да не предписва конституционалното  хомеопатично лекарство?

3.И понеже засегнахте темата "подобното лекува подобно",тогава не е ли по-правилно за туширане на вредните странични ефекти на ваксина да се използва пак ваксината,а не конституционалното хомеопатично л-во, и непосредствено след ваксинацията  Thuja - 200С,както съветва Александър???Особено пък за тези,които се лекуват при хомеопати не практикуващи предписване не конституционалното  хомеопатично лекарство.

4.Трябва ли да се лекува хрема при бебе,като се има впредвид че продължава повече от седмица?

Дано този път съм успяла да подредя мислите си Simple Smile

# 1 281
  • София - Варна - Бургас
nor4y  и Весси,

Не си насаждайте чувство за вина.

Просто се опитайте да си бъдете себе си.

И да отговаряте максимално искрено, въпреки рутинната защитна позиция, която малко или повече всеки от нас заема и говори за нещата "как трябва да са" а не как са в същност.

Но каквото и да правите, един добъ рхомеопат ще ви "залови".  Laughing

Знаете че не коментирам колеги, а и не познавам случаите ви, затова ще кажа че по принцип, децата имат много по-силна жизнена сила, която с лекота отговаря, "откликва" понася, както по-високите потенции, така и високи Т. 39 - 39.5С.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 15:36 от Aleksander

# 1 282
nor4y  и Весси,

Не си насаждайте чувство за вина.

Просто се опитайте да си бъдете себе си.

И да отговаряте максимално искрено, въпреки рутинната защитна позиция, която всеки малко или повече всеки от нас заема и говори за нещата "как трябва да са" а не как са в същност.

Но каквото и да правите, един добъ рхомеопат ще ви "залови".  Laughing

Знаете че не коментирам колеги, а и не познавамслучаите ви, затова ще кажа че по принцип, децата имат вного по-силна жизнена сила, която с лекота отговаря, "откликва" понася, както по-високите потенции, така и високи Т. 39 - 39.5С.

Дано наистина ни залови Praynig
А иначе от казаното разбрах,че не е нужна да се дава нищо за хрема....ама аз вече почнах Cry

# 1 283
Понеже много се разписахте,та реших да си формулирам малко по-ясно въпросите и да ги дръпна напред Simple Smile

1.По принцип ми е адски трудно да обясня чувствата си,както и това което мисля и се случва и по принцип съм много несигурна и често се колебая,хаотична съм,та се замислих дали по някакъв начин  мога без да искам да объркам хомеопата с моята несигурност,неподредени мисли т.н.Още повече,че става въпрос за бебето ми,всеки път се питам дали обясних правилно ...а дали отговорих правилно,той май повече обича топло,а не студено както казах и т.н. Дали наистина мога да объркам хомеопата????

2.Според вас,нормално ли е класически хомеопат да не предписва конституционалното  хомеопатично лекарство?

3.И понеже засегнахте темата "подобното лекува подобно",тогава не е ли по-правилно за туширане на вредните странични ефекти на ваксина да се използва пак ваксината,а не конституционалното хомеопатично л-во, и непосредствено след ваксинацията  Thuja - 200С,както съветва Александър???Особено пък за тези,които се лекуват при хомеопати не практикуващи предписване не конституционалното  хомеопатично лекарство.

4.Трябва ли да се лекува хрема при бебе,като се има впредвид че продължава повече от седмица?

Дано този път съм успяла да подредя мислите си Simple Smile

1/ Хомеопатът не би трябвало да се заблуди, нали затова е учил. Но ако не е много опитен, или ако вашата плахост кореспондира с негови неврозки - ооооо да, как хубаво се заблуждава тогава.  Grinning Работата на опитния хомеопат е да направи трудното за вас - лесно. Има методи и техники за сваляне на интервю и анализ на случая. Ако познанията по хомеопатия му се струват недостатъчни, да учи психология.

2/ Възможно е да не се предпише конституционално, ако има изявен миазъм и се провежда антимиазмично лечение. Има и други опции, при тежките случаи се прави първо органно предписание.

3/ Потенциараната ваксина е ИЗОПАТИЯ, а това е различно от ХОМЕОПАТИЯ. Има случаи в които се ползва, не във всички.

Thuj e показана да се взима САМО когато има картина на Thuj. В реперториума има 49 лекарства за ваксиноза (последствия след ваксиниране) Thuj не е единствена. Хомеопатията има резултатите, които има заради ИНДИВИДУАЛИЗИРАНИЯ подход към пациента. Няма индивидуален подход = няма резултат!

4/ Консултация с личния хомеопат

# 1 284
  • София - Варна - Бургас
Nial

Цитат
Когато хомеопатът не е сигурен - НЕ предписва.

Независимо от потенцията ХЛ повлиява динамично жизнената сила.
Единствено динамично разстроената жизнена сила "произвежда симптоми" (12 и 15 параграф от Органон) и единствено динамични по своята същност лекарства могат да въздействат на динамичната жизнена сила. Неправилното лекарство стимулира динамично жизнената сила в неправилната посока,
Ако не сме сигурни в лекарството, но все пак го дадем, това е най-малкото престъпно.

Изборът на потенция се обуславя от състоянието на жизнената сила, като се разглеждат и оценяват трите й основни характеристик: чувствителност, възприемчивост и реактивност (276 параграф на Органон). Изборът на потенция няма нищо общо с това дали хомеопатът е сигурен или не е сигурен. Ние предписваме лекарство за пациента като цяло, а не лекарство за нашата собствена сигурност-несигурност. Който се чувства несигурен, моля, нека чете Органон, всички отговори са там.

Теоретично е така. И всеки истински хомеопат се стреми към мечтания симилимум (най-близкото подобие). Само че, започвайки да практикува разбира, че перфектни неща, дори и в хомеопатията са трудно достижими.
  Колко трудно? На това отговаря един от най-добрите съвременни хомеопати - Георгиус Витулкас:

- Само 6% при първото предписано хо л-во е заветният симилимум! И то при мн. добър хомеопат!
  Разбира се, с това изобщо не оправдавам работещите на принципа проба/грешка, но и не съм съгласен че ако хомеопата не е абсолютно сигурен, не трябва да предписва. Тогава би трябвало за закрием хомеопатията...

- Затова при големите хомеопати, които не робуват на Егото си, и които не упорстват в първото си предписание на принципа "това хо л-во, което предписах, не е възможно да не е симилимума!" и да обвиняват пациента, че го е антидотирал, всъщност използват максимално информацията от първото предписание, и с второто се доближават максимално до заветния симилимум.  Peace

# 1 285
Nial

Цитат
Когато хомеопатът не е сигурен - НЕ предписва.

Независимо от потенцията ХЛ повлиява динамично жизнената сила.
Единствено динамично разстроената жизнена сила "произвежда симптоми" (12 и 15 параграф от Органон) и единствено динамични по своята същност лекарства могат да въздействат на динамичната жизнена сила. Неправилното лекарство стимулира динамично жизнената сила в неправилната посока,
Ако не сме сигурни в лекарството, но все пак го дадем, това е най-малкото престъпно.

Изборът на потенция се обуславя от състоянието на жизнената сила, като се разглеждат и оценяват трите й основни характеристик: чувствителност, възприемчивост и реактивност (276 параграф на Органон). Изборът на потенция няма нищо общо с това дали хомеопатът е сигурен или не е сигурен. Ние предписваме лекарство за пациента като цяло, а не лекарство за нашата собствена сигурност-несигурност. Който се чувства несигурен, моля, нека чете Органон, всички отговори са там.

Теоретично е така. И всеки истински хомеопат се стреми към мечтания симилимум (най-близкото подобие). Само че, започвайки да практикува разбира, че перфектни неща, дори и в хомеопатията са трудно достижими.
  Колко трудно? На това отговаря един от най-добрите съвременни хомеопати - Георгиус Витулкас:

- Само 6% при първото предписано хо л-во е заветният симилимум! И то при мн. добър хомеопат!
  Разбира се, с това изобщо не оправдавам работещите на принципа проба/грешка, но и не съм съгласен че ако хомеопата не е абсолютно сигурен, не трябва да предписва. Тогава би трябвало за закрием хомеопатията...

- Затова при големите хомеопати, които не робуват на Егото си, и които не упорстват в първото си предписание на принципа "това хо л-во, което предписах, не е възможно да не е симилимума!" и да обвиняват пациента, че го е антидотирал, всъщност използват максимално информацията от първото предписание, и с второто се доближават максимално до заветния симилимум.  Peace

Факт е. Така както е факт че чашата е наполовина пълна, или наполовина празна. Неуспорим факт при това  Grinning На кой факт да дам по-голямо значение.  Важно е отношението към чашата...

# 1 286
  • София - Варна - Бургас
newsm10 Наистина си прав, че трябва непрекъснато да се стремим към усъвършенстване, спазвайки вечните принципи на нашият "баща" Кристиян Самуел Ханеман.
 А не да си "седим" върху предишните си постижения.

Разбира се, че ако и второто, и особено пък третото предписано л-во не сработи, хомеопата трябва да признае, че този случай му се "изплъзва", въпреки мн. добрите му резултати при предишни пациенти, и да насочи пациента към друг хомеопат, който ще успее да види това, което първият не е успял.
  Няма лошо.  Peace

Лошо и грозно е обаче, за да не "изтърве" пациента, да го мотае с месеци и дори години!...

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 16:43 от Aleksander

# 1 287
И тогава стигаме до етическата категория, как гледа терапевтът (не само хомеопатът) на своя пациент? Човекът цел ли е или средство?

Ако на човек се гледа като на средство, ще го изпратиш при друг хомеопат когато цъфнат налъмите.  Grinning

Радвам се, че сме на едни вълни  Grinning

# 1 288
  • София - Варна - Бургас
....................................

Радвам се, че сме на едни вълни  Grinning

Grinning

# 1 289
Александър, извинявам се ако някой вече е задавал този въпрос и не съм го видяла, интересува ме какво би препоръчал като хомеопатична първа помощ при случай на грип.
Аз съм бременна във втори месец, следващата седмица ще пътувам за Барселона, иска ми се да съм подготвена ако се заразя, а не да попадам в ръцете на стандартните лекари, антибиотици и т.н...
Та, въпросът ми е какво трябва да имам за температура, против пневмония, против всички тия признаци на грипа? Как се вземат и колко време? Не ми се иска из Испания да търся хомеопатия по спешност из аптеките, а и имунитетът ми много е спаднал, защото цял месец имах гадене и не съм яла и пила почти нищо. Ако може да ми препоръчаш нещо за имунитета, нещо превантивно?
Станаха много въпроси, извинявам се!

Моля ви, пишете ми и на мен. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт