Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 659
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 335
Цитат
Има хомеопати и други, дистрибутори на една френска фармацевтична фабрика за лекарства.
  На които е казано да предписват безразборно с една идея, колкото повече хо л-ва на куп, толкова по-добре... познайте за кой?
Тук няма продукти на фирмата Боарон и никой не предписва такива.

# 1 336
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Има хомеопати и други, дистрибутори на една френска фармацевтична фабрика за лекарства.
  На които е казано да предписват безразборно с една идея, колкото повече хо л-ва на куп, толкова по-добре... познайте за кой?
Тук няма продукти на фирмата Боарон и никой не предписва такива.

И Мултилевъл философията за правене на пари се използва от различни пирамидални структори с различни търговски имена.

# 1 337
Bergkristall, германците си имат тяхна програма, която ползва хомеопатични лекарства ( на принципа на Боарон, с някакви курсове за преквалификация).
Боарон нямат дистрибутори там, по аптеките няма да намериш френски лекарства, но пък не липсва опитът да се обсеби и опорочи хомеопатията.

# 1 338
  • София - Варна - Бургас
За Германия ли става въпрос?

Е, там са "успешните" подражатели на боарон, "специалистите" по "универсални", механично смесени и "всичко лекуващи" на анти-симптоматичен принцип, от фабрика Хийл...

# 1 339
Понеже много се разписахте,та реших да си формулирам малко по-ясно въпросите и да ги дръпна напред Simple Smile

1.По принцип ми е адски трудно да обясня чувствата си,както и това което мисля и се случва и по принцип съм много несигурна и често се колебая,хаотична съм,та се замислих дали по някакъв начин  мога без да искам да объркам хомеопата с моята несигурност,неподредени мисли т.н.Още повече,че става въпрос за бебето ми,всеки път се питам дали обясних правилно ...а дали отговорих правилно,той май повече обича топло,а не студено както казах и т.н. Дали наистина мога да объркам хомеопата????

2.Според вас,нормално ли е класически хомеопат да не предписва конституционалното  хомеопатично лекарство?

3.И понеже засегнахте темата "подобното лекува подобно",тогава не е ли по-правилно за туширане на вредните странични ефекти на ваксина да се използва пак ваксината,а не конституционалното хомеопатично л-во, и непосредствено след ваксинацията  Thuja - 200С,както съветва Александър???Особено пък за тези,които се лекуват при хомеопати не практикуващи предписване не конституционалното  хомеопатично лекарство.

4.Трябва ли да се лекува хрема при бебе,като се има впредвид че продължава повече от седмица?

Дано този път съм успяла да подредя мислите си Simple Smile

1/ Хомеопатът не би трябвало да се заблуди, нали затова е учил. Но ако не е много опитен, или ако вашата плахост кореспондира с негови неврозки - ооооо да, как хубаво се заблуждава тогава.  Grinning Работата на опитния хомеопат е да направи трудното за вас - лесно. Има методи и техники за сваляне на интервю и анализ на случая. Ако познанията по хомеопатия му се струват недостатъчни, да учи психология.

2/ Възможно е да не се предпише конституционално, ако има изявен миазъм и се провежда антимиазмично лечение. Има и други опции, при тежките случаи се прави първо органно предписание.

3/ Потенциараната ваксина е ИЗОПАТИЯ, а това е различно от ХОМЕОПАТИЯ. Има случаи в които се ползва, не във всички.

Thuj e показана да се взима САМО когато има картина на Thuj. В реперториума има 49 лекарства за ваксиноза (последствия след ваксиниране) Thuj не е единствена. Хомеопатията има резултатите, които има заради ИНДИВИДУАЛИЗИРАНИЯ подход към пациента. Няма индивидуален подход = няма резултат!

4/ Консултация с личния хомеопат
чета,чета и половината от написанато не го разбирам Embarassed,може ли на малко по-прост език и по подробно обяснение на 2. и 3.,за лаици като мен,моля   Praynig
Относно 2.Имам предвид,че изобщо,никога  не предписва конституционалното  хомеопатично лекарство

# 1 340
Прочетох мнението,че лечебната криза е по-скоро изключение и бих искала да попитам:Ако даден симптом(напр хрема или кашлица) е бил подтискан с алопатични лекарства и се даде точното хом.лекарство  и то провокира жизнената сила ,не се ли освобождават подтисканите симптоми и не е ли това необходима лечебна криза,за да се върне равновесието.Ако това е вярно,би било вярно и твърдението,че кризата е необходима и добър знак,нали?

# 1 341
  • София - Варна - Бургас
Не, т.н. лечебна криза не е необходим знак, доста често има директно подобрение.
 Понякога, за дадено състояние на Жизнената сила, потенцията на хо л-во е твърде висока, и това би предизвикало по-бурна реакция, и първоначално би засилило някои симптоми, но без това да предизвика патология! Да се знае, че това краткотрайно, от няколко часа, до няколко дни, усилване на симптомите има лечебен ефект.

Друг фактор, който провокира усилване на симптоми е честото редуване, по "боаронски" на коренно различни, несъвместими едно с друго хомеопатични л-ва. Тогава това не е лечебна криза, а т.н. доказване или обостряне на хронична болест. Да се прави разлика от Остро състояние.  Peace

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 12:40 от Aleksander

# 1 342
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443413.0     

Моля, за професионално обяснение.  Simple Smile

# 1 343
  • София
Имам едно просто въпросче
Занаеме че при бебета и малки деца е по трудно да се снема случай.Майката в критична ситуация дава погрешна насока,Х изписва л-то,но то не е правилното,след колко време ще се разбере и това няма ли да е фатално/за мен е стигане до болница/?

# 1 344
Не, т.н. лечебна криза не е необходим знак, доста често има директно подобрение.
 Понякога, за дадено състояние на Жизнената сила, потенцията на хо л-во е твърде висока, и това би предизвикало по-бурна реакция, и първоначално би засилило някои симптоми, но без това да предизвика патология! Да се знае, че това краткотрайно, от няколко часа, до няколко дни, усилване на симптомите има лечебен ефект.

Алекс,а има ли правило,че при такава по-бурна реакция ,ако лекарството е изписано няколко пъти на ден трябва да се спре веднага или трябва да се взема докато настъпи подобрение?
Прочетох различни мнения и ми е интересно да чуя и твоето  Simple Smile

# 1 345

Алекс,а има ли правило,че при такава по-бурна реакция ,ако лекарството е изписано няколко пъти на ден трябва да се спре веднага или трябва да се взема докато настъпи подобрение?
И на мен

# 1 346
  • София - Варна - Бургас

Принципа е, че и при двата вида реакции, подобряване или влошаване трябва да се спре!

# 1 347
Стана ми ясно за подобрението - да не се пришпорва жизнената сила. bowuu Laughing
А първоначално ако е влошаване, а веднага след това подобрение, вече говорим за лечебна криза, нали така newsm78

# 1 348
  • София - Варна - Бургас
Имам едно просто въпросче
Занаеме че при бебета и малки деца е по трудно да се снема случай.Майката в критична ситуация дава погрешна насока,Х изписва л-то,но то не е правилното,след колко време ще се разбере и това няма ли да е фатално/за мен е стигане до болница/?

Зависи си от хомеопата, който както казва Ханеман: "трябва да е обективен и безпристрастен наблюдател" - Обективен и Безпристрастен! което означава да не проектира себе си емоционално в случая, да не съчувства, да отсява непрекъснатите защитни реакции на майката.

# 1 349

Принципа е, че и при двата вида реакции, подобряване или влошаване трябва да се спре!

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт