Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 983
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 545
И моето дете се напати от класически хомеопат.Интервюто го направихме доста преди да се зарази с грип.Точно преди ваканцията изведньж вдигна 39 град.,суха и непрекьсната кашлица.И естественно веднага се свьрзвам с хомеопата.Изписва хом. лек. и чакаме.Временно подобрение за няколко часа и пак  много висока темп.Кашлицата се влоши.Така  повече от             3 дни се мьчи детето ми  с тази висока темпер. и на 3ден вечерта я завеждам при джипито/бях предупредила хомеопата/ и резултата-бронхит.Осведомявах хомеопата  за всичко и поддьржахме постоянна врьзка.Т.Е знаеше ,че дьщеря ми вече е по-лошо сьстояние,а тои през цялото време ми обясняваше как лек.,което е изписал ще запази дробовете и.Но и тои се сьгласи да започне АБ.И инхалатор ,и сиропи,хапчета...След няколко дни правим снимка-пневмония.Продьлжаваме с АБ и хаповете.Оказа се,че   заради неадекватното и НЕКОМПЕТЕНТНО  лечение на хомеопата ,дьщеря ми се мьчи седмица и половина.И накрая тои да ми пише ,че бил спасил детето ми да не развие пневмония.Защо не я предпази Фосфора тогава?Много обещания,позитиви,и какво?Не можа да излекува детето ми.Аз вярвам в хомеопатията.Но не случихме на хомеопат.Един пьт плащам на него  да лекува детето ми,накрая по принуда пак използвам АБ.Така плащах за пневмонията  3 пьти.1 хомеопат трябва да знае може ли да помогне,ако не може да  не се хваща.А хомеопата е                                       Александьр                                             .Не си играите на д-ри.Следващият пьт може да е още по-лошо.Дано се поучи от грешката си.

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 18:44 от elbosi

# 1 546
Относно вирусната пневмония...
Ходихме за консултация и при втори лекар, рентгенолог разчете снимката и потвърдиха...  Sad След всичко изчетено не посмях да рискувам с хомеопатията, защото имам съмнения, че точно тя, или по-скоро хомеопатът ни доведе до тук. Не без моя вина също, разбира, се...  Confused
Сега ще пие АБ 10 дни /след като 1 год. успявах да го избегна/...  Cry
След него имам намерение да й дам 2 хомеопатични лекарства /Туя и Монила, мисля бяха.../ + Лактофлор за изчистване на организма от АБ и възстановяване на чревната флора, но дали те ще помогнат за възстановяване на полезните бактерии, които ще унищожи АБ и дали имунната система на детето ще бъде много отслабнала?

П.П. Може ли някой да ми препоръча свестен класически хомеопат, който по възможност да си вдига телефона, когато му звъниш...  Tired

# 1 547
  • София
elbosi, съжалявам за това което ви се е случило. би трябвало да има някакво обяснение, което съм сигурна че теб лично не би те задоволило.

ние сме и тримата на хомеопатия и майка ми също. миналия месец и тя започна да кашля. и нашия хомеопат така - лекарството и няма страшно. но тя по едно време реши да отиди на лекар, снимка и бронхит - антибиотик! и нашият хомеопат каза - пий го тогава... не знам... всъщност възможно ли е да се мине без АБ?

# 1 548
Извода е един.3 дни здравето на дьщеря ми зависеше/и разчитахме/ от Александьр.Резултата-много тежко изкара грипа+пневмонията.И всичко това заради неподходящото хомеопатично лечение.А дьщеря ми е на 8г.Никоя маика не иска детето и да страда толкова,само  защото било много хубаво детето да е с висока темп.А тя беше повече от 3           дни.И после:"Ами то от разстояние трудно се лекува".Е,да,но това не беше проблем при интервюто.Един пьт всичко е вьзможно и като се появи проблем -оправдания.Не исках да лекувам с алопатия детето си,но сьм безкраино благодарна на джипито.За пореден пьт ни помогна.

# 1 549
Дали може хомеопатията да се справи с кокоша или гъша кожа /кератозис пиларис/?

Да,може да има положително повлияване.

# 1 550
Аз не обвинявам хомеопата ни за пневмонията на дъщеря ми.Бенита,не искам да се чувстваш кофти,че ти си ми я препоръчала.Аз всъщност не мисля,че тя е некомпетентна,напротив,жената внимателно следи всичко,разпитва ни подробно,не знам колко пъти и звънях по телефона и абсолютно винаги е вдигала.Просто за пореден път се чудя дали би могла наистина да помогне хомеопатията при такова тежко заболяване,каквото е пневмонията,може ли да се мине наистина без АБ?...През цялото време я следеше и педиатър,и то собствената ми майка-преслушваше я всеки ден,чуваше кашлицата,виждаше,че детето не е кой знае колко весело,но го отдавахме на наскоро прекарания уж вирус.Самата тя нямаше съмнения за пневмония.Аз обаче си имах едно вътрешно усещане,че нещата не са наред.Просто вируса явно тази година е такъв,протича подмолно,защото се оказа,че в детско отделение е пълно с такива дечица,при които на слушалка не се чува нищо,а на снимка се вижда,че имат пневмония.

jane1
,аз през цялото време,докато детето пие АБ,давам пробиотик-Лакто 4,за нормализиране на чревната флора,както и коластрата на Аквасорс,и се надявам по този начин да не и спада твърде много имунитета.И в крайна сметка,спиране от яслата,поне до пролетта Peace Нашата хомеопатичка си вдига всеки път телефона,ама пак стигнахме до АБ

# 1 551
Наскоро четох, че в България на всеки 100 деца с настинка, на 35 се пише диагноза пневмония, докато за Европа на 100 болни деца само на 3 откреват пневмония. Това било така, защото за диагноза пневмония, веднага получавали пълната сума от здравната каса и така я източвали.

# 1 552
  • София - Варна - Бургас
 Ще отговоря по принцип на отправените нападки, не в лично качество, а в защита на хомеопатията.

Нормално е на десетки и стотици излекувани с хомеопатия, да има и единични случаи недоволни, където въпреки максимално положените усилия от хомеопата, той да не може да открие "симилимума" - най-близкото подобно лекарство.

В такъв случай е не само нормално, но и задължително, той да препоръча свой добър колега, на който това да се отдаде.
 Нормално е, когато пациента отхвърли това предложение и каже че държи да продължат, хомеопата да не дезертира, а да положи още усилия, за намирането на симилимума.

Нормално е, при продължително разстройство, повръщане или и двете, при малки деца, при които бързо настъпва обезводняване и изтощаване, при признак - дъх на ацетон от устата, майката спешно да бъде насочена към болница, където на детето се прелива чрез система физиологичен разтвор плюс глюкоза.  
  Цитат от Домашен лекар:  "Другото усложнение на многократното повръщане е промяната в нормалната обмяна на веществата в организма, при която вследствие на прекратения прием на храна, поради изчерпване на запасите от гликоген и намаляване на нивото на кръвната захар, организмът започва да разгражда запасите от мазнини по неправилен начин. Получават се вредни за него странични продукти (като ацетон) които също предизвикват болестни симптоми. В такива случаи е необходимо спешно да се прекрати повръщането и да се компенсират загубите на течности и енергия, което става по венозен път чрез вливане на физиологичен разтвор и глюкоза (най ефективното лечение)"

Не е правилно хомеопата да се поддаде на натиск, и под натиска на нормално разтревожената майка, да сменя често хомеопатичното л-во, но за съжаление понякога се случва. И ние сме хора.  Peace
  Нормално е, когато педиатъра прецени, че започва бронхит или бактериална пневмония и назначи антибиотик, хомеопата да няма право да откаже назначеното л-во, а напротив - да подкрепи майката.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 06:34 от Aleksander

# 1 553
Вирусна пневмония-доказана със снимка,излекувахме миналата година с хомеопатия Peace

# 1 554
  • Пловдив
 Mr. Green Наклонихме темата в полезна посока. Малко отрезвяване няма да ни е излишно.
Всички сме хора, всички можем да сгрешим, за жалост при лекарите, включително и хомеопатите, грешките се отразяват на нечие здраве. Може само да се молим грешките да са малки.
При нас се случи и личната да сгреши диагнозата. За щастие аз бях спокойна, че каквото и да реши да напише, хомеопатията не лекува диагнозата. Аз бях убедена, че диагнозата е грешна (вътрешно усещане). Не предприех никакви мерки предписани от личната. Малко стресирах и хом-ката с диагнозата. И нея помолих да изчакаме още един ден с каквото и да било. На другия ден пак отидох при личната за преглед, като казах, че сме пили специална хомеопатия и... о, чудо... детето - здраво, няма помен от предната диагноза  Joy   
Иначе аз наистина сега съм спокойна, защото хом-ката си вдига телефона и винаги ни праща през ден на контролни при личната за да се следи състоянието и там. На своя глава пропускам по някоя такава контрола, че ми е на другия край на града и ми е малко затормозяващо.
Щях да пиша и за температурата. При нас в повечето случаи не се отразява зле - дори ако не гледам термометъра не личи да има ТТ. Но вътрешно няма да съм спокойна ако виждам, че силичките на детето не стигат за да се пребори само. Точно в такава ситуация ни се случи да получим ХЛ, което за час промени положението и ни помен от отпуснатото дете.
А вирусната пневмония, като вирусна как може да се лекува с алопатия? Аз като чуя вирус и ми е ясно, че алопатията само ни замазват очите, че лекуват.
Вчера като бяхме при личната и тя ми казва, че вече са безсилни и само разни хранителни добавки имали смисъл, че дори и бактериите вече им връзвали ръцете, че не ги ловяли АБ... и какво им оставало - да оставят организма да се бори сам  Mr. Green

# 1 555
Вирусната пневмония не може да се чуе със слушалка.Само снимка може да я докаже и за това трябва лекарят/хомеопатът да е опитен и наблюдателен Peace

# 1 556
  • в матрицата
Така, картинката ми се изясни много добре, особено след поста на elbosi . Втория хомеопат за който говоря е също Александър..... И при нас каза, че Phosfora пазел, после, че ако се наложило ще пие антибиотик......действията са му идентични .... Най- лошото според мен , е че той използва форума за да се само препоръчва!!! Съжалявам, че го казвам, но мисля, че е крайно време да разкрием имената на хомеопатите от които се оплакваме. И Александър, говориш, че е нормално ако даден хомеопат не се справя, да препоръча свой колега, е питам аз защо не го направи нито при нас нито при племенника ми?? много удобно се измъкваш, но действителността е друга. Добре че на време се усетих, че не се справяш и потърсих друга помощ. Не оспорвам твоите хомеопатични знания, но не си толкова добър, колкото ти се иска.....

# 1 557
Последно при всяка пневмония ли има температура? Mr. Green

# 1 558
Последно при всяка пневмония ли има температура? Mr. Green

Да.Доколкото знам винаги има повишена температура,само причинителя е различен-от бактериален или вирусен произход Peace

# 1 559
Има ли възпалителен процес е ясно, че има и темепература.

Общи условия

Активация на акаунт