Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 414
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 1 575
  • в матрицата
Нищо лично нямам към никой, дори и към Александър
Това поне можеше да си го спестиш. Някак несеризоно звучи на фона на всичко останало което си казала Simple Smile Поне кажи кои са хората които е накарал да се регистрират с цел да го рекламират щом целта на изказванията ти е да помогнеш на хората да разграничат лошото от доброто (същата молба и към Lycopodium). Аз по принцип съм доста наивен и вярвам в доброто и в този смисъл вярвам че Александър не е влязал тук за да прави пари, а за да помага на хората ако и доколкото е възможно. Ясно че щом не ти е помогнал за теб е обратното. Нормална реакция Peace
Не мога да ти кажа, защото беше един единствен пост от ново регистрирал се потребител, който повече никога не влезе във форума, ако отидеш в предишната  ( старата) тема ще видиш за какво говоря....
Изобщо не искам да обръщам темата на някакъв клюкарник,  но тъй като човека който пише тук си набира пациентите именно от този форум както и мен разбира се, съм длъжна да изкажа впечатленията си, както и заключението до което стигнах с негова помощ. Пак, казвам, макар и да ти звучи несериозно, нищо лично нямам към Александър,  за който и да е който пише и добива популярност тук, ако има мнение ще го изкажа.
Я кажете сега колко от тук пишещите майки са му пациентки, а???  Ей за това  искам да се види, че той има и неуспехи и да започне да признава, че даден случай му убягва и той не е панацеята.....
Всеки е свободен да мисли каквото ще, на мен днес просто ми прикипя, а най-лошото е, че не съм само аз....както писах в предишен пост, решението да разкрия името на Александър беше провокиран от една мама със същия като нашия случай......

# 1 576
Освен,че е непростимо да застрашаваш живота на някого/още по-лошо дете/безочие е да твьрдиш,че помагаш и вземаш пари за това.С една дума плащаме за нищо.Един пьт плащаме за хомеоп. и накрая пак опираме до лекарите.Така   напр. 1                                          заболяване го плащаме няколко пьти.Пьх хомеопатията била ефтина!Освен дьщеря ми и  на мен не беше "уцелено "хомеоп. лек.Вярно проведохме много разговори.Но резултат никакьв.Платих за НИЩО.Дьщеря ми я спаси от тежкото сьстояние джипито,а мен -биоенерготерапевт.И още след 2 сеанс се видя ефекта.А бях в предраково сьстояние и трябваше да ми бьде отстранена матката.Сега сьм добре.Всеки може да се прави на велик,но като няма резултати трябва много бьрзо да се приземи.А за сьвест няма да говоря.

# 1 577
Сега Александър ли те лекува? Какво стана с Джеджев,много бързо се отказа има-няма
3 месеца
Бре, че и подробно си ми следил/а лечението Wink Ако имаш нещо да ми казваш, моля на ЛС. Когато някой се е опитал да ми помогне, но не е успял, това не значи че трябва да го хуля. Напротив, дори в момента мога да го препоръчам, въпреки че не постигнахме желаният резултат. И аз обвинявам себе си, а не него. Може би пък наистина съм прекалено наивен Peace Моят случай е тежък, мен ме остави. Обясни за фактите, кое точно е факт!? А може и да препоръчаш твоят хомеопат, щом и твоите писания са водени от добрия помисъл да се разграничи доброто от злото и да се помогне на хората.

Suzza, elbosi, пак казвам, дано надделява силната обич към децата Ви, отколкото злобата. Не казвам че нямате своите основания за реакциите си Wink

# 1 578
  • в матрицата
diplodon, за каква злоба изобщо говориш.... това, че казваме какво ни се е случило и само защото не е приятно да го чуеш не е злоба.... Както и да е, аз ти пожелавам да се излекуваш, защото по-лошо от това да си болен Няма!!! Успех на теб и на Александър!! Наистина ти го желая   bouquet

# 1 579
Категорично не е злоба.Такава е реалността.Защо ако някои се осмели да покаже и другата страна,трябва да бьде отричано?Аз  разказах с факти,макар и по-ськратен вариант.Нищо измислено няма.Някои ако каже,че детето ме обьркало,и аз ли сьм се обьркала?Единственната ми грешка е ,че се предоверих.Толкова ли е трудно някои да приемат,че колкото помагаш,сьщо толкова може и да навредиш.Ако не си уверен вьв вьзможностите си не заблуждаваи останалите.Ако пьк е обратно,тежко ни и горко.

# 1 580
Казвам злоба, защото говорите така сякаш сте убедени че не само че не е можел да помогне, но и съзнателно не си е признавал това и е действал с риск това да влоши състоянието на децата Ви, че дори да застраши живота им!!! Еми някак не го вярвам. Вярвам че не е успял да помогне, но не и че умишлено е прикривал това, особено при положение че като лекар знае какви биха били последиците. В противен случай би било много жалко наистина Confused

# 1 581
Аз не знам кои са хората,емотикона( Shocked) показва учудването ми от споменатия факт
На фона на трагичното ми състояние в мометна (което вярвам че точно Александър ще оправи) искрено ме разсмя Joy Къде видя факти!? Или само защото тя е казала, че има такива хора това само по себе си го доказва!? Тук влиза поговорката: нека тръгне слух че сестра ти е к*рва, после върви обяснявай че нямаш сестра Wink

Сега Александър ли те лекува? Какво стана с Джеджев,много бързо се отказа има-няма
3 месеца

Три месеца е мноооого дълго време даже. Аз не бих траяла толкова Mr. Green
(особено ако се влошавам)
Само че вярвам също така, че ако чака човек само на хомеопатията, няма да стигне доникъде. Трябва и сам да си мобилизира психиката.

# 1 582
Леле, как сте се разписали ooooh!
diplodon, аз лично не виждам злоба в думите на Suzza и elbosi. В момента ти се лекуваш при споменатия хомеопат и е нормално да искаш да го защитиш.
Също не виждам какво толкова страшно казаха те двете. Освен разбира се, че написаха неща, за който за жалост твърде малко се говори! Именно - хубаво е да знаем, че всичко има някакви граници! Не да се самонавиваме и безкрайно да се доверяваме само и единствено на един човек. Още повече когато иде реч за здравето на дете. Вярвам, че и Александър е имал и своите успешни случай, а факт е вече че има и непосилни за него случаи. За да не въртим и сучем само около Александър, и за да не се приемат нещата като някакви лични нападки към него, ще дам и аз един пример. С първият ни хомеопат лекувах малкия първата година и половина след раждането му. За жалост не успя за това /не кратко/ време да помогне при по-кризисни ситуации. НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, същия този човек има ДОКАЗАНИ случаи в които е ИЗЛЕКУВАЛ рак. Казвал ми е не той лично, а излекуваното от него лице!
Провала при мен не го прави лош хомеопат, той просто е силен в друга област. На него му се отдават тежки случаи - тях успява да пребори. А пък ние, с по-леките болежки му убягвахме Wink
Мисля, че не е нужно да се оправдаваме, да оправдаваме, да нападаме - ясно е какво се опитаха да кажат момичетата.
Тук във форума сме /бяхме/ силно впечатлени от единствения /почти/ хомеопат, който ни отговаря на въпросите и той ни става някакъв критерии, а  неговите похвати са едни и ако някой не е доволен от даден хомеопат не виждам нищо лошо да изрази лично мнение и да сподели  КАКВО точно НЕ Е направил хомеопата за него. Навсякъде ако пише нещо за хомеопати /поименно/ то са похвали и безкрайно изразяване на благодарности, лично аз обаче, не бях попадала на откровение кои и за какво не ти е помогнал. Според мен е полезно, защото когато утре хомеопата ти каже че  "това лекарство със сигурност ще ти запази дробовете" ще се замислиш и ще знаеш, че има и друг вариант – да не ти запази дробовете!!!
Общо взето според мен Suzza искаше само да каже това - да не се предоверяваме. И както виждаме това, че не е успяла с 2-ма хомеопати не я е отказало от хомеопатията. Все още вярва в нея, докато моите основи малко взеха да се разклащат  Confused

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 19:35 от T@LI

# 1 583
Ок, и на кого му стана по-добре от всичко това!? На тях, че го разобличиха в некомпетентност, на него, че в опит да помогне не е успял и това му се натяква по такъв начин, или на нас, настоящите и бъдещи негови пациенти!?

# 1 584
  • в матрицата
diplodon,  това означава ли, че ние, които имаме оплакване , да си мълчим, по-добре ли ще се чувстваш?

# 1 585
Означава, че не беше нещо което се радвам да чуя точно в този момент. А и наистина мисля че на никой не му става по-добре от това.

# 1 586
Мненията за и против хомеопатията са все така крайно противоположни.
здраве.bg

Хомеопатията е лъженаука, ефектът от която в процеса на лечението е същия като от приемането на плацебо, твърди Бен Голдеркър, автор на статия, публикувана в новия брой на престижното научното списание Lancet.
Според автора, който привежда данни от 5 сериозни изследвания по отношение на хомеопатията, този най-популярен сред всички съвременни методи на алтернативна медицина води до “неочаквани странични резултати”. И те се свеждат до едно: ”не са открити значителни предимства в сравнение с плацебото”.
Авторът изказва и силно безпокойство от нарастването на популярността на този метод във Великобритания, а и по света. Още през миналата година няколко университета в Обединеното кралство започнаха да издават дипломи за бакалавър в областта на “алтернативната медицина” и на първо място по хомеопатия.
“Производството на хомеопатични средства е огромна индустрия, бизнес който носи голяма печалба”, пише Дейвид Колхун, професор по фармакология от Лондонския университетски колеж в мартенския брой на списание Nature от тази година. “И затова няма нищо удивително в това, че много хора са заинтересовани хомеопатията да получи статус, потвърден с университетски дипломи”.
Доста разгорещена полемика се води и в Италия след публикуването на документ на фармакологичната компания Sif, в който на рязка критика са подложени акупунктурата, хомеопатията, фитотерапията и традиционната китайска медицина.
Според Акиле Капути, президент на Sif, здравеопазването от цял свят страда от икономически трудности и затова “не е разбираемо защо някои държави решават да заплащат методи на лечение, които на носят никаква полза или допускат тяхното съществуване в медицинската практика”.
Френската хомеопатична фармацевтична компания Laboratoires Boiron е едно от най-големите предприятия, които защитават ползата от хомеопатията. Според мнението на компанията, многобройни изследвания са доказали “благоприятния ефект от лечението с хомеопатични средства”.

Според привържениците на хомеопатията, тя е метод на терапия на заболяванията с помощта на препарати, приготвени по специфичен начин, а действието на препаратите е основано на принципа, открит преди повече от 200 години: “подобното се лекува с подобно”. С други думи всички лекарствени вещества от всякакъв характер, които предизвикват в здравия организъм определени патологични явления, лекуват същите симптоми при болните хора. Този принцип е дефиниран от немския лекар Самуел Ханеман (1755-1843). И до днес обаче методът на Ханеман не е обоснован научно.
0 коментара health,здраве zdrave, zdrave-bg, доктор, Затлъстяване, лекар, нова година, холестерол

Аз не съм на това мнение!!!

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 19:44 от valivana

# 1 587
  • в матрицата
Ей на това му викам добре платена статия!! От къде изкопа тоя абсурд valivana?? Mr. Green

# 1 588
Едните плюят другите...онези си връщат Mr. GreenВсички обаче печелят от нас. Истината е някъде по средата.  Едно време като са се лекували само с билки....
Все не искам да повярвам, че необратима патология има. Sad Е, отнесох въпроса съвсем към религия Mr. Green.... Знам обаче, че човешкото тяло е феноменално.

# 1 589
Може ли човек да откаже цигарите с помощта на хомеопатията?

Общи условия

Активация на акаунт