Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 858
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Варна - Бургас
Здравеѝте,Aleksander!Имам един въпрос към Вас и ще бъда много благодарна ако ми отговорите!От години страдам от цистит,като в началото ту се появяваше,ту изчезваше благодарение на антибиотици,но последната една година и половина,паренето е постоянно явление и лекарствата не помагат.Няма нещо което да не съм пробвала(с изключение на хомеопатията) и вече доста се изморих и отчаях.Поддържам изключителна хигиена,но въпреки всички,изследванията в повечето случаи показват е-коли.Смятам,че това вече се нарича хроничен цистит и това,което искам да разбера е дали може да се излекува напълно с хомеопатия?И ако да,горе-долу за какъв период на пиене на хапчета става дума?Ще се осмеля да попитам и още нещо,въпреки че изчетох мненията Ви по този въпрос и дори и аз самата знам,че самоназначението не е правилното решение,но тъѝ като съм извън България и нямам възможност да посетя класически хомеопат,ме интересува дали би ми помогнал приема на Кантарис?Благодаря предварително!

Да, права сте - ""благодарение" на многократно и безрезултатно прилагане на АБ, се е превърнал в хроничен цистит. И дори по-нататъшното използване на АБ го влошава.
  Ако Кантарис ни ви отговаря индивидуално, може и да се влошите!
  В Гърция има мн. добра хомеопатична школа ръководена от Георгиос Витулкас.  Peace

# 166
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Да, правилно е, това е изключение, по-спец. за потенцията LM
Здравейте,а какво означава "потенция ЛМ"?И коя е най-добрата потенция?Аз почти винаги взимам C-30.Благодаря предварително за отговора.

Това е една много слаба потенция, по-слаба от С-30 и дори от С-9, и идеята е, да се използва всеки ден, до първата реакция на жизнената сила, и тогава приема се спира и се наблюдава ефекта от лечебна криза или директно подобрение.

# 167
  • София - Варна - Бургас
Направих голям гаф, след всички забрани, които ми наложи хомеопата ( без кафе, кола, мента, бира, вино и т.н. ), и аз стриктно спазвах досега, въпреки че ми е много трудно, вчера взех че изпих една мента със спрайт и се усетих чак след това. Значи ли това, че съм провалила цялото си лечение до тук?

Нищо не сте сгафила, и спрете да се самосугестирате!  Peace

# 168
Aleksander,можете ли да ми препоръчате добър хомеопат в гр.Пловдив,защото и аз имам проблеми с цистита и сега пия поредния антибиотик.

# 169
запис за да ви следя

# 170
Направих голям гаф, след всички забрани, които ми наложи хомеопата ( без кафе, кола, мента, бира, вино и т.н. ), и аз стриктно спазвах досега, въпреки че ми е много трудно, вчера взех че изпих една мента със спрайт и се усетих чак след това. Значи ли това, че съм провалила цялото си лечение до тук?

Нищо не сте сгафила, и спрете да се самосугестирате!  Peace

А може ли да ни дадете резуме на какво да правим/не правим когато сме на хо моля? И как точно да се вземат тези хо? Аз прословута стнах с това питане, ама никой не ми отговаря.... Embarassed

# 171
  • София - Варна - Бургас
Всеки  добре дошъл в хомеопатичният ни форум!  Hug

Желателно е, за 15 - 20 минути, първо да се запознае малко с хомеопатията ето тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.0

# 172
[color=redВъв връзка с въпросаза лечебната криза при хомеопатията
Искам да изкажа голями благодарности на Александър Папанчев , който наистина работи ,за да помага на хората.Имах проблем със сърбежи по кожата на цялото тяло от 8г. лекарите ми казват ,че не са сигурни от какво е ,че не е алергия и ме оставиха да се мъча.Бях неадекватна ,когато идваха тези дълги дни по седмици с кратки паузи за по 3 дни последната година.Нещата излизаха от контрол- не можех да спя, сваляла съм си кожата на мест,на други съм имала синини от натискане с пръстите по кожата.Този,човек за 1 ч. преглед установи проблема и съмо с едно хапче за секунди така ми повлия, че ми идваше да заспя в кабинета му.Още на същата вечер сърбежите намаляха на 40% а, на следващата се гъделичках сама пред семейството си ,за да им покажа,че кожата ми е успокоена.Искам да се обърна към всички който все още се колебаят дали да потърсят помощ от хомеопат.Не можете да си представите,колко ценно време на благодат и щастие пропускате.За всички онези ,които като мен се чудят как ще протече ЛЕЧЕБНАТА КРИЗА,защото сме чували различни разкази как проблема се усилва за няколко дни е аз нямах такава криза.Самият Александър Папанчев ми обясни ,че няма да има такава криза.Аз естествено очаквах обратното,но си останах само с чакането.Мили приятели когато намерите точният човек стават вълшебства. За всички ,които искат да са здрави - e-mail:  dr_alexbg@yahoo.com             
                                                                     bouquet                       БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ПАПАНЧЕВ  БЪДЕТЕ ЗДРАВ     

# 173
Aleksander,благодаря Ви много за отговора!Намерих координатите на доктор Георгиос Витулкас и наѝ-вероятно ще се свържа с него!Забравих да спомена,че във вагиналния ми секрет всеки път,чрез изследвания лекарите установяват наличието на ешерихиа коли и всъщност на това се дължи паренето и честото уриниране.И понеже вече започнах да се обърквам напълно,Ви моля да ми отговорите,не е ли всъщност това цистита или са две напълно различни неща?

# 174
Аз 5 години се борех ту с цистит, ту с гъбички, докато не се излекувах напълно с хомеопатия. През първата ми бременност имах и е-коли в урината. Тогава пак придружено със силно парене. От моя опит парене се усеща и при цистит, и при е-коли и при гъбички.
Циститът е възпаение на пикочното легенче.

# 175
  • София - Варна - Бургас
Както казва Вери, това е възпаление на пикочният мехур, като причинителя може да бъде както ешерихия коли, така и някоя друга патогенна бактерия.
  Колкото до наличието на е-коли във вагиналния секрет, това вероятно се дължи на Антибиотиците, които убиват полезната, защитна микрофлора на влагалището и така отварят пътя на бактериите.
  Чрез правилно хомеопатично лечение, ще станете невъзприемчива към възпаления, вкл. и цистит

# 176
Здравейте, Александер! Искам да попитам дали бихте ми препоръчали лечение с хомеопатия във връзка с т.н. Ранна критическа възраст? По този начин ми бе диагностициран (от гинеколог) нетипичния за мен цикъл. При мен нормално е през 30 дни (сега 24) по 5 дни (сега 10) продължителност. По дълъг стана цикъла още след 2-рото ми раждане, а през по-къс период е от 3 месеца. На 42 години съм и нямам някакви други проблеми като топли вълни и т.н. Препоръчаха ми хормонални препарати, но не искам да ги пия.

# 177
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, Александер! Искам да попитам дали бихте ми препоръчали лечение с хомеопатия във връзка с т.н. Ранна критическа възраст? По този начин ми бе диагностициран (от гинеколог) нетипичния за мен цикъл. При мен нормално е през 30 дни (сега 24) по 5 дни (сега 10) продължителност. По дълъг стана цикъла още след 2-рото ми раждане, а през по-къс период е от 3 месеца. На 42 години съм и нямам някакви други проблеми като топли вълни и т.н. Препоръчаха ми хормонални препарати, но не искам да ги пия.

Да, препоръчвам Ви, тази сфера, хормоналната е много деликатна а хомеопатията като нежна медицина е много подходяща за Вашият случай.

# 178
Aleksander,благодаря Ви отново за бързия отговор и помощта!Ще се насоча към хомеопатията!

Вери,колко време беше нужно в твоя случаѝ за да се излекуваш напълно и колко време след започване на терапията започнаха да отшумяват симптомите?Предполагам,че терапията ти,ти е била назначена от класически хомеопат?!Обнадеждих се!Дано един ден се излекувам и аз напълно!

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 01:12 от Golden Queen

# 179
Golden Queen, беше 2007-ма пролетта и не помня много. Но мисля, че приех еднократно Хо л-во някъде април. Август правих повторни изследвания и всичко беше наред. Аз главно се борих с неприятно течение, което намаля още след първия месец. Парене и цистит ми бяха все придружаващи. Не са ме навестявали вече 2-ра година. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт