Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 873
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 150
  • ул. "Мечтание"
Може ли да ми кажете колко е трайността на разтворчетата, които се правят? По-точно, тези, които аз си правя във вода.

# 151
Lady Frost, мисля че ако разтвора е в покрит съд - около 5 дни. Но Александър ще каже по-точно Peace

# 152
Здравейте,
може ли някой да каже дали е давал Ликоподиум клаватум и дали е имало ефект. Изписаха ми го за бебка на 2 месеца и половина, тъй като има колики. Потенцията е 30 CH по 5 гранули на ден. Само че не разбрах каза ми разтворени във вода и по 1-2 глътки преди или след хранене /а нали при прием на хомеопатични лекарства не трябва да се яде преди и след това около 20 мин/. Дали е правилно това?

Това е "боаронско" предписване, те си мислят че ви дават химическо вещество и трябва да се наситите химически!??... а изобщо не е така... така че си питайте този, който ви го е предписал
Извинявам се ако досаждам, Александър не ми стана ясно какво е това химическо насищане и кое не е така
Какво още да питам хомеопата? Аз я питах я приема и тя ми каза че може да изчаквам само 10 минути от хранене.
А един по общ въпрос - може ли хомеопатия да навреди на малко бебче?
Благодаря за вниманието

# 153
  • София - Варна - Бургас
Може ли да ми кажете колко е трайността на разтворчетата, които се правят? По-точно, тези, които аз си правя във вода.
     T@LI, като добра моя ученичка, правилно е запомнила:  Grinning
Около 5 дни при правилно съхранение - покрита чаша и на тъмно и хладно.  Peace

# 154
  • ул. "Мечтание"
Благодаря за отговорите!
На мени  24 часа ми стигат!  Wink

# 155
  • София
много искам да го водя моето момче при класически хомеопат  Rolling Eyes също ми се иска за цялото семейство  Rolling Eyes
пишете моля ви на лични  Praynig от кои хомеопати в София сте доволни знам, че е много важно да отидеш при наистина специалист. бих се доверила напълно /то май няма друг начин/
 Hug

Aleksander, защо така нещо не ме отрази  newsm78

# 156
  • София - Варна - Бургас
Искам да попитам ако след приема на ХЛ нещата се влошат - какво означава това. Sad

Временно усилване на някои симптоми, но без патология, които отшумяват за няколко дни!
  Така наречената "лечебна криза", което разбира се е по-рядко срещаният вариант.
 По-често се случва директното подобрение.

# 157
  • София - Варна - Бургас
Janitsa
Цитат
Извинявам се ако досаждам, Александър не ми стана ясно какво е това химическо насищане и кое не е така
Какво още да питам хомеопата? Аз я питах я приема и тя ми каза че може да изчаквам само 10 минути от хранене.
А един по общ въпрос - може ли хомеопатия да навреди на малко бебче?
Благодаря за вниманието

Накратко, лечебното действие на хомеопатичните л-ва, не е химическо, както при алопатичните л-ва и билките, а е информационно. Затова и лечебният ефект понякога настъпва и само след 15 - 20 секунди.

# 158
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Моля само за мнение!
Искам да попитам за минималната доза и еднократното и взимане, тъй като на мен ми назначиха потенция 1LM / която е на капки и е мека ,според хомеопата, и симптомите няма да са толкова изразени-за мое успокоение/ и трябва да я пия 5 дни / 2-3 капки вечер/, ако не се засилят симптомите още 7.Да , но на 8 ден получих разстройство -/ един от симптомите/ и хомеопата ми каза да прекратя приема , защото това е знак за насищане на организма.Тъй като се притеснявах от ситуацията помолих за хо л.во за разстройството и пак за мое успокоение ми беше позволено да взема 2 дози за 1 ден през 3 ч на хо л.во.
При положение , че е класически хомеопат, такова лечение нормално и приемливо ли е?

Да, правилно е, това е изключение, по-спец. за потенцията LM
Споко, при класически хомеопат сте.  Grinning

# 159
  • София
Александър, много благодаря за отговора.

# 160
Извинявам се предварително ако вече е коментиран въпросът ми в предни теми... Embarassed
Преди време ползавах Bilka шампоан и тоник, но много ми се засили пърхута, да не кажа, че ми пламна главата  ooooh!
Зарязах го.  Blush
Сега си мисля да не би многото пърхут да е било просто въпросното изчистване и да съм била недостатъчно търпелива  newsm78
и ако е така, колко според вас е нормално да трае и ако е въпрос за около месец как всъщност да ходя на работа и да не сипя постоянно снежинки само от едно поклащане на глава  Cry

# 161
Здравеѝте,Aleksander!Имам един въпрос към Вас и ще бъда много благодарна ако ми отговорите!От години страдам от цистит,като в началото ту се появяваше,ту изчезваше благодарение на антибиотици,но последната една година и половина,паренето е постоянно явление и лекарствата не помагат.Няма нещо което да не съм пробвала(с изключение на хомеопатията) и вече доста се изморих и отчаях.Поддържам изключителна хигиена,но въпреки всички,изследванията в повечето случаи показват е-коли.Смятам,че това вече се нарича хроничен цистит и това,което искам да разбера е дали може да се излекува напълно с хомеопатия?И ако да,горе-долу за какъв период на пиене на хапчета става дума?Ще се осмеля да попитам и още нещо,въпреки че изчетох мненията Ви по този въпрос и дори и аз самата знам,че самоназначението не е правилното решение,но тъѝ като съм извън България и нямам възможност да посетя класически хомеопат,ме интересува дали би ми помогнал приема на Кантарис?Благодаря предварително!

# 162
Цитат
Да, правилно е, това е изключение, по-спец. за потенцията LM
Здравейте,а какво означава "потенция ЛМ"?И коя е най-добрата потенция?Аз почти винаги взимам C-30.Благодаря предварително за отговора.

# 163
  • София
Направих голям гаф, след всички забрани, които ми наложи хомеопата ( без кафе, кола, мента, бира, вино и т.н. ), и аз стриктно спазвах досега, въпреки че ми е много трудно, вчера взех че изпих една мента със спрайт и се усетих чак след това. Значи ли това, че съм провалила цялото си лечение до тук?

# 164
  • София - Варна - Бургас
Мила от Марс  Билка по принцип са добри билкови продукти, но не са хомеопатични, нали.
 Потърсете помоща и на хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт