Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 422
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 465
  • София - Варна - Бургас
Zdrawejte,как се дават препаратите на бебета и малки деца?благодаря!!

И аз имам въпрос: Нима хомеопата, който Ви ги е предписал, не Ви е обяснил как?...

# 466
  • Пловдив
...
 Обяснявал съм го многократно: Всичко което влошава трябва да се избягва.
   Влошава не означава директно антидотиране, но влошаване е движение в обратната на излекуването посока.
   Обратна на действието на хомеопатичното л-во, което се стреми да подобрява и лекува!

Пример: Лекуваме хипертоник. Много ясно е че всякаква форма на кофеин трябва да се изключи! Нали?
 Или лекуваме Черен дроб - ясно е, че всякакъв алкохол, пържени и мазни храни се спират.
  И както даде пример Nial с храни, които предизвикват метеоризъм, и т.н.

Относно ментата, чесъна и др. под. които имат известно действие на анестетик, обезчувствяващо малко или повече нервните рецептори в устата и по този начин пречат на свободното проникване на хомеопатичното л-во.

Това имах предвид, като писах по-горе, че устата трябва да е чиста!

Има ли някой, който още не го е разбрал?  Laughing

Hug Чудесно обяснение. Аз лично до сега не съм го срещала и ми беше много полезно  Peace
Но това означава ли, че самата миризма няма нищо общо с намаляване на действието на хомеопатичното лекарство, защото аз до сега пазех от всякакви силни и остри миризми...  Rolling Eyes

# 467
  • София

И аз имам въпрос: Нима хомеопата, който Ви ги е предписал, не Ви е обяснил как?...

може хората още да не са били на хомеопат, а само да си правят проучване  newsm78

# 468
  • София - Варна - Бургас
Благодаря за въпроса. Наистина хомеопатичните л-ва трябва да се държат на разстояние от всякакви ел/магнитни вълни и други силни полета, каквито излъчват детергенти, силни парфюми, нафталин, а също и пряка слънчева светлина, висока Т. , над 30 - 35С, и под нулата.
 Тези фактори могат да намалят силата му, но не и да променят действието му.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 12:36 от Aleksander

# 469
  • Пловдив
 Blush Всъщност за миризмите... имах предвид, приемащия хомеопатично лекарство, трябва ли  да не помирисва силни миризми? И до каква степен биха повлияли на лечението?
Вероятно пак ще има значение самата поносимост на организма - примерно аз не понасям добре прекалено силни парфюми, но ацетона не ми пречи, докато мъжа ми се потриса като ми подуши лакочистителя   Rolling Eyes

# 470
  • София - Варна - Бургас
 Мъжът ти има добре развит инстинкт за самосъхранение.  Laughing

Въздействието при помирисване пак е относително. Който се влошава от определени миризми, по-горе писах.
  Който не се влошава, да се разбира като замърсяване на ел/магнитния и общ фон.

Както е известно, ацетона е силен карциноген!  Sick
  Не ви препоръчвам да го дишате, като и избягвайте да дишате бои, разредители за бои... лепило!... LOL!  Laughing

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 12:42 от Aleksander

# 471
  • София
Какво означава "под терена" като понятие в хомеопатията?

# 472
  • София - Варна - Бургас
Какво означава "под терена" като понятие в хомеопатията?

Това е "боаронско" не е хомеопатично понятие, питайте тях.

# 473
  • София
В една статия го срешнах.

# 474
  • София - Варна - Бургас
addicted™
Цитат

Цитат

Цитат
може хората още да не са били на хомеопат, а само да си правят проучване  newsm78

В такъв случай отговарям - на кърмачета - на майката, и чрез кърмата се предава на кърмачето.

На по-големи се разтварят 2 гранулки или ако е течно 2-3 капки, в пълна водна чаша мин. вода "Девин", която е най-ниско минерализираната.
  След разбъркване, се дава с малка кафеена лъжичка - малко, около 1/4 от лъжичката в устата под езика, колкото да се навлажни лигавицата.
  Не се пие!

# 475
Да споделя аз как съм давала и давам на кърмачето - няколко капки (ако и една поеме, е ок) се опитвам да капна в устата. Съветът на нашия хомеопат беше да не ползвам метална лъжичка за целта. Когато бебето беше много малко и трудно му уцелвах устата, хомеопатът каза, че и на кожата наоколо да попадне, пак ще предаде инфирмацията (потенция СМ). Лекарствата за мен и бебето са различни, рядко сме били на едно лекарство. Най-трудно е да се уцели момент да му е чиста устата на кърмачето - като му е криво и му трябва лекарство, много начесто иска да суче и няма как да се изкара серия и 20 мин. преди и след нея. Затова гледах да давам след сън или преди сън (зависи кога суче) и така поне едните 20 мин. си гарантирам.
Бебето обаче така свикна с шишенцата ХЛ, че сега си отваря устата като по поръчка Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 15:08 от Meg!

# 476
  • София
И аз накапвам направо в устата.Преди слагах в пласмасови лъжички после изварявах,беше едно мазало.Ако пък разтварям в Девин направо в капачката на шишето.Александър не е ли по добре да се превари вода вместо розовия Д?

# 477
  • София - Варна - Бургас

Цитат
...потенция СМ...
Тази свръх-висока потенция, може и да проникне отвън през кожата, но хо л-вата с нормално високи потенции, трябва да се приемат вътре в устата, където лигавицата е тънка и влажна, най добре под езика.
   Пак обръщам внимание: свръхвисоките потенции СМ и ММ да се вземат само по изричното предписание на професионален хомеопат! Peace

# 478
  • София - Варна - Бургас
И аз накапвам направо в устата.Преди слагах в пласмасови лъжички после изварявах,беше едно мазало.Ако пък разтварям в Девин направо в капачката на шишето.Александър не е ли по добре да се превари вода вместо розовия Д?

Според мен - не, въпреки че не е грешка. И при преваряване, солите и други минерални вещества остават във водата.
 Най-добре е дестилирана вода, но пък тя при отваряне на шишето има трайност около седмица.

# 479
  • София
Май не е скъпа дест.вода?
Ама аз само от тази за коли съм виждала  Embarassed От къде да взема?

Общи условия

Активация на акаунт