Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 446
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Варна - Бургас
С риск отново да бъда досадна ще попитам още нещо  Embarassed
Тази сутрин 30 мин. след като приех хомеопатичното лекарство използвах лакочистител и после лак за нокти, ще попречи ли на лечението newsm78
Също така лекарството ми е изписано да го приемам всяка сряда по 3 пъти на ден, не го държа  в преградата, където е мобилния телефон, а в съседна, ново ли да си закупя?

Сама ли си назначихте тази схема на прием. Ако не е така, нормално е първо да се посъветвате с лекуващият Ви хомеопат, нали?

# 451
  • Universe
Vivoton S   - 3 х15 капки/дневно  - може ли да се прилага при бременна в 14-та гест. седмица /срещу ниско кръвно/?
Ако е противопоказно, моля Ви, препоръчайте нащо друго хомеопатично и подходящо Praynig
Благодаря предварително   bouquet

# 452
  • София - Варна - Бургас
Има, но по интернет не се предписват каквито и да са лекарства, още по-малко на бременни.
 Консултирайте се с хомеопат.
Peace

# 453
С риск отново да бъда досадна ще попитам още нещо  Embarassed
Тази сутрин 30 мин. след като приех хомеопатичното лекарство използвах лакочистител и после лак за нокти, ще попречи ли на лечението newsm78
Също така лекарството ми е изписано да го приемам всяка сряда по 3 пъти на ден, не го държа  в преградата, където е мобилния телефон, а в съседна, ново ли да си закупя?

Хомеопатичните лекарства се развалят в близост до електромагнитни лъчения или силни миризми (ацетон, например).
Препоръчва се хомеопатичното лекарство да се държи далеч от пряка слънчева светлина и поне на 1 метър разстояние от източници на електромагнитни вълни - такъв е GSM-а ви.

Хомеопатичните лекарства нямат място до GSM, микровълнова печка, телевизор, компютър и т.н.  Grinning

Приемът на хомеопатично лекарство се антидотира от силни миризми, както и от чесън, мента, кафе и алкохол за хората които са специфично чувствителни към чесън, мента, кафе, алкохол. .

# 454
И ОЩЕ ЕДНО ВЪПРОСЧЕ, МОЖЕ ЛИ МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА MEDORRHINUM ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Grinning
В Реперториума можем да видим, че Medorrhinum има 2948 симптома.

Лекарството се използва за какво ли не.  Grinning

В класическата хомеопатия лекарство се предписва цялостно за конкретния човек и тоталността (съвкупността) от неговите физически, психоемоционални симптоми, характерови и конституционални черти, а НЕ върхУ конкретен симптом, изолиран от Цялото. Хомеопатията постига резултатите, които постига благодарение на философскат апарадигма от която се изхожда - а тя е: ЕДНО ЕДИНСТВЕНО  ДИНАМИЗИРАНО ЛЕКАРСТВО, В МИНИМАЛНА ДОЗА ЗА КОНКРЕТЕН ЧОВЕК.

Няма как да се отговори на въпросът ви, по начина по който е поставен.

# 455
Аз искам да благодаря на Александър затова че без да ме познава ми помогна.Благодаря  bouquet

А потенцията LM XII кaква е?

Има LM-1, LM-2 и LM-3 . За LM XII сега чувам?

Може би LM12  Grinning

Има много повече от LM1, LM2, LM3.  В номенклатурата лекарства на Хелиос в Англия има Acon до LM124, Arg-n до LM160, Calc-c до LM99 и т.н.
В България малко хомеопати познават и използват лекарства от LM скалата, или ако го правят се ограничават до LM1,2,3 ... и не е чудно, след като на лекции на студентите им се обяснява, че няма смисъл да се предписва повече от LM3, защото не действа. Без коментар  Grinning

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 02:17 от Nial

# 456
10М = 10 хиляди разреждания 1:100 = на разреждане 1:10000000000000000000........ (двадесет хиляди нули)!
Алекс, а 1LM много повече ли е? Мислех, че е 1:10 000 пъти разреждания, но май не съм наясно - обърквам се от тези допълни хиляди нули, за които пишеш.  Shocked  Означава ли, че съм много тежък случай, щом ми е предписала такова конституционално лекарство?  Confused

LM e много ниска потенция, сиреч със слабо, нежно и щадящо действие.
  Поради това, е едно от изключенията, когато може да бъде приемана с чести повторения, докато се получи реакция и след това да бъде спрян приемът.

Искрено ти благодаря, Алекс! Бях се подтиснала, че лекарството ми е с много висока потенция (погрешен мой извод от четено недочетено) и реших, че съм тежък случай, щом ми е изписано такова.

"Големината" на потенцията НЯМА отношение към това колко "тежък" или "лек" е случаят. Потенцията има отношение към моментното състояние на жизнената сила.

# 457
Здравейте,
Има  много  добър хомеопатичен  препарат  за  увеличение  на  кърмата  и  е  безвреден  за  детето.
Казва  се  Ricinus communis 5 ch  и  се  приема  3  пъти  по  5 гран.

#2gunfire

Защо не прочетете малко Органон, д-р Марио, преди да предписвате каквото и да е?!?!?!

Добре би било да четете 4то, 5то и 6то издание на Органон-а за да добиете ясна предства за еволюцията на мисълта на Ханеман и респективно да разберете логиката на предписанието и дозировката!
Не би трябвало да правите предписания, ако нямате познания!
Начинът по който се изказвате - показва, че нямате познания. Тогава на каква база правите предписания?!?!?!

Повръща ми се Sick от подобни глупости - 8 гранулки на всеки 5 минути; 5 гранулки 16 пъти на ден и бла, бла, бла....

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 01:56 от Nial

# 458
Коя потенция е за препоръчване? CH, K, C. Обърках се, във всяка книга е различно. Има ли уеднаквяване някъде?

Благодаря   bouquet

Предписва се лекарство в потенцията, която е необходима за конкретния случай. Всичко друго е ригидност. Ригидно е да предпочитаме "ниските" потенции пред всички останали, така както е ригидно да предпочитаме само "високи" потенции. Това което е ригидно - не се движи. Това което не се движи е болно.  Grinning

# 459
Приемът на хомеопатично лекарство се антидотира от силни миризми, както и от чесън, мента, кафе и алкохол за хората които са специфично чувствителни към чесън, мента, кафе, алкохол. .
Какво значи специфична чувствителност към чесън, ... Това отнесено към хомеопатията конкретно ли? Как мога да разбера за себе си дали съм?

# 460
Какво значи специфична чувствителност към чесън, ... Това отнесено към хомеопатията конкретно ли? Как мога да разбера за себе си дали съм?

Има хора, които след като ядат, например чесън, получават подуване на стомаха или се чувстват дискомфортно, имат газове и т.н.
Има други хора които ядат чесън и нищо не им се случва.

Има хора, които след като пият кафе чувстват прилив на енергия, дори достигат до превъзбуда.
Има хора на които кафето не им се отразява по никакъв начин.

Едините хора са специфично чувствителни към конкретния продукт, другите не са.  Grinning

# 461
Отново да напомня въпроса си към запознатите :
възможно ли е след хом.лекарство , като симптом на лечебна криза(ако не бъркам термина) да има увеличени и зачервени сливици ?
Благодаря !

# 462
Zdrawejte,как се дават препаратите на бебета и малки деца?благодаря!!

# 463
Аз също се чудя как е възможно да ''предписвате'' с лека ръка в интернет пространството каквото и да било, д-р МАРИО?!?!

Не по-малко, обаче съм изумена какви са тези хора, които сами искат да им се предложи нещо за пиене... от непознати хора... във форум...

silval, предполагам, че хомеопата ти най-добре ще ти каже това  Peace Както самА виждаш - колкото хомеопати, почти толкова и мнения. Някой ще ти каже - всяка седмица по веднъж, друг - на всеки три часа, по еди-колко-си гранулки, капки..... друг ще каже, че е достатъчно и веднъж в месеца.  Зависи предполагам и отсъстоянието на детето.

ХОРА, ГОВОРЕТЕ С ХОМЕОПАТИТЕ СИ, НЕЩАТА ЩЕ ВИ СТАНАТ ЯСНИ МНОГО ПО-ЛЕСНО ТАКА   Peace  ТЕ СА ЗА ТОВА Wink

# 464
  • София - Варна - Бургас

Обяснявал съм го многократно: Всичко което влошава трябва да се избягва.
   Влошава не означава директно антидотиране, но влошаване е движение в обратната на излекуването посока.
   Обратна на действието на хомеопатичното л-во, което се стреми да подобрява и лекува!

Пример: Лекуваме хипертоник. Много ясно е че всякаква форма на кофеин трябва да се изключи! Нали?
 Или лекуваме Черен дроб - ясно е, че всякакъв алкохол, пържени и мазни храни се спират.
  И както даде пример Nial с храни, които предизвикват метеоризъм, и т.н.

Относно ментата, чесъна и др. под. които имат известно действие на анестетик, обезчувствяващо малко или повече нервните рецептори в устата и по този начин пречат на свободното проникване на хомеопатичното л-во.

Това имах предвид, като писах по-горе, че устата трябва да е чиста!

Има ли някой, който още не го е разбрал?  Laughing

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 11:28 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт