Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 457
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 405
  • София - Варна - Бургас
Коя потенция е за препоръчване? CH, K, C. Обърках се, във всяка книга е различно. Има ли уеднаквяване някъде?

Благодаря   bouquet

С или СН - едно и също е!  означва разреждания 1:100

D  = означава че разрежданията са правени 1:10

К = разреждания по метода на Корсаков - Руски хомеопат от XIX век.

СМ = 100М = 100 000 разреждания 1:100 = 10 на минус 200 000 или 1:1 000000000..... (двеста хиляди нули)! Това е свръх висока потенция, която не бива да се дава на друг, освен на този на който е предписано л-вото и без да се повтаря често! Peace

# 406
  • София - Варна - Бургас
benitta
Цитат
Цитат
...Мисля се, че на хомеопатите ще им е по-лесно да работят с хора, които не проучват всичко из основи и не подлагат всичко на съмнение. Така май няма да се пропускат важни неща, защото само те ще изплуват като отчетливи. А ние като се опитваме да търсим и минималното и маловажното... уж за да дадем пълна картина... се оказва, че май объркваме нещата...  newsm78

Бени, няма никакъв проблем,  Grinning аз виждам мн. отчетливо коя информация пресъздава емоционалната картина на.... майката, коя е тип "защита" и коя е сравнително обективна.
 И спокойно може да отсяваме нужната ни.

За модалностите директно питам по телефона по два пъти, тъй като майката в момент на остро състояние е доста притеснена.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 22:14 от Aleksander

# 407
  • София - Варна - Бургас
Аз имам изписано лекарство с потенция М и понеже коментирате ми стана любопитно каква е тя?

Само М или има и цифра преди него?

# 408
Aleksander моля те теб, или който има някаква идея да ми каже какво да взема за,предполагам че е вирус имам хрема от преди няколко часа,леки болки в ушите и гърлото yu5 Моля ви да ми помогнете TiredЧувствам че организма ми се пречиства по този начин,но ми се иска поне малко да ги облекча.Всички хомеопатични средства които имам в аптечката са с потенция C30.Благодаря предварително Tired

# 409
  • София - Варна - Бургас
Bergkristall , най-доброто в такъв случай, е конституционалното хомеопатично л-во. Какво Ви е предписано като такова?

# 410
Bergkristall , най-доброто в такъв случай, е конституционалното хомеопатично л-во. Какво Ви е предписано като такова?
Нямам такова,не съм ходила на класически хомеопат.Хомеопатката при която ходя не е класически хомеопат.Благодаря Aleksander HugХубави почивни дни.  bouquet

# 411
  • София
Аз имам изписано лекарство с потенция М и понеже коментирате ми стана любопитно каква е тя?

Само М или има и цифра преди него?
10M

# 412
  • София - Варна - Бургас
10М = 10 хиляди разреждания 1:100 = на разреждане 1:10000000000000000000........ (двадесет хиляди нули)!

# 413
Здравейте! Определиха сина ми като тип медоринум.Какво означава това? Характерно ли е за типа постоянното нощното реване и след прием на конституционалното лекарство ще се успокоят ли нещата?Благодаря!

# 414
И аз да се включа с въпрос.Преди 10 дни дъщеря ми имаше хрема температура,червено гърло и след конституционалното лекарство вируса отмина и се появи една суха кашлица проявяваща се само вечер.Такава кашлица е имало често преди да започнем лечение с хомеопатия и лекарите казваха че е алергична.Хомеопатичката ни каза че това е реакция от лекарството най-вероятно и ни изписа Cuprum200H.До два дена спря кашлицата. От тогава мина една седмица и кашлицата пак се появи тази сутрин имаше и слаба водниста храма много за кратко,а след съня си на обяд се събуди с 38,7t.(Обадих се на хомеопатичката и тя каза че е най-вероятна реакция от лекарството.Възможно ли е такава висока температура да е реакция от лекарството?След приема на нурофен  падна за 20мин на 37 и се закотви на толкова. С всичко това ни никнат и два кътника.Сега хрема няма.Моля кажете ми има ли повод за притеснение?

# 415
10М = 10 хиляди разреждания 1:100 = на разреждане 1:10000000000000000000........ (двадесет хиляди нули)!
Алекс, а 1LM много повече ли е? Мислех, че е 1:10 000 пъти разреждания, но май не съм наясно - обърквам се от тези допълни хиляди нули, за които пишеш.  Shocked  Означава ли, че съм много тежък случай, щом ми е предписала такова конституционално лекарство?  Confused

# 416
  • София - Варна - Бургас
Алекс, а 1LM много повече ли е? Мислех, че е 1:10 000 пъти разреждания, но май не съм наясно - обърквам се от тези допълни хиляди нули, за които пишеш.  Shocked  Означава ли, че съм много тежък случай, щом ми е предписала такова конституционално лекарство?  Confused

LM e много ниска потенция, сиреч със слабо, нежно и щадящо действие.
  Поради това, е едно от изключенията, когато може да бъде приемана с чести повторения, докато се получи реакция и след това да бъде спрян приемът.

# 417
Искам да попитам може ли да се комбинира хомеопатично лекарство с висока потенция и антидепресант .
Благодаря предварително

# 418
Аз искам да благодаря на Александър затова че без да ме познава ми помогна.Благодаря  bouquet

А потенцията LM XII кaква е?

# 419
  • София - Варна - Бургас
Искам да попитам може ли да се комбинира хомеопатично лекарство с висока потенция и антидепресант .
Благодаря предварително

Не е желателно!
 Тъй като антидепресанта "зомбира" а хомеопатичното л-во се мъчи да лекува това "зомби"
  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт