Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 936
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София - Варна - Бургас
С Баховите есенции - да.

С т-н- "енергийни" терапии?... Хммм... не се препоръчва по едно и също време!

# 676
  • Добрич
Много искам да знам защо не са съвместими енергийните терапии с хомеопатията по едно и също време

# 677
Привет Александър!
Наскоро надникнах в тази тема , независимо , че отдавна ползвам хомеопатия и други алтернативни лекове за мен и децата ми.
Все си мислех ,че съм на ясно с нещата, а и след кото съм доволна от хомеопата при когото ходим няма за какво да влизам. Но сега като се позачетох съм изумена и се чудя дали съм на прав път...... newsm78
та чуденката ми е следната , при положение , че години наред съм се доверявала на Боаронски хомеопат и много често сме приемали препарати по схема в продължение на месеци и в повечето случаи има много добър резултат ,дали това е правилно или е грешно и вредно!?

# 678
Здравейте!Не знам дали въпроса ми е за тук,но ще попитам пък може някой да даде малко информация.Бременна съм в 27 г.с и вчера реших да пусна една урина,че забелязах леко подуване на глезените и в резултата срещу белтък е отбелязано-ОПАЛЕСЦЕНЦИЯ #Crazy
 а срещу седимент някакво съкращение,което изглежда така   ед. левк. ед. ер. пик. к-ли и представа си нямам какво означават тези резултати ooooh!
   Гинеколога,който ми следи бременностт е в отпуск и е неоткриваем в момента,а аз съм силно притеснена.

# 679
  • София
И аз успоредно с хомеопатията ходя при една жена, която лекува с биоенергия. Дали това пречи? Споменах преди време за това на моят хомеопат, за които междудругото ми казахте че е добър, и отговорът беше, това ще го преглътна....
Лекувам се с хомеопатия от около 3 месеца, засега все още няма голям ефект.........

# 680
  • София - Варна - Бургас
sandrella, е, явно не е "преглътнато!"

От друга страна за успеха на лечението, великият хомеопат - Витулкас е казал, че и най-добрият хомеопат, още от първият път може да установи най-подобното хо л-во - т.н. "симилимум" средно в 5% от случаите! Но при вторият и третият път, трябва да е много по-близо до успеха. Разбира се много, много фактори влияят на това.

Весси, за голяма част от тези които лекуват с биоенергии, е казано: "Боже прости им, те не знаят какво правят!"

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 16:26 от Aleksander

# 681
  • София - Варна - Бургас
svetla_nka8305, По-добре задай въпроса си в "Здравният форум", ние не боравим с медицински диагнози, резултати от изследвания и т.н.
  Хомеопатите обаче ги интересуват автентичните усещания на майката, симптомите, модалностите, преживени стресове или уплахи, сънищата...и т.н.
  Peace

# 682
  • София - Варна - Бургас
Привет Александър!
Наскоро надникнах в тази тема , независимо , че отдавна ползвам хомеопатия и други алтернативни лекове за мен и децата ми.
Все си мислех ,че съм на ясно с нещата, а и след кото съм доволна от хомеопата при когото ходим няма за какво да влизам. Но сега като се позачетох съм изумена и се чудя дали съм на прав път...... newsm78
та чуденката ми е следната , при положение , че години наред съм се доверявала на Боаронски хомеопат и много често сме приемали препарати по схема в продължение на месеци и в повечето случаи има много добър резултат ,дали това е правилно или е грешно и вредно!?

Привет!

В личният ми текст съм записал:
"НЕ КОМЕНТИРАМ КОЛЕГИ!"

Щом се чувствате добре и имате мн. добър резултат, какво по-хубаво от това!
  Боаронци също имат своите добри постижения.
Peace

# 683
  • Добрич
Александър, първият път си премълчах, когато отговорът Ви на един мой въпрос беше " Въпросът ви е от детската градина" , сега и този Ви отговор: Весси, за голяма част от тези които лекуват с биоенергии, е казано: "Боже прости им, те не знаят какво правят!" очаквах по логичен отговор от Вас, а не подигравки Също така има ваш колега класически хомеопат, който прилага енергийна терапия  Peace

# 684
Александър, първият път си премълчах, когато отговорът Ви на един мой въпрос беше " Въпросът ви е от детската градина" , сега и този Ви отговор: Весси, за голяма част от тези които лекуват с биоенергии, е казано: "Боже прости им, те не знаят какво правят!" очаквах по логичен отговор от Вас, а не подигравки Също така има ваш колега класически хомеопат, който прилага енергийна терапия  Peace

Весси, защо направо не зададеш въпросът на класическия хомеопат, който прилага енергийна терапия??? 

Ако се поставиш за ден на мястото на Александър, как ли ще се чувстваш?    Mr. Green     Достатъчно е, че отговаря на повечето от въпросите за хомеопатия.  Или е  д л ъ ж е н  да отговаря на всякакви?  Как мислиш (ако се откажеш от ролята на сърдита, пренебрегната и засегната, унижена ...)

Алекс, спри с подигравките   Wink

# 685
Ето отговорът на д-р Атанас Гълъбов, за който се сетих, че съм чела, от сайта му:
Съвместимост на лечението с хомеопатия с други терапевтични методи
По принцип най-добре е хомеопатичното лечение да се провежда самостоятелно, за да е ясен ефектът от приеманото лекарство. В немалко случаи обаче това е невъзможно Понякога при лечението на хронични заболявания се допуска съчетаното приемане на алопатични медикаменти с хомеопатични лекарства, като целта е постепенно първите да се намалят и спрат, когато състоянието на пациента вече позволява.
Хомеопатията не трябва да се бърка с фитотерапията, независимо че много от хомеопатичните лекарства имат растителен произход. При по-тежки случаи е възможно двата метода да бъдат комбинирани, но това ре решава индивидуално според състоянието на болния и познанията на лекуващия.
Тъй като хомеопатията е енергиен метод на лечение не е желателно едновременното u прилагане с други енергийни методи на въздействие като: акупунктура, биоенерголечение, Рейки терапия и др.

Бях питала за една температура без други симптоми на детето ми, стигна до 39 градуса, без нищо я изкара за една вечер, в полунощ вече си играеше. Добре, че само изчаках.

# 686
  • Добрич
Благодаря ти Лавиния  Hug
Тъй като хомеопатията е енергиен метод на лечение не е желателно едновременното u прилагане с други енергийни методи на въздействие като: акупунктура, биоенерголечение, Рейки терапия и др.[/i]
Ето така можеше да ми отговори и Александър, кратко, точно и ясно  Peace

# 687
  • София - Варна - Бургас
Amitola
Цитат
Весси, защо направо не зададеш въпросът на класическия хомеопат, който прилага енергийна терапия???  

Ако се поставиш за ден на мястото на Александър, как ли ще се чувстваш?    Mr. Green     Достатъчно е, че отговаря на повечето от въпросите за хомеопатия.  Или е  д л ъ ж е н  да отговаря на всякакви?  Как мислиш (ако се откажеш от ролята на сърдита, пренебрегната и засегната, унижена ...)

Алекс, спри с подигравките   Wink

Благодаря ти за разбирането.  Peace

Това не е подигравка, а тъжна констатация. (как можа да си помислиш, че ще се подигравам) Ако сте по-навътре в нещата, ще знаете за какво иде реч. Спомнете си само за експериментите върху българският народ на Кашпировски...
  Не се съмнявам в добрите намерения на повечето от тях, но за съжаление само стремежа не стига.
  С тези неща шега не бива и трябва да се правят само под вещото ръководство на изпитан професионален "Гуро". Иначе ефекта може и да е обратен...

# 688
Привет  bouquet

Бих искала да запитам по-опитните, лечението с хомеопатични средства кога би следвало се имам резултат? Ако една седмица пеиемаме хапченца и няма ефект, това означава ли, че лечението не е ефикасно?

Благодаря, предварително  bouquet

# 689
  • София - Варна - Бургас
 Ефекта може да настъпи: мигновено, след 30 секунди, след 15 минути, след 3 часа, след 3 дни или 3 седмици.

Зависи и от болеста. Ако болеста е остра, бърза и ефекта е бърз. При хроничните болести, ефекта обикновено е постепенен.
  А как приемате хапченцата, по каква "схема" и от едно и също хо л-во ли са или от различни?

Общи условия

Активация на акаунт