Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 143 933
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 660
Здрвейте , искам да попитам тъй като моето бебенце има дерматит ни исписаха хомеопатия , той е вече добре след доста упорити обриви , споделих с личната му лекарка какво му давам , тя каза че не е хубаво да давам няколко хомеопатични неща едновременно. И аз ги спрях , макар че имаше още тук там пъпчици , но днес сутринта забелязах че има нови . Какво да правя бебето няма 6 месеца , не е захранвано само е на кърма и вечер му давам Фризопеп. Прочетох някои неща в интернет и наистина на някой места пише че при лечение с хомеопатия се дава само по един продукт , на други места че не е така , кое е вярно , ако някои може да ме посаветва как да постапя предварително Ви благодаря.

# 661
  • София - Варна - Бургас
Здравей Aleksander искам да попитам, има ли някаква ефективна хомеопатия за подтискане на херпес симплекс при малко дете на 1 год и 4 месеца.

Да, има, но е индивидуално.

# 662
  • София - Варна - Бургас
Здрвейте , искам да попитам тъй като моето бебенце има дерматит ни исписаха хомеопатия , той е вече добре след доста упорити обриви , споделих с личната му лекарка какво му давам , тя каза че не е хубаво да давам няколко хомеопатични неща едновременно. И аз ги спрях , макар че имаше още тук там пъпчици , но днес сутринта забелязах че има нови . Какво да правя бебето няма 6 месеца , не е захранвано само е на кърма и вечер му давам Фризопеп. Прочетох някои неща в интернет и наистина на някой места пише че при лечение с хомеопатия се дава само по един продукт , на други места че не е така , кое е вярно , ако някои може да ме посаветва как да постапя предварително Ви благодаря.

Мими, личната Ви лекарка е абсолютно права!

Упоритите обриви, затова са упорити, защото жизнената му сила е силна!
 Не борете самоцелно обрива, защото, както казва народа: " вместо да изпишете вежди..."
 Защото потискайки обрива, вие вкарвате болеста обратно навътре, там откъдето го е изтласкала жизнената му сила. Истинското лечение е това, което лекува нарушението, което предизвиква жизнената сила да продуцира тази защитна реакция - обрива.
  Обърнете се към добър класически хомеопат, който да реши проблема.
Peace

# 663
А да те попитам, ако не беше ходила при хомеопат и поради това все още беше болна?
Ами всъщност аз не съм здрава, защото съм ходила при хомеопат - тъкмо съм започнала наскоро, така че всъщност нищо по-различно не е станало. Записах се на хомеопат, за да мога да ходя, когато се разболея - най-вече зимата ми се случват настинки и понеже кърмя ме е страх да не се влоша и да се налагат силни лек-ва, които ще ми изпише традиционен лекар.
  Ами Деси, много е просто - не ходи на 2 месеца, изобщо не ходи, щом смяташ, че си абсолютно здрава.
Александър, не мисля, че има абсолютно здрави хора, по принцип. Съжалявам, че толкова те подразних с въпроса си, напълно нормален и логичен, който си задават всички хора, които започват да посещават хомеопат. Поне тези, които познавам. Почти ме накара да се почувствам виновна, че не съм се запознала предварително с "условията" на този лукс (се оказва, поне в моя случай, след като нямам необходимост от спешни лечения за нещо в момента).

Ще ми се да получа и други отговори - отговори, които да ми бъдат от полза.  Praynig

# 664
desi_sunshine , щом те вика на 2 месеца, предполагам че е за да ти даде по-висока потенция на хом. л-во. Мен така от 5 години ме вика на 2 месеца, понякога и по-често за да следи състоянието ми. Казваш, че си здрава, но всъщност хомеопатът ти е преценил (надявам се) състоянието ти и именно за да не се разболяваш ти засилва имунитета. Но би трябвало да ти е обяснено това...аз само мога да гадая. Wink

# 665
Благодаря ти за отговора!  Hug Може би е така наистина, не ми е обяснено и затова се чудих.

# 666
  • София
Забравих си шишенцето с хомеопатичното л-во(под форма на капки) в жабката на колата, увито във фолио, а колата беше на слънце. Като го извадих беше сташно загрято и топло, трябва ли да го сменя?

# 667
  • София - Варна - Бургас
Забравих си шишенцето с хомеопатичното л-во(под форма на капки) в жабката на колата, увито във фолио, а колата беше на слънце. Като го извадих беше сташно загрято и топло, трябва ли да го сменя?

Преди това го пробвай - според мен още работи. Трябва след като се охлади, да се тръсне 30 - 40 пъти в дланта или в мека книга за да се реактивира.

# 668
  • София - Варна - Бургас
desi_sunshine Извинявай! Бях емоцонален.
Все пак тези 20лв на два месеца са минимум, на фона на 30лв на месец, да не говорим, че има и ежеседмични, че дори и 2-3 пъти на седмица. Все пак си зависи от всеки конкретен случай.
  Нормално е да обсъдите този въпрос и с хомеопата си, аз не мога да ви бъда арбитър, нали?  Peace

# 669
  • Добрич
Александър, аз също имам въпрос относно лекарството ми, в понеделник ми беше изписано хомеопатично лекарство,което е на гранулки потенция 200/ако има значение/ купих го, оставих го в колата за половин час, като се върнах в колата там беше като в пещ  ooooh! трябва ли  и аз да си купя ново, до колко градуса минимум и максимум все пак трябва да се съхраняват ХЛ, също така искам да подчертая, че целият ни апартамент е южен, нямаме климатик и понякога лятото термометъра показва в стаята 30 градуса  Confused

# 670
Привет  bouquet

Не съм добре запозната с принципите на хомеопатията, но днес с мъжа ми решихме да опитаме. Става дума за дъщеря ми, която е на година и един месец. Хомеопатката обаче леко ме шокира с някои от изказванията си. Например, че според нея не е необходимо да се мият събките на малките деца (природата си знаела работата Shocked), против всякакви ваксини е Rolling Eyes и смъкване на температура до 38.5 градуса ( в последствие разбрах доводите и)....
Дъщеря ми има проблем със съня. Първо бяха колики, после направи колит, а сега и зъбите (според нас). Нещата съвсем започнаха да се влошават, започна да будува с часове и да плаче истерично и хленчи по цяла нощ. След час и половина интервю хомеопатката заключи, че проблемът не е физичесаки, а всичко се дължи на страх за отселяване в утробата в пренатална възраст (изкарах тежка бременност на легло) поред нея този страх отключвал болести към, които е предразположена newsm78 Изписа ни някакви хапченца да ги даваме преди сън.

Как ви се струва това???

Исках да попитам и до колко мога да се доверя на хомеопат без медицинско образование?

Предварително благодаря за отговорите и отделеното време  bouquet

# 671
Катинче, съвсем в реда на нещата са изказванията, които са те изненадали:
1) природата наистина си знае работата  Grinning
2) за ваксините (т.е. против тях) има много изписано, който иска ще си намери информацията
3) температура, която не застрашава живота на човек, е защитна реакция на организма и няма смисъл да се сваля изкусвено, това само ще попречи на организма да се справи по-бързо

Колкото до медицинското образование на хомеопата.... Как да кажа?! Понякога е по-лесно да качиш ново софтуер на нова машина, отколкото да се мъчиш да зачистваш стария, за да качиш нов...

# 672
  • София - Варна - Бургас
Александър, аз също имам въпрос относно лекарството ми, в понеделник ми беше изписано хомеопатично лекарство,което е на гранулки потенция 200/ако има значение/ купих го, оставих го в колата за половин час, като се върнах в колата там беше като в пещ  ooooh! трябва ли  и аз да си купя ново, до колко градуса минимум и максимум все пак трябва да се съхраняват ХЛ, също така искам да подчертая, че целият ни апартамент е южен, нямаме климатик и понякога лятото термометъра показва в стаята 30 градуса  Confused

До около 40С няма проблем, все пак да не е на пряка слънчева светлина!
  Минимума е +5 до 0С (нула градуса)

# 673
  • Добрич
Александър благодаря за отговора  Hug

# 674
  • Добрич
Александър, съвместима ли е хомеопатията с енергийна терапия и цветолечението на Бах

Общи условия

Активация на акаунт