Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 858
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 45
Ама аз не искам да ме лекуват с хомеопатия.. Аз отидох на детски психолог за агресията и хиперактивноста на детето ми. Не съм търсила хомеопат. Докторката ми предписа горе указаните лекарства, от къде да знам дали са правилните. не разбирам. Просто питам дали ако не намеря  Медорин, мога само другото да давам.
Въобще не държа с какви лекарства ще се лекува звяра.

# 46
  • ул. "Мечтание"
Въпросът ми е как да му давам гранулките Сулфур (3 Х 3). Като беше малко бебе му ги слагах в устата като спи, но тогава гранулките бяха много по малки. Сега ме е страх да не се задави. Моля кажете как се дават хомеопатични на такива малки бебета.

По съвет на нашата лекарка, аз ги разтварям в малко вода.

# 47
Въпросът ми е как да му давам гранулките Сулфур (3 Х 3). Като беше малко бебе му ги слагах в устата като спи, но тогава гранулките бяха много по малки. Сега ме е страх да не се задави. Моля кажете как се дават хомеопатични на такива малки бебета.

Но водата трябва да е дестилирана (от аптека).

# 48
Използвам повода, че говорите за арника, за да се запиша и аз в темата. Изпратиха ми една арника под формата на стикче (като дезодорантите), адски практична е, докато плаче още детето го мацвам по мястото, не се занимавам да разтварям гранули, да пие вода. Вълшебна е.
Александър, благодаря за темата, научавам много от нея.

# 49
  • ул. "Мечтание"

Че защо?  newsm78 Аз го разтварям в преварената вода, която обикновено пие.

Лавиния, от къде са ти я пратили Арниката-стикче?

# 50
И аз да задам един въпрос!
От един месец лекувам сина си на 2г. и 4 месеца от хрема  с хомеопатия.
Ходим на класически Хомеопат. Но ефект никакъв.
Незнам какво да правя. Сменят ни различни лекарства ( вече 8 сме сменили)
Нормално ли е
Не би ли трябвало вече да се повлияем от нещо. Симптомите нито се влошават , нито се подобряват.
Имаме жълто- зелена хрема , много гъста и детето спи трудно.
Незнам дали да продължавам да го измъчвам с хомеопатия - посъветвайте ме - моля....

# 51

Че защо?  newsm78 Аз го разтварям в преварената вода, която обикновено пие.

Лавиния, от къде са ти я пратили Арниката-стикче?

Благодаря момичета. Той пие розов Девин  и в такава вода преди ги разтварях. Ама сега не .

# 52
А някой ползвал ли е Суфур за кашлица?

# 53
  • Пловдив
Аз ги разтварям във обикновена вода. Не знаех, че трябва да е дестилирана.
Изписват ни 1 -2 гр., понякога хомеоп. изрично казва, да ги разтворя във вода /май като са много зле децата при остри състояния/, друг път  - както аз си реша, можело и на гранулки...

# 54
И още един въпрос,ако може:Да предположим,че едно дете е много кротко,но се разболява и му се предписват като лекарство за остър случай Ликоподиум или Туберкулинум напр.Обаче това не е точното лекарство и детето започне да го доказва.Въпросът ми е как ще се прояви това доказване-ще се влоши физ.му състояние или детето ще започне да се тръшка напр. или да се държи авторитарно? Или във всички случаи различно?

а в случай,че е точното лекарство и помогне за здравословния проблем,трябва ли да се очаква да приеме някое от качествата на лекарството

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 22:05 от Живанка

# 55
  • Stuck in a moment
Запис.

# 56
Живанка - в нашия случай доказахме веднъж Тоберкулинум.. не спа една седмица.. рев носене на ръце.. спеше по 2-3 часа на денонощие.. в оригинал.. това е един от най тежките моменти които сме имали за сега.. кротък е по принцип, но не стана по агресивен или авторитарен.. нищо.. просто не спеше..поне това си спомням защото на мен ми се отрази много зле това безсъние..
въпроса ти е интересен ще чакам отговора на Александър.

# 57
  • София - Варна - Бургас
Nivea Simple Smile

Как да се взема хомеопатичното л-во, попитейте хомеопата, който сте си избрала. Поне това би трябвало да ви обясни, нали?

# 58
  • София - Варна - Бургас
Ама аз не искам да ме лекуват с хомеопатия.. Аз отидох на детски психолог за агресията и хиперактивноста на детето ми. Не съм търсила хомеопат. Докторката ми предписа горе указаните лекарства, от къде да знам дали са правилните. не разбирам. Просто питам дали ако не намеря  Медорин, мога само другото да давам.
Въобще не държа с какви лекарства ще се лекува звяра.

...за написаното от Вас, просто нямам думи...

Само да Ви кажа, че нито едно от горните л-ва, не отговарят за детето, нито пък Медорина.  Peace

# 59
  • София - Варна - Бургас
Лавиния, трябва да знаете, че с Арниката не трябва да го "мацвате" ако кожата е протрита или разранена!  Peace

Този дезодорант е билков екстрат, и е добър при леки натъртвания, но какво правим, ако си удари главата и получи комоцио?

Няма как да му "мацнем" мозъка, затова е хубаво да имате и Хомеопатичната Арника, потенция 12, 15, 30 или 200С

Извинявай, много ми хареса думичката "мацвам"    Laughing

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 03:03 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт