Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 489
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 390
Мег, до скоро и ние бяхме така - хомеопата казваше да ''пробвам'', кое ще помогне  Wink   Вярно, че в много от случаите успяхме да се стабилизираме, но накрая ми писна да ''пробвам'', някак не ми се струва нормално - ако пък случайно се разболее малкия от нещо по-сериозно едва ли ще имам правото един -два /та и до три дни сме стигали/ да ''пробваме''.  При същия хомеопат се лекуваше и племенничката ми, която в крайна сметка стигна почти до плевмония. От тогава решихме да не рискуваме с експерименти.
Чудя се дали не ползвате 200С  newsm78  и случайно да говорим за един и същи хомеопат, който за щастие при тежки случаи има успеваемост и добри резултати при лечение, но за жалост не е чак до там добър при дечицата...

# 391
  • София - Варна - Бургас
На мен никой не ми отговаря даже и Aleksander , но пак ще нахалствам с въпроси защото много съм отчаяна . Ако някой се е повлиял добре от ХЛ за психични проблеми моля да ми пише да се обнадеждя поне малко. Аз се лекувам само с хомеопатия , но още няма ефект и незнам............. Sad Sad

Благодаря Ви.

Разбира се че се лекува. Трябва само да случи на точното за неговият проблем лекарство.  Peace

# 392
  • София - Варна - Бургас
Здравейте!
Моля да ми препоръчате книга, която да ми помогне по-добре да наблюдавам детето за различни симптоми, за да може по-точно да му се определя лекарството. Понякога се случва да сменя 2-3 лекарства, преди да попадна на това, което изчиства всички проблеми. Лекарствата са ми дадени от хомеопата ни именно с това предложение - да видя кое работи и да му се обаждам всеки път да докладвам. В началото не пипах и не сменях нищо без консултаци, сега вече горе-долу знам кое да избера, и после се оказва, че предложението на хомеопата е същото, но все пак ми се иска по-добре да мога да отчитам симптомите на детето.
  bouquet

На мен също би ми било интересно и полезно,така че ако Александър или някой друг може да препоръча книга,ще съм благодарна.
Разбира се,не бихме се самолекували Peace

Епохалният труд на бащата на хомеопатията - С. Ханеман: "Органон на лечебното изкуство" , но без сериозно 2.5 годишно изучаване на цялата хомеопатична философия и Материя медика, само ще се объркате.  Peace

# 393
 Епохалният труд на бащата на хомеопатията - С. Ханеман: "Органон на лечебното изкуство" , но без сериозно 2.5 годишно изучаване на цялата хомеопатична философия и Материя медика, само ще се объркате.  Peace

Алекс, и какво да правим тогава?  Confused Няма ли наистина нещо, което да ни помогне да наблюдаваме децата си по-добре? От опит знам, че ако не знаеш какво търсиш, обикновенно го подминаваш. В този смисъл, ако не обърна внимание на нещо, защото считам че е случайно или без значение, а пък се окаже, че точно то ще помогне за по-точното определяне на лекарсвото на детето? Делеч не става дума за самолекуване!

Тали, за детето всички лекарства в СМ, спешните и те са ми в СМ, от другите потенции имам за няко от лекарствата и целите "серии", но за детето винаги ми дава СМ и само това да му давам  Confused Е, факт е, че вече 11 месеца, това дете не е имало температура, не е кашлало, не е имало сополи, нищо! А каквито други проблеми имаше - газове, рефлукс, нередовно изхождане, зъбоникнене, и отскоро много падания и удари, все сме ги оправяли с наличните лакарства Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 10:32 от Meg!

# 394
Алекс,а какво ти е мнението за книгата "Хомеопатично лечение на деца:детски конституционални типове" на Пол Хършку.Би ли ни ориентирала в някаква степен?

# 395
  • Пловдив
Meg, и аз съм много притеснена, че не наблюдавам малката както трябва. Дали не виждам каквото трябва или не умея да го предавам правилно...
Оказа се много трудно упражнение. А когато трябва да отговарям на въпроси касаещи моите чувства и усещания... се оказа, че е още по-трудно да систематизирам някаква информация  Rolling Eyes
Мисля се, че на хомеопатите ще им е по-лесно да работят с хора, които не проучват всичко из основи и не подлагат всичко на съмнение. Така май няма да се пропускат важни неща, защото само те ще изплуват като отчетливи. А ние като се опитваме да търсим и минималното и маловажното... уж за да дадем пълна картина... се оказва, че май объркваме нещата  newsm78

Иначе на мен примерно ми е много трудно да определя модалностите. Или защото много рано се свързвам с хомеопатичката и симптомите не са проявили в пълната си сила... Не знам  Rolling Eyes Хич не мога да кажа една кашлица или едни сополи в началото от какво се подобряват или влошават.

# 396
  • София
Аз даже немога да различа на децата си суха от влажна кашлица Embarassed.Голяма паника съм и затова висим при Х за да чуе как кашлят и да ги по-наблюдава.
Явно трябва да си купим книжки,които Алек ще ни препоръча.

# 397
Мег, имах впредвид точно СМ, а не С - обърках се Simple Smile
Защо не попиташ хомеопата кое от лекарствата горе-долу на какви симптоми отговаря - примерно при раздразнение, тръшкане, стрес ..... Аз преди ако се разболее малкия му давах последното лекарство, което му е действало - ако не се повлиява вече звънках на хомеопата. При нас може би беше и грешка, че аз наливах по три пъти през половин час по серия с 200 СМ, а доколкото вече знам с ''СМ'' трябва да сме по-внимателни, особенно при малчуганите.
Другото, което ме объркваше беше, че хомеопата казваше - ''ами щом не действа това дай да пробваме това'' и сме сменяли по 3-4 лекарства на ден. От други хомеопати знам, че никак не е хубаво така бързо да сменяме лекарствата СМ.
Хубав ден  Hug

# 398
Имам пълно доверие на хомеопата ни  Heart Eyes Такива чудена направи с мен, и то докато бях бременна, знам, че имаше много трудни моменти, когато трябваше да се изчка със смяната на лекарството и на потенцията, но той се справи, а аз и за секунда не съм го поставяла под съмнение, въпреки тежкото положение при мен. Да не споменавам и още какво малко чудо направихме с негова помощ  Hug
Та, мисълта ми е, че не подлагам на съмнение предписанията му. Щом е преценил да ми даде СМ, и ми е казал да сменям, правя го. Съветът е такъв - давам серия и ако няма промяна с това лекарсво, не го давам повече, давам друго. Но ако има промяна, продължавам с него, докато се изчерпи действието му. Тогава - сменяме.

# 399
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Коя потенция е за препоръчване? CH, K, C. Обърках се, във всяка книга е различно. Има ли уеднаквяване някъде?

Благодаря   bouquet

# 400
  • в матрицата
drize, потенцията зависи изключително от състоянието ти, както и от преценката на хомеопата, не мисля, че има универсална потенция, за това не се опитвай сама да си педписваш потенции  Peace

# 401
  • софия
Александър, извинявам се, ако е имало вече такъв въпрос, но просто не мога да изчета всички страници дотук. Моля те да ми препоръчаш добър класически хомеопат в София. Разбира се, може и на лични. Моля те да ми пишеш имаш ли впечатления от д-р Михаил Михайлов?
Благодаря ти предварително.

# 402
  • София
Аз имам изписано лекарство с потенция М и понеже коментирате ми стана любопитно каква е тя?

# 403
  • София - Варна - Бургас
Meg!
Цитат
Алекс, и какво да правим тогава?  Confused Няма ли наистина нещо, което да ни помогне да наблюдаваме децата си по-добре? От опит знам, че ако не знаеш какво търсиш, обикновенно го подминаваш. В този смисъл, ако не обърна внимание на нещо, защото считам че е случайно или без значение, а пък се окаже, че точно то ще помогне за по-точното определяне на лекарсвото на детето? Делеч не става дума за самолекуване!

Мег, достатъчно ясно виждаш какви подобрения са настъпили и детенце вече е абсолютно здраво!  Peace Нали това не те притеснява!?
  Просто му се радвай!  Hug

# 404
  • София - Варна - Бургас
Алекс,а какво ти е мнението за книгата "Хомеопатично лечение на деца:детски конституционални типове" на Пол Хършку.Би ли ни ориентирала в някаква степен?

Всички книги по Материя Медика, вкл. и тази, са полезни като справочник, но по тях не може да се предписва.
Не се опитвайте, ще се оплетете като петел в калчища. Най-много да започнете да се опитвате да опонирате хомопата си, и да губите доверието си към него.  Peace
  Достатъчно е да се водите от майчината си ерудиция и без да играете ролята на "Майка - Орлица"! LOL!

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 06:56 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт