Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 3

• 145 455
  • 1 754
  •   1
Отговори
# 525
БЛАГОДАРЯ Nial за подробната и изчерпателна информация   bouquet Hug
Тук се учи същото което сте описали,но три години и струва 15000Евро.(Германия)
Има ли изпит накрая на обучението и пред кого се полага?
Хомеопатката ми е учила всичко което казвате,но не знам да е класически хомеопат.Това което казвате за принципите на Ханеман не ми е много ясно,но сега навлизам в материята и се надявам да разбера.Благодаря ви отново за отделеното време.  bouquet

До изпит се допускат студенти, които имат направени 14 контролни по Материя медика (лекарствознание)и имат 150 часа супервизии.

Изпитът се състои от два модула. Единият модул е писане на философско есе, по хомеопатична философия. Вторият модул са два видеослучая (по един на ден) и изисква от студента анализ на случая, реперторизация, диференциална диагноза, позология, определяне на миазъм.

Изпитните работи са анонимни и се проверяват паралелно и независимо от двама супервайзори; при разлика от 0,50 изпитната работа се проверява от арбитър. Изпитът се полага пред Асоциация Хомеопатично общество, която е член на ECCH (както вече писах в предишен постинг).

Що се отнася до принципите на Ханеман, с които не сте "много наясно" - предлагам ви да им отделите подобаващо внимание. Тези принципи са "гръбнака" на хомеопатията. Без познаването и прилагането на тези принципи - хомеопатия НЕ съществува.

# 526
  • София
Може да ви се строи тъп въпроса,но аз ще го напиша  Embarassed
Моите момчета са много пристрастени към залъгалките,има ли начин да ги премахна без стресови ситуации/хомеоп.л./ опитах да ги махна но те изпадат в истерия,мисля че така ще "избие" нещо ако го направя
Моля за съвет Nial,Александър кажете си виждането по въпроса

# 527
Може да ви се строи тъп въпроса,но аз ще го напиша  Embarassed
Моите момчета са много пристрастени към залъгалките,има ли начин да ги премахна без стресови ситуации/хомеоп.л./ опитах да ги махна но те изпадат в истерия,мисля че така ще "избие" нещо ако го направя
Моля за съвет Nial, Александър кажете си виждането по въпроса

Да, хомеопатичта може да помогне.

# 528
Цитат
Що се отнася до принципите на Ханеман, с които не сте "много наясно" - предлагам ви да им отделите подобаващо внимание. Тези принципи са "гръбнака" на хомеопатията. Без познаването и прилагането на тези принципи - хомеопатия НЕ съществува.

Благодаря ви отново Nial и още един въпрос,къде мога да прочета за принципите на Ханеман?
Хубав ден  bouquet

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 11:06 от Bergkristall

# 529
# 530
  • София
Налага ми се вадене на мъдрец с упойка, ще повлияе ли на хомеоп. лечение?

# 531
Налага ми се вадене на мъдрец с упойка, ще повлияе ли на хомеоп. лечение?

Възможно е да има повлияване. Консултирайте се с хомеопата си.

# 532
Цитат

Благодаря ви отново Nial и още един въпрос,къде мога да прочета за принципите на Ханеман?
Хубав ден  bouquet

Дани е дала линк, към Органон. Това е основния философски труд на Ханеман и респективно основния философски труд в науката хомеопатия.

# 533
# 534
Имам въпрос - може ли да се излекува хроничен аднексит с хомеопатия? Отчаяла съм се вече от постоянните болки. От шест месеца се мъча. Антибиотиците не помагат. Изписаха ми sepia +staphysagria но ми подействаха много зле на нервите и ги спрях. Не знам дали това бяха подходящите лекарства, а и лекарката при която ходих сега е в чужбина. Не знам към когода се обърна

# 535
Благодаря Nial и Dani Avramova Heart Eyes Hug  bouquet Hug Heart Eyes

# 536
Имам въпрос - може ли да се излекува хроничен аднексит с хомеопатия? Отчаяла съм се вече от постоянните болки. От шест месеца се мъча. Антибиотиците не помагат. Изписаха ми sepia +staphysagria но ми подействаха много зле на нервите и ги спрях. Не знам дали това бяха подходящите лекарства, а и лекарката при която ходих сега е в чужбина. Не знам към когода се обърна

Потърсете класически хомеопат за консултация. Може да се помогне.

# 537
ЗДРАВЕЙТЕ НЯКОЙ ВЗЕМАЛ ЛИ Е ЛАХЕЗИС . В КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАЗИ ЛЕЧЕБНАТА МУ КРИЗА.

БЛАГОДАРЯ ВИ! Simple Smile

# 538
ЗДРАВЕЙТЕ НЯКОЙ ВЗЕМАЛ ЛИ Е ЛАХЕЗИС . В КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАЗИ ЛЕЧЕБНАТА МУ КРИЗА.

БЛАГОДАРЯ ВИ! Simple Smile

Не е необходимо да имате лечебна криза.  Grinning Иначе "лечебната криза" се изразява в кратко обостряне на съществуващи вече при вас симптоми, във връщане на стари ваши симптоми.

След като вече разбрахте, че "лечебната криза" има отношение към симптомите и неразположенията които вие имате ( а не към лекарството което е предписано), може сама да си отговорите, какво евентуално може да се случи. Повтарям отново, че НЕ е задължително да има лечебна криза, като част от хомеопатичното лечение.

Всичко това трябваше да ви го обясни хомеопатът ви, негово задължение е.

# 539
Здравейте,
Сулфур и Сулфур йодатум едно и също лекарство ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт